Байки про банки і не тільки....

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 16711672167316741675 ... 1912>

У скількох банках маєте заощадження (залишок на рахунках більше 1000 грн. екв)

Байки про банки і не тільки.... 3.7 5 241
Більше десяти
13%
32
Від п'яти до десяти
27%
64
В чотирьох
12%
28
В трьох
12%
28
В двох
14%
33
Користуюся одним
11%
26
В жодному
12%
30
Всього голосів : 241
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 12:17

Alien
В разі, якщо б спадкоємець знав про кредит - не факт, що оформляв би спадщину, оскільки сума боргу практично дорівнює спадковому майну.
V2
4

Подякував: 298 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 12:18

Alien написав:
  V2 написав:Faceless
Спадкоємець не знав про кредит.

Ну якщо кредит дійсно був і спадкоємець прийняв спадщину то платити кредит йому скоріш за усе доведеться. Не знання тут не звільняє від боргу. Правда з моменту смерті якщо не помиляюсь банк має скасувати усі нараховані відсотки, пені, штрафи тощо. Тому якщо позичальник свого часу обслуговував борг своєчасно - треба буде погасити лише тіло кредиту + невелику кількість відсотків з моменту їх останньої сплати до моменту смерті позичальника

при подачі на спадщину, нотаріус перевіряє чи є претензіїї кредиторів, і у них є пів року , а зараз під час ВС термін збільшили до 10 міс на предявлення своїх вимог, якщо таких вимог не було і спадкоємець прийняв спадщину, то банк може запити водою те що профукав.
Raymond

Подякував: 220 раз.
Подякували: 109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 12:20

Re: Байки про банки і не тільки....

Raymond написав:нотаріус перевіряє чи є претензіїї кредиторів

Так, але кредитор має заявити свої претензії.
Якщо ж не знав (або зробив вигляд, що не знає) про смерть, строк обчислюється з моменту, коли банк сам собі вирішить, коли він дізнався про це.
V2
4

Подякував: 298 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 12:22

Raymond написав:при подачі на спадщину, нотаріус перевіряє чи є претензіїї кредиторів, і у них є пів року , а зараз під час ВС термін збільшили до 10 міс на предявлення своїх вимог, якщо таких вимог не було і спадкоємець прийняв спадщину, то банк може запити водою те що профукав.

Не буду сперечатись - я не юрист і усієї процедури достеменно не знаю. Втім на мій погляд є один момент - коли саме банк взнав про смерть позичальника. Якщо банк був про факт смерті якось проінформований - це одне, якщо ні - мабуть дещо інше.
Alien

Подякував: 72 раз.
Подякували: 721 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 12:43

V2 написав:Faceless
Спадкоємець не знав про кредит.

То питання щодо наслідування боргу? Тут не підкажу
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 13:58

Alien написав:
  Raymond написав:при подачі на спадщину, нотаріус перевіряє чи є претензіїї кредиторів, і у них є пів року , а зараз під час ВС термін збільшили до 10 міс на предявлення своїх вимог, якщо таких вимог не було і спадкоємець прийняв спадщину, то банк може запити водою те що профукав.

Не буду сперечатись - я не юрист і усієї процедури достеменно не знаю. Втім на мій погляд є один момент - коли саме банк взнав про смерть позичальника. Якщо банк був про факт смерті якось проінформований - це одне, якщо ні - мабуть дещо інше.

В мого двоюрідного схожа справа була, тільки за борги ОСББ.
Відповідно до ст.1281 ЦК України,
Стаття 1281. Пред'явлення кредитором спадкодавця вимог до спадкоємців

1. Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги, та/або якщо вони спадкують майно, обтяжене правами третіх осіб.

{Частина перша статті 1281 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2478-VIII від 03.07.2018}

2. Кредиторові спадкодавця належить пред’явити свої вимоги до спадкоємця, який прийняв спадщину, не пізніше шести місяців з дня одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину на все або частину спадкового майна незалежно від настання строку вимоги.

{Частина друга статті 1281 в редакції Закону № 2478-VIII від 03.07.2018}

3. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину, він має право пред’явити свої вимоги до спадкоємця, який прийняв спадщину, протягом шести місяців з дня, коли він дізнався про прийняття спадщини або про одержання спадкоємцем свідоцтва про право на спадщину.

{Частина третя статті 1281 в редакції Закону № 2478-VIII від 03.07.2018}

4. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.
Raymond

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 14:03

Raymond ну ось п.3 чудово вписується в можливість банку пред'явити претензії до спадкоємця через 2 роки. Довести що банк знав як на мене не реально, якщо тільки йому не направлялись офіційне повідомлення про смерть позичальника. Але судячи з написаного спадкоємець не знав про наявність боргу тому ймовірність що банку-кредитору таке повідомлення направлялось дуже не вмсока
Alien

Профіль

3
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 14:12

Alien написав:ну ось п.3 чудово вписується в можливість банку пред'явити претензії до спадкоємця через 2 роки.

кредитор отримував в банку зарплату чи пенсію?
Raymond

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 14:23

Raymond написав:
  Alien написав:ну ось п.3 чудово вписується в можливість банку пред'явити претензії до спадкоємця через 2 роки.

Я не знаю. Знаю що спадкоємець не знав про борг а тому банку саме як кредитору нічого не повідомляв. Ну і дуже висока ймовірність, що в самому банку залишку грошових коштів померлого не було, бо згідно з повідомленням ТС банк визнає що про факт смерті позичальника отримав інформацію нещодавно, що було б неможливо якби в банк надсилались якісь повідомлення в рамках відкритої нотаріусом справи про спадок, як це зазвичай робиться у випадку якби померлий отримував у банку зарплатню чи якусь соціалку
Alien

Профіль

3
Повідомлення Додано: Пон 03 кві, 2023 14:35

Alien написав:
  Raymond написав:

Я не знаю. Знаю що спадкоємець не знав про борг а тому банку саме як кредитору нічого не повідомляв. Ну і дуже висока ймовірність, що в самому банку залишку грошових коштів померлого не було, бо згідно з повідомленням ТС банк визнає що про факт смерті позичальника отримав інформацію нещодавно, що було б неможливо якби в банк надсилались якісь повідомлення в рамках відкритої нотаріусом справи про спадок, як це зазвичай робиться у випадку якби померлий отримував у банку зарплатню чи якусь соціалку

ну так взнайте чи отримував з.п. або пенсію, якщо ні , тоді вони вправі заявити про вимоги до 3х років, якщо б 3 роки пройшло то можна було б відмахатися по терміну давності.
Raymond

Профіль

#<1 ... 16711672167316741675 ... 1912>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор