Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 18851886188718881889 ... 14630>
Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 21:10

Мизантрóп написав:
  Kudrjavuy написав:
Іспанія планувала передати нашій країні 40 старих бойових танків Leopard 2 німецького виробництва.

чет немецкое качество на руZZкое становится похоже :roll:

они бы ещё тигры гитлера нам передать решили.Зачем нам старые танки.
konstantin kirovograd

Подякував: 60 раз.
Подякували: 257 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 21:59

andrijk777 написав:
  AlexMotel написав:
  andrijk777 написав:
І чому "Жодна зі сторін не зможе протриматися довше" мені не зрозуміло. Аргументів - нуль. РФ так точно може протриматись довше.
Коротше, ці всі іноземні експерти/аналітики думають в першу чергу за себе і свої країни. Потрібно також дуже чітко аналізувати їх базар.
Мабуть малось на увазі гарячі фази з контрнаступами, а іноземні експерти аналізують з точки зору власного досвіду та реалій обставин.

А який у них "власний досвід"? В'єтнамська війна, яка була 60 років тому. Чи може війна в Іраку, абсолютно не схожа з нашою?
"реалій обставин" це що таке? Я думаю ми(в Україні) бачимо реалії краще ніж вони.
Ще раз повторюсь: вони аналізують в першу чергу так, як вигідно їм. Я про публічний аналіз звичайно.

Ну як який досвід,в світі ще жодного дня не було без війни,хіба мало де його набиратися,це нам так важається що війна одна - дві на сторіччя,за цей час, якщо пряма робота військового аналітика "розбор" хто куди навіщо, була кожного дня, то з роками вже мозоль натре на прогнозах :) ...якщо він блохер то ціна його з позначкою /16.
Всі подробиці війни не потрібні для аналітики, досить зрозуміти стратегію,мотиви та слабкі місця супротивників, щоб вже почав складатися пазл.
Наший пазл ще 20-30 %% до завершиного стану,але він вже взяв добрий напрямок для України.
AlexMotel

Подякував: 20 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 21:59

Кажуть, шо 29.07 затонув підводний човен "новороссийск". Є хто в темі?
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 22:09

andrijk777 написав:
  vitaliian написав:
  jump написав:а якщо такий варіант:
Війна в Україні перетвориться на “заморожений конфлікт” через 4-6 місяців – екскомандувач НАТО
– Я бачу, що це буде подібно до кінця Корейської війни – тобто перемир’я, мілітаризована зона між двома сторонами, ворожість, що триває, свого роду заморожений конфлікт. На це варто чекати в період від чотирьох до шести місяців. Жодна зі сторін не зможе протриматися довше, – додав він.
https://news.lviv-company.in.ua/vijna-v ... -nato.html

я о том что война заморозится еще в этом году пишу уже месяц. Хорошо хоть екскомандувачи НАТО меня читают. Просто нет других вариантов, у русни нет сил идти в наступление, у нас нет сил чтобы освободить территории. Чтобы собрать силы сторонам нужно перемирие на год или больше. Особенно выгодно заморозка для рф, им надо продать народу победу и пытаться снять санкции. Чем дальше, чем сложнее будет топтание на месте презентовать как большую победу.

Згідний. Заморозка вигідна обом сторонам, а РФ особливо.
Але нажаль для України це означає втрату територій. За Крим і ДНР/ЛНР фактично потрібно забути назавжди.

Потрібно називати речі своїми іменами. Заморозка конфлікту з тими територіями, що москалі вже захопили - це тактична і стратегічна поразка України.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 22:51

Schmit написав:
  andrijk777 написав:
Але нажаль для України це означає втрату територій. За Крим і ДНР/ЛНР фактично потрібно забути назавжди.

Потрібно називати речі своїми іменами. Заморозка конфлікту з тими територіями, що москалі вже захопили - це тактична і стратегічна поразка України.

Чому це?

На початку війни (повномасштабного нападу рфії) головною метою України було зберегти країну, державу, як такову. Тобто поразкою була б саме втрата своєї української держави.

Втрата людей, життів, територій - це ціна.
Тим паче, що втрата територій є явищем тимчасовим.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 23:10

detroytred написав:
  Schmit написав:
  andrijk777 написав:

Чому це?

На початку війни (повномасштабного нападу рфії) головною метою України було зберегти країну, державу, як такову. Тобто поразкою була б саме втрата своєї української держави.

Тактично, тому що на даному етапі території втратили ми і досить значні. Рфія не втратила нічого (люди, техніка - для них ніщо).
Стратегічно, тому що:
- на наступному етапі проти нас воюватимуть колишні громадяни України (як зараз воюють з дири) і всі інші ресурси наших захоплених територій;
- рфія військовий жирок наростить значно швидше за нас;
- ослаблення санкцій - у США скоріш за все наступним знову буде Тамп, а ЄС вже ниє від цін на газ.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 278 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 23:11

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:Тобто поразкою була б саме втрата своєї української держави.

Тимчасовим? Я все життя прожив у Маріуполі і майже купив цією весною будинок у селище Виноградне. Уявіть, як ми призвичаїлися до війни, що хотів будинок придбати в 15 км від фронту?

І ось тут почалась активна війна, я виїхав з міста... І що робити? Чекати ще 8 років на нову фазу війни?

Якщо РФ утримає все, що захопила, то через 8 років знову полізе. І так буде нескінченно.
Andrey2512

Подякував: 79 раз.
Подякували: 85 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 23:25

andrijk777 написав:
  vitaliian написав:
  jump написав:а якщо такий варіант:
Війна в Україні перетвориться на “заморожений конфлікт” через 4-6 місяців – екскомандувач НАТО
– Я бачу, що це буде подібно до кінця Корейської війни – тобто перемир’я, мілітаризована зона між двома сторонами, ворожість, що триває, свого роду заморожений конфлікт. На це варто чекати в період від чотирьох до шести місяців. Жодна зі сторін не зможе протриматися довше, – додав він.
https://news.lviv-company.in.ua/vijna-v ... -nato.html

я о том что война заморозится еще в этом году пишу уже месяц. Хорошо хоть екскомандувачи НАТО меня читают. Просто нет других вариантов, у русни нет сил идти в наступление, у нас нет сил чтобы освободить территории. Чтобы собрать силы сторонам нужно перемирие на год или больше. Особенно выгодно заморозка для рф, им надо продать народу победу и пытаться снять санкции. Чем дальше, чем сложнее будет топтание на месте презентовать как большую победу.

Про заморозку мне с начала лета знакомый из передка говорил.
У них там тоже мнение сформировалось.
Для большинства, особенно подальше туда на запад, война как футбольный матч. Под каждым постом шапками закидывают, ми їх і так і сяк, дебіли и прочее.
У военных присутствует скепсис. Всё это не счёт на табло, а жизни героев.
Бетон

Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 23:26

Andrey2512 написав:Якщо РФ утримає все, що захопила, то через 8 років знову полізе. І так буде нескінченно.
есть слабая надежда что путин не вечный
  Schmit написав:Рфія не втратила нічого (люди, техніка - для них ніщо).
всё же дружбу с рф мировые лидеры будут стараться не афишировать. Потому что их электорат не поймёт. Насколько это большая потеря можно будет сказать через десятки лет. Либо новый президент рф будет более вменяемый и ради дружбы с Западом честно вернет награбленное.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 02 сер, 2022 23:31, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 02 сер, 2022 23:31

А я от уявляю, якщо б втратили країну (українську владу, якою б вона не була недоброю комусь; втратили державу) --- от ото був би капець. Поразка.
Тим паче, що напав дійсно великий озброєний ворог.
Не гібрідно, а повномасштабно напав.

Погляди та смаки у всіх різні.
Як на мене, то навіть втрата до Дніпра (річки) -- це не буде поразкою.
Тим паче, що я вже остаточно переконався - не буде в нас глибоких реформ та тощо. Бо якщо навіть в такій ситуації, як зараз, можновладці шибко не змінилися, то й не зміняться.
Але і з такими Україна -- чудова країна.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

#<1 ... 18851886188718881889 ... 14630>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Banderlog і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор