Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 5859606162 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 14:14

Понаехал писал(а):Сколько же там понтов, фото с постоянных пати на бассейне, выпендрежа. Я один раз посмотрел на это... Поражаюсь.

та таких и у нас хватает - сегодня празднует ДР в Queen и фоткает лососину на 13 айфон, а завтра возвращается в батькивську хату пид Полтавою, бо ой аренду в Киеве не тянем.

а, и с крин выложила, как 6500 получила допомоги. Без тени смущения.
Ромасик

С нами с: 30.03.15
Благодарил (а): 1392 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 14:19

Ромасик писал(а):
  Понаехал писал(а):Сколько же там понтов, фото с постоянных пати на бассейне, выпендрежа. Я один раз посмотрел на это... Поражаюсь.

та таких и у нас хватает - сегодня празднует ДР в Queen и фоткает лососину на 13 айфон, а завтра возвращается в батькивську хату пид Полтавою, бо ой аренду в Киеве не тянем.

А какая принципиальная разница откуда возвращается в эту самую риторическую "хату пид Полтавою"?
Понаехал

С нами с: 22.05.16
Благодарил (а): 79 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 15:15

grape писал(а):striped

Якийсь % виїзду IT спеціалістів, я маю на увазі мужчин які зараз не можуть виїхати з юридичних причин, буде. Але це не буде масово. Я не мужчина, але також в IT і дивлюсь по собі та своєму професійному оточенню - більшість, навіть з жінок які виїхали, хотіли би повернутись. З початку війни я виїхала в столицю одної з Європейських країн. Поки до 180 днів я податковий резидент України я залишаюсь в Європі, після, якщо не буде якогось військового форс-мажору, повертаюсь в Україну.
Так, я тут в фізичній безпеці. Але якщо говорити про фінансову сторону, то жити IT спеціалісту в Європі в порівнянні з Україною зовсім не вигідно.
1 - Чи я знаходжусь в Європі, чи я в Україні сума зарплати в Євро (на рахунок приходить еквівалент в гривні або можна оформити напряму із головним офісом і тобі буде приходити в євро, я всеодно зараз у Європі і таким чином "двоєкурсіє" мене не хвилює зараз) приходить та сама яка вказана в контракті в гросс (це поки український ФОП). Відповідно поки я в Європі до 180 днів то можу платити в Україну 5% податку тільки. Після 180 днів я стаю податковим резидентом європейської країни із величезними європейськими податками. Сума грошей чистими на руки до 180 днів і після 180 днів дуже!!! сильно відрізняється і є набагато менше(.
Далі - в Україні в багатьох IT спеціалістів вже є своє житло. Тут в Європі мало в кого з наших IT спеціалістів є своє житло. Варіант або орендувати (що дуже дорого в столиці). А я порівнюю в даному випадку столиці України та Європейської країни в якій я зараз. Другий варіант - іпотека. Але іпотеку так зразу тільки приїхавшому IT спеціалісту вряд чи дадуть. Виходимо знову на ринок оренди. А оренда тут дуже дорога. Відповідно, з тої меншої частини що залишилась після європейських податків ще треба велику частину віддати за оренду житла. Грошей залишається ще менше. Далі - проїзд. Абонемент на транспорт на місяць тут тільки центром (зона А) майже 60 євро. Якщо далі в межах міста то ще дорожче (порівняйте з українськими цінами). Далі - інтернет достатній мені для роботи пакет на місяця 20 євро (знову порівняйте з Україною). Продукти та одяг ціни приблизно в середньому як в Україні. Я маю на увазі бренди типу ZARA.
Зарплати в місцевих IT компаніях приблизно такі самі як в нормальних, не шарашкіних конторах, IT компаніях в Україні (виняток становлять хіба європейські філії FAANG там вище).
Отже, якщо брати фінансово, виїжджати IT спеціалістам за кордон не вигідно. Вигідно мати прямі контракти з великими IT компаніями, жити і платити податки в Україні. Більше грошей залишається на руки. Тут важливий нюанс - замовники (компанії) мають бути впевнені в безпеці! працівників і що робота буде зроблена вчасно хоч з бомбосховища. Деякі компанії бояться працювати з людьми (наймати людей) з територій де проходять бойові дії. Маємо їх переконувати що робота буде зроблена самою людиною або її підстрахує інша людина, в будь-якому випадку.
Плюс є фактори особисті (сім'я, родина, друзі, менталітет) щоб залишатись в Україні.

Зараз дуже багато пропаганди лльється направленої щоб ІТ-шники лишились...і платили. Я особисто вирішив коли будуть випускати - поїхати. Може воно і дешевше в Україні - то і в Сомалі теж дешевше жити.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 15:16

Понаехал то я и не говорю, что есть разница откуда. Сам факт того, что сегодня учат людей как надо тусить, а завтра возвращаются в свое село. А те, кто насмотрелись на это, им что делать?

Собственно, эмиграция из села в Киев - это тоже эмиграция и заробитчанство.
Ромасик

С нами с: 30.03.15
Благодарил (а): 1392 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 15:24

BIGor писал(а):
  rjkz писал(а):Принял программу строительства жилья для бездомных на...
готовы?
32 млрд!!!!

Чем то напоминает социализм. Один вкалывает 20 лет на ипотеку и получает квартиру.
Второй попрошайничает и получает квартиру.
После это первый задумается, что он делает не так.

1.Фактически, демократы в США ведут себя как социалисты. И БЛМ - это левое движение. Во время блм-погромов на Манхеттене и стены и тротуары и машины были разрисованы серпами и молотами. Напомнить чья это символика?
И это демократы становились перед ними на колени и ноги целовали.
2. Именно так и происходит. В демократических штатах задираются налоги на бизнес и на высокие доходы, поэтому-то и бизнес и высокооплачиваемые работники сваливают в республиканские штаты такие как Тексас Понаеха и ФлОриду.
Поэтому там недвига выстрелила ракетой, а в НЙ он не росла особо с 2020 года и даже местами присела.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 15:33

BIGor
Для чого мені пропаганда. Я вже в Європі і порівнюю кожного дня. А податки хочеш - не хочеш всюди треба платити. І не факт що якість життя буде значно краща. Для себе вирішила так. І бачу таке саме рішення в багатьох знайомих IT спеціалістів. А як Вам робити, щоб потім не жаліти, вирішуйте самі.
Последний раз редактировалось grape Пт 17 июн, 2022 15:45, всего редактировалось 1 раз.
grape

С нами с: 02.05.11
Благодарил (а): 110 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 15:53

grape писал(а):BIGor
Для чого мені пропаганда. Я вже в Європі і порівнюю кожного дня. Для себе вирішила так. І бачу таке саме рішення в багатьох знайомих IT спеціалістів. А як Вам робити, щоб потім не жаліти, вирішуйте самі.

Так, у Вашому пості є сенс. Але є декілька "але". Ви у столиці країни. Чого не у райцентрі? Тому що приїхали пересідіти. Коли стане питання обрання місця проживання Ви будете шукати це місце трохи інакше.

Інтернет 20 євро задорого? А тарифи для юрліц в Україні знаєте?

5% налог? Так, здається привабливим. Але можлива ситуація коли різниця між комерційним курсом и курсом НБУ додасть декілька % до тої ставки.
І Ви дуже гарно пропонуєте переконувати замовників у тому, що працювати з украінськими фахівцями це безпечно. Але у замовників є не емоції, а протоколи безпеки. І тому можна залишитися в дешевій для життя країні з дуже привабливою (номінально) налоговою ставкою без роботи/без цікавих проектів.
Це я вже не кажу про те, що коли замовник хоче зустрітися та обсудити проект віч на віч, а Ви кажете шо не маєте можливості виїхати.

Про кошмарення IT податківцями й прочими податковими нянями я даже казати не хочу.

Мої особисті спогади - ти їдеш в ЕС, на третий день вже починаєшь посміхатися у відповідь незнайомцям на вулиці, насолоджуєшся повільним темпом їх життя, напитуєшься позитівом, релаксуєш і повертаєшся додому в гарному настрої. Але цього настрою вистачає до паспортного контролю у Борисполі або (якщо пощастило) до виїзду з парковки.

Тому на мою думку цим довше буде існувати заборона на виїзд, тим більше IT фахівцев буде приймати рішення про релокейт. А у кого тут є власне житло - воно піде на продаж і ці гроши передадуть палкі вітання КРЖН та підуть на европейський РН.
striped

С нами с: 10.12.08
Благодарил (а): 3667 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 16:41

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

grape писал(а):І бачу таке саме рішення в багатьох знайомих IT спеціалістів.
Якісь шаблонні психологічні наративи.
Cеред мого оточення зовсім протилежна ситуація, хто встиг виїхати - отримують вже податкове резидентство. Хто не встиг - живе окремо від сімї і молиться щоб не прилетіло або не вручили повістку перед виходом з АТБ.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 19:19

BIGor писал(а):
  grape писал(а):І бачу таке саме рішення в багатьох знайомих IT спеціалістів.
Якісь шаблонні психологічні наративи.
Cеред мого оточення зовсім протилежна ситуація, хто встиг виїхати - отримують вже податкове резидентство. Хто не встиг - живе окремо від сімї і молиться щоб не прилетіло або не вручили повістку перед виходом з АТБ.

Навіть в нашій компанії є колеги, IT спеціалісти, які пішли в ТрО та ЗСУ ще з самого початку. За власним бажанням. Я була навіть трохи здивована. Мабуть, у мене, у вас різний рівень круга спілкування).
grape

С нами с: 02.05.11
Благодарил (а): 110 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 17 июн, 2022 19:46

Ромасик писал(а):
  rjkz писал(а):70 долларов, ради которых надо приехать, иногда вхолостую, уехать, иметь расходы на инструмент, машину. и Сколько таких вызовов в день/месяц?
Чувак работает 40 часов в неделю, то есть фуллтайм, поиск заказов его не чешет.
Он свои 5300 в месяц получит, работу выполнит , остальное - его не касается.
да, не то, что канадский маляр - придет, два маха в день щеткой сделает, не вдыхая ни пыль ни токсичную краску, и в конце месяца как с куста 5000 баксов. Имеено через солдарнсоть с укр.диаспорой щедрые канадцы со средней зп 3300 баксов отдают лучшие рабочие места понаехам.
  rjkz писал(а):К него начало - 5300 в месяц, в Украине 70 баксов за день работы на себя - успешный успех?

как хорошо сравнивать заработок на месяц с заработком за день. Разница ощущается более существенно.

Из этих 70 баксов у украинского сантехника останется 30-40 от силы.
Бенз, амортизация машины, инструмента, холостые выезды и тп.
Американский маляр имеет 30 долларов в час. 8 часов в день, 5 дней в неделю, 22 в месяц.
Так годится?
30 и 30. в день и в час.
Токсичная краска в отделке жилых помещений? Окститесь!
Это не Украина, где в 80 км от столицы ядерный могильник устроили.
На украинском рынке американские краски одни из самых дорогих. И они очень экологичны. А на американском, если будет установлена причинно-следственная связь между заболеванием или смертью и примененных в жилом помещении стройматериалов, то и продавец и производитель понесут такой ущерб, что мало не покажется.
Погуглите насколько "токсична" самая популярная краска Бенджамин Мур. Она есть и в Украине.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
  #<1 ... 5859606162 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама