Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12491250125112521253 ... 2917>
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 14:24

Ну чому ж, пане cherchiltank, відразу "занесло"...
Занести може в село під Києвом.
Вони до цього років 10 жили в Києві, кормили родини орендодавців, ті жирували та товстіли, а потім почитали цей форум - тут тільки мудрі поради - як відомо - дають - та в 2021 році за 34 000 доларів (29 000 ціна Продавця плюс податки та різні витрати) купили квартиру 3+1 в Анталії (площа квартири 150 кв. м - вторинний ринок) - переїхали в 2021 році восени, живуть та працюють тут.
Ну а у відпуску вирішили злітати в Канаду. Чом би і ні...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 14:26

Re: Еміграція, заробітчанство

Не знаю как вставить картинку нормально тут, но если нажать то можно увидеть 400 киловатт = 95евро. Около 24 центов выходит.
П.С. Но конечно из Украины оно виднее что точно должно быть в 2 раза дороже )))

Зображення
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 14:33

cherchiltank написав:Я думаю холодно саме на береговій лінії там вологість з моря - тому і температура плюсова по іншому відчувається

Я живу в 500м от моря. Пока особых проблем не замечаю.

Зображення
slonomag

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 14:39

slonomag написав:Не знаю как вставить картинку нормально тут, но если нажать то можно увидеть 400 киловатт = 95евро. Около 24 центов выходит.
П.С. Но конечно из Украины оно виднее что точно должно быть в 2 раза дороже )))

Зображення

Слономаг, давайте так. Я была в Италии, формируется счёт: ты выбираешь энергию на год что хочешь, тариф по контракту, от этого зависит если больше, тариф изменится на больше за килловат по концу периода и прийдёт доплата. Каждые 2 месяца приходит счёт, он не может быть 0 евро, 20 евро тариф обязательный к оплате. Тариф среднего потребления составлял 0,57евро/килловат. Вообще при 0,24 евро килловат не понимаю почему заводы в Германии :) В Чехии система подобная, тариф на год, по концу года перерасчёт, оплаты в 20 евро каждые 2 месяца нет, приятно.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 14:43

Пані stm - вам надійшла персональна подяка від нашої пані, яка скоро буде в Таїланді:

"Доброго дня. Так, з водою там треба обережно, теж читала. Дякую 🙏🏻 Ми будемо більшість часу в місті Hua Hin..."
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 14:59

stm написав:Слономаг, давайте так. Я была в Италии, формируется счёт: ты выбираешь энергию на год что хочешь, тариф по контракту, от этого зависит если больше, тариф изменится на больше за килловат по концу периода и прийдёт доплата. Каждые 2 месяца приходит счёт, он не может быть 0 евро, 20 евро тариф обязательный к оплате. Тариф среднего потребления составлял 0,57евро/килловат. Вообще при 0,24 евро килловат не понимаю почему заводы в Германии В Чехии система подобная, тариф на год, по концу года перерасчёт, оплаты в 20 евро каждые 2 месяца нет, приятно.

Ну может в других странах иначе. Я вам скинул свой личный счет за свет. У меня уже 10+ таких за последний год и при среднем потреблении 400-500кв я стабильно плачу 95-120евро каждый месяц.
Так что зимний "дубарь" легко решается кондером и лишними 30-40евро за свет. А не вот это вот все "мы никогда в жизни так не мерзли как в Испании" )))
slonomag

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 15:32

akurt написав:Ну чому ж, пане cherchiltank, відразу "занесло"...
Занести може в село під Києвом.
Вони до цього років 10 жили в Києві, кормили родини орендодавців, ті жирували та товстіли, а потім почитали цей форум - тут тільки мудрі поради - як відомо - дають - та в 2021 році за 34 000 доларів (29 000 ціна Продавця плюс податки та різні витрати) купили квартиру 3+1 в Анталії (площа квартири 150 кв. м - вторинний ринок) - переїхали в 2021 році восени, живуть та працюють тут.
Ну а у відпуску вирішили злітати в Канаду. Чом би і ні...

150 метрів за 30 тисяч - це я так поняв сарай вони купили в 100 км від Анталії?)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 15:48

slonomag написав:
  stm написав:Слономаг, давайте так. Я была в Италии, формируется счёт: ты выбираешь энергию на год что хочешь, тариф по контракту, от этого зависит если больше, тариф изменится на больше за килловат по концу периода и прийдёт доплата. Каждые 2 месяца приходит счёт, он не может быть 0 евро, 20 евро тариф обязательный к оплате. Тариф среднего потребления составлял 0,57евро/килловат. Вообще при 0,24 евро килловат не понимаю почему заводы в Германии В Чехии система подобная, тариф на год, по концу года перерасчёт, оплаты в 20 евро каждые 2 месяца нет, приятно.

Ну может в других странах иначе. Я вам скинул свой личный счет за свет. У меня уже 10+ таких за последний год и при среднем потреблении 400-500кв я стабильно плачу 95-120евро каждый месяц.
Так что зимний "дубарь" легко решается кондером и лишними 30-40евро за свет. А не вот это вот все "мы никогда в жизни так не мерзли как в Испании" )))

12+ получите и тогда я за вас порадуюсь. По потреблению в 400-500 кватт у вас средний тариф по году, а по сумме 0,24 евро - минимальный. Вам арендодатель счёта присылает или это Ваш личный кабинет у энергокомпании? Не платят в ЕС помесячно как в Украине, немного другая система, нельзя смотреть на счёта, надо смотреть сколько потребление годовое выбрано в тарифе с компанией. Если выбрано до 300кватт выбирайте хоть 500, хоть 1000 ежемесячно, но по концу года прийдёт доплата по тому тарифу, который вы походу и не знаете. 10+ счетов - ок, а 13 - примите, распишитесь.
ПС: признаю что дешевле в 2 раза аккурат со странами в которых была ))) https://ru.slovoidilo.ua/2023/03/06/infografika/jekonomika/skolko-platyat-elektroenergiyu-zhiteli-es-2023-godu-sravnenie-tarifov-ukrainskimi
Востаннє редагувалось stm в Чет 21 вер, 2023 16:04, всього редагувалось 2 разів.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 15:55

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

Мені приємно, що моя інформація на реальних фактах еміграції в Таїланд, Литву та Норвегію викликала широке обговорення.
Питання про те, де знайти ідеальну країну для життя, де ж воно медом жирно намазано та манна небесна падає в кишеню, за останні 2000 років так остаточно і не вирішено.
Були намагання створити ідеальну країну на теренах сучасної України - але поки що остаточно питання теж не вирішене… очікується років через 10.

Оскільки я щоденно спілкуюся з багатьма нашими людьми, які живуть від США до Таїланду та Нової Зеландіі - нова свіжа інформація для роздумів.

News from Croatia.

Записав слова нашої українки - пані Марія.

«Ми від початку війни жили в Туреччині, а в травні переїхали в Хорватію, через роботу. Бо в Туреччині не вдалося знайти роботу. А так країна дуже гарна. Нам дуже подобалося. Овочі та фрукти шикарні, таких нема в Хорватії. Турецьку мову навіть трохи вивчили, займалися з вчителькою. Дітям подобалося. Якщо б була робота - залишилися б.
З поганого трохи заколібали ті питання по документах, то на митницю їздить машину подовжувати, то з правами неясно що робить. То ВНП подовжувати, ще й за дорого (Моя примітка: орієнтовні витрати на 2 роки - 4250 лір або близько 150 євро + Поліс медичного страхування іноземця близько 200 євро на 2 роки). В Хорватії такого нема. Може це поки що нема, не знаю.

Важливе питання щодо оформлення ВНП в Хорватіі.
Тут так: винаймаєте квартиру, заключаєте Договір оренди, ідете в Поліцію (тут все через Поліцію роблять), подаєте документи - паспорта, той Договір, документи на дітей, фото і оформлюють зелену картку. Безкоштовно.
Це тимчасовий прихисток, ВНП тут не роблять як в Туреччині, але всі наші, що виїхали після 24 лютого 2022, тут живуть з такими картками.»
Кінець цитати.

Наведено не для того, щоби підстрибував відомий форумний флудер, а для роздумів та прийняття рішень. Бо життя та родина - то важливіші справи в світі.

новини з США:
% бідних виріс (до 14ку в рік на 1 особу, або біля 30ку на домогосподарство з 4х) за останній рік з 8% до 12%
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 21 вер, 2023 16:34

slonomag написав:
  Wisznia2021 написав:Перед поїздкою в Іспанію цього року приєдналася до групи в тг наших біженців в Іспанії. Була в шоці: пишуть, що ще ніколи в житті вони так не мерзли, як там. Туди їхали, в основному, люди з роботою, які працюють віддалено: щоб працювати за компом- під ноги дуйку, самі кутаються в ковдри, на голову шапки, руки мерзнуть. Радять (один одному,серйозно) купляти якісь ковдри для геймерів. Рахунки за електрику космічні.

Блин, ну вот не жил бы я тут уже почти год, мб и поверил бы. Это все правда для севера Испании, но явно не центр или уж тем более юг. Самый дубарь был зимой около недели когда ночью температура опускалась до +5 (днем + 15-20).

Ну и то, включил дуйку или кондер на обогрев и более чем достаточно.

Стоимость ээ конечно тут выше чем в Украине - 24 цента примерно, 120евро за 500 киловатт у меня выходило зимой. Но, а сколько стоит отопление в Украине? У меня выходило около 3000грн по курсу 25, тоесть те же 120уе + свет отдельно. А тут в 120евро уже и свет и отопление кондером входит.

Не пам'ятаю точно але скоріш за все розмова була про навколо Барселони і ще щось про захід (Більбао).
Але на півдні свої приколи влітку:))
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

#<1 ... 12491250125112521253 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість