Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 871872873874875 ... 2917>
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 08:00

Bolt написав:
  Хомякоид написав:
  rjkz написав:Довольно толковая статья:
https://biz.liga.net/all/all/article/sk ... ukraintsev

У меня сезжают квартиранті, мама с двумя детьсм за границу так как одно дите подходит к призівному возрасту.
Поздравляю, все что писалось про забитіе окна в конце концов окажеться правдой.

Малому 16,5 так, что не исключаю, что в следующем году тоже придётся валить, хотя и не хочется.

За кордоном важко. Не можна дати. $100 для гарантованого проходження водійського екзамену.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 08:17

Hotab написав:
  Bolt написав:
  Хомякоид написав:

У меня сезжают квартиранті, мама с двумя детьсм за границу так как одно дите подходит к призівному возрасту.

Малому 16,5 так, что не исключаю, что в следующем году тоже придётся валить, хотя и не хочется.

За кордоном важко. Не можна дати. $100 для гарантованого проходження водійського екзамену.

Я хотів і малому до 18 зробити, але там поміняли законодавство, що навчання з 18-ти років.(Раніше з 16 ти можна було, просто не мав права до досягнення 18-ти років їздити)
Пи.Си.Дружина недавно їхала в трамваї, якась дівчина з кимось розмовляла по телефону в сказала, що вже тричі не склала іспит з водіння. Тобто тепер піде знов на курси на додаткові заняття. Тобто, враховуючи, що на екзамен нам казали чекати майже місяць, то самі порахуйте скільки пішло часу😏
Я і так їжджу поруч з малою(щоб вчасно перекинути важіль МКП на нейтралку та дьорнути за ручник якщо щось). Чи Ви вважаєте, що 30 годин на курсах це достатньо?!
Пи. Си .2 Прямо у нас тут на форумі одні святоші зібрались 😉
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 08:29

Bolt написав:
  Хомякоид написав:

Пы.Сы.можетткукие подробности можете выложить. Куда съезжают, как собираются там пристраиваться, будет ли сын там учиться или просто пойдёт работать?

Подробностей не знаю, едут в Голандию что для меня темній лес.

Я бі вам посоветовал в Германию в институт.
Правда вкалівать придеться непадецки, учеба, язіки.
Но на віхоже можна получить жизнь немецкого бюргера.
Хомякоид

Подякував: 3111 раз.
Подякували: 445 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 08:38

Хомякоид написав:
  Bolt написав:
  Хомякоид написав:

Пы.Сы.можетткукие подробности можете выложить. Куда съезжают, как собираются там пристраиваться, будет ли сын там учиться или просто пойдёт работать?

При наших исходных данных походу не реально. Начиная, со знания языка. Там, для поступления,насколько я знаю, нужно Дейче Шпрехе Тест.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 08:45

Bolt написав:
  Хомякоид написав:
  Bolt написав:Малому 16,5 так, что не исключаю, что в следующем году тоже придётся валить, хотя и не хочется.

При наших исходных данных походу не реально. Начиная, со знания языка. Там, для поступления,насколько я знаю, нужно Дейче Шпрехе Тест.

дойч там потрібен не лише для вступу, але й для навчання ;)
це ж Європа, після першого курсу студенти пачками на вихід, які не тягнуть.

навчання, в тому числі мови, -там деякий час оплачують. теоретично можна вивчити. на практиці діти 9-10 років - легко, 13 - вже так собі. знайомі з дітьми 15-17 там затик, ні в кого не вийшло вивчити на пристойному рівні - більшість збирається поступати в Українськи вузи
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 09:06

Shaman написав:
  Bolt написав:
  Хомякоид написав:

дойч там потрібен не лише для вступу, але й для навчання ;)
це ж Європа, після першого курсу студенти пачками на вихід, які не тягнуть.

навчання, в тому числі мови, -там деякий час оплачують. теоретично можна вивчити. на практиці діти 9-10 років - легко, 13 - вже так собі. знайомі з дітьми 15-17 там затик, ні в кого не вийшло вивчити на пристойному рівні - більшість збирається поступати в Українськи вузи

. Варіант заклепати двох дітей, не розглядаємо, наразі...
Пи. Си. Алгоритм Ютуба підкинув в тему, але про навчання там ми можемо тільки мріяти
https://youtu.be/-oYsVhJNNnI
Востаннє редагувалось Bolt в Пон 03 лип, 2023 09:06, всього редагувалось 1 раз.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 09:06

Теоретично цю гілку і було створено для відповіді саме на таке питання пана Bolt.
Шкода, що її завалили всіляким мотлохом.

В цьому випадку все впирається в 2 речі:
а) знання мови - англійської/німецької/польської/іншої...
б) гроші на навчання.

Серед варіантів:
- Ще не пізно податися на візу за програмою CUAET - тиждень тому Канада дозволила українцями, хто прибув за цією програмою, НАВЧАТИСЯ в університетах Канади.
Подати на канадську візу Заяву можна на протязі ще 12 днів - до 15 липня.
Я в червні відвідав один з провідних універсиеттів Канади - університет Калгарі - та знайомився з умовами.
НЕ ДЕШЕВО: для іноземців близько 30 000 CAD на рік. Але це провідний університет Канади, гадаю можна пошукати щось дешевше.
Але є стипендії до 10 000 CAD.
Документи можна подавати до 15 серпня.
Докладно можна ознайомитися тут:
https://www.ucalgary.ca/live-uc-ucalgar ... ewbook.pdf
- ще не пізно почати вивчати польську мову - за рік вивчають та вчаться на польській мові в Польщі.
Я вже писав, який шлях пройшов син приятелів - зараз в процесі вступу в університет Вроцлава або Варшави (ще не вибрали).
- навчаням в згаданих вище Нідерландах займався успішно наш форумчанин - там були цікаві цифри: за 4 роки навчання можна вкластися в 120 000 євро - ціна проданого вчасно бабушатника біля метро "Лісова". Правда останній його допис був трохи сумний - щось там в Нідерландах якось наче не дуже добре вчитися. Подробиць він не оприлюднював.
- на жаль, мій допис про навчання в університетах США завалили лайном добродії - але теж ще не пізно здавати в он-лайн режимі екзамени та поїхати на навчання в США.
Ціни там вище, ніж в Канаді, але наші люди хитрять та роблять так: вступають на навчання в регіональні університети - там плата за навчання значно нижча - через 2 роки переводяться в пристойні університети (впливає на подальше працевлаштування).
Там теж є стипендії для українців - до 20 000$ на весь період навчання.
Є 6 університетів США, де навчання безкоштовне при певних умовах, але вже пізно (там підготовча робота ведеться 18-24 місяця) і на сьогодні я не впевнений що та програма ще працює. Але дві дитини моїх приятелів вже закінчили, одна зараз живе та працює в Лос-Анджелесі, долю іншої не знаю.
- не тримаю "руку на пульсі" - але якось писав: в Туреччині діє (або діяла - не інтересувався) Програма прийому іноземців на навчання - брали по 100 000 студентів на рік на дуже солодких умовах: відбіркова комісія працювала в тому числі в Києві. В разі прийому (щорічно до 1 березня) забезпечують навчання на Підготовчому факультеті (1 рік вивчення турецької та англійської мов), безкоштовне проживання в гуртожитку, безкоштовне навчання на протязі всіх років навчання, оплата проїзду раз на рік додому і назад. Первинна подача документів - в он-лайн режимі, серед самих важких/провокаційних питань: МОТИВАЦІЯ. Дозволено вибрати тільки бажаний напрям навчання, конкретний університет призначають без права вибору. Є дуже потужні університети, які Україні з її 1200 нікому не потрібних університетів - по 30 на одне місто (можете бити мене ногами) не насняться ніколи: в Akdeniz University навчається більше за 74 000 (сімдесят чотири тисячі, Карп!) студентів: факультети від Міжнародних відносин до Морського.

Мова+мова+мова+гроші+гроші+гроші...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 09:17

akurt написав:Теоретично цю гілку і було створено для відповіді саме на таке питання пана Bolt.
Шкода, що її завалили всіляким мотлохом.

В цьому випадку все впирається в 2 речі:
а) знання мови - англійської/німецької/польської/іншої...
б) гроші на навчання.

