Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17391740174117421743 ... 3437>
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 11:25

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі писал(а):Видно моя мама робила щось не так. ЇЇ торгівля на ринку (всякі автодрібниці: вонючки, шланги, силікони, фарба в балонах...) ділилась на 4 етапи: до 2008 року націнка була як Ви описуєте (+100-200%), за 2 дні в тиждень заробляла в 5-10 разів більше ніж в школі ЗП вчителя.
З 2008 по 2014 рік націнки впали до +50%, заробіток - до 2-3 ЗП, довелось платити податки.
В 2014 стало суттєво важче, націнка впала до +20-30%, заробіток - співставний із ЗП вчителя.
В 2019 році бізнес вмер, товар доводилось продавати дешевше, ніж нова закупка.

Я тут бачу дві помилки: до 2008 року можна було наскирдувати грошей і купити квартиру для здачі в оренду.
З 2014 року треба було розвивати торгівлю через якийсь prom.ua та збільшувати об'єми, хоч і на малій рентабельності.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 11:31

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Моя проста та справедлива фраза про те, що Україна - то рай на землі - викликала неабияке обговорення.
Я розумію пана ЛАД - в Харкові дуже важко. Мені повезло: в серпні 2020 року я прилетів в Харків із-за кордону з діловим візитом - о 23-00 мене зустрів пан Олександр на своєму авто - після зустрічі обговорювали та підписували в залі прильоту десь до 01-00 ночі документи і він мені влаштував неймовірно чудову НІЧНУ автоекскурсію Харковом - красивим до безтями. Я й до того був в Харкові декілька разів - але ця автоподорож нічними великим красивим містом реально вразила до безтями. Вилетів з Харкова о 7 ранку... Щелепа довго не піднімалася...
Тому я настрій та розпач пана ЛАД розумію...

Так ось про рай на Землі.
Весь ранок спілкувався з нашими в Канаді. Було про шо: пройшов рік, як працюють.
Але спочатку про те, від чого і зараз в мене щелепа ще відвалюєтья: є досить цікавий канал на YouTube (Palmer Life), який створює пан Андрій - наш українець здається з Рівного чи з Вінниці. До цього - заробітчанин в Польщі, а вже майже 2 роки - працівник в найкращому місті Канади - місті Ванкувер. Вже змінив три роботи (!!!).
Спіткнувся він на тому, що знань англійської мови сильно не вистачає.

Пішов на безкоштовні курси англійської.
Ось тут саме цікаве з економічно-фінансово-часового боку.
Провчився три тижня і кинув. Йому самому соромно - але кинув.
Він розказує так:
- правда, що найважче в світі - то очікувати та потім доганяти: англійська не хоче лізти в голову;
- на англійську йому треба витрачати 3 рази на тиждень по 3 години - разом 9 годин на тиждень;
- так ось пан Андрій сказав, що прибрати з життя 9 годин на тиждень - відірвати від жінки, від прогулянки з дитиною, від того хобі, від відвідування магазинів та інших установ - майже неможливо. Точніше стало неможливим. Кинув.

В цьому сенсі я відразу пригадав дивні речі, які мені щодня розказують приятелі.
Діти або онуки в силу жахливої війни опинилися в Німеччині, Нідерландах, Великій Британії, Швейцарії: діти як та губка впитують мову. Дочка капітана ЗСУ за рік вивчила і німецьку, і англійську - це в Швейцарії, та ще й перша в класі з математики.
Онуки мого кума у Відні вже вільно говорять і англійською, і німецькою. Кум сам в шоці та питає у дочки, яку це можна вивчити і англійську, і німецьку - одночасно. А ось так: один урок на англійській, а інший - на німецькій. Отак...

Завтра із подорожі в США в Польщу прилітають онуки мого приятеля - відвідували двоюрідних братиків та сестричок, які з дядьком та тіткою мешкають у Флориді... Всі вільно говорять англійською...

Так ось не все просто в Канаді, де ж той рай на Землі?
Під час розмови з Вінніпегом подивився на смартфон - він знає все: мінус 26 у місті Вінніпег.
В Калгарі, де я ховався від спеки в червні - було тоді +31 - а сьогодні -32...-35.
Навіть в курортному містечку Kelowna - це в провінції Британська Колумбія, до якого я їхав за кермом авто мабуть годин 6 чи 7 - де я ходив вздовж чудового озера та дивився, як грають в Гольф - мінус 18.

Так ось: мій респондент працював офіційно та на повну зайнятість з 3 січня 2023 року. Отримував приблизно 2 500 канадських доларів на місяць. Орендував двушку за 1000 доларів. На харчі витрачав 300. Вже хотів подавати документи на отримання ВНП в Канаді.

Звільнився. Я був шоці: чому - як так???
Сказав - цитую - "Просто я не собираюсь терять здоровье в таких морозах. Все дело в холоде..."
- В 1939/1940 году выслали половину украинцев (вторую половину убили) на Север и на восток СССР там все пахали и при минус 50. Сохранились рассказы и повести. Еще и в условиях голода. Выжили.
- Круто, но мне не нравится...
- Ну и куда дальше?
- Сегодня улетаю в Калгари...
- Блин, это мой любимый город в Канаде.. Но подожди: сейчас в Виннипеге минус 26, а в Калгари же минус 32... В КАЛГАРИ ЖЕ ХОЛОДНЕЕ! И прогнозируют минус 35!!!!
- Да, так и есть. Но фирма предоставляет служебное жилье. Работа в помещении. ХОЧУ ПОПРОБОВАТЬ....
- А как "двушка" в Виннипеге? За штуку канадских - но баксов?
- Аренда до апреля, буду платить, а что делать... Я еду для работы только. Просто посмотрю город, немного поработаю и назад - искать что-то получше...
- Ок. Ну что же - удачи! Пробуй…
- Пробую...
Последний раз редактировалось akurt Вс 14 янв, 2024 11:37, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 11:35

BIGor
За 2 роки я розгорнув ІТ-частину (+технологічну частину) "стартапу" який за мирним часом мав кілька десятків о/с, а за штатом військового став розміром в кілька тисяч. Через всю цю діяльність зброя на сотні мільйонів доларів була використана в рази якісніше чим була би використана до 2022 року в тому числі в арміях економічно розвинених країн. Було досягнуто політичних цілей таких як звільнення Херсону та воєнний переворот прігожина в росії.
Так питання - яка в мене мала бути зарплата, якщо б мене наймали на понаднормові умови праці з ризиком для життя на ринку праці в США. Я думаю, що точно більше мільйона доларів на рік, а може й більше двох.
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 11:39

Denik писал(а):
  akurt писал(а):А так я Вам точно скажу - если прийдете к Ирине - выпускнице национального университета - и скажите, что вам нужно бойлер прицепить в туалете - то Ирина - как настоящий выпускник хорошего университета - сперва выяснит какие стены из кирпича ли, из бетона ли, и какой марки, облицована ли стена кафелем и каким, из чего именно какой бойлер какой фирмы и выложит на прилавок полный комплект и победитовых сверл хорошего производителя (хотя хорошего сейчас нет - эх, были времена: торговали ворованным по всей Украине с Запорожстали), болтов крепления, гаек, кронштейнов и даже расскажет как правильно мыться теплой водой из этого бойлера.
Не преувеличиваю.
Вы просто не в курсе.

Видно, що Ви в житті жодного бойлера не причепили...

Бойлери не чіпляють а навішують чі вішають :roll:
Vadim_

С нами с: 23.05.14
Благодарил (а): 670 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 11:44

барабашов писал(а):
  akurt писал(а):Да, я слегка преувеличил про "классического украинского пенсионера".
Но только частично: лично я знаю МНОЖЕСТВО пенсионеров, у которых под аренду есть квартиры. Ежедневно общаюсь. Пенсионеры реальные.
И приведенный пример пенсионеров в Великобритании - реальный.

Рекорд номер 1 - 6 (шесть, Карл!) квартир под сдачу. У пенсионера Николая пенсия минималка и у его жены Ларисы пенсия минималка - так как большую часть жизни были типа учредителями типа ООО или ВАТ и всю жизнь избегали налогообложения - такие вот пенсионеры. Фирма занимала здание 2 этажа - там 10 офисов под сдачу было и весь первый этаж - цех мебельный. Еще ангары - там делали "настоящую (хи-хи-хи и ха-ха-ха) итальянскую мебель" - всю жизнь ворота были на замке всю жизнь в переговорное устройство спрашивали кто приперся.
Такие пенсионеры только одни или их десятки тысяч?

Рекорд номер 2: классические пенсионеры по возрасту. Муж - бывший прораб. ВСЮ ЖИЗНЬ ЗАРПЛАТА в конверте. Сейчас получает пенсию минималку. Жена после окончания университета 9/10 рабочей жизни торгует на рынке. Пенсия - минималка.
Во владении: сталинка в областном центре под аренду, частный дом в областном центре, дача за пределами областного центра, гаражей - 2, автомобилей - 2.
Сын наркоман.

Рекорд номер 3: две или три квартиры под сдачу во Львове - а сами живут с февраля 2022 в Польше.

Рекорд номер 4: (не буду рассказывать, а то реально плохо станет - и потеряете веру в человечество вообще и в пенсионеров в частности - но я бы такого никогда не придумал бы не говоря уже о том, что не сделал бы. Потому промолчу.).

Так что про пенсионеров не нужно рассказывать. Они очень разные.
Я специально конечно написал "классический украинский пенсионер".
И правда. И не правда.

Вы б возраст этих пенсионеров огласили
Мне кажется что в 91м многим из них и 30ти не было,поэтому и есть силы в крепкий минус стоять на рынке.
Ну и свой до кучи. Хотя вроде где то писали что 56года.
По ценам на мясо на рынке Васильковки возражений нет. На Озёрке всё чуть дороже. Кстати вы там гардины упомянули - эти ваши знакомые там(на шмидта) их продают? Ну и остальное.
Сталинка в центре Дн. это 20кгрн при 4К и шикарном ремонте. Ибо не новострой. А при старом ремонте и на Пушкина допустим, а не на Историческом музее - и 10кгрн, хотя тоже типа центр. Про Калинина или Рабочую промолчу, там 200уе за счастье(отопление 3кгрн может потянуть).
Цены на львовские колбасы либо 21года, либо они идут из "лапок" и "шкурок" хрюшек и кур.
Сравнивать Х5М и Ламбо тоже не надо.
Я знаю на чём ездят прокуроры и генералы вашего поколения.
А 240куе на дом можно собирать несколько лет, и такие люди точно на Ламбо и Феррарях не ездят, а приличный Х5/Х6(не М) стоит не намного дороже одногодки Прадо там или Паджеро(не в возрасте утилизации с пробегом на Луну и обратно), а часто и дешевле(если очень старый кузов, в данном случае до 2014года).
В Сильпо не ходил, чтоб сфоткать витрину колбас, а в АТБ сегодня охранник рядом бегал и я решил его фотосессией не раздражать, но помню что балык Глобино был как при Лёне по акции 489грн/кило вроде.

Читаю текст и не глядя на ник предполагаю кто автор , перепроверил - Барабашов, старожилов по почерку видно :)
Vadim_

С нами с: 23.05.14
Благодарил (а): 670 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 12:14

Denik писал(а):Пан akurt, перед тим як критикувати інших порахуйте для себе скільки Ви задонатили на дрони і скільки витратили на безглузді з військової точки зору подорожі, якими задонатили бюджет орків через закупівлю хоча б авіапалива для "подорожей". Боюсь, що різниця може бути більшою, аніж на порядок не на користь дронам для ЗСУ.

Для такого горе-фахівця з дронів, який пише по 24 години 7 днів на тиждень прямо з окопів доповідаю:
- останній раз донатив на дрони приблизно 48 годин тому; точніше час можу глянути в Приват24.
- з першого дня війни роблю перерахування на рахунок НБУ, відкритий для допомоги ЗСУ; завжди в доларах США. Бо я за кордоном майже весь час. Суми різні - в основному від 300 до 500 доларів за один раз.
- не один раз переправляв гроші від наших українців в КРИМУ (підкреслюю: в Криму) - люди не хотіли "світитися" перед окупантами. Так ось схема була така: перекази йшли на рахунок Bank of America - з Криму на знаю точно як - мабуть через "материк" - справа секретна - із Америки на мій рахунок в тому банку - я зі свого рахунка переправляв на рахунок в НБУ. Анонімність людей з Криму було збережено. Фактично росіяни не змогли б те відслідити. Збережено життя людей.
- я особисто товарищую з реальними волонтерами - зараз наприклад - саме зараз!!! саме в ці хвилини - вони в Херсоні - спілкуюся щодня.
- я особисто организовав розміщення детей з Северодонецька в житлових приміщеннях в Дніпрі;
- я особисто організував збір коштів на ремонт пошкодженого в Донецькій області мікроавтобуса волонтерів - було розбито передок та фари - гроші надходили навіть з США; гроші надходили напряму на рахунок власника мікроавтобуса, а мікроавтобус відремонтували в Польші, бо в Україні - це було влітку 2022 - це було зробити неможливо. Мікроавтобус особисто гнав в Польщу та з Польщі громадянин Польщі - мій гарний товариш, якого викликали в Україну. Гнав разом із сином - студентом із Польщі. Вам таке ніколи не насниться. Мікроавтобус працює на групу волонтерів.
- я особисто робив перерахування грошей на керівників фірми в Дніпрі, які виготовляють дещо для бійців фронту;
- в самий напружений момент в квітні та травні 2022 року перерахував 6000+6000 гривень нашим реальним волонтерам - вивозили дітей із зони бойових дій;
- я особисто в Анталії організував терміновий збір коштів на квадрокоптер Мавік і особисто із свого рахунка перерахував гроші армійському капелану - купили квадрокеоптер на наступнйи день та запустили в повітря. Капелан надіслав мені особисту подяку і сказав, що так швидко гроші ще не вдалося збирати (всю суму зібрали з вівторка по п"ятницю). Доповідаю: наші люди в Анталії здавали і по 40 грвень. і по 500 гривень, і по 1000 гривень. Рекордом був одноразовий платіж в 5000 гривень (ним і закрили збір). То перерахував пан Тарас, чим мене сильно здивував: він просто в мене спитав: "Скільтки не вистачає, щоби закрити збір". Я відповів, багато: ще 5000. Він взяв відразу перерахував 5000. Збір закрили.
Гроші частково йшли в гривнях на рахунок капелана, а частина грошей приходила в турецьких лірах на мій рахунок в турецьких лірах - конвертація в гривні - перерахування на рахунок капелана.
Всі квитанціі надсилав людям: ліра - конвертація - гривня - перерахування.

ВАМ І НЕ НАСНИТЬСЯ.

Тому краще вгадуйте ціну бензина на АЗС в США станом на грудень 2287 року та ціну авіаційного керосину на 1 грудня 2048 року.
То у Вас краще получається.

P.S. Ще можете вгадувати, коли я останній раз вішав бойлер на стіну туалета.
Життя точно тоді не пройде даром.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 12:38

Спеціально для горе-фахіцвця з дронів, температури каміння на Марсі, та результатів виборів на Тайвані - який пише всіляку бздуру по 24 години 7 днів на тиждень прямо з окопів.
Скрін екрану від пана Артема реально прямо з окопу передової. Саме в цьому дроні є і моя частка.
Изображение
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 13:20

Investor_K писал(а):Україна дуже комфортна для проживання людей. На жаль, війна внесла свої корективи.
Україна дуже комфортна для проживання заробітчан.
  Denik писал(а):Я тут бачу дві помилки: до 2008 року можна було наскирдувати грошей і купити квартиру для здачі в оренду.
З 2014 року треба було розвивати торгівлю через якийсь prom.ua та збільшувати об'єми, хоч і на малій рентабельності

Помилок значно більше, але всі ми розумні заднім числом. Треба було в 90-і возити сигарети через кордон, а потім купити Біткойн на всі гроші.
Я ж хотів скзати, що чудові часи для торгівців на базарі, про які тут писали, закінчились в 2014 році.
Поспілкувався ще з кількома торгівцями на базарі, і у всіх проблеми однакові: не тільки у війні й зубожінні українців, а й в конкуренції як з боку Епіцентрів, АТБ, так і з боку онлайну...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 990 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 13:47

akurt писал(а):Для такого горе-фахівця з дронів,

Спеціально для akurt вирізав шматок з оферу, який я отримав 5 років тому.
Там рівень компетенцій вказан.Изображение
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 14 янв, 2024 14:02

akurt писал(а):доповідаю:
- останній раз донатив на дрони приблизно 48 годин тому; точніше час можу глянути в Приват24.
...

ВАМ І НЕ НАСНИТЬСЯ.

Мене не вражає. Але вцілому непогано і значно вище за середній рівень громадянина України за кордоном. І звісно заслуговує подяки.
Коли я відносно активно чимось волонтерським займався (березень-листопад 2022) - то в місяць був еквівалент більший за антидронову рушницю, або 5-7 Мавік 3.
В грудні 2022 вже була битва за Бахмут і там були чисто військові задачі.
Denik

2
1
  #<1 ... 17391740174117421743 ... 3437>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама