МОЗ: ПІК ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19 ОЧІКУЄТЬСЯ З КІНЦЯ ЖОВТНЯ ДО СЕРЕДИНИ ЛИСТОПАДА
Міністерство охорони здоров`я повідомляє, що наразі в Україні відбувається зростання захворюваності на COVID-19, з кінця жовтня до середини листопада очікується пік захворюваності. Про це головний санлікар Ігор Кузін розповів на брифінгу 18 жовтня, повідомляє "Громадське".
За його словами, саме наприкінці жовтня до середини листопада очікуються найбільші навантаження на медичну систему.
«Поступовий спад [очікується] до кінця року та у першому кварталі 2022-го. Зараз початок активної хвилі, зростання захворюваності», — сказав Кузін.
Він рекомендував вакцинуватися, щоб зменшити навантаження на медичну систему. За словами санлікаря, наразі в Україні є 14 мільйонів доз вакцин трьох виробників: Pfizer (Comirnaty), Sinovac (CoronaVac) та AstraZeneca.
Наразі у нас «надзвичайно стрімке» поширення коронавірусного захворювання, каже Кузін. За минулий тиждень виявили 105 тисяч нових випадків, що на 11% більше, ніж тиждень раніше.
За тиждень померли 2 300 людей — на 22% більше, ніж тижнем раніше. Наразі 57% ліжок для хворих на COVID-19 зайняті. Також зайняті 64,5% ліжок із киснем.
Штам «Дельта», звітує Кузін, вже зафіксували у кожному регіоні. Загалом рівень захворюваності перевищений у більшості областей. Наразі Херсонська, Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області потрапили у «червону» зону.
За словами санлікаря, найближчим часом жорсткий карантин можуть запровадити в інших областях, у яких — не уточнює. За даними МОЗ, показники 14 областей відповідають «помаранчевому» рівню, який сигналізує про погіршення ситуації та можливе запровадження «червоної» зони.
Мнение "независимого эксперта по многим вопросам" Вкладчик1234:"Как раз все переболеют, получат иммунитет, и ковид пойдёт на спад. А перемогу запишут "вакцинам""
В перші хвилі перехворіло не стільки багато, як всі вважали, кожен свій чих або пук вважав короною. І до того ж, ця статистика (40%) народна, не офіційна. Тому ніякого колективного імунітету немає. Я можу сказати по росії, в мене там родня. Вони так саме вважали що все скінчилося. Теж ніхто не вакцинувався, ніяких обмежень, масок, карантинів (привіт прихильникам "природної імунізації") На початку цього року вони казали що все ж "хворіють багато" і вони вже перхворіли, у того температуру, у того кашель. А на початку цього літа почали хворіти по справжньому, лікарні з киснем, вдома валялися у ліжках конкретно. Виявилося, що ось він справжній ковід, а то були звичайні шмарклі. Взагалі картина жопаста вимальовується. Вже жовтень, а там оберти тільки нарощуються. Новий, більш заразний штам, ніж попередній, от і почало більше хворіти. Не було ніякого колективного імунітету, бо при тому штамі і його заразності не могло стільки перехворіти. Що нас чекає взимку, якщо наш шлях це повторення їхнього, я не знаю. У мене самого мати не хоче вакцинуватися. пс. зараз там хер куди попадеш, навіть у магазин без довідки про вакцинацію (Башкартостан), але і без того народ різко відкинув бредняк модних дебілів і почав вакцинуватися. Хоча це вже не допомагає, трохи пізднувато.
Прошу прощения, вчера был занят, пропустил. Хроника приближения к 50. За вчера 538 смертей. За последние 7 дней 2996 смертей, т.е. среднесуточное среднее 328 смертей (на вчера 2110 и 301). В расчёте на 1 млн (при численности по ворлдметру 43,4 млн) получаем 7,56 смерти. В расчёте на более реальные 35 млн получим 9,37 смерти на 1 млн. В осеннюю 2020 волну пик 7-дневной среднесуточной смертности был 12 декабря и равнялся 225. Весенний рекорд был 18 апреля - 396. Рекорд смертности за сутки был 17 апреля - 481 смерть. Резко переплюнули - сразу на 12%
Честно говоря, просто обидно: потрачены миллиарды долларов и силы лучших ученых на разработку вакцины в рекордные сроки. И вместо благодарности и неукоснительного следования требованиям врачей и ученых - всякие разводят демагогию о лете, коллективном иммунитете, "тот кто переболел - тому не страшно" и т.п. Ад какой-то. За что нам столько вокруг?
Успіх написав:Влітку було в рази менше вакцинованих, але щось і хворих - теж було в рази менше!!!
Долярчик, не напрягай моск. Если тебе ученые и врачи говорят - прививайся, то заткнись и прививайся, а не демагогию разводи.
А вони вже завершили дослідження на рахунок побочки? Вони ГАРАНТУЮТЬ/ВІДПОВІДАЮТЬ за свою вакцину, що через нанадцять років та вакцина не дасть побочки, накшталт, що виросте третій сосок, чи ще один член?
Звичайно, я приколююсь і в таку куйню не вірю на 99%, але це МОЄ ЗДОРОВ'Я І Я ХОЧУ ГАРАНТІЙ, а не експериментів над моїм здоров'ям! А може та вакцина дає ускладнення на інші хвороби? Що тоді?
Так що нехай спочатку завершать дослідження, напишуть всі побочки, а тоді вже можна і ПРИМУСОВО вакцинувати!
Успіх написав:Влітку було в рази менше вакцинованих, але щось і хворих - теж було в рази менше!!!
Долярчик, не напрягай моск. Если тебе ученые и врачи говорят - прививайся, то заткнись и прививайся, а не демагогию разводи.
А вони вже завершили дослідження на рахунок побочки? Вони ГАРАНТУЮТЬ/ВІДПОВІДАЮТЬ за свою вакцину, що через нанадцять років та вакцина не дасть побочки, накшталт, що виросте третій сосок, чи ще один член?
Звичайно, я приколююсь і в таку куйню не вірю на 99%, але це МОЄ ЗДОРОВ'Я І Я ХОЧУ ГАРАНТІЙ, а не експериментів над моїм здоров'ям! А може та вакцина дає ускладнення на інші хвороби? Що тоді?
Так що нехай спочатку завершать дослідження, напишуть всі побочки, а тоді вже можна і ПРИМУСОВО вакцинувати!
Когда заболеешь - лежи, пожалуйста, дома - не нагружай систему. В больнице можно еще какую-нибудь заразу подхватить. Пей настойку боярышника и прикладывай лист подорожника где болит - и все пройдет.
airmax78 написав:Честно говоря, просто обидно: потрачены миллиарды долларов и силы лучших ученых на разработку вакцины в рекордные сроки. И вместо благодарности и неукоснительного следования требованиям врачей и ученых - всякие длб*бы разводят демагогию о лете, коллективном иммунитете, "тот кто переболел - тому не страшно" и т.п. Ад какой-то. За что нам столько дебилов вокруг?
Дослідження завершили, чи ні? Перелік побочок кожної вакцини написали, чи ні?
Нехай доведуть справу/дослідження до кінця, а тоді вже будемо дякувати!
Вкладчик1234 написав:........ Мнение "независимого эксперта по многим вопросам" Вкладчик1234:"Как раз все переболеют, получат иммунитет, и ковид пойдёт на спад. А перемогу запишут "вакцинам""
Пластинку поменять не хотите? Такие же разговоры были и летом: "Уже 40% (50? 60? больше?) переболели. У нас не будет, как в России". Куда пропали все переболевшие с железным "естественным иммунитетом"?