|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 20 тра, 2023 21:30
Shaman написав:............ економіст, аудитор - це те, що знаю відразу зауважу - якщо є бажання заробити гроші, то після набуття досвіду потрібно займати більш високі посади. й працювати не по 8 годин.
а там - комерційний директор, директор з виробництва - це взагалі зараз дефіцит. багато заробили гроші на торгівлі - це так. й таки так - ІТшники. але не біля, а справжні сеньйори-кодери. про лікарів помовчимо - тих що реально складні, на кшталт хірургів. а багато ще заробили різними засобами - я гадаю, як й форумчани, як там перший мільйон зароблений? 
Я не говорю, что в Украине нет людей, которые могут заработать на квартиру. Конечно, есть. Но давайте объективно - сколько таких, как Вы назвали (какая доля)? За среднюю (уж не говорю за медианную) зарплату это реально? Или даже за вдвое бОльшую. Однозначно, нет. P.s. О "різних способах" не будем. Мы же чтим уголовный кодекс. 
Востаннє редагувалось ЛАД в Суб 20 тра, 2023 22:01, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 20 тра, 2023 21:52
gonchik74 написав: ЛАД написав: Faceless написав:........ В мене зі знайомих більшість купили власне житло. То ж в кожного своє коло знайомих
1. Купили сами или "с помощью"/за счёт родителей? 2. Если сами, то их специальности?
Різні. Конкретно одинока мати 35 років - бух на фірмі, що виробляє напої. Та й загалом у мене в основному знайомі з харчової промисловості. Я трохи злукавив, звісно. Не всі молоді спеціалісти (одразу після вишів, років 25-30) обілечені. Але ті, що за 30 - всі поголовно) За чий рахунок - та по різному. Подробиці знаю хіба що по родині. Один персонаж, щоб увійти зі своєю продукцією на підприємство, заходив до технологів і казав «ну що колеги, хто тут ще без квартири?»)
Спасибо за ответ, но есть вопросы. Одинокая мать 35 лет "бух на фірмі" и сама купила квартиру? Простите, сколько у неё зарплата? Немного знаком с заработками бухгалтеров, как-то не слышал об очень высоких доходах. Ну и ещё вопрос. С пищепромом не знаком. Что ж там за зарплаты, если "ті, що за 30 - всі поголовно"? Это грубо после 5-8 лет работы? Подчёркнутую фразу не очень понял. Могу предполагать, но это уже речь не о зарплате. Если здесь не удобно, можно в личку.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:07
Допомагали батьки. Брала в борг, віддала. Базова освіта бух, адмініструє і допилює crm систему. Купити однуху в обл центрі, та й в Києві теж - не якісь захмарні гроші. Далі - я писав, що всі в харчовій мають помешкання? Я писав про своє коло спілкування. Це середня ланка в основному. Зп до війни від тисячі в місяць, 2-3 часто. У Вас склалось враження, що всі поголовно в харчопромі купили по трикімнатній на Печерську?) Остання фраза - можна займати позицію, де отримаєш квартиру в якості відкату.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:08
stm написав:rjkzКоламбия был бесплатно? Аренда в НЙ первых, не самых просторных аппаратов легко далась? Работу сразу на 40-50$ час выдали ещё и спросили не желает ли кто из Украины, а то мест свободных валом, можно без языка? Бигор, вот счастлив просто снимать не в Киеве. Вроде как ничего и не изменилось, но обида сразу прошла )
1.Курсы при Коламбии - да. Надо было только быть резидентом НЙ и эмигрантом. Я уже не раз писал, что город и страна заинтересованы в скорейщей и успещной адаптации. Возможно, нужен был какой-то минимальный уровень, но так как я сразу попал на максимальный, то не знаю, что было-бы не знай я азов. 2. Нет. Я кажется писал, что сначала ждал вакансий от организации, которая помогает в адаптации ньюкамеров, но там произощла история, в результате которой их пришлось именно по теме трудоустройства послать. Вежливо. А вот наводку на Коламбию тоже они дали, когда я пожаловался, что курсы куда они отправили меня, для меня не имеют смысла. Да, так вот, трудоустройство. Таким образом я "потрерял" чуть больще месяца. Не то, чтобы потерял - жили как туристы. Дети первый раз в НЙ были - гуляли, ходили на бродвейский мюзикл. Фроузен. Катались на кораблике вокруг Манхеттена, пикники на пляже и тд. Потом, нашел работу, зарплата была не фонтан, через 1,5 месяца пошел к начальству, говорю, вы когда меня брали на работу, то не знали кого берете, поэтому дали низкую зарплату. СЕйчас у вас есть представление чего я стою. Я хотел-бы повышения. -" Тут так не делается. Ты только 1,5 месяца работаешь"-"Ну, ок, тогда я вынужден уйти" - "Я поговорю с правлением, если они согласятся, то повысим на доллар" - "Не стоит беспокоить людей из-за доллара". В общем, повысили. Но не сильно. Потом получил повышение, и новую зп. Причем, я писал уже, собирался увольняться через 4 дня после того, как ушел мой предшественник на позиции. Получил эту позицию и зарплату, которая была для этой позиции. Потом сменилось руководство и новое, через некоторое время мне опять повысило зарплату. Кстати, когда он узнал, что мне повысили зарплату - у него истерика случилась (это я про старого "босса"). Вообще, американцы прыгают с работы на работу каждые полгода-год. На каждом новом месте спрашивают сколько имеет сейчас и дают чуть больше. 3.С арендой первого жилья мне повезло, можно сказать. Мне очень помогла наша друг, которая долго жила и много переезжала по НЙ. Без ее опыта, мы могли долго разбираться с локациями, школами и тп. Кроме того, когда мы приехали, рынок аренды был перегрет. Фактически она еще и нашла нам рент. В идеальной для нас локации. Я в этом зипкоде и сейчас живу. По цене - мы платили по верхней границе рынка для этой локации. Знакомые сняли в 15 минутах ходьбы, но 1100, а мы платили 1800. И они и мы 1бдрм. У нас чуть лучше локация (и намного лучше школа) и дом, ремонту 3 года, у них ремонт с нуля, кухня, аплайенсы - бренднью. Тут очень важна такая вещь, которую называют "нетворкинг", то есть, знакомства. Поэтому я и стараюсь как можно больше людей узнать. На первых порах, весь наш нетворкинг был через наших знакомых и друзей, которых мы знали раньше. Кого-то еще в Киеве знали, с кем-то познакомились, когда приезжали как туристы в прощлые разы. С одними познакомились в самолете, тоже эмигрировали. С другими познакомились на семинаре по трудоустройству. С кем-то на курсах Инглиша.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8661 раз.
- Подякували: 5469 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:26
Shaman написав: flyman написав: Shaman написав: як там перший мільйон зароблений? 
Або купив біткойн по долару, або знав прикуп, або виграв в лотерею, або двоєрідний бездітний дядько з Канади заповів ... а ви з якою метою цікавитеся?
як з якою - наступне питання - а чи сплатили податки з цього мільйону?  жарт я не цікавлюся, просто навожу приклад, що можливість заробити гроші є - особливо серед форумчан.
Раз в стране бродят какие-то денежные знаки, то должны же быть люди, у которых их много. (с) (тм)
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:26
ЛАД написав: Shaman написав:............ економіст, аудитор - це те, що знаю відразу зауважу - якщо є бажання заробити гроші, то після набуття досвіду потрібно займати більш високі посади. й працювати не по 8 годин.
а там - комерційний директор, директор з виробництва - це взагалі зараз дефіцит. багато заробили гроші на торгівлі - це так. й таки так - ІТшники. але не біля, а справжні сеньйори-кодери. про лікарів помовчимо - тих що реально складні, на кшталт хірургів. а багато ще заробили різними засобами - я гадаю, як й форумчани, як там перший мільйон зароблений? 
Я не говорю, что в Украине нет людей, которые могут заработать на квартиру. Конечно, есть. Но давайте объективно - сколько таких, как Вы назвали (какая доля)? За среднюю (уж не говорю за медианную) зарплату это реально? Или даже за вдвое бОльшую. Однозначно, нет. P.s. О "різних способах" не будем. Мы же чтим уголовный кодекс. 
я відповідав на питання, хто саме заробляє достатньо. про житло було в іншому повідомленні  це як ми уважно друг друга слухаємо/читаємо там же я потім дописав й про житло - саме зараз з цим проблема, точніше останні 10-15 років. з приводу кодексу - при СРСР теж надо було крутитися, щоб отримати квартиру? так от зараз теж треба... а йдемо до того, щоб можна було просто заробити. з житлом 2 проблеми - відсутність іпотеки під адекватний відсоток. друга - це вартість квартири - скільки там відкатів та крадіжок? з крадіжками наразі борються, а от з хабарями владі - проблема
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:30
Успіх написав:А от як тепер(останніх 10-15р) було "піднятися/заробити бабла"? І з цим питанням до мене звертається моя племінниця(23р) - "як зараз заробити нормальних грошей?"
Успіх написав: Shaman написав:чи це замість вищої освіти?
Ні, вчилась(щось там пов'язане з туризмом) Просто вже декілька робіт змінила/спробувала(ріелтор, продавець/касир, швидка доставка їжі...)
відповім в цій вітці, бо там вже зовсім оффтоп на всіх цих посадах на початку грошей не заробиш. й в Європі теж. питання отримати досвід й потроху зростати. від продавці можна йти до завідуючого магазином, від доставки - до керівника кафе чи ще щось. всі починали з чогось. можна й свій бізнес відкривати, але там треба мати досвід - його треба десь отримати (якщо це не ноухау якесь) й все одно стартовий капітал. хоча при наявності ідеї гроші не така вже проблема. швидко не буде, друга - доведеться попрацювати. й в Європі теж якщо є бажання швидко - то Європа може не допомогти й можливо треба читати поради інших форумчан 
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 20 тра, 2023 22:35, всього редагувалось 1 раз.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:31
gonchik74 написав:Допомагали батьки. Брала в борг, віддала. Базова освіта бух, адмініструє і допилює crm систему. Купити однуху в обл центрі, та й в Києві теж - не якісь захмарні гроші. Далі - я писав, що всі в харчовій мають помешкання? Я писав про своє коло спілкування. Це середня ланка в основному. Зп до війни від тисячі в місяць, 2-3 часто. У Вас склалось враження, що всі поголовно в харчопромі купили по трикімнатній на Печерську?) Остання фраза - можна займати позицію, де отримаєш квартиру в якості відкату.
Одна знайома (проста дівчина із простого села) починала кар"єру від розмальовщиці фарфору до начальниці "розмальовщиць". Пару років тому купила квартиру в Бучі. Думаю, що вже закінчила освіжати недавнозавершений ремонт (переставити розбиті вікна).
Востаннє редагувалось flyman в Суб 20 тра, 2023 22:36, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:39
ЛАД написав:Немного знаком с заработками бухгалтеров, как-то не слышал об очень высоких доходах.
Бывает, если режим работы год через три 
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6468 раз.
- Подякували: 21604 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Суб 20 тра, 2023 22:58
ЛАД написав:Одинокая мать 35 лет "бух на фірмі" и сама купила квартиру? Простите, сколько у неё зарплата? Немного знаком с заработками бухгалтеров, как-то не слышал об очень высоких доходах.
скільки по вашому отримує головний бухгалтер? 30-40-50-60 т грн - й це я не знаю зп на по-справжньому великих фірмах а бухгалтери так отримують небагато - 10-20 т грн
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1