Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17421743174417451746 ... 2920>
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 13:37

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

Наші люди тримаються!

Підтверджую.

Зображення
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 13:43

Hotab написав:

Наші люди тримаються!

Підтверджую.

Зображення

Це ідеальна погода. Я свого часу страждав від високої температури та вологості у Тихому океані.
Investor_K

Подякував: 0 раз.
Подякували: 918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 13:44

flyman написав:
  BIGor написав:Ви себе хоч слухаєте? Клініка. Хто куди увійде? В місті звідки я родом зараз зарплата хорошего спеціаліста 10-12 тис. грн (250-300 Євро). І до чого тут Польща? В Поьщі мінімальна пенсія більше. А тут пропаганда як чудово.

В Польщі пенсія пропорційно стажу до якогось там року, і внескам ZUS після нього.
Колись читав статтю, що є пенсія в кількадесят гроші, тобто весь стаж 1 міс. оплачених внесків в ZUS.
І яка мінімальна пенсія в Польщі?

Мінімалка пенсія 1588 зл в 2023 році (https://vpolshchi.pl/yaka-pensiya-u-pol ... 382809824a), на грн це 15 000 грн.

Щодо стажів - то український додається до польського + ще є накопичувальна пенсія: PPK - в мене напр. це 3,5% від ЗП.
BIGor

Подякував: 1462 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 13:57

BIGor написав:
  flyman написав:
  BIGor написав:Ви себе хоч слухаєте? Клініка. Хто куди увійде? В місті звідки я родом зараз зарплата хорошего спеціаліста 10-12 тис. грн (250-300 Євро). І до чого тут Польща? В Поьщі мінімальна пенсія більше. А тут пропаганда як чудово.

В Польщі пенсія пропорційно стажу до якогось там року, і внескам ZUS після нього.
Колись читав статтю, що є пенсія в кількадесят гроші, тобто весь стаж 1 міс. оплачених внесків в ZUS.

Мінімалка пенсія 1588 зл в 2023 році (https://vpolshchi.pl/yaka-pensiya-u-pol ... 382809824a), на грн це 15 000 грн.

Щодо стажів - то український додається до польського + ще є накопичувальна пенсія: PPK - в мене напр. це 3,5% від ЗП.

так що, перед пенсією треба їхати до Польщі, років в 58-59? чи є якийсь нюанси?
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1641 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 14:10

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Edmonton -34. Зимно.

Очі багатьох українців в ці дні спрямовані на столицю провінції Альберта - місто Едмонтон.
Коли я мандрував в червні 2023 року дорогами Канади - трохи не доїхав, як раз стояв на перехресті траси, яка йшла через гори та ліси: ліворуч на Едмонтон, праворуч на Калгарі.

Так ось ранішня розмова з нашими в Едмонтоні здалася казкою, я навіть питав, що пани курять, який бамбук? Невже так все добре?
Едмонтон зустрічає українців словами про те, що вони теж дивляться всілякі відосики тих, хто не знайшов себе в Канаді. Співчувають невдачам та живуть:
- українців поселяють майже в хмарочос на дуже багато поверхів;
- умови проживання - принаймні на перший час - хороші: без кредитного рейтингу, без застави, з правом виїхати в будь-який день,
- оплата 1300 CAD на місяць;
- дуже багато дітей, які в ці морозні дні проводять час в холах та коридорах цього хмарочоса - бігають та граються безпечно;
- є допомога в виборі та купівлі автівки;
- є допомога у вирішенні побутових питань.
- розказували про досвід вдалого перельоту через аеропорт Хітроу (Британія дуже специфічна на транзитне переміщення - тільки «сквозний єдиний» квиток від відомої авіакомпанії, ніяких лоукостіа та змін аеропортів ).

Виникло питання від нашої людини, як їй везти нахомʼячені гроші, які він зберігає на Binance.
Відповідь була така, що нове життя краще починати з готівкових грошей, які задекларувати на кордоні Канади.

P.S. В той же час я далекий від оптимізму, паралельно отримую новини із Калгарі - з роботою дуже важко. Особливо без знань мови. Але десь хіба буває легко?
Востаннє редагувалось akurt в Пон 15 січ, 2024 14:35, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1451 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 14:19

News from Canada

Edmonton -34. Зимно.

Очі багатьох українців в ці дні спрямовані на столицю провінції Альберта - місто Едмонтон.
Коли я мандрував в червні 2023 року дорогами Канади - трохи не доїхав, як раз стояв на перехресті траси, яка йшла через гори та ліси: ліворуч на Едмонтон, праворуч на Калгарі.

Так ось ранішня розмова з нашими в Едмонтоні здалася казкою, я навіть питав, що пани курять, який бамбук? Невже так все добре?
Едмонтон зустрічає українців словами про те, що вони теж дивляться всілякі відосики тих, хто не знайшов себе в Канаді. Співчувають невдачам та живуть:
- українців поселяють майже в хмарочос на дуже багато поверхів;
- умови проживання - принаймні на перший час - хороші: без кредитного рейтингу, без застави, з правом виїхати в будь-який день,
- оплата 1300 CAD на місяць;
- дуже багато дітей, які в ці морозні дні проводять час в холах та коридорах цього хмарочоса - бігають та граються безпечно;
- є допомога в виборі та купівлі автівки;
- є допомога у вирішенні побутових питань.
- розказували про досвід вдалого перельоту через аеропорт Хітроу (Британія дуже специфічна на транзитне переміщення - тільки «сквозний єдиний» квиток від відомої авіакомпанії, ніяких лоукостіа та змін аеропортів ).

Виникло питання від нашої людини, як їй везти нахомʼячені гроші, які він зберігає на Binance.
Відповідь була така, що нове життя краще починати з готівкових грошей, які задекларувати на кордоні Канади.

Мені Монреаль дуже сподобався. Особливо Собор монреальської богоматері. І хокей!
Investor_K

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 14:22

"нема мінімальнього страхового стажу нема мінімальної пенсії

BIGor написав:
  flyman написав:

Щоб отримати мінімальну пенсію в Польщі, громадянин України повинен постійно проживати в Польщі та збирати відповідну вартість внесків до податкової;

"нема мінімальнього страхового стажу нема мінімальної пенсії"
ще й постійно проживати в Польщі потрібно, а це не $120 в місяць, чудес не буває,
в Україні хоч хата/дача своя буде з присадибною ділянкою.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 14:25

Shaman написав:
  BIGor написав:
  flyman написав:В Польщі пенсія пропорційно стажу до якогось там року, і внескам ZUS після нього.

так що, перед пенсією треба їхати до Польщі, років в 58-59? чи є якийсь нюанси?

чоловікам в 66 р. і 11 місяців :lol:
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 14:27

До речі, про Канаду. Там 1300 CAD це трохи більше ніж ніщо. Сильно не розженешся, враховуючи їх ціни.
Investor_K

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 15 січ, 2024 14:40

1300 - це майже звичайна стандартна плата оренди житла.
Серед моїх знайомих, з якими спілкуюся щодня:
- 950 + комуналка це двокімнатна квартира (basement) - особливість в тому, що є дві окремі спальні, але вони без вікон. Але в цілому квартира дуже непогана.
- 1300 - це трикімнатна квартира в Калгарі. Цікаво, що знайшли наші не третій день перебування на сайті оголошень. Вибрали тому, що близько до школи.
- 1200-1500 (фінальну ціну точно не памʼятають- говорили що шукають в цьому діапазоні - це Вінніпег)- це дуже непогана квартира в місті Вінніпег. Тут окремий випадок - родина у минулому рієлтора з Украіни вибирали дуже прискіпливо - перебрали 100 (не жартую) варіантів. Шукали за декількома параметрами: щоби взяли із песиком, щоби пральна машина була в квартирі (це майже диковинка), щоби близько до школи.
- 2400 - реально шикарна квартира в центрі Торонто, в оренду взяли наші 4 українця, їм вигідно: колег платить по 600.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 15 січ, 2024 14:45, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1451 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 17421743174417451746 ... 2920>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей