Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 596597598599600 ... 2891>
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 08:11

rjkz написав:3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан.
Шаман со знанием дела говорит. В этом плане Ирландия очень похожа на Киев - работающий на неплохо оплачиваемой работе работник, всю свою зп вынужден отдавать за квартиру или ущемлять себя в жилье. Поэтому Бигор и уехал из Киева.
Востаннє редагувалось Grand Touring в Чет 20 кві, 2023 08:14, всього редагувалось 1 раз.
Grand Touring

Заблокований
Подякував: 363 раз.
Подякували: 352 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 08:21

Grand Touring написав:
rjkz написав:3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан.
Шаман со знанием дела говорит. В этом плане Ирландия очень похожа на Киев - работающий на неплохо оплачиваемой работе работник, всю свою зп вынужден отдавать за квартиру или ущемлять себя в жилье. Поэтому Бигор и уехал из Киева.

Так, хорошим рішенням було виходить коли перевели роботу на "віддалену" (переїхали в "батьківську хату") і можна було економити 10 тис. грн на київських лендлордах. За два роки сімейний бюджет поповнився на 240 тис. грн (10 куе). На жаль київські квартири за ці два роки зробили від 50% до 100% (ті квартири що дивились виросли на 40-70 куе). Тому Україна не дуже варіант для доступного житла. Поки ти збираєш 10 куе в рік, квартира дорожчає на 20 куе. Так можна збирати все життя, але маємо на увазі, що кожні 5 років банківська система так сказати обнуляє заощадження...
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 08:31

Re: Еміграція, заробітчанство

fler написав:Якби у Польщі все було пречудово, то чому б звідти верталися наші заробітчани та біженці? З тих, що виїхали за час війни, знайшли роботу лише біля 25%, знов таки, багато повернулися. Ніхто з моїх знайомих ще не нахвалював Польщу. Кажуть про важку працю та невисокі зарплати як для ЄС.

Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.
Так, водій автобуса отримує небагато, 4500-4700 зл., але ця країна набагато дешевша за розвинені країни Європи. Баланс є, менші - зп - менші ціни.
Щодо українців, то ця група найбільші покупці нерухомості в Польщі
https://vpolshchi.pl/u-2022-roci-ukrayi ... 574092736a
Українці - лідери серед іноземців, які купують квартири в Польщі
З 1 січня по 14 листопада 2022 року іноземці придбали в Польщі 9900 квартир. У 2022 році українці купили в Польщі 4275 квартир, що складає 45 відсотків усіх квартир, які минулого року придбали іноземці. На другому місці розташувались німці, які купили 1118 квартир. Білоруси придбали 889 квартир. На четвертому місці росіяни, які у 2022 році купили в Польщі 276 квартир.

За середньої ціни квартири хай буде 100 куе, це пів мільярда доларів.
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 10:52

Shaman написав:
  antey1969 написав:Какая дискуссия разгорелась...
По сути, точка зрения определяется точкой сидения.
К примеру: "Я уважаемый офисный работник, привык получать в 5-10 раз больше кассира супермаркета, и считаю это нормальным.
Потому что нужно было работать над собой." Или: "я финансист, получаю в 10 раз больше медсестры, и весь мой круг знакомых такой же. А все потому что в больницу идут работать сплошные бездельники или чтобы нагло выпрашивать мои честно заработанные деньги."
Конечно, такой специалист не может себе представить, что он ухаживает за пожилыми людьми, работает в магазине или крутит баранку. Ну и что, что за это ему заплатят как за работу на приличной позиции в украинском офисе.
А раз он себе такого не представляет, значит это невозможно для масс народа в принципе.
Ему сложно представить, что бармен из Мариуполя доволен за рубежом работой официанта. Что строитель доволен тем, что в морозы его отправляют домой с сохранением 60% зарплаты.
Довольны работой электрики, сантехники, продавцы, грузчики, да вообще почти все, кто не гнушался дома работать руками.
Но форум то финансовый. Здесь почти нет представителей рабочих профессий.
Поэтому и начинается это самое - "да кто пойдет на такое, это же..."
А вот прикиньте, идут. Снимают себе квартиры, обставляются, отмечая между собой, что на родине на то же самое им лет пять пришлось работать. Да, с языком пока проблемы. Но когда они видят, как скромно одетая пожилая пара лет 70 в райцентре затаривает полную тележку в супермаркете и на парковке загружает это в свежий паркетник, они начинают крепко так задумываться.
Медсестра здесь вдруг узнает, что на самом деле она крепкий средний класс по местным меркам. Юристы из Украины впадают в уныние, а дельные инженеры наоборот начинают строить планы, искать контакты, и что самое интересное быстро находят.
Да, всем понятно, что первые годы будет сложно, но настрой уже сейчас у наших здесь совсем иной, чем год назад.

щось зібрали все до купи й перемішали. :D

по-перше, що за показова зневага до людей, які працюють в офісі? чи це заздрість? таке явище є починаючи з села - сидять собі у конторі, а ми тут з вилами у багнюці в корівнику :D і порівняння якісь дебільні. фінансисти й медсестри - трохи різні професії.

я теж неодноразово казав, що людям, які працюють руками, легше влаштуватися за кордоном. в тому числі тому, що місцеві більше по офісам ;)

скромно одягнена пара під 70, що вантажить паркетник може виявитися й мільйонерами в Європі - теж ні про що.

а інженери - це навпаки, це як раз офіс. але що видає, що це штамп - бо інженери з досвідом у нас були як раз в 90х роках, зараз їх просто немає, на жаль. точніше дуже мало

велике прохання - не перекручуйте й не додумайте, чого я не казав. 8)

Честно говоря, о вас не было сказано ни слова)))
Так называемых пожилых миллионеров на хороших авто пол-парковки возле Кауфланда. Съезжаются и пакуются каждый день(у них здесь похоже слет).
И таки да, написал все от зависти к работникам умственного труда.
Сорь, вилы в навозе остывают, пошел бросать овно дальше, пока коровы копытами под зад не напинали.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 11:02

BIGor написав:Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.
Так, водій автобуса отримує небагато, 4500-4700 зл., але ця країна набагато дешевша за розвинені країни Європи. Баланс є, менші - зп - менші ціни.

Я коли був в Україні минулого року, то також замітив, що у Києві та Львові, у купи людей зарплати (ті ж самі айтішники), а особливо ДОХОДИ ( корупціонери та бізнесмени) - дуже і дуже великі. Так само як і гарні хати, лакшері авто і спосіб життя. І що далі? Тому мова йшла у моєму повідомленні про мін зарплату (касира в українському АТБ чи польскому Biedronka наприклад), як один із основних показників рівня життя в країні. А відносно балансу цін, то і тут ви помиляєтесь, бо такі необхідні базові речі як авто, телефон, пралка, планшет, якісний одяг і багато чого іншого - коштують однаково як в Швеції, Фінляндії, Данії, так і в Польщі.

P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.
roberto dark

Подякував: 239 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 11:22

BIGor написав:
  Grand Touring написав:

Так, хорошим рішенням було виходить коли перевели роботу на "віддалену" (переїхали в "батьківську хату") і можна було економити 10 тис. грн на київських лендлордах. За два роки сімейний бюджет поповнився на 240 тис. грн (10 куе). На жаль київські квартири за ці два роки зробили від 50% до 100% (ті квартири що дивились виросли на 40-70 куе). Тому Україна не дуже варіант для доступного житла. Поки ти збираєш 10 куе в рік, квартира дорожчає на 20 куе. Так можна збирати все життя, але маємо на увазі, що кожні 5 років банківська система так сказати обнуляє заощадження...

віддалено можна працювати із села/смт.
А якщо хочеться цивілізацію, то в обл центрі за 20куе вибір є.
А в пригороді Києва ще більше варіантів.
То за скільки там водій автобуса в Варшаві назбирає та викупить 1к?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2846 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 12:01

BIGor написав:Я щось інше взагалі бачу, у купи народу дуже пристойні зарплати. Дуже багато міжнародних компаній відкриває тут свої представництва як для аутсорсу.

Согласен, с экономикой Польши сравнительно все ок, подтверждается, что сейчас поляки редко едут на заработки в ЮК. Но есть "но" - ксенофобия в Польше и экономика Польши базируется на экспорте в страны бывшего СССР, с жопорукими госсистемами. Экономические или полит изменения на востоке, например, принятие Украины в ЕС будут негативно сказываться на экономике Польши.
Grand Touring

Заблокований
Подякував: 363 раз.
Подякували: 352 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 12:02

roberto dark написав: P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

У Польщі кава чомусь чи не найдорожча в Європі.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 12:45

Gastarbaiter написав:
  roberto dark написав: P.S. За чашку кави із тістечком на площі святого Штефана у Відні і на площі ринок у Кракові, заплатив минулого літа (в одного рівня кафе) майже те саме в перерахунку на євро. Ось вам і баланс.

У Польщі кава чомусь чи не найдорожча в Європі.

А що там дешеве? Порція флячків в робочій столовці на фабриці? Чи "кавалірка" із п'яничкою сусідом через гіпсову стінку, в районі промзони на окраїні Кракова?
roberto dark

Подякував: 239 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 кві, 2023 13:09

roberto dark написав:А що там дешеве? Порція флячків в робочій столовці на фабриці? Чи "кавалірка" із п'яничкою сусідом через гіпсову стінку, в районі промзони на окраїні Кракова?

Я вас розумію. Мало хто після вджобування по 12 годин 6 днів на тиждень повертається з заробітків задоволений.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

#<1 ... 596597598599600 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор