Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12541255125612571258 ... 2926>
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 11:24

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

Де ж воно краще в світі жити?

Як відомо з дописів наших авторитетних учасників форуму - найгірше всього жити в США: суцільне жебрацтво та занепад. На днях на цій гілці навіть розмістили пікторграми, які показують точно, що нарід живе в наметах та харчується дитячою сумішшю "Малюк", яку розводять колодязною водою.
...

як я бачу, окрім akurt ніхто такого й не пише :D

й в цій історії успіху майже не кажеться про те, що гроші цей хлопчик заробив в Україні ;)

тому уважно читайте, що пишуть тутешні "гуру" - спочатку заробляєте гроші в Україні, а потім вже їдете :lol:
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1644 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 12:25

Ось прямо біда якась: ну де ж воно краще для прожиття місце в світі, куди ж його бідному притулитися?
Щойно в Цюріх з Торонто прилетів приятель (зупинка по дорозі в Анталію): плаче, що холодно, там зараз +13.
Каже, що краще б в Торонто залишився ще на пару тижнів…
Ех, Швейцарія… навіщо ж ти так…
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1456 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 13:33

akurt написав:Ось прямо біда якась: ну де ж воно краще для прожиття місце в світі, куди ж його бідному притулитися?
Щойно в Цюріх з Торонто прилетів приятель (зупинка по дорозі в Анталію): плаче, що холодно, там зараз +13.
Каже, що краще б в Торонто залишився ще на пару тижнів…
Ех, Швейцарія… навіщо ж ти так…

Так і записуємо: оскільки сьогодні в Цюріху +13, то Канада - країна з теплим кліматом, а Швейцарія з холодним. Анталія - рай на землі.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 13:44

Re: Еміграція, заробітчанство

Тут питали за Болгарію, можу розказати за Софію, там жили знайомі.
Плюси
Чисте повітря, чиста вода з-під крану, природа, багато парків в місті, міським автобусом можна доїхати до гір, доволі розвинутий і новий громадський транспорт.
Мінуси
Дороговизна продуктів - реально харчуватися дорожче ніж в Польщі - більшість фруктів-овочів привозні з Турції, Греції ітд. Загальна розслабленість. Держпослуги на рівні України (на оьєбісь). Кажуть багато корупції та організованої злочинності - звідси дуже велике розслоєння населення на дуже багатих і бідних (як в Україні). Пагане транспортне сполучення з ЄС.
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 13:51

akurt написав:Де ж воно краще в світі жити?

Ну тут кожному своє. Як на мене найкраще жити в "бідній" країні Європи, як Словаччина, Греція, а зробітничати в багатій країні Європи (Німеччина, Швейцарія) чи США
Дюрі-бачі

Подякував: 892 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 13:57

Shaman написав:тому уважно читайте, що пишуть тутешні "гуру" - спочатку заробляєте гроші в Україні, а потім вже їдете

Це нісенітниці, якраз основна кількість їде заробити. Просто на форумі тут багатенько усіляких лендлордів ітд. Тому стається таке враження.
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 14:32

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Де ж воно краще в світі жити?

Ну тут кожному своє. Як на мене найкраще жити в "бідній" країні Європи, як Словаччина, Греція, а зробітничати в багатій країні Європи (Німеччина, Швейцарія) чи США

Особенно хорош такой вариант, когда работать в богатой стране можно удалённо.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 15:02

BIGor написав:Тут питали за Болгарію, можу розказати за Софію, там жили знайомі.

Дякую, але більш цікавить що там з цінами та внж сьогодні...як ставляться до наших біженців теж
Rack

Подякував: 56 раз.
Подякували: 99 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 15:20

Посилання на ціни на нерухомість в Болгарії я колись давав.
Сайт актуальний - я поставив фільтр - околиці Бургаса.
https://prian.ru/bulgaria/burgas-province/apartments/

З приводу ВНП в Болгарії там не все просто - але пропозиції в мережі є - здається в районів 4000 євро витрати - оформлюють як родича Бедроса Кіркорова або через бізнес.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1456 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 23 вер, 2023 15:45

ЛАД написав:
  flyman написав:тому що там "витрати на життя": не $120 в місяць, а біля $2K, і якщо що трапиться з роботою, то щоб знайти нову потратити півроку і пересидіти зовсім інша історія.
Далі: візи, перельоти, оренда ...
Як на мене, шкурка вичинки не коштувала і не коштує (це для акурта мегабохато).
Якщо би в Німеччину, на 104Кєвро, я би ще думав.
Крім того, багато якорів тут, і зриватися на іншу сторону світу на суму, яка не є "лайф чейнджінг" нема змісту.
До того, малорозвинутий ГТ і ШРТ, особливо при -7 діоптрій в корито з гайками, данунах.
І вишенька на торт - соціаліст Трюдо ще той син острова свободи і ковідоноя впридачу.

Ваш подход понятен.
Вы не рисковый человек. :)
Я бы (при желании выехать) рискнул.
При доходе 6504 КАД в месяц и расходах "біля $2K" в месяц можно отложить 4500 КАД. За полгода работы создаётся запас 27000 КАД, которого хватит на 13 месяцев безработицы, если даже не учитывать пособие по безработице.
Но Вашу позицию могу понять.

При бажанні Ви б ризикнули, проте у даному випадку підтримую Флая на рахунок невигідності даного релокейту в його умовах.
Це дивлячись скільки років Вам було б на момент такого ризику і які позиції у Вас тут. Наприклад, якщо людина має тут житло, непогано заробляє (хоча б так само працює в айті) і їй вже 40+... То впрягатися з нуля в соціальні перегони в новій країні і починати там штовхатися з голодними молодняком за місце на кар'єрній драбині - така собі ідея. Тим більше, коли людина забезпечила собі нормальний рівень життя на якомусь місці, то абсолютні цифри заробітку (навіть його збільшення вдвічі) в іншому місці вже не так стимулюють. Який сенс людині, що тут чогось досягла за 20+ років кар'єри (в матеріальному і нематеріальному плані) - продати все (а переїзд в Канаду, це не як в Польшу/Чехію, що можеш раз в 3 місяці приїхати і прослідкувати) і покласти на вівтар можливості отримати іпотеку в Канаді. Про яку філіпінку може йти мова, якщо людина буде конкурувати за неї з молодшими в 2 рази вчорашніми випускниками місцевих вузів)) Чогось всі ці успішні експати (за 30-40 років) сидять на українських форумах, бо саме тут вони можуть похизуватися про свою успішність (якщо порівнювати саме абсолютні цифри). А ось якщо вони будуть себе порівнювати з місцевими, то виявияться, що років 10 треба пахати, тільки щоб вийти на середній рівень у їх новій країні. І навіть якщо вони перевищать цей середній рівень, виявиться, що все рівно це нікому там не цікаво))
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
  #<1 ... 12541255125612571258 ... 2926>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему