Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 837838839840841 ... 1062>
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 20:20

gonchik74 написав:Ви по різні сторони барикади) Гастарбайтер вже купив, чи то мені примарилось?) Якщо так, то тепер просто мусить топити за дорожай. Без безпечного кредиту ті краківські іпеня нікому ( принаймні мені точно) не вперлись при поточному рівні цін.

Ще в процесі купівлі. Але жодної зацікавленості ані в дорожаї, ані в дешевії немає.
Якщо вже обрав місто для життя, то будеш купувати і за поточними цінами - аби грошей вистачило.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 січ, 2024 14:22

gonchik74 написав:Гастарбайтер вже купив, чи то мені примарилось?) Якщо так, то тепер просто мусить топити за дорожай. Без безпечного кредиту ті краківські іпеня нікому ( принаймні мені точно) не вперлись при поточному рівні цін.

Хм... аж дивно: тільки зранку спілкуівався з нашою людиною, як живе вже другий рік у Польщі.
Дуже цікава розмова саме на цю тему...

Не скажу, щоби мій респондент мав якісь великі досягнення в інвестиціях, але правди ніде діти: має дві квартири за кордоном (не в Польщі, і не в Україні). А сам мешкає з двома дітьми у Вроцлаві...
Трохи - а можливо і не трохи - прогавив, бо не послухався основний слоган інвестора в нерухомість:
"В недвжимости - как и в сексе - все нужно делать вовремя и быстро!"
Гадаю неслухняність йому обійдеться десь в 50 000 доларів втарченої/неотриманої вигоди...
Ну то таке... Чужі гроші... Нехай...

Так ось:
Зараз другий рік вже живе у Вроцлаві, орендує квартиру за 900 доларів.
Не лайтеся, єдине що отримує від славетної Rzeczpospolita Polska - то матеріальна допомога на двох дітей - там якісь копійки - десь по 100 гидомирно-зелених долярів на дитину та ще медичне обслуговування безкоштовне... Самі знаєте, ціни в Польщі зараз вищі за ціни в Німеччині...
Але на пиво вистачає. Правда, не вживав моє улюблене Zywiec - все його тягне то на темне якесь, то на нефільтроване. Я буду в Польщі в найближчий тиждень - то трохи його навчу "свободу любити"...

Так ось, саме цікаве про нерухомість: він зараз мешкає в 3-к квартирі площею аж 50 (П"ятдесят, Карле!) кв. м.
Повторю: 50 (П"ятдесят, Карле!) кв. м.
Будинку орієнтовно 10 років.
Ринкова ціна такої квартири станом на суботу 21 січня 2024 - 800 000 злотих або десь 200 000 доларів США.

Тут ліричний відступ - наші лендлорди завжди рахують прибутковість і суму чужих грошей.
Порахуємо:
200 000 - 100%
12х900 - х%
х=12х900х100/200000=5,4%
річних по долару. Хм... Лендлорди - ніщеброди.
Наші люди - поважні лендлорди, яких на форумі десятки - звикли дерти з наших людей так, щоби було не менше 10%...
А ці - польські - просто жебраки... Не вміють колотити бабло і бабулєти...

Звісно, віддавати щомісяця 900 доларів прихованих від податкової держави Украіина якось гидко та не корисно (він - класичинй "заробітчанин", визначення того в ці хвилини широко обговорюється на гілці "Еміграція, заробітчанство").

Ну ось почав він з калькулятором рахувати, можливо варто собі щось прикупити у Польщі...
Правда, площею НЕ 50 кв. м - а то не солідно: сам має дві великі квартири за кордоном (одна 2+1 але майже вдвічі більша, і ще 3+1), а сам заради польського "за дармо" пива живе як flyman... Ну тому вже пам"ятник - як сказано на іншій гілці - за такий спосіб життя викарбували - а НОРМАЛЬНІЙ людині то ж не підходить...

Так ось дивні слова сьогодні зранку мені сказав (цитата):
"Думав один час про іпотеку в Польше. А зараз дивлюсь на те що відбувається і думаю нащо купувати квартиру в країні де через три роки буде війна..."

(кінець цитати)
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 21 січ, 2024 18:54

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt написав:Так ось, саме цікаве про нерухомість: він зараз мешкає в 3-к квартирі площею аж 50 (П"ятдесят, Карле!) кв. м.
Повторю: 50 (П"ятдесят, Карле!) кв. м.
Будинку орієнтовно 10 років.
Ринкова ціна такої квартири станом на суботу 21 січня 2024 - 800 000 злотих або десь 200 000 доларів США.

Тут ліричний відступ - наші лендлорди завжди рахують прибутковість і суму чужих грошей.
Порахуємо:
200 000 - 100%
12х900 - х%
х=12х900х100/200000=5,4%

Насправді зараз оренда навіть впала, а квартири виросли в 30%, тому дохідність набагато менша за 5%. Ще врахуйте податок, амортизіції, простої, хімчистки і вигорання модних МОПів в жовтий колір з часом.

akurt написав:Так ось дивні слова сьогодні зранку мені сказав (цитата):
"Думав один час про іпотеку в Польше. А зараз дивлюсь на те що відбувається і думаю нащо купувати квартиру в країні де через три роки буде війна..."

(кінець цитати)

Ну фіг його знає, Польща сильно озброюється, але наприклад в Турції війна вже років 10 йде (Сирійська частина, Курдістан, заморожений конфлікт з Кіпром ітд), і нічого, роблять х2 чи х3 на нерухомості...
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 січ, 2024 20:02

В Туреччині ніякої війни немає з 1923 року.
У Туреччини вистачило розуму не увійти ніяким чином в Другу Світову війну.
Те що є - військові операції на території Сирії (Туреччина намагається повернути в Сирію сирійських же біженців - тобто мова не про те, щоби відвоювати чужі землі).
Ні на яких Кіпрах Туреччина не проводить військових операцій. Там немає замороженого конфлікту. Там є інше: невизнана іншими країнами Турецька республіка Північного Кіпру, яка зʼявилася в результаті дуже складних історичних процесів (тоді - багато років тому - навіть СРСР намагався всунути свого довгого носика) - так вона тихо та мирно існує з третьої чверті ХХ сторіччя і нікого ніяк не чіпає.
Проблема Курдістану зовсім інша: в ХХ сторіччі провідні країни світу оголосили про створення на частині територій Сирії, Туреччини, Ірану та Іраку окремої незалежної держави. Рівно через рік цю ідею «забули», тому що Велика Британія допетрала, що існування такої держави буде загрожувати нафто/ та газогонам. Але мешканці тих регіонів сказали, що «Обіцянка - НЕ цяцянка» і продовжували наполягати на утворені держави Курдістан.
Тут наука для України: в Туреччині лідерів курдів рахують за сепаратистів та реально ретельно борються з ними де б вони не були.
Ось так треба було боротися і Україні, а то довели справу до абсурду: по дорозі з Севастополя на Ялту висіли тільки прапори СРСР або РФ.
А біля музейного комплексу «35 Батарея» в Севастополі були прапори СРСР та РФ, і не було прапора України. То все було не дарма, бо організатор того музею потім якраз і став @Народним губернатором Севастополя@.
Всі знають, чим це закінчилося.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 22 січ, 2024 03:50

akurt написав:Так ось дивні слова сьогодні зранку мені сказав (цитата):

(кінець цитати)

Можливо буде, можливо ні. Може через 3 роки, може через 10. Якби ще знати країну, в якій цієї війни не буде... Науру? Кірибаті?
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 22 січ, 2024 14:04

Що майбутнє нам готує...

Спеціально для учасників форуму.
Огляд закордонної преси про майбутнє.
Прочитав ряд газет та тези виписав.
Не лайтеся: суб"єктивно все. Проаналізував заяви фінансистів: Директора Citigroup Global Markets G10 FX Strategy Даніеля Тобона, Домініка Вілсона і Вікі Чанга з Goldman Sachs , стратега Deutsche Bank Алана Раскіна та інших.
ЦЕ КОМПІЛЯЦІЯ ТОГО, НА ЩО Я ЗВЕРНУВ УВАГУ.

1. З наближенням виборів у США 2024 року інвестори оцінюють наслідки можливості переобрання Дональда Трампа. Переобрання Трампа може підвищити дохідність облігацій США, зміцнити долар і чинити тиск на валюти торгових партнерів.

2. Інвестори здаються набагато більш підготовленими, якщо Трампу, чия несподівана перемога на президентських виборах 2016 року шокувала фінансові ринки, вдасться досягти другої перемоги.

3. Хоча Трамп швидко просувається до номінації, опитування показують, що, на відміну від ситуації 2016 року, між Джо Байденом і Трампом аналітики прогнозують жорстку боротьбу.

4. Фінансисти прогнозують, що тарифні та податкові плани, які Трамп запровадить у разі його переобрання, можуть спричинити тиск на підвищення прибутковості облігацій. Також оцінюється, що за такого сценарію долар зміцниться і може виникнути тиск на валюти торгових партнерів.
(Ех, писав я пану Успіх на його питання, що робити з грошима "Ховати попід грушу готівкові гроші!" - а панове не вірили, писали йому: бетон,. бетон, бетон... все - в бетон! Більше бетону! Ну-ну...)

5. Цього разу ринки будуть більш підготовленими і аналітики не очікують коливань, подібних до 2016 року.

(примітка моя: А Ви підготовлені?)

6. Перемога Трампа може призвести до збільшення прибутковості, особливо довгострокових облігацій, утримуючи ФРС напоготові щодо можливого перегріву економіки.

7. Інвестори визнають, що вплив Трампа на торгівлю та геополітику є позитивним для долара, принаймні спочатку, з різних причин.

Гарних інвестицій!
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 22 січ, 2024 15:54

Gastarbaiter написав:
  gonchik74 написав:Ви по різні сторони барикади) Гастарбайтер вже купив, чи то мені примарилось?) Якщо так, то тепер просто мусить топити за дорожай. Без безпечного кредиту ті краківські іпеня нікому ( принаймні мені точно) не вперлись при поточному рівні цін.

Ще в процесі купівлі. Але жодної зацікавленості ані в дорожаї, ані в дешевії немає.
Якщо вже обрав місто для життя, то будеш купувати і за поточними цінами - аби грошей вистачило.

Напевно правильно робиш. Багато фірм влітку повертають людей в офіси. Ринок вчергове вибухне.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 22 січ, 2024 16:08

gonchik74 написав:Напевно правильно робиш.

Це не інвестиція, це для життя на довгі-довгі роки. Тому, крім суто фінансової сторони, є ще емоційна та питання зручності життя у власній нерухомості. Навіть якщо ціни впадуть вдвічі, волосся на дупі рвати собі в розпачі не буду. Якщо виростуть вдвічі - теж якось пофіг буде.
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 22 січ, 2024 16:15

Дуже слушні міркування: підтримую.
По-перше, куплене для себе перестає якось оцінюватися - оцінка починає втрачати сенс, бо без житла людина не існує.
Оцінювання власного житла в грошах починає мати сенс виключно при суттєвій новій зміні місця проживання та можливими новими вкладеннями.
Яскравий приклад: мабуть, в році 2013 зустрів свого у минулому підлеглого і той похвалився, що нарешті заробив (торгував металочерепицею та її розкроєм для дахів) на свою власну 2-к квартиру. Клас! Зробив дорогий - за його словами (я не бачив) - ремонт - все обійшлося в 80 000$.
Мабуть квартира була непоганою, бо скоро народився другий синочок.
…А ще скоро ціна квартири дуже сильно просіла - і ті 80 000 навіть почали здаватися сильно завищеною ціною. Та ц ремонт почав здаватися якимось «не таким»… ви ж знаєте: в Україні головне то модні МОПи та щоби позолота йшла по по стелі та плінтусам…
Ще пройшов якись час - гримнув рік 2022 - він опинився в Херсоні на окупованій території - чорти принесли провідати невчасно батьків. З Херсона досить вдало виїхав на Крим, з Криму - на материкову росію - звідти здається через Прибалтику - на Німеччину. Зараз мешкає з двома хлопчиками в Німеччині.
І ви знаєте, якось він зовсім не згадує ті свої 80000$, і той ремонт, і ту двушку. Ну є та є…
А може вже і нема - треба подзвонити спитати, що він з нею зробив…
По-друге, у нинішній непередбачуваній та - відверто скажемо - дуже поганій ситуації мати житло в Європі - дуже правильно.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 22 січ, 2024 16:41

akurt написав:Дуже слушні міркування: підтримую.
По-перше, куплене для себе перестає якось оцінюватися - оцінка починає втрачати сенс, бо без житла людина не існує.
Оцінювання власного житла в грошах починає мати сенс виключно при суттєвій новій зміні місця проживання та можливими новими вкладеннями.
Яскравий приклад: мабуть, в році 2013 зустрів свого у минулому підлеглого і той похвалився, що нарешті заробив (торгував металочерепицею та її розкроєм для дахів) на свою власну 2-к квартиру. Клас! Зробив дорогий - за його словами (я не бачив) - ремонт - все обійшлося в 80 000$.
Мабуть квартира була непоганою, бо скоро народився другий синочок.
…А ще скоро ціна квартири дуже сильно просіла - і ті 80 000 навіть почали здаватися сильно завищеною ціною. Та ц ремонт почав здаватися якимось «не таким»… ви ж знаєте: в Україні головне то модні МОПи та щоби позолота йшла по по стелі та плінтусам…
Ще пройшов якись час - гримнув рік 2022 - він опинився в Херсоні на окупованій території - чорти принесли провідати невчасно батьків. З Херсона досить вдало виїхав на Крим, з Криму - на материкову росію - звідти здається через Прибалтику - на Німеччину. Зараз мешкає з двома хлопчиками в Німеччині.
І ви знаєте, якось він зовсім не згадує ті свої 80000$, і той ремонт, і ту двушку. Ну є та є…
А може вже і нема - треба подзвонити спитати, що він з нею зробив…
По-друге, у нинішній непередбачуваній та - відверто скажемо - дуже поганій ситуації мати житло в Європі - дуже правильно.

Пан забув, що не всіх нині випускають?
Frant

Подякував: 1771 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

#<1 ... 837838839840841 ... 1062>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Бетон і 1 гість