Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 13631364136513661367 ... 2920>
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 21:46

akurt написав:
  Сибарит написав:
  akurt написав:Після цього я подумав, що людина невірно вибрала спеціальність: тут треба бути або віртуозом (якого я бачив в пʼятницю, але таких одиниці), або людиною, у якої руки виросли із правильного місця…

Вряд ли уместно говорить о неверном выборе профессии лет 40 тому назад, в музыку приходят очень рано, особенно, когда речь идет о такой профессии.

Жизнь и события показали, что уместно. Очень даже уместно. Просто потому, что и сейчас многие думают, чем заняться и куда пойти.

То, что мальчик или девочка захотят в 15 или ва 17 лет - все из области фантазий.
Я сам мечтал стать то архитектором, то хирургом.
Лучший друг в студенческой группе - сын начальника цеха на одном из крупных заводов в Украине - (образец для меня) все детство провел за фортепиано. А учиться прошел в университет на инженера-механика.
За все 5 лет я ни разу (!) не смог его уговорить сесть за клавиши фортепиано в квартире - так он это фортепиано ненавидел.
Так что уместно... Жизнь и события показали, что уместно. Тот мой студенческий приятель поработал на заводе и основал свою успешно работающую фирму со штатом примерно 30 человек.
На фортепиано так никогда и не играл. Фирма - по его специальности.
А принуждали и советовали родители.
А в наше ОСОБОЕ время тем более НЕЛЬЗЯ ошибиться в выборе профессии/специальности.
А то будешь трубачом, который в 51 год не знает, что ему в этой жизни делать.
Сегодня опять он меня с утра "дергал": "как вклеить канадскую визу на шару" (это цитата).

P.S. Совет поработать частными уроками в Канаде музыки - ОЧЕНЬ спорный.
Это нелегальная работа.
И эта нелегальная работа никак не входит в стаж работы, необходимый для получения ВНЖ в Канаде.
То есть это занятие будет из серии "Артель напрасный труд".

Я напишу про США по понятным причинам, а Вы трансформируйте это на Канаду.
Собственно во многом похожие страны.
1. В США Вы были-бы вполне успешны, стань хирургом или архитектором.
Одна из причин, почему я хочу чтобы мои дети росли тут. Старший несколько лет назад мечтал стать палеонтологом, в Nature History Museum такие лекции в 7 лет у скелотов динозавров разворачивал - закачаешься. Стань он палеонтологом в США - ему-бы вполне хватало для нормального уровня жизни. Полеонтолог в Украине...ну все понимают.
2. В США главное - платить налоги. Даже если нелегал. Никто не запретит давать уроки музыки. Нет никаких нормативов, запрещающих это делать.
Получил деньги, они оказались на счету - заплатил налоги, живи спокойно и счастливо.
И не только музыка. Можно давать тьюторинг по математике, рисованию, вышиванию крестиком, подпрыгиванию на правой ноге или ковырянию в носу. Если есть желающие платить за это - никто не запретит. Все разрешено, что не запрещено.
Есть локации, где уроки музыки очень востребованы. Дело в том, что, я уже много раз писал про это, не всегда достаточно сдать вступительные тесты в вузы и иметь возможность их оплатить. Вузы хотят набирать одаренных и разносторонних студентов - спортсменов, музыкантов, художников.
Поэтому родители с малолетства развивают своих детей в том или ином или расносторонних направлениях.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 21:57

Bolt написав:
  Shaman написав:
  ЛАД написав:...
2. Работа была у всех, а жильё ... Если в смысле крыша над головой, то да. А если в смысле элементарных санитарных норм, то не очень. Чтобы получить квартиру, мама стояла в очереди 17 лет. Получили уже в последнюю раздачу жилья на ХТЗ, как раз в год получения независимости, больше бесплатного жилья не было.
Насчёт всем было плохо, тоже утверждение несколько сомнительное.
...

а мені робітник ХТЗ (теж прихильник совку) розповідав, що житло роздавали всім й відразу.
брехав чи може тому, що біля дирекції терся? де правда? :lol:

Правда десь посередині.
В мене тато після інститут по спеціальності працював в автобусному парку ЗП 250 ре +калимчик. Але квартира світила в далекому майбутньому. Тож перейшов інженером на 130 ре в одну організацію де буквально за 2 роки дали квартиру.

в мене є більш файна історія - один з провідних заводів Харкова, молодий інженер, але з квартирою щось не дуже зрозуміло. зате під Харковом вертухаєм - квартиру протягом року. більш досвідчені колеги підказали про синицю. так й пішов на пенсію "хазяїном".

а тут розповідають про космос, ракети - все набагато прозаїчніше :D
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1641 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:02

Frant написав:
  akurt написав:Спеціальність - за моєю порадою -

Ви всім даєте безплатні поради?
І всі слухають? Ніхто не посилає?

а хто казав про безкоштовні? :lol:

й відповідно в наш час підказати обрати спеціальність Computer Science - це дуже складне питання :D більш цікаво вгадати, що буде актуально років через 10 - але щось тут у порадників починаються проблеми 8)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:10

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:а мені робітник ХТЗ (теж прихильник совку) розповідав, що житло роздавали всім й відразу.
брехав чи може тому, що біля дирекції терся? де правда?

Щодо "відразу" - точно брехав: завжди була черга, і окрема черга тих, кому давали "без черги". От тривалість черги залежала від багатьох факторів, зокрема ставлення начальника.

в цитаті пропав смайлик - я трохи знайомий з реаліями отримання квартир в СРСР.

а з приводу черги - більшість ж пам'ятає значення словосполучення "по блату". а "блат" міг бути зовсім різний
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:16

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:відповідно в наш час підказати обрати спеціальність Computer Science - це дуже складне питання більш цікаво вгадати, що буде актуально років через 10 - але щось тут у порадників починаються проблеми

Я б рекомендував щось на стику чорноробочого та ІТ, як от IoT, або навіть стара-добра мікроелектроніка. Щоб міг і запрограмувати і відремонтувати робота (замінити потрібний модуль "конструктора"). Або змонтувати систему "розумного будинку"
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:18

Shaman написав:
  Frant написав:
  akurt написав:Спеціальність - за моєю порадою -

Ви всім даєте безплатні поради?
І всі слухають? Ніхто не посилає?

а хто казав про безкоштовні? :lol:

й відповідно в наш час підказати обрати спеціальність Computer Science - це дуже складне питання :D більш цікаво вгадати, що буде актуально років через 10 - але щось тут у порадників починаються проблеми 8)

Але ж до того часу гроші за безцінні консультації будуть вже заплачені і претензії пред'явити буде нікому :D
Цікаво, що така спеціальність далеко не всім "заходить", но то таке...
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:34

Faceless написав:
  slonomag написав:Винтовая лестница решает проблему так как ее площадь 2.5*2.5м

І як воно по ній меблі було заносити?
  slonomag написав:, на 2м 3 спальни по 12м + 2 с/у, и на 3м этаже большая гостевая на 20м + с/у + 20м терраса.

Ну власне я б і розцінив кімнати по 12м як маленькі. Кімнату в 20м великою я б не назвав в наші часи

Дуже повчальне відео (з Японії) наскільки "прикольно" заносити габаритні речі в будинок з гвинтовими сходами. :mrgreen:
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:40

Re: Еміграція, заробітчанство

Faceless написав:США утримання стареньких аж настільки дороге. Більш ніж впевнений, що на то є й якісь держпрограми. По-друге, чого в цьому балансі фігурує сама тільки нерухомість-спадщина, у стареньких є пенсійні накопичення (і просто накопичення), а не тільки гола дупа і нерухомість

https://okno.agency/blog/tpost/efbuch8z ... dlya-pensi
нагуглив кілька джерел. Місячна вартість 8-9к. Річна 95-108к.
Пенсія в 1-2к нічого не дасть.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 22:45

drevlyanin написав:
  Faceless написав:
  slonomag написав:Винтовая лестница решает проблему так как ее площадь 2.5*2.5м

І як воно по ній меблі було заносити?
  slonomag написав:, на 2м 3 спальни по 12м + 2 с/у, и на 3м этаже большая гостевая на 20м + с/у + 20м терраса.

Ну власне я б і розцінив кімнати по 12м як маленькі. Кімнату в 20м великою я б не назвав в наші часи

Дуже повчальне відео (з Японії) наскільки "прикольно" заносити габаритні речі в будинок з гвинтовими сходами. :mrgreen:

Не ну у меня такие, они все-таки удобнее чем в видео. По ним и холодильник какой-то теоритически реально занести.
Зображення
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 23:08

ЛАД написав:
  Denik написав:Тобто загальний висновок такий. В США добре здоровим та розумним (з освітою, що актуальна), особливо коли вона безкоштовно отримана в Україні чи десь в ЄС. .....

В ваших постах выделенное чуть ли не единственная бесспорная и верная мысль.
Всё остальное оторвано от реальности и/или противоречит ей.
В средние века была очень актуальна проблема - сколько ангелов поместится на кончике иглы. Часто похоже.

Пенсійна система в США по суті виключає можливість турботи за онуками або похилими батьками у випадку їх серйозних хвороб, бо в середньому у чоловіків після пенсії в 67 є 4 роки оплачуваного дожиття та роки 3 хвороб перед закінченням життя

Яркий пример того, что Вы либо совершенно не понимаете того, о чём пишете, или притворяетесь, чтобы обосновать неверные утверждения.
Что из этих 2 вариантов верно?
Похоже, второе.
Решение Вашего парадокса элементарно простое - у людей, уже доживших до 67 средний возраст жизни заметно выше, чем у всего населения.
И почему Вы пишете о "4 роки оплачуваного дожиття"?
Даже если брать цифру 73,5 года, которую Вы приводите по данным Всемирного банка, то "оплачуване дожиття" - 6,5 лет., а если ориентироваться на доковидные данные ООН 2019 года 76,3 года, то "оплачуване дожиття" почти 10 лет (точнее 9,3года). А с учётом того, что я написал выше для людей, доживших до 67 лет, этот срок ещё больше.

Повторю вопрос.
Никак не пойму, что Вы всё время хотите доказать - как плохо жить на Западе?
Если Вы правы, то зачем мы туда стремимся?
При сравнении с Украиной - у нас лучше?

Ну і всі плюшки плюс-мінус діятимуть до наступної кризи в економіці США. До чого призведе криза - ХЗ. Мій прогноз - спосіб життя стане ближчим до ЄС. ЄС в свою чергу до Японії.

До кого в такому разі стане ближча Україна?

можна і в 62

а можна і ще раніше
раджу прослухати декілька різних відео в тему, якщо цікавить вихід на пенсію в США
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 13631364136513661367 ... 2920>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему