Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 816817818819820 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 18:34

Купуємо нерухомість в Іспанії...

Щойно завершив спілкуватися з нашим хлопцем в Бельгії.
Гадаю, панам буде цікаво з приводу цін на нерухомість НЕ в Бельгії, а в Іспанії, де я перебував з 21 листопада по 29 листопада - ще тиждень тому сидів в рестораціях Мадрида... тиждень тому... як давно це було...

Діалог на мові оригіналу.
Він: - Одноклассник работает на мужа сестры, продал дом недавно в Украине, пытается купить в Испании….. и охреневает...
Я: - Ну, там наверное по 3000€ квадрат... Я вернулся из Испании неделю назад - слегка представляю...
Він: - Всё начинается от 300К евро...
Я: - Ну для "нашего" человека это все равно, что пакет с молотым кофе засунуть в карман плаща...
Вчера или позавчера такого как раз взяли, с пакетом типа из под кофе...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 21:22

Інвестуємо в нерухомість закордоном

Gastarbaiter писал(а):
  Faceless писал(а):Мені дивно просто те, що в новобудах взагалі є такі конфігурації квартир. Звісно, що все упирається в гроші, але якось категорія 4к квартир за замовчуванням не про економ.

Ну ось і відповідь. В Україні 4-кімнатні квартири - це якийсь вищій сегмент для тих, кому треба окрему кімнату під кабінет чи тренажери. А тут це просто житло для великої родини, щоб принаймі брати та сестри мали різні спальні (я не кажу про окрему кімнату кожній дитині - хоча б за статтю розділити). Троє чи більше дітей у польських родинах - не рідкість.

Ось, будь ласка. Усе як треба: 2 ванних, великі кімнати, локація. 2 лями злотих = 500 куо. Платіж за іпотекою 2,5 куо.
https://www.otodom.pl/pl/oferta/4-pokoj ... we-ID4oeXN
І то 2 кімнати крихітні і без гардеробної
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 21:36

Щойно з Варшави від племінника (оренда):
- У нас 3 кімнати 55.

І після цього мені панове будуть писати, що в Канаді повний гаплик: аж за 5 місяців людина заробляє на перший внесок на 2-о поверховий будинок… з пʼятьма спальнями…
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 21:55

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt писал(а):Щойно з Варшави від племінника (оренда):
- У нас 3 кімнати 55.

І після цього мені панове будуть писати, що в Канаді повний гаплик: аж за 5 місяців людина заробляє на перший внесок на 2-о поверховий будинок… з пʼятьма спальнями…
Дивлячись, що рахувати під "заробляє" - просто сума заробітку за 5 міс? Чи може саме відкласти цю суму? А це якби дві великі різниці
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 22:40

Ну я ж рекомендував подивіться два відео з оприлюднених мною - від нашого українця -
він виклав всю арифметику не керівник Департаменту фінансів і кредиту провідного банку в Україні, а звичайний укладач кахлів:
- оплата праці некваліфікованої людини на будівництві 21 CAD на годину; кваліфікованої 50 САD на годину.
- некваліфікована, яка вміє тримати викрутку та молоток, отримує за 2 тижня: 2*40*21=1680 СAD або реально має можливість оплатити іпотеку за 2-о поверховий будинок на 5 спалень за 2 тижня своєї роботи; а кваліфікована і того менше. А не платити ті самі гроші - 1700 CAD орендодавцю.
- карколомні відсотки по іпотеці: аж 5+ відсотків річних. Хай Бог милує…
- можете вираховувати податки приблизно 10% від зарплатні за місяць;
- можете вираховувати видатки на харчування: мої респонденти повідомляють про суми в 400 CAD на місяць для чоловіка на місяць (мої респонденти повідомляють про @експерименти@ харчуватися за 250 CAD на місяць - можна, але до дівчат не тягне).

Але арифметика досить точна: якщо в родині працюють жінка і чоловік - проблем немає.
Справа головна в тому, що українець може купити нерухомість в Канаді і фінансово може купити в кредит.
Последний раз редактировалось akurt Чт 07 дек, 2023 04:46, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 22:49

Faceless писал(а):
Gastarbaiter писал(а):
  Faceless писал(а):Мені дивно просто те, що в новобудах взагалі є такі конфігурації квартир. Звісно, що все упирається в гроші, але якось категорія 4к квартир за замовчуванням не про економ.

Ну ось і відповідь. В Україні 4-кімнатні квартири - це якийсь вищій сегмент для тих, кому треба окрему кімнату під кабінет чи тренажери. А тут це просто житло для великої родини, щоб принаймі брати та сестри мали різні спальні (я не кажу про окрему кімнату кожній дитині - хоча б за статтю розділити). Троє чи більше дітей у польських родинах - не рідкість.

Ось, будь ласка. Усе як треба: 2 ванних, великі кімнати, локація. 2 лями злотих = 500 куо. Платіж за іпотекою 2,5 куо.

Эти планировки отвечают спросу, поэтому так и строят. Лично для моей семьи такой вариант волне устраивает и я удивлен что кто-то ностальгирует по хрущевской отдельной кухне. В Польше прижился европейский/американский стандарт салона/зала/гостинной совмещенной с кухней, который позволяет семьи проводить досуг вместе.
Альтернативщик

С нами с: 20.01.16
Благодарил (а): 10 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 22:55

Ви впевнені, що крихітні квартири - це @америкаський стандарт@?
Для довідки: серед всіх всіх всіх всіх всіх родин, з якими я товаришую в США, тільки одна родина мешкає в новобудові в новій квартирі площею в 700 кв.футів - це трохи менше 70 кв. м. (салон+спальня).
Це молода родина без дітей але із песиком.

Стандартом для будинка в США варто вважати площу в 2000 кв.футів, або близько 200 кв.м.
При бажанні після довгих пошуків можна знайти житло в 1500 кв. футів.
Квартира площею в 1000 кв.футів (салон плюс спальня) вважається придатною для проживання родини без дітей.

Погоджуюсь, що в Польщі зовсім інші стандарти для житла і параметри, які я сьогодні навів - інфа з Варшави - в 55 кв. за 3-к квартиру є нормальним.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 23:27

Альтернативщик писал(а):
  Faceless писал(а):
Gastarbaiter писал(а):[quote="5656480:Faceless"]
Мені дивно просто те, що в новобудах взагалі є такі конфігурації квартир. Звісно, що все упирається в гроші, але якось категорія 4к квартир за замовчуванням не про економ.

Эти планировки отвечают спросу, поэтому так и строят. Лично для моей семьи такой вариант волне устраивает и я удивлен что кто-то ностальгирует по хрущевской отдельной кухне. В Польше прижился европейский/американский стандарт салона/зала/гостинной совмещенной с кухней, который позволяет семьи проводить досуг вместе.[/quote]Отличная планировка! Что не так?) кто против?)

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
5396669

С нами с: 17.02.15
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 23:32

akurt писал(а):Ви впевнені, що крихітні квартири - це @америкаський стандарт@?
Для довідки: серед всіх всіх всіх всіх всіх родин, з якими я товаришую в США, тільки одна родина мешкає в новобудові в новій квартирі площею в 700 кв.футів - це трохи менше 70 кв. м. (салон+спальня).
Це молода родина без дітей але із песиком.

Стандартом для будинка в США варто вважати площу в 2000 кв.футів, або близько 200 кв.м.
При бажанні після довгих пошуків можна знайти житло в 1500 кв. футів.
Квартира площею в 1000 кв.футів (салон плюс спальня) вважається придатною для проживання родини без дітей.

Погоджуюсь, що в Польщі зовсім інші стандарти для житла і параметри, які я сьогодні навів - інфа з Варшави - в 55 кв. за 3-к квартиру є нормальним.
Ну у них 3к называется по факту квартира с кухней студией и 2 спальнями

Кстати, чтобы два раза не писать - заканчиваю ремонт в Польше. Не спеша, 1.5 мес. Наши мастера рулят - хз как бы делал его с поляками…
Весь ремонт удаленно. Был на приемке квартиры и часть материалов выбрал в кастараме и Лерой за день.
Кровать и диван вообще выбирал и покупал онлайн с оплатой эпл пей.
Доставка с сайтов в Польше работает на

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk
5396669

С нами с: 17.02.15
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 06 дек, 2023 23:58

Альтернативщик писал(а):Эти планировки отвечают спросу, поэтому так и строят. Лично для моей семьи такой вариант волне устраивает и я удивлен что кто-то ностальгирует по хрущевской отдельной кухне. В Польше прижился европейский/американский стандарт салона/зала/гостинной совмещенной с кухней, который позволяет семьи проводить досуг вместе.

Есть нюанс. Вытяжки выводить в вентканал тут не принято. А поскольку нельзя запах жарящихся котлет выводить к соседям, то он распространяется по всей комнате, впитываясь в мебель, одежду и семью, проводящую совместный досуг. Я за отдельную кухню.

Выскакивает реклама: околоцентр, модные мопы, 20000 за квадрат. Двушек и трешек много, свободных еще примерно 50%. А вот 4-к. всего 4 штуки в ЖК, 3 из них продано.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

#<1 ... 816817818819820 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор