Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
У нас сказали отопление в городе будет, в квартирах не больше 15-17 градусов. побежали все покупать тепловентиляторы. Пипец трансформаторам и проводке в доме. Облэнерго сказало сгорит трансформатор, готовьте валянки((
yama написав:Але я за кондиціонери з функцією обігріву.
не эффективно. не знаю что говорит теория, но практика говорит, что ААА кондиционеры на охлаждение, берут 1.5кВт на нагрев, плюс нулевая инерционность - счета за ээ будут огого
не эффективно. не знаю что говорит теория, но практика говорит, что ААА кондиционеры на охлаждение, берут 1.5кВт на нагрев, плюс нулевая инерционность - счета за ээ будут огого
Я замерял прибором - за час небольшой китайский кондиционер C&H потребляет 850 Ватт, но тепла нагнетает явно больше этих цифр.
Я замерял прибором - за час небольшой китайский кондиционер C&H потребляет 850 Ватт, но тепла нагнетает явно больше этих цифр.
У меня электронные стабилизиторы с индикатором нагрузки. Кондиционеры Дайкин. 1 кондиционер - 1.5кВт, 2 - 3 кВт, 3 - 4.5 кВт. При этом разница по выходной мощности охлаждения между ними - 1.5 раза. На потребление ээ фактически не влияет.
Zebra написав: Доречі злиті декілька соток баксів по 40.70 я вклав в Аліекспресс купивши різноманітне, що можна по курсу 37, від розширення пам'яті для ноутбуків до сонячних панелей, та іншої мілочовки. Зиму придеться зимувати. Можуть бути перебої з електроенергією. По досвіду життя без електроенергії на протязі 3 тижнів в Чернігові, можу сказати, що ніщо так не кортить, як зарядити гаджети, навіть води пити не так хочеться, як бути відрізаним від інформації. А ще освітлення, потрібні фонарики. Без фонариків, або стаціонарного автономного освітлення - не дуже радужно буде. В автомобіль обігрівач від розетки 12 вольт теж буде хороша річ, сонячні панелі будуть підживлювати також автомобільний аккумулятор, якщо взагалі все буде погано, щоб автівка потім завелася. Від автомобільного аккумулятора можна ноутбук живити, для цього теж адаптер був куплений на Ali (12v -> 19-20v)
Zebra комерческий вопрос по солнечным панелям- какиеи суммарная мощность преобретения. пожалуйста, не удаляйте- в харькове большущая проблема с их преобретением.