Серед варіантів:
- Ще не пізно податися на візу за програмою CUAET - тиждень тому Канада дозволила українцями, хто прибув за цією програмою, НАВЧАТИСЯ в університетах Канади.
Подати на канадську візу Заяву можна на протязі ще 12 днів - до 15 липня.
Я в червні відвідав один з провідних універсиеттів Канади - університет Калгарі - та знайомився з умовами.
НЕ ДЕШЕВО: для іноземців близько 30 000 CAD на рік. Але це провідний університет Канади, гадаю можна пошукати щось дешевше.
Але є стипендії до 10 000 CAD.
Документи можна подавати до 15 серпня.
Докладно можна ознайомитися тут:
https://www.ucalgary.ca/live-uc-ucalgar ... ewbook.pdf
- ще не пізно почати вивчати польську мову - за рік вивчають та вчаться на польській мові в Польщі.
Я вже писав, який шлях пройшов син приятелів - зараз в процесі вступу в університет Вроцлава або Варшави (ще не вибрали).
- напвчаням в згаданих вище Нідерландах займався успішно наш форумчанин - там були цікаві цифри: за 4 роки навчання можна вкластися в 120 000 євро - ціна проданого вчасно бабушатника біля метро "Лісова". Правда останній його допис був трохи сумний - щось там в Нідерландах якось наче не дуже добре вчитися. Подробиць він не оприлюднював.
- на жаль, мій допис про навчання в університетах США завалили лайном добродії - але теж ще не пізно здавати в он-лайн режимі екзамени та поїхати на навчання в США.
Ціни там вище, ніж в Канаді, але наші люди хитрять та роблять так: вступають на навчання в регіональні університети - там плата за навчання значно нижча - через 2 роки переводяться в пристойні університети (впливає на подальше працевлаштування).
Там теж є стипендії для українців - до 20 000$ на весь період навчання.
Є 6 університетів США, де навчання безкоштовне при певних умовах, але вже пізно (там підготовча робота ведеться 18-24 місяця) і на сьогодні я не впевнений що та програма ще працює. Але дві дитини моїх приятелів вже закінчили, одна зараз живе та працює в Лос-Анджелесі, долю іншої не знаю.
- не тримаю "руку на пульсі" - але якось писав: в Туреччині діє (або діяла - не інтересувався) Програма прийому іноземців на навчання - брали по 100 000 студентів на рік на дуже солодких умовах: відбіркова комісія працювала в тому числі в Києві. В разі прийому (щорічно до 1 березня) забезпечують навчання на Підготовчому факультеті (1 рік вивчення турецької та англійської мов), безкоштовне проживання в гуртожитку, безкоштовне навчання на протязі всіх років навчання, оплата проїзду раз на рік додому і назад. Первинна подача документів - в он-лайн режимі, серед самих важких/провокаційних питань: МОТИВАЦІЯ. Дозволено вибрати тільки бажаний напрям навчання, конкретний університет призначають без права вибору. Є дуже потужні університети, які Україні з її 1200 нікому не потрібних університетів - по 30 на одне місто (можете бити мене ногами) не насняться ніколи: в Akdeniz University навчається більше за 74 000 (сімдесят чотири тисячі, Карп!) студентів: факультети від Міжнародних відносин до Морського.

Мова+мова+мова+гроші+гроші+гроші...

На рахунок гроші, то правда. Коли, я запитав у сусіда, в якого донька спочатку вчилась в музичній школі у Вроцлаві, а тепер в консерваторії, що головне для навчання, там хороший атестат, ЗНО він відповів, що насправді головне це гроші.
Зараз на старшу доньку йде 34 кг в рік за універ-німецька філологія(друга англійська), тре ще гаскирдуватм, щоб після 4-го курсу в Німеччину в магістратуру влаштувати. Бо про ЛНУ чув, що магістратура в них то дно.
Тож з малим, якись львівський полутех платний я потягу, закордон мабуть ні😟
Просто, якщо тут не получиться, то сидіти ховатися від воєнкома теж не варіант. То тоді по любому хочаб до Польщі, а там дасця чути.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 09:27

Bolt написав:
  Хомякоид написав:

А що там з опікунством"
Відпочинок в Албанії все?
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 03 лип, 2023 09:30

Bolt написав:На рахунок гроші, то правда. Коли, я запитав у сусіда, в якого донька спочатку вчилась в музичній школі у Вроцлаві, а тепер в консерваторії, що головне для навчання, там хороший атестат, ЗНО він відповів, що насправді головне це гроші.
Зараз на старшу доньку йде 34 кг в рік за універ-німецька філологія(друга англійська), тре ще гаскирдуватм, щоб після 4-го курсу в Німеччину в магістратуру влаштувати. Бо про ЛНУ чув, що магістратура в них то дно.

Тиждень тому у Варшаві захистила дисертацію на Доктора філософії донька приятеля.
Подробиць не питав. Але люди і так роблять.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 871872873874875 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter і 2 гостей