Українців зобов'яжуть прив'язати SIM-картки до паспортів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<123
Повідомлення Додано: Вів 14 гру, 2021 00:47

moveton написав:
  hno3 написав:Это система контроля граждан будет принята, хочет этого население или нет.

Какого такого контроля? Не говоря уж о том, что пока это исключительно болтовня, про отмену анонимных предоплаченных симок никто не заикается. Речь исключительно о "Если вы хотите иметь телефон, который в дальнейшем будете использовать для финансовых операций или для получения цифровых услуг, в частности для получения электронно-цифровой подписи". Стать клиентом банка или получить ЭЦП без привязки этого дела к своему паспорту довольно проблематично.

Я ніколи не хотів, і зараз не хочу, прив'язувати жоден сервіс, особливо фінансовий, до якогось там номера телефону.

Зараз в них задача закрити дірки в Дії, і закон робиться під неї, все прив'язується до телефона. Бо вже без телефона на вулицю не вийдеш.

ніякими "діями" не користуюся, і не збираюсь користуватися.
sergey_sryvkin

Подякував: 636 раз.
Подякували: 673 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 14 гру, 2021 00:50

equinox написав:Зараз в них задача закрити дірки в Дії, і закон робиться під неї, все прив'язується до телефона.

Это ещё какой музыкой навеяло? Как раз Дия к симке не привязана вообще. Человек в ней по КЭП или bankID аутентифицируется.

equinox написав:Бо вже без телефона на вулицю не вийдеш.

Хорошо, что я этого не знаю и спокойно хожу без него 8)

GUD написав:Да не говорите... Какие-то малахольные (по вашему) в Раде сидят... :lol:

Зачем же так? Нормальные сидят и в Раде и в правительстве. Но у них KPI не по эффективному принятию полезных законов, а больше по имитации бурной деятельности, чтобы было видно, что люди не просто так немаленькую зряплату получают. Одни подают хаповый законопроект и этим светятся в новостях. У других появляется возможность занять время его обсуждением. В итоге все при деле, а проект принимать совсем не обязательно, если какое-то лобби на нём реально не настаивает. Например, уже не первый год в Раде лежит проект о поднятии безналогового порога на посылки хотя бы до предыдущего значения в 150 евро. Почему-то у меня уже и надежды нет, что доживу до его принятия.
moveton

Подякував: 74 раз.
Подякували: 733 раз.

Профіль

3
7
Повідомлення Додано: Вів 14 гру, 2021 00:59

sergey_sryvkin написав:Я ніколи не хотів, і зараз не хочу, прив'язувати жоден сервіс, особливо фінансовий, до якогось там номера телефону.

Мы вообще-то про привязку симки к паспорту, а не сервиса к телефону. Сервисы-то уже давно к телефону привязаны, а финансовые и к паспорту. Кто бы там хотел этого или нет.
moveton

Профіль

3
7
Повідомлення Додано: Вів 14 гру, 2021 18:15

Якщо сім карту можна буде поміняти по ксерокопії паспорта, так же як кредити зараз видають, то мабуть сенсу в тому не багато. Яка відповідальність працівника оператора, який не перевірить наявність оригіналів документів, та наявність особи яка принесла ті документи
kotik902008

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 гру, 2021 20:45

kotik902008 написав:Якщо сім карту можна буде поміняти по ксерокопії паспорта, так же як кредити зараз видають, то мабуть сенсу в тому не багато. Яка відповідальність працівника оператора, який не перевірить наявність оригіналів документів, та наявність особи яка принесла ті документи

Я так понимаю, что, если сотрудник не захочет проверять, то и копия паспорта не нужна. У самого сотрудника за это никакой ответственности нет, но в целом у оператора: "Кінцеві користувачі послуг під час замовлення та/або отримання електронних комунікаційних послуг мають право на: ... 12) відшкодування збитків, заподіяних унаслідок невиконання чи неналежного виконання постачальником електронних комунікаційних послуг обов’язків, передбачених договором про надання електронних комунікаційних послуг чи законодавством"
moveton

Профіль

3
7
Повідомлення Додано: Чет 16 гру, 2021 10:14

Сейчас мошенники у любого оператора перевыпускают сим-карту даже на контракте без паспорта владельца. Раззуйте глаза и очнитесь!!!
hulk15iron3

Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 гру, 2021 15:41

Що за маячня? Мені чомусь ніколи жодні шахраї, чи спамери, чи колектори ніколи в житті не телефонували. Може просто менше треба свій номер де попало світити, а не пхати всім підряд той кабальних контракт?

Зараз, якщо мені новий тариф не подобається, то мобільний оператор не отримує грошей, допоки не запропонує більш вигідні умови, а при контрактах хочуть зобов'язати переплачувати за мобільний зв'язок всіх і завжди.
kassini

Подякували: 0 раз.

Профіль

#<123
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор