|
Клуб 200К - Теребеньки |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Додано: Суб 26 сер, 2023 14:50
moveton написав:я бы тут же нажаловался её руководству.
после последних новшеств НБУ это не имеет смысла. руководство в курсе существующих проблем. оно просто скажет что согласно последних веяний все что прошло через машинку является годным. разве что вы своим скандалом будете распугивать других клиентов и от вас захотят поскорее сдыхаться. но законных рычагов давления нету.
-
mephala
-
-
- Подякував: 333 раз.
- Подякували: 1024 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 26 сер, 2023 14:56
flex123 написав:Так зелёные в хорошем состоянии кроме 96 и 99 по той же цене практически что и синие. Разница 5-10 коп
да даже разница в 20 коп не повод расстраиваться. что бы стала разница как рассказывают сказочники это должны днем и ночью крутить новость про поддельные белые.
-
mephala
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:04
flex123 написав:Так зелёные в хорошем состоянии кроме 96 и 99 по той же цене практически что и синие. Разница 5-10 коп
В 2х з 3х обмінок в центрі Києва з додатку Мінфін, куди я звертався для обміну, міняли по оптовому курсу без заниження курсу за "неправильний" колір та за експлуатаційний знос в межах прийнятного. Частина зелених були з вертикальними потертостями вздовж згибів. В нормальних обмінках касири поверхнево оглядали банкноти "вєєром" в руках і одразу заряджали в лічильник. Після лічильника одразу розрахунок по курсу з Мінфіну. Оптовики працюють з обігу, до них черга стоїть, вони втратять більше, якщо будуть кожну купюру вивчати ніби слідчі речові докази.
-
Клиент_
-
-
- Подякував: 22 раз.
- Подякували: 70 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:16
mephala написав:оно просто скажет что согласно последних веяний все что прошло через машинку является годным.
Оно является годным поэтому сама по себе попытка выдать такую купюру не преступление, но, вроде, у клиента права не брать купюру, которая ему не нравится, никто не отбирал. Просто при этом должна выдача должна не произойти. Вот за самоуправство в проведении операции, пока клиент ещё не подтвердил, что с купюрами и суммой согласен, руководство должно кассиру настучать. Или пусть сторнирует, если хочет лишней работы и ожидания клиента (что тоже повод для жалобы). Не буду возражать, что это может быть не чётко прописано в законах, но по жизни до сих пор везде работало так ещё со времён СССР.
-
moveton
-
-
- Подякував: 63 раз.
- Подякували: 693 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:24
Игорь Алексеевич написав:Народ с трудом всё лето собирал синие. Теперь многие побежали и поменяли синие на карусель. Самое интересное будет через три мес., когда народ захочет пойти на второй круг, будет хороший курс для синих, но в банках будут отдавать мотлохом или зелёными до 2006г. Крики, маты и т.д.
Що ж ви так народом переймаєтесь... Дякуємо що відкриваєте нам очі, щоб ми без вас робили 
-
sergey_sryvkin
-
-
- Подякував: 629 раз.
- Подякували: 666 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:37
Клиент_ написав: flex123 написав:Так зелёные в хорошем состоянии кроме 96 и 99 по той же цене практически что и синие. Разница 5-10 коп
В 2х з 3х обмінок в центрі Києва з додатку Мінфін, куди я звертався для обміну, міняли по оптовому курсу без заниження курсу за "неправильний" колір та за експлуатаційний знос в межах прийнятного. Частина зелених були з вертикальними потертостями вздовж згибів. В нормальних обмінках касири поверхнево оглядали банкноти "вєєром" в руках і одразу заряджали в лічильник. Після лічильника одразу розрахунок по курсу з Мінфіну. Оптовики працюють з обігу, до них черга стоїть, вони втратять більше, якщо будуть кожну купюру вивчати ніби слідчі речові докази.
Там где разницы нет белый/синий - там просто на синий цена на 5 коп ниже (для людей с улицы). Это если про Киев.
-
flex123
-
-
- Подякував: 28 раз.
- Подякували: 19 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:45
moveton написав:у клиента права не брать купюру, которая ему не нравится, никто не отбирал.
если есть такое право - то оно должно быть прописано. вы знаете где это прописано?
-
mephala
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:50
mephala написав:если есть такое право - то оно должно быть прописано. вы знаете где это прописано?
Должно, наверное. Не знаю и искать лень. Можно у НБУ спросить  Но без этого права теряется смысл "проверять деньги не отходя от кассы".
-
moveton
-
-
- Подякував: 63 раз.
- Подякували: 693 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
6
Додано: Суб 26 сер, 2023 15:54
Alien так что если выдадут бумажки, которыми в туалете пользовались или краской залиты, но их не выплюнула машинка, значит они ок, и клиент неукоснительно должен их забрать? Сторно касается и операции выдачи, а не только валютообмена
-
kuzmich
-
-
- Подякував: 10 раз.
- Подякували: 54 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 26 сер, 2023 16:18
kuzmich написав:Alien так что если выдадут бумажки, которыми в туалете пользовались или краской залиты, но их не выплюнула машинка, значит они ок, и клиент неукоснительно должен их забрать? Сторно касается и операции выдачи, а не только валютообмена
У касира нема права здійснювати операцію сторно по видатковим операціям з рахунку. Він може провести прибуткову згідно діючих тарифів але не сторно. Я наразі лише констатую факти про ось це. І про те що ви не розуміючи елементарних речей роботи банківського касира написали минулого разу відверту маячню - те що прийнятно до валютообмінних операцій не діє для видаткових. А вступати в дискусію щодо кольору, року ступеню зношеності банкнот іноземної валюти - не хочу. Як себе вести в ситуаціях отримання валюти з рахунку для убезпечення себе від отримання мотлоху - розумію, але виносити це на публічний розголос наміру не маю. Також маю план дій на випадок якщо якась з отриманих мною банкнот виявиться не дуже гарної якості і я цього не помітив. Планом протягом останніх двох місяців користувався тричі - усі кейси успішні. Не розкриваючи подробиць скажу лише, що це жодним чином не пов'язано зі шкандалем і негідною поведінкою спрямовану на банківських працівників - вважаю, що втрачати власну гідність заради кольору папірців - ніколи не варто. Втім вчити когось культури поведінки також вважаю справою марною - тому в подібних ситуаціях хай хто як хоче так і дроче. Вибачте, але мені байдуже на проблеми тих хто отримує мотлох і нічого не може з цим зробити. В мене такої проблеми завдяки достатньо раціональним як на мій погляд підходам - просто не існує. Чого і вам бажаю.
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3