Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17391740174117421743 ... 2920>
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 12:25

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі написав:Видно моя мама робила щось не так. ЇЇ торгівля на ринку (всякі автодрібниці: вонючки, шланги, силікони, фарба в балонах...) ділилась на 4 етапи: до 2008 року націнка була як Ви описуєте (+100-200%), за 2 дні в тиждень заробляла в 5-10 разів більше ніж в школі ЗП вчителя.
З 2008 по 2014 рік націнки впали до +50%, заробіток - до 2-3 ЗП, довелось платити податки.
В 2014 стало суттєво важче, націнка впала до +20-30%, заробіток - співставний із ЗП вчителя.
В 2019 році бізнес вмер, товар доводилось продавати дешевше, ніж нова закупка.

Я тут бачу дві помилки: до 2008 року можна було наскирдувати грошей і купити квартиру для здачі в оренду.
З 2014 року треба було розвивати торгівлю через якийсь prom.ua та збільшувати об'єми, хоч і на малій рентабельності.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 12:31

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Моя проста та справедлива фраза про те, що Україна - то рай на землі - викликала неабияке обговорення.
Я розумію пана ЛАД - в Харкові дуже важко. Мені повезло: в серпні 2020 року я прилетів в Харків із-за кордону з діловим візитом - о 23-00 мене зустрів пан Олександр на своєму авто - після зустрічі обговорювали та підписували в залі прильоту десь до 01-00 ночі документи і він мені влаштував неймовірно чудову НІЧНУ автоекскурсію Харковом - красивим до безтями. Я й до того був в Харкові декілька разів - але ця автоподорож нічними великим красивим містом реально вразила до безтями. Вилетів з Харкова о 7 ранку... Щелепа довго не піднімалася...
Тому я настрій та розпач пана ЛАД розумію...

Так ось про рай на Землі.
Весь ранок спілкувався з нашими в Канаді. Було про шо: пройшов рік, як працюють.
Але спочатку про те, від чого і зараз в мене щелепа ще відвалюєтья: є досить цікавий канал на YouTube (Palmer Life), який створює пан Андрій - наш українець здається з Рівного чи з Вінниці. До цього - заробітчанин в Польщі, а вже майже 2 роки - працівник в найкращому місті Канади - місті Ванкувер. Вже змінив три роботи (!!!).
Спіткнувся він на тому, що знань англійської мови сильно не вистачає.

Пішов на безкоштовні курси англійської.
Ось тут саме цікаве з економічно-фінансово-часового боку.
Провчився три тижня і кинув. Йому самому соромно - але кинув.
Він розказує так:
- правда, що найважче в світі - то очікувати та потім доганяти: англійська не хоче лізти в голову;
- на англійську йому треба витрачати 3 рази на тиждень по 3 години - разом 9 годин на тиждень;
- так ось пан Андрій сказав, що прибрати з життя 9 годин на тиждень - відірвати від жінки, від прогулянки з дитиною, від того хобі, від відвідування магазинів та інших установ - майже неможливо. Точніше стало неможливим. Кинув.

В цьому сенсі я відразу пригадав дивні речі, які мені щодня розказують приятелі.
Діти або онуки в силу жахливої війни опинилися в Німеччині, Нідерландах, Великій Британії, Швейцарії: діти як та губка впитують мову. Дочка капітана ЗСУ за рік вивчила і німецьку, і англійську - це в Швейцарії, та ще й перша в класі з математики.
Онуки мого кума у Відні вже вільно говорять і англійською, і німецькою. Кум сам в шоці та питає у дочки, яку це можна вивчити і англійську, і німецьку - одночасно. А ось так: один урок на англійській, а інший - на німецькій. Отак...

Завтра із подорожі в США в Польщу прилітають онуки мого приятеля - відвідували двоюрідних братиків та сестричок, які з дядьком та тіткою мешкають у Флориді... Всі вільно говорять англійською...

Так ось не все просто в Канаді, де ж той рай на Землі?
Під час розмови з Вінніпегом подивився на смартфон - він знає все: мінус 26 у місті Вінніпег.
В Калгарі, де я ховався від спеки в червні - було тоді +31 - а сьогодні -32...-35.
Навіть в курортному містечку Kelowna - це в провінції Британська Колумбія, до якого я їхав за кермом авто мабуть годин 6 чи 7 - де я ходив вздовж чудового озера та дивився, як грають в Гольф - мінус 18.

Так ось: мій респондент працював офіційно та на повну зайнятість з 3 січня 2023 року. Отримував приблизно 2 500 канадських доларів на місяць. Орендував двушку за 1000 доларів. На харчі витрачав 300. Вже хотів подавати документи на отримання ВНП в Канаді.

Звільнився. Я був шоці: чому - як так???
Сказав - цитую - "Просто я не собираюсь терять здоровье в таких морозах. Все дело в холоде..."
- В 1939/1940 году выслали половину украинцев (вторую половину убили) на Север и на восток СССР там все пахали и при минус 50. Сохранились рассказы и повести. Еще и в условиях голода. Выжили.
- Круто, но мне не нравится...
- Ну и куда дальше?
- Сегодня улетаю в Калгари...
- Блин, это мой любимый город в Канаде.. Но подожди: сейчас в Виннипеге минус 26, а в Калгари же минус 32... В КАЛГАРИ ЖЕ ХОЛОДНЕЕ! И прогнозируют минус 35!!!!
- Да, так и есть. Но фирма предоставляет служебное жилье. Работа в помещении. ХОЧУ ПОПРОБОВАТЬ....
- А как "двушка" в Виннипеге? За штуку канадских - но баксов?
- Аренда до апреля, буду платить, а что делать... Я еду для работы только. Просто посмотрю город, немного поработаю и назад - искать что-то получше...
- Ок. Ну что же - удачи! Пробуй…
- Пробую...
Востаннє редагувалось akurt в Нед 14 січ, 2024 12:37, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1452 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 12:35

BIGor
За 2 роки я розгорнув ІТ-частину (+технологічну частину) "стартапу" який за мирним часом мав кілька десятків о/с, а за штатом військового став розміром в кілька тисяч. Через всю цю діяльність зброя на сотні мільйонів доларів була використана в рази якісніше чим була би використана до 2022 року в тому числі в арміях економічно розвинених країн. Було досягнуто політичних цілей таких як звільнення Херсону та воєнний переворот прігожина в росії.
Так питання - яка в мене мала бути зарплата, якщо б мене наймали на понаднормові умови праці з ризиком для життя на ринку праці в США. Я думаю, що точно більше мільйона доларів на рік, а може й більше двох.
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 12:39

Denik написав:
  akurt написав:А так я Вам точно скажу - если прийдете к Ирине - выпускнице национального университета - и скажите, что вам нужно бойлер прицепить в туалете - то Ирина - как настоящий выпускник хорошего университета - сперва выяснит какие стены из кирпича ли, из бетона ли, и какой марки, облицована ли стена кафелем и каким, из чего именно какой бойлер какой фирмы и выложит на прилавок полный комплект и победитовых сверл хорошего производителя (хотя хорошего сейчас нет - эх, были времена: торговали ворованным по всей Украине с Запорожстали), болтов крепления, гаек, кронштейнов и даже расскажет как правильно мыться теплой водой из этого бойлера.
Не преувеличиваю.
Вы просто не в курсе.

Видно, що Ви в житті жодного бойлера не причепили...

Бойлери не чіпляють а навішують чі вішають :roll:
Vadim_

Подякував: 622 раз.
Подякували: 509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 12:44

барабашов написав:
  akurt написав:Да, я слегка преувеличил про "классического украинского пенсионера".
Но только частично: лично я знаю МНОЖЕСТВО пенсионеров, у которых под аренду есть квартиры. Ежедневно общаюсь. Пенсионеры реальные.
И приведенный пример пенсионеров в Великобритании - реальный.

Рекорд номер 1 - 6 (шесть, Карл!) квартир под сдачу. У пенсионера Николая пенсия минималка и у его жены Ларисы пенсия минималка - так как большую часть жизни были типа учредителями типа ООО или ВАТ и всю жизнь избегали налогообложения - такие вот пенсионеры. Фирма занимала здание 2 этажа - там 10 офисов под сдачу было и весь первый этаж - цех мебельный. Еще ангары - там делали "настоящую (хи-хи-хи и ха-ха-ха) итальянскую мебель" - всю жизнь ворота были на замке всю жизнь в переговорное устройство спрашивали кто приперся.
Такие пенсионеры только одни или их десятки тысяч?

Рекорд номер 2: классические пенсионеры по возрасту. Муж - бывший прораб. ВСЮ ЖИЗНЬ ЗАРПЛАТА в конверте. Сейчас получает пенсию минималку. Жена после окончания университета 9/10 рабочей жизни торгует на рынке. Пенсия - минималка.
Во владении: сталинка в областном центре под аренду, частный дом в областном центре, дача за пределами областного центра, гаражей - 2, автомобилей - 2.
Сын наркоман.

Рекорд номер 3: две или три квартиры под сдачу во Львове - а сами живут с февраля 2022 в Польше.

Рекорд номер 4: (не буду рассказывать, а то реально плохо станет - и потеряете веру в человечество вообще и в пенсионеров в частности - но я бы такого никогда не придумал бы не говоря уже о том, что не сделал бы. Потому промолчу.).

Так что про пенсионеров не нужно рассказывать. Они очень разные.
Я специально конечно написал "классический украинский пенсионер".
И правда. И не правда.

Вы б возраст этих пенсионеров огласили
Мне кажется что в 91м многим из них и 30ти не было,поэтому и есть силы в крепкий минус стоять на рынке.
Ну и свой до кучи. Хотя вроде где то писали что 56года.
По ценам на мясо на рынке Васильковки возражений нет. На Озёрке всё чуть дороже. Кстати вы там гардины упомянули - эти ваши знакомые там(на шмидта) их продают? Ну и остальное.
Сталинка в центре Дн. это 20кгрн при 4К и шикарном ремонте. Ибо не новострой. А при старом ремонте и на Пушкина допустим, а не на Историческом музее - и 10кгрн, хотя тоже типа центр. Про Калинина или Рабочую промолчу, там 200уе за счастье(отопление 3кгрн может потянуть).
Цены на львовские колбасы либо 21года, либо они идут из "лапок" и "шкурок" хрюшек и кур.
Сравнивать Х5М и Ламбо тоже не надо.
Я знаю на чём ездят прокуроры и генералы вашего поколения.
А 240куе на дом можно собирать несколько лет, и такие люди точно на Ламбо и Феррарях не ездят, а приличный Х5/Х6(не М) стоит не намного дороже одногодки Прадо там или Паджеро(не в возрасте утилизации с пробегом на Луну и обратно), а часто и дешевле(если очень старый кузов, в данном случае до 2014года).
В Сильпо не ходил, чтоб сфоткать витрину колбас, а в АТБ сегодня охранник рядом бегал и я решил его фотосессией не раздражать, но помню что балык Глобино был как при Лёне по акции 489грн/кило вроде.

Читаю текст и не глядя на ник предполагаю кто автор , перепроверил - Барабашов, старожилов по почерку видно :)
Vadim_

Подякував: 622 раз.
Подякували: 509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 13:14

Denik написав:Пан akurt, перед тим як критикувати інших порахуйте для себе скільки Ви задонатили на дрони і скільки витратили на безглузді з військової точки зору подорожі, якими задонатили бюджет орків через закупівлю хоча б авіапалива для "подорожей". Боюсь, що різниця може бути більшою, аніж на порядок не на користь дронам для ЗСУ.

Для такого горе-фахівця з дронів, який пише по 24 години 7 днів на тиждень прямо з окопів доповідаю:
- останній раз донатив на дрони приблизно 48 годин тому; точніше час можу глянути в Приват24.
- з першого дня війни роблю перерахування на рахунок НБУ, відкритий для допомоги ЗСУ; завжди в доларах США. Бо я за кордоном майже весь час. Суми різні - в основному від 300 до 500 доларів за один раз.
- не один раз переправляв гроші від наших українців в КРИМУ (підкреслюю: в Криму) - люди не хотіли "світитися" перед окупантами. Так ось схема була така: перекази йшли на рахунок Bank of America - з Криму на знаю точно як - мабуть через "материк" - справа секретна - із Америки на мій рахунок в тому банку - я зі свого рахунка переправляв на рахунок в НБУ. Анонімність людей з Криму було збережено. Фактично росіяни не змогли б те відслідити. Збережено життя людей.
- я особисто товарищую з реальними волонтерами - зараз наприклад - саме зараз!!! саме в ці хвилини - вони в Херсоні - спілкуюся щодня.
- я особисто организовав розміщення детей з Северодонецька в житлових приміщеннях в Дніпрі;
- я особисто організував збір коштів на ремонт пошкодженого в Донецькій області мікроавтобуса волонтерів - було розбито передок та фари - гроші надходили навіть з США; гроші надходили напряму на рахунок власника мікроавтобуса, а мікроавтобус відремонтували в Польші, бо в Україні - це було влітку 2022 - це було зробити неможливо. Мікроавтобус особисто гнав в Польщу та з Польщі громадянин Польщі - мій гарний товариш, якого викликали в Україну. Гнав разом із сином - студентом із Польщі. Вам таке ніколи не насниться. Мікроавтобус працює на групу волонтерів.
- я особисто робив перерахування грошей на керівників фірми в Дніпрі, які виготовляють дещо для бійців фронту;
- в самий напружений момент в квітні та травні 2022 року перерахував 6000+6000 гривень нашим реальним волонтерам - вивозили дітей із зони бойових дій;
- я особисто в Анталії організував терміновий збір коштів на квадрокоптер Мавік і особисто із свого рахунка перерахував гроші армійському капелану - купили квадрокеоптер на наступнйи день та запустили в повітря. Капелан надіслав мені особисту подяку і сказав, що так швидко гроші ще не вдалося збирати (всю суму зібрали з вівторка по п"ятницю). Доповідаю: наші люди в Анталії здавали і по 40 грвень. і по 500 гривень, і по 1000 гривень. Рекордом був одноразовий платіж в 5000 гривень (ним і закрили збір). То перерахував пан Тарас, чим мене сильно здивував: він просто в мене спитав: "Скільтки не вистачає, щоби закрити збір". Я відповів, багато: ще 5000. Він взяв відразу перерахував 5000. Збір закрили.
Гроші частково йшли в гривнях на рахунок капелана, а частина грошей приходила в турецьких лірах на мій рахунок в турецьких лірах - конвертація в гривні - перерахування на рахунок капелана.
Всі квитанціі надсилав людям: ліра - конвертація - гривня - перерахування.

ВАМ І НЕ НАСНИТЬСЯ.

Тому краще вгадуйте ціну бензина на АЗС в США станом на грудень 2287 року та ціну авіаційного керосину на 1 грудня 2048 року.
То у Вас краще получається.

P.S. Ще можете вгадувати, коли я останній раз вішав бойлер на стіну туалета.
Життя точно тоді не пройде даром.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 13:38

Спеціально для горе-фахіцвця з дронів, температури каміння на Марсі, та результатів виборів на Тайвані - який пише всіляку бздуру по 24 години 7 днів на тиждень прямо з окопів.
Скрін екрану від пана Артема реально прямо з окопу передової. Саме в цьому дроні є і моя частка.
Зображення
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 14:20

Investor_K написав:Україна дуже комфортна для проживання людей. На жаль, війна внесла свої корективи.
Україна дуже комфортна для проживання заробітчан.
  Denik написав:Я тут бачу дві помилки: до 2008 року можна було наскирдувати грошей і купити квартиру для здачі в оренду.
З 2014 року треба було розвивати торгівлю через якийсь prom.ua та збільшувати об'єми, хоч і на малій рентабельності

Помилок значно більше, але всі ми розумні заднім числом. Треба було в 90-і возити сигарети через кордон, а потім купити Біткойн на всі гроші.
Я ж хотів скзати, що чудові часи для торгівців на базарі, про які тут писали, закінчились в 2014 році.
Поспілкувався ще з кількома торгівцями на базарі, і у всіх проблеми однакові: не тільки у війні й зубожінні українців, а й в конкуренції як з боку Епіцентрів, АТБ, так і з боку онлайну...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 14:47

akurt написав:Для такого горе-фахівця з дронів,

Спеціально для akurt вирізав шматок з оферу, який я отримав 5 років тому.
Там рівень компетенцій вказан.Зображення
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 14 січ, 2024 15:02

akurt написав:доповідаю:
- останній раз донатив на дрони приблизно 48 годин тому; точніше час можу глянути в Приват24.
...

ВАМ І НЕ НАСНИТЬСЯ.

Мене не вражає. Але вцілому непогано і значно вище за середній рівень громадянина України за кордоном. І звісно заслуговує подяки.
Коли я відносно активно чимось волонтерським займався (березень-листопад 2022) - то в місяць був еквівалент більший за антидронову рушницю, або 5-7 Мавік 3.
В грудні 2022 вже була битва за Бахмут і там були чисто військові задачі.
Denik

Профіль

2
1
  #<1 ... 17391740174117421743 ... 2920>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему