|
Вартість будівельних матеріалів, ремонт |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 30 жов, 2023 17:43
lel написав:Зазвичай 3*1,5 йде на освітлення лед лампами. Чи потрібно так перейматися виробником? Монтажники натяжних стель тягнуть між вбудованими світильниками 0,75 - 1.0 ПВС. Про силові кабелі- мова не йде. Там потрібно.
Та можна і 0,5 ПВС в штукатурку... якщо не цікавить якість і довговічність, та повністю ігноруються вимоги ДБН. Монтажники... їм все-рівно як це потім працює, ПВС і чим тонше тим зручніше. ДБН чітко пише, в штукатурку треба мідь, моножила: освітлення - 1,5, розетки -2,5, і не треба фантазувати.
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 30 жов, 2023 17:44
_Mykola_ написав: trololo написав:мужики люблять таке. це як об'єм двигуна в авто - чим більше тим крутіше. ну а підрядники тільки в плюсі, бо мабуть рахують по метрам укладки. штроба, гофра, замазка, а потім ще за кожний автомат окремо беруть. плюс в закупці ще вкрадуть на відкаті. тому всім вигідно таку дікуху ліпить. якщо в кімнаті наприклад 15 постів розеток, а підрядник каже що "для безпеки" треба туда 15 ліній тягнути, то кілометр це ще по божескі
Скільки, на Ваш погляд, треба вести ліній на кухню для 4-5 постового блоку?
мабуть тут все індивідуально. в мене в будинку трифазнй ввід із дуже скромною виділеною потужністю (С20), тому прийшлось вести туди всі три фази для нормального балансування (плита, духовка, розетки на окремих фазах). і окрему лінію для живлення холодильника від безперебойки. на розетки в кухні два блоки по 4 пости на одній лінії 3х2.5 ввг нг, яка має спокійно тримати тривалих 4.5квт навантаження і короткочасних 6 квт (якщо всю битовуху одночасно ввімкнути). більше мені і не треба, але на кухню проводка йде із можливістю заміни при потребі (дві пнд труби у фундаменті).
-
trololo
-
-
- Подякував: 2691 раз.
- Подякували: 1423 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 30 жов, 2023 17:53
lel написав:Зазвичай 3*1,5 йде на освітлення лед лампами. Чи потрібно так перейматися виробником? Монтажники натяжних стель тягнуть між вбудованими світильниками 0,75 - 1.0 ПВС. Про силові кабелі- мова не йде. Там потрібно.
ну а в самому світильнику може і 0.25 бути всередені, це таке. а як такий кабель захистити? автоматом B6? він (кабель) при КЗ ж може вийти з ладу, і дай Бог без пожежі.
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:00
trololo написав:мабуть тут все індивідуально. в мене в будинку трифазнй ввід із дуже скромною виділеною потужністю (С20), тому прийшлось вести туди всі три фази для нормального балансування (плита, духовка, розетки на окремих фазах). і окрему лінію для живлення холодильника від безперебойки. на розетки в кухні два блоки по 4 пости на одній лінії 3х2.5 ввг нг, яка має спокійно тримати тривалих 4.5квт навантаження і короткочасних 6 квт (якщо всю битовуху одночасно ввімкнути). більше мені і не треба, але на кухню проводка йде із можливістю заміни при потребі (дві пнд труби у фундаменті).
Розумно, і продумано, хіба що при таких умовах, половину поста можна було б підкинути на фазу духовки, духовка не так часто використовується, але це також індивідуально. Плита на двох фазах чи на одній? В мене 2х3*2.5, потужніть дозволяє, розрахунок на максимум чайник 12А + хлібопіч 7А + гриль 7А, мультиварка 5А, комбайни-5А, одна вже не витягує. P.S. Це простий розрахунок на максимально можливі навантаження, який показує що не так вже і не праві ті хто пропонує на 4-5 постів кухні по дві лінії... 
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:06
_Mykola_ написав: trololo написав:мабуть тут все індивідуально. в мене в будинку трифазнй ввід із дуже скромною виділеною потужністю (С20), тому прийшлось вести туди всі три фази для нормального балансування (плита, духовка, розетки на окремих фазах). і окрему лінію для живлення холодильника від безперебойки. на розетки в кухні два блоки по 4 пости на одній лінії 3х2.5 ввг нг, яка має спокійно тримати тривалих 4.5квт навантаження і короткочасних 6 квт (якщо всю битовуху одночасно ввімкнути). більше мені і не треба, але на кухню проводка йде із можливістю заміни при потребі (дві пнд труби у фундаменті).
Розумно, і продумано, хіба що при таких умовах, половину поста можна було б підкинути на фазу духовки, духовка не так часто використовується, але це також індивідуально. Плита на двох фазах чи на одній? В мене 2х3*2.5, потужніть дозволяє, розрахунок на максимум чайник 12А + хлібопіч 7А + гриль 7А, мультиварка 5А, комбайни-5А, одна вже не витягує. P.S. Це простий розрахунок на максимально можливі навантаження, який показує що не так вже і не праві ті хто пропонує на 4-5 постів кухні по дві лінії... 
от де не завадить зайва лінія, так це на кухні, так що все правильно зробили. мова була про купу ліній на спальні кімнати, де із навантаження зарядка для телефона і телевізор. плита однофазка індукція на дві конфорки, чайник, кавоварка, тостер по 1-1.5квт, гриль тільки на терасі вмикаю, бо потім задовбешся провітрювати  до постів кухонних йдуть окремі шнурки на ваго, так що розкидати не проблема, якщо стане питання 
Востаннє редагувалось trololo в Пон 30 жов, 2023 18:13, всього редагувалось 1 раз.
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:07
_Mykola_ написав: trololo написав:мабуть тут все індивідуально. в мене в будинку трифазнй ввід із дуже скромною виділеною потужністю (С20), тому прийшлось вести туди всі три фази для нормального балансування (плита, духовка, розетки на окремих фазах). і окрему лінію для живлення холодильника від безперебойки. на розетки в кухні два блоки по 4 пости на одній лінії 3х2.5 ввг нг, яка має спокійно тримати тривалих 4.5квт навантаження і короткочасних 6 квт (якщо всю битовуху одночасно ввімкнути). більше мені і не треба, але на кухню проводка йде із можливістю заміни при потребі (дві пнд труби у фундаменті).
Може, не включати одночасно всю техніку? Вистачить половини потужності. Це ж квартира, не завод???
-
Frant
-
-
- Подякував: 1769 раз.
- Подякували: 2582 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:10
_Mykola_ написав: lel написав:Зазвичай 3*1,5 йде на освітлення лед лампами. Чи потрібно так перейматися виробником? Монтажники натяжних стель тягнуть між вбудованими світильниками 0,75 - 1.0 ПВС. Про силові кабелі- мова не йде. Там потрібно.
Та можна і 0,5 ПВС в штукатурку... якщо не цікавить якість і довговічність, та повністю ігноруються вимоги ДБН. Монтажники... їм все-рівно як це потім працює, ПВС і чим тонше тим зручніше. ДБН чітко пише, в штукатурку треба мідь, моножила: освітлення - 1,5, розетки -2,5, і не треба фантазувати.
Колись виколупував в хрущовській квартирі провід електродзвінка з стіни, з штукатурки. Провід був робочий, і вельми схожий на ПВС зразка якогось 1965 року))) За 50 років - нічого не трапилось. І навіть скрутки були норм. Тобто, для малих струмів, мідь ПВС не так погано . Краще, ніж алюміній
Востаннє редагувалось Frant в Пон 30 жов, 2023 18:12, всього редагувалось 1 раз.
-
Frant
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:12
Frant написав:Колись виколупував в хрущовській квартирі провід електродзвінка з стіни, з штукатурки.
это ты с арендной квартиры забирал всё что можно?
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:13
vitaliiangel написав: Frant написав:Колись виколупував в хрущовській квартирі провід електродзвінка з стіни, з штукатурки.
это ты с арендной квартиры забирал всё что можно?
Для тебе готував і ремонтував орендну квартиру на м.Святошино.
-
Frant
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 30 жов, 2023 18:15
Frant написав:Для тебе готував і ремонтував орендну квартиру на м.Святошино.
я квартиру без провода к звонку не арендую.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2