Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 463464465466467 ... 2903>
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 19:00

beee написав:Она учила немецкий каждые день по несколько часов. Вроде даже по пол дня или больше. Т.е. человек реально старается, усердно ходит на занятия. По такой тенденции, а также опыту других коллег, через 3 года она может достичь должности кассира в магазе.
В польше, через 5 лет можно достичь бОльшего. Более либерально, вроде

Ну, бывают люди, которым языки вообще "не идут". Тогда только посочувствовать.
Меня жена пару лет назад записала на итальянский (занятия онлайн, но она уже свой лимит бесплатных курсов выбрала - сидела рядом). Пришлось учить. Понятно, что с базой из других языков учится проще. Но тем не менее, А1 пролетели за несколько месяцев по паре занятий в неделю. Так что, думаю, находясь в языковой среде и занимаясь чаще, хотя бы В1 за год можно легко взять.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 19:04

Re: Еміграція, заробітчанство

Тут ещё, говорят, бытовые траблы накладываются. Женщины с детьми возятся, не до учёбы
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 19:07

:x
  Gastarbaiter написав:
  beee написав:Она учила немецкий каждые день по несколько часов. Вроде даже по пол дня или больше. Т.е. человек реально старается, усердно ходит на занятия. По такой тенденции, а также опыту других коллег, через 3 года она может достичь должности кассира в магазе.
В польше, через 5 лет можно достичь бОльшего. Более либерально, вроде

Ну, бывают люди, которым языки вообще "не идут". Тогда только посочувствовать.
Меня жена пару лет назад записала на итальянский (занятия онлайн, но она уже свой лимит бесплатных курсов выбрала - сидела рядом). Пришлось учить. Понятно, что с базой из других языков учится проще. Но тем не менее, А1 пролетели за несколько месяцев по паре занятий в неделю. Так что, думаю, находясь в языковой среде и занимаясь чаще, хотя бы В1 за год можно легко взять.

Легко - это вряд-ли.
Процентов 20 с нуля после года упорных занятий сдадут, еще стольким же упорным В1 натянут чтобы поскорее выпихнуть на рынок труда. Среди молодежи с высшим образованием и мотивацией процент будет выше, среди 40+ ниже.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 19:19

beee написав:Я не знаю, что делать бабе под полтос.
Бигор, например, айтишник. Он останется, потому что профессия международная.
Что делать бывшему фин.диру хз.
Нужно будет ей посоветовать посудку мыть, скажу на форуме подсказали)

Якщо фіндір, то має вільну англійську і має усілякі ACCA ітд. Таких людей всюди з руками-ногами відірвуть. Мало того в укркомпаніях рік досвіду за два йде, так як працюють 24/7.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 19:41

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:

Якщо фіндір, то має вільну англійську і має усілякі ACCA ітд. Таких людей всюди з руками-ногами відірвуть. Мало того в укркомпаніях рік досвіду за два йде, так як працюють 24/7.
Ну вот в польшу поэтому и едет наверное.

Не знаю, у нас, если главбух или фин. год не работает, всё, выпала из системы, вся закон.база меняется. Например, вышла норма по отчёту бенефициаров, штрафы большие, сами налоговики не знают, что с ней делать. База меняется в режиме реального времени.
Как в другой стране всё заново начинать хз
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 19:55

slonomag написав:
  Wisznia2021 написав:
  stm написав:ЕС ставит тоже обычные рабочие визы.

Из того, что вижу- ЄС дає тимчасовий притулок з правом працювати до 04.03.2024 року. Читаю в месенджерах, що людям, які вже знайшли роботу і хотять змінити 24 параграф на блакитну карту, дають відмову. Типо, до 04.03.2024 ви легалізовані, а там і приходьте. Але я не знаю всіх нюансів: які контракти люди приносили. По блакитній карті - теж умови не для кожного.

Говорят в Испании зп от 30к/год уже достаточно для автопродления визы. Испанский контракт или ФОП + выписка про уплаченные налоги в стране = хороший человек, такие нам нужны. Или можно на номада в любой момент пойти, это вид визы для ИТ сразу на 5 лет. Так что пока предпосылок для запихивания в вагон и принудительной высылки в Украину вроде нет :)

В Німеччині до війни на блакитну карту треба було зп 48 чи 49 в рік і професія зі списку необхідних. Потім, здається, підняли рівень зп і тепер читала, що 58 тис євро на рік.
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 20:02

beee написав:
BIGor написав:

Не знаю, у нас, если главбух или фин. год не работает, всё, выпала из системы, вся закон.база меняется. Например, вышла норма по отчёту бенефициаров, штрафы большие, сами налоговики не знают, что с ней делать. База меняется в режиме реального времени.

В іншій країні інше податкове законодавство- це треба вивчати хоча б на курсах. Для цього потрібна мова на рівні В2-С1. Крім того, в Україні фін дір дуже часто- це робити звітність для акционерів " під" акціонерів- це специфіка конкретного підприємства. Нафік воно таке треба в Європах.Виключення- якщо в Україні працювала на дійсно міжнародну компанію, (а не на якогось " нашого олігарха", який виїхав, але бізнес в Україні залишився), і ця компанія перевела її в європейський офіс на роботу. Но таких людей- одиниці. Дуже багато різних нюансів, і вже потроху приходить осознаніє, що " треба повертатися", а повертатися чи страшно, чи нікуди. Ну і тут за все ще платять, то чому б не сидіти? По мові- багато хто навіть не вміють вчитися, бо вчилися останній раз в школі і то... Ходять на курси, щоб пособіє не зняли і потусіть. Ще й іншим заважають. Люди не розуміють, що на екзамені не можна користуватись мобільним телефоном- це як приклад- і навіть возмущаются по єтому поводу. Це- про рівень.
Востаннє редагувалось Wisznia2021 в П'ят 10 бер, 2023 20:08, всього редагувалось 1 раз.
Wisznia2021

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 20:07

beee написав:
BIGor написав:

міжнародні стандарти аудиту на те і міжнародні,
а для подактів є інші спеціально навчені люди.

Чи всяка EBIDTA або ROI в Україні одними формулами рахується, а Польщі іншими.
Може ще таблиці косинуса в ЄС не сходяться із українськими?
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 20:11

flyman написав:
  beee написав:
BIGor написав:Я не знаю, что делать бабе под полтос.

міжнародні стандарти аудиту на те і міжнародні,
а для подактів є інші спеціально навчені люди.

Чи всяка EBIDTA або ROI в Україні одними формулами рахується, а Польщі іншими.
Може ще таблиці косинуса в ЄС не сходяться із українськими?[/quote]
Далеко не всі підприємства в Україні працювали на міжнародн стандартах.
Востаннє редагувалось Wisznia2021 в П'ят 10 бер, 2023 20:50, всього редагувалось 1 раз.
Wisznia2021

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 20:22

BIGor написав:

думаю, що це ілюзія. за кордоном білі комірці з інших країн - не в пошані. англійська - не взірцева. місцева мова - погана, ментальність інша, місцевих шуток - не розуміють, місцевого досвіду - нема, починати з нуля - запізно, робити два кроки назад - overqualified та немотивований тощо

за кордоном добре тільки у блу коларз - у них все іде з знаком +. вмієш робити - заробиш, і набагато більше ніж на ненці
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

#<1 ... 463464465466467 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор