Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12491250125112521253 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 13:24

Ну чому ж, пане cherchiltank, відразу "занесло"...
Занести може в село під Києвом.
Вони до цього років 10 жили в Києві, кормили родини орендодавців, ті жирували та товстіли, а потім почитали цей форум - тут тільки мудрі поради - як відомо - дають - та в 2021 році за 34 000 доларів (29 000 ціна Продавця плюс податки та різні витрати) купили квартиру 3+1 в Анталії (площа квартири 150 кв. м - вторинний ринок) - переїхали в 2021 році восени, живуть та працюють тут.
Ну а у відпуску вирішили злітати в Канаду. Чом би і ні...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 13:26

Re: Еміграція, заробітчанство

Не знаю как вставить картинку нормально тут, но если нажать то можно увидеть 400 киловатт = 95евро. Около 24 центов выходит.
П.С. Но конечно из Украины оно виднее что точно должно быть в 2 раза дороже )))

Изображение
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 13:33

cherchiltank писал(а):Я думаю холодно саме на береговій лінії там вологість з моря - тому і температура плюсова по іншому відчувається

Я живу в 500м от моря. Пока особых проблем не замечаю.

Изображение
slonomag

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 13:39

slonomag писал(а):Не знаю как вставить картинку нормально тут, но если нажать то можно увидеть 400 киловатт = 95евро. Около 24 центов выходит.
П.С. Но конечно из Украины оно виднее что точно должно быть в 2 раза дороже )))

Изображение

Слономаг, давайте так. Я была в Италии, формируется счёт: ты выбираешь энергию на год что хочешь, тариф по контракту, от этого зависит если больше, тариф изменится на больше за килловат по концу периода и прийдёт доплата. Каждые 2 месяца приходит счёт, он не может быть 0 евро, 20 евро тариф обязательный к оплате. Тариф среднего потребления составлял 0,57евро/килловат. Вообще при 0,24 евро килловат не понимаю почему заводы в Германии :) В Чехии система подобная, тариф на год, по концу года перерасчёт, оплаты в 20 евро каждые 2 месяца нет, приятно.
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 13:43

Пані stm - вам надійшла персональна подяка від нашої пані, яка скоро буде в Таїланді:

"Доброго дня. Так, з водою там треба обережно, теж читала. Дякую 🙏🏻 Ми будемо більшість часу в місті Hua Hin..."
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 13:59

stm писал(а):Слономаг, давайте так. Я была в Италии, формируется счёт: ты выбираешь энергию на год что хочешь, тариф по контракту, от этого зависит если больше, тариф изменится на больше за килловат по концу периода и прийдёт доплата. Каждые 2 месяца приходит счёт, он не может быть 0 евро, 20 евро тариф обязательный к оплате. Тариф среднего потребления составлял 0,57евро/килловат. Вообще при 0,24 евро килловат не понимаю почему заводы в Германии В Чехии система подобная, тариф на год, по концу года перерасчёт, оплаты в 20 евро каждые 2 месяца нет, приятно.

Ну может в других странах иначе. Я вам скинул свой личный счет за свет. У меня уже 10+ таких за последний год и при среднем потреблении 400-500кв я стабильно плачу 95-120евро каждый месяц.
Так что зимний "дубарь" легко решается кондером и лишними 30-40евро за свет. А не вот это вот все "мы никогда в жизни так не мерзли как в Испании" )))
slonomag

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 14:32

akurt писал(а):Ну чому ж, пане cherchiltank, відразу "занесло"...
Занести може в село під Києвом.
Вони до цього років 10 жили в Києві, кормили родини орендодавців, ті жирували та товстіли, а потім почитали цей форум - тут тільки мудрі поради - як відомо - дають - та в 2021 році за 34 000 доларів (29 000 ціна Продавця плюс податки та різні витрати) купили квартиру 3+1 в Анталії (площа квартири 150 кв. м - вторинний ринок) - переїхали в 2021 році восени, живуть та працюють тут.
Ну а у відпуску вирішили злітати в Канаду. Чом би і ні...

150 метрів за 30 тисяч - це я так поняв сарай вони купили в 100 км від Анталії?)
cherchiltank

С нами с: 31.05.20
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 14:48

slonomag писал(а):
  stm писал(а):Слономаг, давайте так. Я была в Италии, формируется счёт: ты выбираешь энергию на год что хочешь, тариф по контракту, от этого зависит если больше, тариф изменится на больше за килловат по концу периода и прийдёт доплата. Каждые 2 месяца приходит счёт, он не может быть 0 евро, 20 евро тариф обязательный к оплате. Тариф среднего потребления составлял 0,57евро/килловат. Вообще при 0,24 евро килловат не понимаю почему заводы в Германии В Чехии система подобная, тариф на год, по концу года перерасчёт, оплаты в 20 евро каждые 2 месяца нет, приятно.

Ну может в других странах иначе. Я вам скинул свой личный счет за свет. У меня уже 10+ таких за последний год и при среднем потреблении 400-500кв я стабильно плачу 95-120евро каждый месяц.
Так что зимний "дубарь" легко решается кондером и лишними 30-40евро за свет. А не вот это вот все "мы никогда в жизни так не мерзли как в Испании" )))

12+ получите и тогда я за вас порадуюсь. По потреблению в 400-500 кватт у вас средний тариф по году, а по сумме 0,24 евро - минимальный. Вам арендодатель счёта присылает или это Ваш личный кабинет у энергокомпании? Не платят в ЕС помесячно как в Украине, немного другая система, нельзя смотреть на счёта, надо смотреть сколько потребление годовое выбрано в тарифе с компанией. Если выбрано до 300кватт выбирайте хоть 500, хоть 1000 ежемесячно, но по концу года прийдёт доплата по тому тарифу, который вы походу и не знаете. 10+ счетов - ок, а 13 - примите, распишитесь.
ПС: признаю что дешевле в 2 раза аккурат со странами в которых была ))) https://ru.slovoidilo.ua/2023/03/06/infografika/jekonomika/skolko-platyat-elektroenergiyu-zhiteli-es-2023-godu-sravnenie-tarifov-ukrainskimi
Последний раз редактировалось stm Чт 21 сен, 2023 15:04, всего редактировалось 2 раз(а).
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 14:55

akurt писал(а):Еміграція, заробітчанство

Мені приємно, що моя інформація на реальних фактах еміграції в Таїланд, Литву та Норвегію викликала широке обговорення.
Питання про те, де знайти ідеальну країну для життя, де ж воно медом жирно намазано та манна небесна падає в кишеню, за останні 2000 років так остаточно і не вирішено.
Були намагання створити ідеальну країну на теренах сучасної України - але поки що остаточно питання теж не вирішене… очікується років через 10.

Оскільки я щоденно спілкуюся з багатьма нашими людьми, які живуть від США до Таїланду та Нової Зеландіі - нова свіжа інформація для роздумів.

News from Croatia.

Записав слова нашої українки - пані Марія.

«Ми від початку війни жили в Туреччині, а в травні переїхали в Хорватію, через роботу. Бо в Туреччині не вдалося знайти роботу. А так країна дуже гарна. Нам дуже подобалося. Овочі та фрукти шикарні, таких нема в Хорватії. Турецьку мову навіть трохи вивчили, займалися з вчителькою. Дітям подобалося. Якщо б була робота - залишилися б.
З поганого трохи заколібали ті питання по документах, то на митницю їздить машину подовжувати, то з правами неясно що робить. То ВНП подовжувати, ще й за дорого (Моя примітка: орієнтовні витрати на 2 роки - 4250 лір або близько 150 євро + Поліс медичного страхування іноземця близько 200 євро на 2 роки). В Хорватії такого нема. Може це поки що нема, не знаю.

Важливе питання щодо оформлення ВНП в Хорватіі.
Тут так: винаймаєте квартиру, заключаєте Договір оренди, ідете в Поліцію (тут все через Поліцію роблять), подаєте документи - паспорта, той Договір, документи на дітей, фото і оформлюють зелену картку. Безкоштовно.
Це тимчасовий прихисток, ВНП тут не роблять як в Туреччині, але всі наші, що виїхали після 24 лютого 2022, тут живуть з такими картками.»
Кінець цитати.

Наведено не для того, щоби підстрибував відомий форумний флудер, а для роздумів та прийняття рішень. Бо життя та родина - то важливіші справи в світі.

новини з США:
% бідних виріс (до 14ку в рік на 1 особу, або біля 30ку на домогосподарство з 4х) за останній рік з 8% до 12%
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Чт 21 сен, 2023 15:34

slonomag писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):Перед поїздкою в Іспанію цього року приєдналася до групи в тг наших біженців в Іспанії. Була в шоці: пишуть, що ще ніколи в житті вони так не мерзли, як там. Туди їхали, в основному, люди з роботою, які працюють віддалено: щоб працювати за компом- під ноги дуйку, самі кутаються в ковдри, на голову шапки, руки мерзнуть. Радять (один одному,серйозно) купляти якісь ковдри для геймерів. Рахунки за електрику космічні.

Блин, ну вот не жил бы я тут уже почти год, мб и поверил бы. Это все правда для севера Испании, но явно не центр или уж тем более юг. Самый дубарь был зимой около недели когда ночью температура опускалась до +5 (днем + 15-20).

Ну и то, включил дуйку или кондер на обогрев и более чем достаточно.

Стоимость ээ конечно тут выше чем в Украине - 24 цента примерно, 120евро за 500 киловатт у меня выходило зимой. Но, а сколько стоит отопление в Украине? У меня выходило около 3000грн по курсу 25, тоесть те же 120уе + свет отдельно. А тут в 120евро уже и свет и отопление кондером входит.

Не пам'ятаю точно але скоріш за все розмова була про навколо Барселони і ще щось про захід (Більбао).
Але на півдні свої приколи влітку:))
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

#<1 ... 12491250125112521253 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама