Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 17591760176117621763 ... 2920>
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 17:17

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Не совсем понял зависимость между качественной работой и "кредитным рабством".
Разве что Вы имели ввиду, что человек отягощенный ипотекой вынужден выпрыгивать из щтанов чтобы его не уволили первым в случае сокращения.

Саме так: в Україні можна змолоду "порвати жили" 5-10 років, а далі до пенсії без кредитів можна дозволити собі рік-другий посидіти без роботи, як зараз сидить значна частина заробітчан. От в США посидів рік без роботи - залишився без житла, 20 років життя в трубу.
  Shaman написав:щоб якісно працювати, людину не треба змушувати.
Ну не знаю, з мого оточення без чарівних пенделів якісно ніхто працювати не буде.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 17:24

Пан Дюрі-бачі!
Ви так не пишіть:
  Дюрі-бачі написав:
Ну не знаю, з мого оточення без чарівних пенделів якісно ніхто працювати не буде.

Ви так не пишіть - людина, яка НЕ працює, якій НЕ світить Еміграція та НЕ світить Заробітчанство краще знає, як треба працювати.
А там все просто: "людину не треба змушувати".
Так було написано на плакаті в Ленінській кімнаті:
"Кожному за потребою, від кожного - за здібностями".
"Пенделів" - то не той стиль.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 19 січ, 2024 17:34, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 17:27

При чому нема різниці іпотека чи аренда - без свого житла все рівно в "добровільному" рабстві, не кажучи вже про кредити на освіту і медичні рахунки.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 17:47

akurt написав:"Кожному за потребою, від кожного - за здібностями".
Мені подобається китайський стиль управління (нещодавно викупили завод в Ужгороді): вони встановили диф. лінійку зарплати: в дусі робити треба 30 джгутів на день, а за кожен понад норму +100 грн. премії, а також топ 10% працівників дають додаткові відгули, а за них працюють (безкоштовно) топ 10% гірших працівників. Ну і звісно щоденний пендель від начальства.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 19 січ, 2024 17:51, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 17:50

Дюрі-бачі написав:При чому нема різниці іпотека чи аренда - без свого житла все рівно в "добровільному" рабстві, не кажучи вже про кредити на освіту і медичні рахунки.

Ну так надо брать ипотеку/аренду так чтобы расходы не были = доходам. Берешь что-то попроще, тратишь условно 80% от зп, 20% в копилку. За 5 лет у тебя в копилке 1 год жизни без работы.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 17:59

Тут потрібні уточнення:
1. Про кредити на медицину жодного разу не чув від наших людей. Вся медицина - страхова.
Ви отримуєте всі послугги або безкоштовно, або частково сплачує страхова компанія, або заплатите готівкою. "Спасение утопающих - дело рук НЕ утопающих, а страховх компаній". В США неймовірна кількість всіляких страхових Програм від штату або від Федерального Уряду, вони всі дуже різні.

2. Кредити на освіту - то подарунок долі, який не є доступним для всіх.
Але реально подарунок - з пільговими умовами погашення та сплати.
На жаль не є доступним для пересічного українця (або я не знаю випадків).

Але в двох словах на реальному прикладі:
- хлопчик з однієї з найбідніших країн світу. Але дядько - брат батька - "зачепився" в Лос Анджелесі.
- дядько оформив кредит на навчання племінника в університеті, який входить в ТОР-100 університетів США, а за деякими напрямами - в ТОР-10.
https://www.usnews.com/education/best-g ... s/rankings
Спеціальність "Робототехінка" (наснилося під час денного сну під деревом на березі не самої брудної річки, поки паслися кози).
- термін навчання - 4 роки - загальна сума на навчання в цінах 2014-2018 років: (36000+12000)х4=192 000 доларів США.
- кредит на 20 років після закінчення. Відсоткову ставку не пам"ятаю, але якась пільгова.
- через 2 (два) місяця після закінчення хлопчик з реально бідної нещасної країни влаштувався на роботу на посаду з оплатою (не знаю якою - було не Full Time) але вже через рік - в 200 000...240 000 доларів на рік (звісно, він не знав про існування одного фахівця з цього форуму, фахівця з того, що змушувати працювати нікого не треба - приблизно мабуть як сказав би Воланд: "Не ходіть і не просіть: Гроші принесуть і самі дадуть!").
- ще через рік/два я з ним реально сперечався - з приводу того, що він може влаштуватися на 340 000....360 000 доларів на рік на роботу в Сан Францисько - але він НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ.
БРРРРРРРРР! Це я так крутив головою, не розуміючи...

Як це... А просто: хлопчик з дуже віддаленої "дєрєвні" на краю світу сказав, що він не погоджується втрачати на дорогу 3 (три) години на день або платити за оренду квартири 4000 доларів на місяць. З урахуванням попадання в іншу категорію оподаткування він реально буде отримувати всього приблизно на 30 000 доларів на рік більше. Він не по-год-жу-єть-ся. Втрачати в день 3 години свого життя! Всього за 30 000 доларів профіту на рік!!!! Ось він такий.
- на сьогодні працює в компанії - можливо хтось чув назву - Microsoft - у відділенні в місті San Diego. За чутками (я особисто не бачив його вже десь 3 чи 4 роки) отримує 350 000 доларів на рік. Не так давно його жінка зажадала купити песика такої дорогої породи, що я не запам"ятав.

До погашення кредиту на навчання залишилося 16 років (на сьогодні 15,5).
Міг би погасити своєю зарплатнею за пару кварталів - але навіщо: так в нього "Кредитний рейтинг" буде вищим!
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 18:20

Дюрі-бачі написав:
  rjkz написав:Не совсем понял зависимость между качественной работой и "кредитным рабством".
Разве что Вы имели ввиду, что человек отягощенный ипотекой вынужден выпрыгивать из щтанов чтобы его не уволили первым в случае сокращения.

Саме так: в Україні можна змолоду "порвати жили" 5-10 років, а далі до пенсії без кредитів можна дозволити собі рік-другий посидіти без роботи, як зараз сидить значна частина заробітчан. От в США посидів рік без роботи - залишився без житла, 20 років життя в трубу.

Почему Вы думаете, что в США нельзя заработать на жилье за 5-10 лет?
Вопрос что это за жилье?
В одном только НЙ можно купить квартиру и за 200 куе и за 200 млн .
Многие просто берут мортгидж на максимальную сумму, которую может дать банк.
Можно так не париться, а купить стартовое жилье и по мере надобности "улучшать жилищные условия". Такая стратегия тут тоже в ходу.
И, насколько я понял, тут есть определенная часть людей, которые устраивают себе "каникулы".
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 18:31

rjkz написав:Почему Вы думаете, что в США нельзя заработать на жилье за 5-10 лет?

Отже в мене хибне сприйняття.
А то я читаю статті, а там пише, що в половини американців Іпотека закривається в 65 років, а в 45 - одиниці...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 19 січ, 2024 18:36, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 18:35

BIGor написав:
  rjkz написав:Знакомую когда-то уволили невзирая на ее заслуги (а может даже из-за них). Решили, что на нее стало слищком много завязано.
Когда уволили - на входе в офис дали уведомление, дальше не подпустили к рабочему месту, чтобы не имела возможности удалить/скопировать/переслать информацию с компа, записи и тд. Даже туфли, которые переобувала в офисе пришлось оставить и личные мелочи. Это был ее первый такой опыт в жизни.
Полгода отходила. Но работу нашла довольно быстро и уже с бОльшим пониманием расставляла приоритеты между своими интересами и интересами работодателя.

Багато таких історій бачив в консалтингу. Завжди треба мати якісь бекапи вдома, та і знання всі то в голові.

В мене в компанії, коли була реструктуризація, то такі суми виплачували, що навіть не знаю, хто опинився у кращому становищу: той, кого звільнили, чи той, кого залишили?
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2024 18:38

akurt написав:Тут потрібні уточнення:
1. Про кредити на медицину жодного разу не чув від наших людей. Вся медицина - страхова.
Ви отримуєте всі послугги або безкоштовно, або частково сплачує страхова компанія, або заплатите готівкою. "Спасение утопающих - дело рук НЕ утопающих, а страховх компаній". В США неймовірна кількість всіляких страхових Програм від штату або від Федерального Уряду, вони всі дуже різні.

2. Кредити на освіту - то подарунок долі, який не є доступним для всіх.
Але реально подарунок - з пільговими умовами погашення та сплати.
На жаль не є доступним для пересічного українця (або я не знаю випадків).

Але в двох словах на реальному прикладі:
- хлопчик з однієї з найбідніших країн світу. Але дядько - брат батька - "зачепився" в Лос Анджелесі.
- дядько оформив кредит на навчання племінника в університеті, який входить в ТОР-100 університетів США, а за деякими напрямами - в ТОР-10.
https://www.usnews.com/education/best-g ... s/rankings
Спеціальність "Робототехінка" (наснилося під час денного сну під деревом на березі не самої брудної річки, поки паслися кози).
- термін навчання - 4 роки - загальна сума на навчання в цінах 2014-2018 років: (36000+12000)х4=192 000 доларів США.
- кредит на 20 років після закінчення. Відсоткову ставку не пам"ятаю, але якась пільгова.
- через 2 (два) місяця після закінчення хлопчик з реально бідної нещасної країни влаштувався на роботу на посаду з оплатою (не знаю якою - було не Full Time) але вже через рік - в 200 000...240 000 доларів на рік (звісно, він не знав про існування одного фахівця з цього форуму, фахівця з того, що змушувати працювати нікого не треба - приблизно мабуть як сказав би Воланд: "Не ходіть і не просіть: Гроші принесуть і самі дадуть!").
- ще через рік/два я з ним реально сперечався - з приводу того, що він може влаштуватися на 340 000....360 000 доларів на рік на роботу в Сан Францисько - але він НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ.
БРРРРРРРРР! Це я так крутив головою, не розуміючи...

Як це... А просто: хлопчик з дуже віддаленої "дєрєвні" на краю світу сказав, що він не погоджується втрачати на дорогу 3 (три) години на день або платити за оренду квартири 4000 доларів на місяць. З урахуванням попадання в іншу категорію оподаткування він реально буде отримувати всього приблизно на 30 000 доларів на рік більше. Він не по-год-жу-єть-ся. Втрачати в день 3 години свого життя! Всього за 30 000 доларів профіту на рік!!!! Ось він такий.
- на сьогодні працює в компанії - можливо хтось чув назву - Microsoft - у відділенні в місті San Diego. За чутками (я особисто не бачив його вже десь 3 чи 4 роки) отримує 350 000 доларів на рік. Не так давно його жінка зажадала купити песика такої дорогої породи, що я не запам"ятав.

До погашення кредиту на навчання залишилося 16 років (на сьогодні 15,5).
Міг би погасити своєю зарплатнею за пару кварталів - але навіщо: так в нього "Кредитний рейтинг" буде вищим!

чергові побрехеньки.

якщо ти вирішив на мене, як дрібний капосник, щось накидати, то вибач :D

по-перше, була така програма маскі (англійської абревіатури не пам'ятаю)- так за нею знаю двох людей, які отримали американський MBA ще в 90х роках БЕЗКОШТОВНО. чи працює ця програма зараз, не скажу.

по-друге, не так давно, якщо ти здавав вступні іспити на той же MBA в американському ВНЗ - кредит надавався майже автоматично. так отримав освіту інший мій знайомий, так громадянство Росія, але в цьому випадку тоді це було непринципово.

висновок - нічого ти не знаєш - що прочитав в інеті, то й копіюєш, як воно насправді - звідки тобі знати. я гадаю, якщо уважно перечитати твої звіти з турецької нерухомості - там теж одна маячня- просто вони нікому не потрібні, тому їх й не читають ;)

й ще тобі підкажу - структура витрат в Америці трохи інша - якщо відняти всі кредити (нерухомість, машина), страхування та поточні витрати - на руках залишається не дуже багато, тому оце - закрити кредит за півроку - теж чергова маячня.

й так у ваших випадках все добре (що там про рожеві окуляри? :D ). а є непоодинокі випадки, коли люди не можуть виплати ці кредити та подають на банкрутство. але це в реальному житті. тому якщо є хист, краще отримувати європейську освіту.

ну давай, бреши далі :lol:
Востаннє редагувалось Shaman в П'ят 19 січ, 2024 19:04, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1641 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 17591760176117621763 ... 2920>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти