Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 968969970971972 ... 2891>
Повідомлення Додано: Пон 17 лип, 2023 23:29

Wisznia2021 написав:Для повернення в Україну повинно відбутися хоча б одне з двох:
1. закінчитися війна або
2. завершення програм допомоги.
Поки цього нема говорити про повернення одне й те саме по 25- му колу нема сенсу.
Зустріла хлопця з курсів, який відразу вийшов після курсів на роботу) фірма монтує сонячні батареї). На роботу дуже хотів, бо " на курсах штани протираю, а в нас знайомі вже машину тут купили". Перше речення: дуже тяжко, друге: після роботи мене на соціал вже не візьмуть.

1. В Харьков вернулось очень много людей. Но в основном ВПЛ в Украине.
Почему бы не вернуться из-за границы? Видимо, условия заметно лучше.
2. Сколько лет "хлопцю"? Поколение лентяев?
ЛАД
2

Подякував: 5346 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 17 лип, 2023 23:36

Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 00:01

Faceless написав:Це тільки строк подачі документів на програму закінчився, не більше і не менше
Для використання робочої візи, та шо на 3 роки, треба прибути в Канаду до кінця березня 2024

Дійсно, для НОВАЧКІВ шлях попасти в Канаду вже закрито. Хто не встиг подати Заяву - той запізнився.
Нова Програма, яка стартує з 23 жовтня, стосується членів родини тих, хто вже в Канаді.
Там не все так просто - треба, щоби хоч один з членів родини отримав Вид на проживання PR.
З тим теж не все просто: я споглядаю за ситуацією з однією родиною, де вже хлопець пропрацював легально вже 6 місяців і ще немає можливості отримати PR.

Зовсім випадково натрапив на дуже цікаве відео - наша українська людина актуально докладно та точно розказує, що може заробити людина в Канаді (і конкретно в Калгарі) та що може витрачати.

Оскільки я був з візитом в Калгарі в червні - 2 тижня - то підтверджую все, що він говорить.
Попередінй коментар:
- мінімалка справді 15 CAD за годину - саме таку цифру мені назвала покоївка готеля з наших українок. Звісно це не "жир" - для порівняння: добре поїсти можна в кафе/ресторації за 12-15 CAD.
Тобто за 3 години роботи людина може заробити собі на харчування - навіть в кафе, а якщо - як мені сказали інші наші люди в Калгарі - купувати їжу в супермаркетах та готувати - то ще дешевше.
- погода справді специфічна: я вилетів з Калгарі на Дублін 12 червня - всі 2 тижня перед тим погода була краща за погоду в Анталії (в Калгарі було до +31) - після мене через декілька днів приїхали приятелі відвідати ті Національні парки, де був я - попали на погоду +6. В лютому насправді - як мені сказала наша пані - було мінус 30. Він називає дні в листопаді, коли було мінус 22 - нагадаю, що раніше в Києві, Харкові та в Дніпрі в листопаді також з 20 листопада було вже мінус 20 з завірюхами (не останні роки).
- про оренду житла - він називає цифру в 1700 CAD - правда, але одні мої приятелі знайшли і за 1300 CAD.
Але головним чином рекомендую звернути увагу на цифри прибутків та витрат.
На 13:40 він розказує про нерухомість. Тут цікаво те, що я гуляв містом та бачив дуже багато оголошень про продаж квартир та приватних будинків. Зверніть увагу на його розповідь як можна заробити на квартиру, за який час, та про умови купівлі квартири в кредит: старт всього 36 000 CAD.
Реально дуже точно дає інформацію. Рекомендую:
https://www.youtube.com/watch?v=PASEVholOmM&t=3s
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 04:04

lejko_vit написав:Звідки інфо о 10мил? Наче 8 було на піку, +/- половина повернулась. Може помиляюсь.

После войны надо будет сделать перепись оставшегося населения.
давно уже пора.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 04:09

ЛАД написав:
  flyman написав:На даний момент в РП ВВР росте найшибче, але кордон із РФ, сувалківський коридор ... і в один момент "майбутнє Європи" іде по варенику

Не особо интересовался Польшей, но быстрый рост ВВП частично может объясняться большим количеством мигрантов (в т.ч. из Украины). При этом ВВП на душу населения должен расти ещё быстрее.
Если вдруг по каким-то причинам прекратится хотя бы миграция из Украины (заробитчанство) ВВП может сильно упасть.

Где-то попадалось, что несмотря на наплыв украинцев, в Польше острая нехватка рабочих специальностей.
Кажется на Лиге было.
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 04:21

stm написав:
  antey1969 написав:
  lejko_vit написав:https://www.google.com/amp/s/thepage.ua/news/8-millionov-ukrainskih-bezhencev-vyehali-v-evropu/amp
Не те що я читав, але схожа інфо. +/- 8мил було, 5 залишилось

Можно еще ссылку на Телемарафон дать для полной надёжности данных.
Новостной сегмент ua доверия не вызывает, весь инфопоток контролируется и правится как надо власти. Кстати, мера во время войны вполне понятная.
Но я исхожу, что мы живём в реальном мире, а не в раскрашенном цветными фломастерами как нужно. Соответственно не нуждаюсь в натягиваемых со стороны розовых очках.

Антей, какие должности заняли все те выехавшие люди из вашего окружения кто хочет остаться? У меня большая часть не хочет, семья которая очень хочет причём и муж и жена с ребенком пока сидят на социале. Одна девочка бухгалтер, мы её хотим оставить в Чехии, но она жалуется что денег впритык на аренду квартиры и житьё не сидит на социале. Куча работающих и нет, с детьми и без, с социалом и за свои, с нормальным образованием просто ждёт окончания войны.

Еще раз хочу вернуться к тому, что оставшиеся в Украине воспринимают тех, кто в забугорье с некоторым раздражением.
Но и не только людей, а и сами страны, которые приняли этих людей.
Вопрос :
"Вот что все там так хорошо?"
"Есть свои плюсы, свои минусы"
"А что?"
"Да разное, но плюсы существенные, а минусы - нет"
"Ну хорошо, какие плюсы?"
"Образование детям, медицина, безопасность продуктов питания..."
"Образование в Украине намного лучше, в Америке ничему не учат, медицина одна из лучших в мире, но то что с ней сделала эта американка (очевидно имелась ввиду Супрун)...ее за это ХХХ надо. А продукты у вас все вредные - все американцы толстые"
Это человек, который не был ни разу в США, но жил 10 лет в развитой стране.

И что не понятно - на этих выходных разговаривал с двумя людьми - оба на чем свет ругают Зеленского.
Мне не совсем понятно, те, кто тут, ничего плохого о нем сказать не могут.
Это просто перманентное недовольство любой властью или есть конкретно за что его ненавидеть? МОжет чего-то отсюда не видно?
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 04:55

ЛАД написав:1. В Харьков вернулось очень много людей. Но в основном ВПЛ в Украине.
Почему бы не вернуться из-за границы? Видимо, условия заметно лучше.
2. Сколько лет "хлопцю"? Поколение лентяев?

1. Є умовно дві категорії: ті що бігли від війни і ті, що бігли на соціал. Тому, поки йде війна в Україні а за кордоном є халявне життя ці дві категорії будуть закордоном.
2. Парубку років 30-32, дуже розумний, але дурна родина. Тому, замість дати йому можливість займатися, вирішили інакше. І навіть "с калькулятором не порахували":)))
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 05:33

ЛАД написав:2. Сколько лет "хлопцю"? Поколение лентяев?

"меня девушки не любят"
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 05:37

BIGor написав: Машина, символ успіху :D
Надіюсь не така? https://www.olx.pl/d/oferta/deo-matiz-2 ... WlvKG.html

Для меня - в самый раз, ездить на садовый участок в Харькове. 5 км в оба конца (из них 2 по грунтовке), как-нибудь довезет :wink:
Starikan
2

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 18 лип, 2023 05:55

rjkz написав:Это просто перманентное недовольство любой властью

В основе - да.
И это имхо связано с нищетой основной массы народа, тянущейся с незапамятных времен. Ненависть к пробившимся "наверх" (в любых смыслах), которую вовсю эксплуатируют СМИ и ненавидимые мной соцсети.

И пусть простит меня пани Вишня, но мне и моим друзьям и коллегам по работе даже в голову не приходило голосовать за Зе. Просто априори. Сейчас я отношусь к нему нейтрально, да и меня, помимо военных новостей, никакие игры в верхах не интересуют.
Starikan
2

Профіль

1
  #<1 ... 968969970971972 ... 2891>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему