Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 18861887188818891890 ... 2876>
Повідомлення Додано: Чет 22 лют, 2024 14:43

flysoulfly написав:
  cherchiltank написав:через місяць більш менш буде зрозуміло
а шо так довго?

Закон про мобілізацію сам себе не напише)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 03:32

О проблемах страховой медицины (не всё так классно) - https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/feb/22/pain-morphine-cost-us-healthcare-american-bills.
ЛАД
2

Подякував: 5342 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 04:01

президент Эммануэль Макрон объявил о плане, который он называет « демографическим перевооружением », включая тестирование на фертильность для людей в возрасте 25 лет.
........
Текущий уровень рождаемости во Франции составляет 1,7 ребенка на одну женщину, но пристальный взгляд на чаяния людей показывает, что подавляющее большинство считает, что идеальная конфигурация семьи – это иметь двоих детей. И все больше людей предпочли бы иметь три, чем один. Итак, мы можем сказать, что люди хотели бы иметь больше детей, чем они имеют сейчас; нет никаких доказательств того, что они не делают этого из-за своего уровня рождаемости.

Сосредоточение внимания на биологии, а не на политическом контексте, в котором люди решают, могут или не могут они планировать будущее с детьми, является искажением. Как люди могут чувствовать себя спокойно, воспитывая детей в условиях экономической нестабильности в сочетании с серьезным ухудшением качества государственных услуг, включая больницы и школы? Первым шагом в любом национальном плане должно быть обязательство сохранить расходы на уход за детьми и восстановить качество государственных школ, а не подрывать его.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/feb/09/france-emmanuel-macron-babies-women-fertility
ЛАД
2

Подякував: 5342 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 11:25

Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Вчора сидів в холі СТО одного з автосалонів в Анталії (невеликий ремонт) та мав час поспілкуватися з племінником в Варшаві.
ІТ-ник. MD in Computer science. Має стаж роботи 10 років.
Вирішив офіційно оформити собі легальне перебування у Польщі та відкрити «Робочу візу».
Тобто працевлаштуватися офіційно та легально (зараз працює віддалено на чи канадського, чи американського роботодавця).
Розказав цікаві речі:
- на одну вакансію в Варшаві відразу накидається натовп із 400 кандидатів;
- максимальну зарплатню, яку пропонують - 4000$ (сказав: «З врахуванням податків- я так зрозумів «чистими») - що - за його словами «дуже мало»;
- обговорили варіанти працевлаштування у подальшому, я рекомендував звернути увагу на Нову Зеландію. Я ситуацію там ретельно вивчав в 2013/2014 роках - дуже цікаві варіанти, особливо з точки зору навчання в університеті (зверніть, панове, увагу);
- висловив побоювання про «складну логістику» - тобто переліт в 12 годин. Тут я вже сміявся: чого це ти злякався? В наш час чим далі, тим краще.
Крім того: 12 годин переліт - то зараз звичайна річ - це переліт, наприклад з Мюнхена на Сан Францисько. Це ж не переліт з Абу Дабі на Сан Франциско: там 15,5 годин…
Обіцяв думати…

P.S. 400 кандидатів на одну вакансію - це серйозно…
Я спитав, чи не вибрав він собі одну вакансію з 24-з запропонованих на одному сайті однієї дуже потужної компанії, класу «software», адресу якого я дав? Виявилося, що із запропонованого йому нічого не підходить.
У тих ІТ-ників прямо як у медиків: або ти педіатр, або окуліст, або уролог…

Хм, простір для спокійного життя та ситої роботи звужується…
akurt

Подякував: 3992 раз.
Подякували: 1435 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 11:32

akurt написав:Хм, простір для спокійного життя та ситої роботи звужується…

Бухгалтерія та фінанси завжди актуальні. Принаймі, спочатку звільняють розробників, а нас вже на самому кінці :mrgreen:
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 11:51

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:P.S. 400 кандидатів на одну вакансію - це серйозно…

якась діч. може бігунці від відчаю спамлять у сподіваннях "вайті-в-айті"
Так, буде важче ніж у 2021, Індія входить в рекрутинг тренд, але більшість розумних індійців вже менеджерять на Заході, пару раз обпекшись на індийському аутсорсі , більш-менш критичні рішення залишать за інженерами Європи. І знову же, якщо в Індію почнуть релокувати виробництва, не тільки ІТ, то прайси інд кодерків підростуть до менш конкурентних.
fox767676

Подякував: 406 раз.
Подякували: 176 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 11:55

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Хм, простір для спокійного життя та ситої роботи звужується…

Бухгалтерія та фінанси завжди актуальні. Принаймі, спочатку звільняють розробників, а нас вже на самому кінці :mrgreen:

Це правда.
Моя приятелька - роуків 40 - емігрувала в 2022 з Києва в Анталію, з Анталії в позаминулому році - знайшла родину спонсорів - у Велику Британію.
На третій день (!) перебування у Великій Британії вже знайшла роботу бухгалтера.
Паралельно продовжує працювати бухгалтером в якійсь київській фірмі (в он-лайн режимі).
Так задоволена життям та роботою, що вже перетягнула у Велику Британію чоловіка - громадянина Туреччини.
Ось проблема була саме тут: чоловік - дипломований архітектор - але у Британії роботи для нього - як архітектора - немає (треба підтверджувати дипломи та сертифікати) - взяли креслярем (виконує креслення).
Так що все вірно, пане Gastarbaiter...
Ну працює бухгалтер, мандрують як не Європою, так Туреччиною...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 12:12

Відновив роботу після 8-ми місяців перерви канал "У меня в Канаде".
Його вів - а зараз відновив - нашу українець Руслан - він з Харкова - тому - вибачайте - але говорить не українською.
Але хлопець розумний, розповідає все дуже цікаво.
В новому ролику особливої інформації ще немає, але:
- живий-здоровий: чого і Вам бажає;
- живе в самій дорогій провінції Канади - Британська Колумбія;
- поки що живе в орендованій квартирі;
- показує, в якому будинку він живе та називає ціну за квартиру.

Взагалі - позитивна людина, що приємно.
З його попередінх роликів ви можете дізнатися про роботу, про зарплатню, про медицину - і інші побутові питання.
Рекомендую - має ТВЕРЕЗИЙ розум. Гадаю, що наступні ролики будуть найбільш цікавими, бо вже багато чого змінилося... та й він став більш досвідченим...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 12:23

Читаючи всі ці саксесфул строріз, постійно згадую свого далекого родича, що переїхав під час війни з Канади до Сан Франциско і радісно пішов працювати за кеш в бригаду, що укладає підлогові покриття. Все було ок, доки пару тижнів тому не відпиляв циркуляркою три пальці на правій. Всяке, звісно, буває.
В Нідерландах моя донька і її подруги марно шукають місця для проходження інтернатури після здобуття фін. освіти в універі, що входить в 30-ку саме з фін. спеціальностей. Надлишок кадрів на ринку. Утворився саме в цьому році.
Це такби мовити щоб розбавити вашу бочку меду.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 23 лют, 2024 12:47

Ну історії бувають і такі: з ложкою дьогтю в бочці з медом...
Дочка приятелів закінчила університет в Парижі. Я аплодував в долоні...
Рано: у Франції роботу НЕ знайшла.
Знайшла роботу в Канаді. Поїхала. Я аплодував...
Рано: через 6 місяців повернулася у Францію... Робота в Канаді закінчилася...
В Парижі чекав досить непоганий хлопець (я його знав) на ім"я Жан...
Я вважаю, що вся справа у виборі спеціальності. В тієї дівчини спеціальність "Соціологія"...
Така собі спеціальність - "вокально-інструментальна" спеціальність...
Що їв - що музику слухав... (цю фразу мені сказала одна дуже авторитетна для мене людина).

Ще приклад: дуже поважний університет, який входить в ТОР-100 університетів США, а за деякими напрямами - в ТОР-5 - закінчили двоє громадян США.
Хлопцям на момент закінчення в 2020 році було по 21 року.
Отримали дипломи та на наступний день вже знайшли роботу!
В МакДональдсі.
За їх спецальністью - "Екологія"- роботи ніде не було....
Так що я і вірю, і знаю...
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 18861887188818891890 ... 2876>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему