|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 25 жов, 2022 12:16
BIGor написав: Faceless написав:BIGor написав:На бюджет у нас все хреновые специальности, на хорошие - блат. Сам пробовал поступить - никак не выходило. Общага - 100% платная. Да еще при любом случае вышвирывают к лендлордам - у нас был проходной балл что бы жить в общаге (платно). Еда дешевле - сказки для детей, в Польше еда дешевле выходит. ПС ну своих же детей будете обучать в Украине надеюсь? ПС, поражаюсь тому, как существует две разных Украины - одна где все шикарно, просто и бесплатно - для блатных и их приближенных, и другая - где не все так кучеряво для обычных "пересичных".
Та ну, брехня. Можливо, в деяких найбільш популярних ВНЗ дуже складно потрапити на бюджет і то на пальцях перерахувати разом зі спеціальностями, а так - все цілком можливо, якщо вчився добре. У мене гуртожиток теж був умовно платний, в місяць - дешевше за один обід в їдальні універу. Який жах 
Можливо зараз стало мало студентів (демографія), але коли я поступав КПІ та Шевченко були взагалі недосяжними. Гуртожиток коштував дуже дорого - памятаю 1,5 стипендії.
На скільки пам'ятаю в 96-98 роках степуха була 14, підвищена 17 грн. Так, що гуртожиток цілком міг коштувати 1, 5 степухи😎
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 25 жов, 2022 12:17
Bolt написав: airmax78 написав: Bolt написав:100%Дочь поступала в позапрошлом году на иняз-бюджет около 190 проходной был, на ІТ львовский полутех 185.Для сравнения на механико-машиностроительный, на котором учился 25 лет назад и после которого будешь, скорее всего, безработным бюджет 125 баллов. Общага 700 грн, что по меркам венской стоимости аренды ничего.
В Вене общежитие - 400 ойро в месяц. Но, конечно, это лухури по сравнению с тем что у нас. Надо отдать должное, тут еще имперско-советский подход: лучшие локации, лучшие здания - у университетов. Общежития (те что видел) выглядят как наш бизнес-класс от Саги какой-нибудь. Студенческие кампусы тоже очень нарядные. Тут ничего не могу сказать. Уровень совершенно другой. Но при этом преподы, как я понимаю, не жируют. Некоторые на Франта похожи - бухтят постоянно (это по рассказам жены).
Был рядом с венским политехом, ну, что сказать во львовском главный корпус монументальне. На этом пожалуй все плюсы и заканчиваются. Пы. Сы. Когда в 2000-м ездили во Францию в Тезе, назад через Вену возвращались, парканулись на Пратере и имели пол дня на екскурсии. Ну, что сказать Австрия единственное место в Европе, где хотелось бы жить. После немцев показалось, что народ намного доброделательнее. В 19 году когда в Вене был, парковался возле Хундертвассер хауз, у местного спросил, где можна купить паркшайн, он из бардачка пачку достал и дал мне часовай(ЕМНИП три евро тогда стоил) Или женщину с коляской спросили, где оперный театр, она наверное метров сто нас провела и показала. Во Львове бы так 😏Одни жулики типа Долярчика крутятся, думают как на тебе бабла срубить.
Почекайте ще трохи, і Долярчик нашкребе на кавалірку у Відні...
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 25 жов, 2022 12:31
Bolt написав:На скільки пам'ятаю в 96-98 роках степуха була 14, підвищена 17 грн. Так, що гуртожиток цілком міг коштувати 1, 5 степухи😎
Я не такий старий))
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 25 жов, 2022 12:38
BIGor написав: Bolt написав:На скільки пам'ятаю в 96-98 роках степуха була 14, підвищена 17 грн. Так, що гуртожиток цілком міг коштувати 1, 5 степухи😎
Я не такий старий))
Білою заздрісстю заздрив студентам нульових, бо якщо в 90-х за степуху можна було купити 3 пляшки паленки на Привокзальному базарі, то в нульових вже ящик. 😎
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 25 жов, 2022 12:45
Bolt написав: BIGor написав: Bolt написав:На скільки пам'ятаю в 96-98 роках степуха була 14, підвищена 17 грн. Так, що гуртожиток цілком міг коштувати 1, 5 степухи😎
Я не такий старий))
Білою заздрісстю заздрив студентам нульових, бо якщо в 90-х за степуху можна було купити 3 пляшки паленки на Привокзальному базарі, то в нульових вже ящик. 😎
Треба було уточнювати чи повертаються покупці знов.
