fox767676 написав:akurt Хорватія вже "прошарена", там і росіянчиків багато осіло, незважаючи на те що натівська так католицька. Нам, як інвесторам

требя шукати недооцінені країни, про які ,поки що, є відволікаючі стереотипи
Підтримую.
Пару років тому я викладував на цьому форумі мої критерії вибору нерухомості та місця проживання.
Власники крейсера "
Московія" там не згадувалися взагалі, тому що я не пам"ятаю країни, де б їх не було. Це реальність.
Звісно, найкраще інвестувати в країни, які входять в ТОП-10 за рейтингом
Best Countries To Live in 2022. Але треба реально дивитися на речі.
Хоча з"явилися варіанти. РЕКОМЕНДУЮ:
-
Ірландія (місце 2) ввела для українців безвізовий режим.
-
Ісландія (місце 4) приймає залюбки українців на поселення. Писали, що з початку війни переселилося всього 450 людей, а там можуть прийняти в 100 разів більше.
НАТЯКАЮ....
Вважаю, що в інших країнах на наши інвесторів НЕ дуже чекають...
Хоча теж є варанти: мої родичі в ці буремні часи досить добре влашутвалися в Чехії та в Австрії.
По пам"яті мої критерії були такі:
- оптимальне/раціональне розташування.Тут на думку приходять - звісно - Польщя або Латвія.
Про Польщу пишуть багато і багато плюсів та мінусів.
В Латвії була програма, яка дозволяла отримати ВНП при купівлі нерухомості в Ризі за ціною 100 000 євро, а не в столиці - за будь-якою ціною. Не знаю, чи ще це діє.
- оптимальне співвідношення ціна/якість.Тут на першому місці з 2017 по 2021 роки була БЕЗУМОВНО Туреччина - за 50 000 доларів береш новеньку "під ключ" квартиру 1+1 та на цій підставі отримуєш ВНП.
Все змінилося: зараз треба мати 100 000 доларів.
- чудовий клімат.Це один з пунктів, за яким особисто я НЕ вклався в Польщу: клімат майже точно як в Україні, нічого особливого, виграшу я НЕ бачів ніякого. Крім безумовно європейських умов життя.
- позитивне соціальне оточення.Тут важко визначити пріоритети, тому що - наприклад - мої родичі - громадяни Франції та вже в них вуха опухли від "Калінка-Малінка".
Людиною ПЕРШОГО сорту можна себе вввжати - на мою думку - тільки в США, де в крові, вихованій Кольтом, у всіх сидить повага до мови, національності, кольори шкіри.
Тут питання важкі і рішення неоднозначні. В Польші при всій повазі до неї ви будете все ж людиною третього сорту, а в Ізраїлі , наприклад, четвертого (навіть не третього).
- нормальні не захмарні витрати на харчування та проживання.Тут на першому місці - безумовно, Румунія - країна ЄС з найнижчими в ЄС цінами на все про все (крім пального).
На одному за найвищих місць продовжує залишатися Туреччина, незважаючи на те, що за останній рік ціни на все
в турецьких лірах зросли в 2,2 рази (а доллар тільки в 2 рази).
- легкість та витрати на отримання ВНП.Тут на першому місці Грузія, бо 365 днів в році - "безвізовий режим" (потім треба виїхати та знову заїхати) та можливість працювати офіційно без ВНП.
Вишенька на тістечку: мабуть, самі дешеві в світі авто (немає ніяких податків).
Але за кліматом навіть Батумі програє, максимум 2,5 місяця на рік - "пляжний сезон".