-
finuser521
-
-
- Подякував: 23 раз.
- Подякували: 16 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 25 жов, 2022 13:01
BIGor написав: Faceless написав:BIGor написав:На бюджет у нас все хреновые специальности, на хорошие - блат. Сам пробовал поступить - никак не выходило. Общага - 100% платная. Да еще при любом случае вышвирывают к лендлордам - у нас был проходной балл что бы жить в общаге (платно). Еда дешевле - сказки для детей, в Польше еда дешевле выходит. ПС ну своих же детей будете обучать в Украине надеюсь? ПС, поражаюсь тому, как существует две разных Украины - одна где все шикарно, просто и бесплатно - для блатных и их приближенных, и другая - где не все так кучеряво для обычных "пересичных".
Та ну, брехня. Можливо, в деяких найбільш популярних ВНЗ дуже складно потрапити на бюджет і то на пальцях перерахувати разом зі спеціальностями, а так - все цілком можливо, якщо вчився добре. У мене гуртожиток теж був умовно платний, в місяць - дешевше за один обід в їдальні універу. Який жах 
Можливо зараз стало мало студентів (демографія), але коли я поступав КПІ та Шевченко були взагалі недосяжними. Гуртожиток коштував дуже дорого - памятаю 1,5 стипендії.
Я не про зараз пишу, а про часи, коли сам вчився, підозрюю, десь у суміжні роки з вами Стипендію ніколи не рахував, як якийсь базовий дохід студента, це просто типу соцдопомоги, якої на початку вистачало поїсти пару разів у їдальні, потім як отримував підвищену то трохи більше, але навіть близько не жити за неї.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 25 жов, 2022 13:11
finuser521 написав: Bolt написав: BIGor написав:Я не такий старий))
Треба було уточнювати чи повертаються покупці знов.
Та живий ніби ще. 😎
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 25 жов, 2022 13:26
Faceless написав:Я не про зараз пишу, а про часи, коли сам вчився, підозрюю, десь у суміжні роки з вами Стипендію ніколи не рахував, як якийсь базовий дохід студента, це просто типу соцдопомоги, якої на початку вистачало поїсти пару разів у їдальні, потім як отримував підвищену то трохи більше, але навіть близько не жити за неї.
Мажор, в мене стипендія була на пів-місяця витрат. Недаром "Київ Фейслесса". 
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 25 жов, 2022 13:44
BIGor написав: Faceless написав:Я не про зараз пишу, а про часи, коли сам вчився, підозрюю, десь у суміжні роки з вами Стипендію ніколи не рахував, як якийсь базовий дохід студента, це просто типу соцдопомоги, якої на початку вистачало поїсти пару разів у їдальні, потім як отримував підвищену то трохи більше, але навіть близько не жити за неї.
Мажор, в мене стипендія була на пів-місяця витрат. Недаром "Київ Фейслесса". 
Аж цікаво, в якому році то стипендія була на півмісяця витрат... Хіба десь після 2007 чи 2008, коли їх там зробили в кілька сотень гривень... Але мені то вже не світило
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 25 жов, 2022 15:35
airmax78 написав: BIGor написав: airmax78 написав:Это очень очень непросто. Даже если обучение бесплатное (а это редкость), проживание - платное. И заработать на него студенту будет сложно, если вообще возможно. Это опуская сллжности с языком и поступлением.
А у нас проживание и обучение бесплатное? Вы наверное из какой-то параллельной реальности пишете.
У нас нет проблем поступить на бюджет, общага бесплатная + можно вообще в своем городе поступить. Еда - дешевле. Я за свое первое образование ни копейки не заплатил. Даже еще какую-то стипендию получал.
Ну в Германии обучение на немецком бесплатное для всех. У друга сын закончил универ и теперь работает в Германии. Приехал с 2000 евро от родителей в кармане, поступил, получил общагу.за отличную учебу получал около 600 евро стипендии. Их хватало на оплату общаги (около 200 евро) и оставалось на расходы. 2000 евро - не прикоснулся. Под конец учебы подрабатывал.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10