Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 18991900190119021903 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 10:19

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):в Америці всі успішні люди, в Україні - лише одні невдахи.

Просто якщо дати українцю життя типового невдахи в США (халявне житло, їжу ще й 500$) то він буде вважатись нормальним середнім класом. А середній клас США із зп в 8k$ - це вже справжній олігарх в Україні.

оце класичне перебільшення.

ви ж не даєте всій картинки - якщо ви живете в халявному житлі й на фудстемпах - то напевне в не дуже гарних районах. навряд чи ти будеш відчувати себе середнім класом проходячи похапцем білю юрб молодих хлопців, які ще й не дуже схожі на тебе.

з іншого боку, 8 куо - якщо відняти оренду житла, кредити на машину, інші кредити, якщо є, страхування, поточні витрати на їжу - то на розваги умовно залишиться 500 баксів (це розрахунок не мій, одного американця). та в нас купа населення на розваги витрачає схожу суму. де ж олігарх?..

те, що ви написали, це стереотипи. порівнювати рівні зп в наших країнах треба нелінійно. я так бачу розрив в 4-5 разів, не більше. як порівняти якість життя - це важче, там взагалі немає математики. але розрив ще менше. звісно я порівнюю ситуації до війни - війна це взагалі інший стан речей
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 10:26

Shaman писал(а):й майже певен, що навіть в США не всі можуть адекватно оцінити розмір кредиту, який може безболісно сплачувати зі своїх доходів.

Не перебільшуйте свої знання про кредити за кордоном.
Інший спосіб життя - "загострений/заточений" саме під життя в кредит.
Це слово - "страшилка" для українців, бо багатьох обдурили суттєво.
В США та Канаді - це НОРМА життя.
Я ж наводив цифри та факти: якщо ти використовуєш в місяць від 1 до 25% кредитних коштів - та вчасно гасиш ті суми - це підвищує твій "кредитний рейтинг", підвищує довіру суспільства до тебе. тобі всюди включають "зелене світло", тебе люблять і орендодавці, і автосалони, і роботодавці, і страхові компанії.
Реально кожен без виключення мешканець США, Канади та інших країн був би сильно здивований, прочитавши Фінансовий форум України, де так лякають всіх кредитами/іпотеками.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 10:54

akurt писал(а):
  Shaman писал(а):й майже певен, що навіть в США не всі можуть адекватно оцінити розмір кредиту, який може безболісно сплачувати зі своїх доходів.

Не перебільшуйте свої знання про кредити за кордоном.
Інший спосіб життя - "загострений/заточений" саме під життя в кредит.
Це слово - "страшилка" для українців, бо багатьох обдурили суттєво.
В США та Канаді - це НОРМА життя.
Я ж наводив цифри та факти: якщо ти використовуєш в місяць від 1 до 25% кредитних коштів - та вчасно гасиш ті суми - це підвищує твій "кредитний рейтинг", підвищує довіру суспільства до тебе. тобі всюди включають "зелене світло", тебе люблять і орендодавці, і автосалони, і роботодавці, і страхові компанії.
Реально кожен без виключення мешканець США, Канади та інших країн був би сильно здивований, прочитавши Фінансовий форум України, де так лякають всіх кредитами/іпотеками.

щоб ми знову не впали в беззмістовну суперечку - я не заперечую життя в кредит, як ви кажете дехто на цьому форумі. навпаки я розумію чому більшість живе в кредит.

я кажу про таку ситуацію, що можна купити в кредит будинок за 300 чи 500 куо, а можна за 1 млн уо. чи машину можна купити ройс чи бентлі, або BMW чи мерс, або опель чи корейця. та й комплектації можуть бути різні.

й як вираховувати який рівень для твоєї зп - це чисте фінансове питання, й не важливо де ти живеш. фінансова математика всюди однакова, відсотки хіба що різні ;) формалізовану відповідь на це питання ще не сформулював. купуєш дорожче свого рівня - живеш не за коштами. в США це явище теж є, не заперечуйте :D скільки в США банкрутств, й скільки людей залишилися внаслідок без житла?
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:32

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):скільки в США банкрутств
а хіба більшість банкрутств не через медичну систему, зроблену через одне місце?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:32

Shaman писал(а):навпаки я розумію чому більшість живе в кредит

почему?
nekefer

С нами с: 24.10.14
Благодарил (а): 65 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:40

Знакомый айтишник в Португалии получает 12 к евро. Это много?
Бетон

С нами с: 17.12.22
Благодарил (а): 227 раз.

6
3
2
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:44

Бетон Якщо в місяць, то так, це дуже багато. Типова ЗП там, як і в більшості Європи, 3-6k ...
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:51

Дюрі-бачі писал(а):Бетон Якщо в місяць, то так, це дуже багато. Типова ЗП там, як і в більшості Європи, 3-6k ...

В місяць.
Расходы:
Налоги 50%
Аренда хаты 2к
Школа частная 2к
Остаётся 2к и говорят впритык хватает, скупаются по акциям.
*Записано со слов жены->жены

Смысл в том, что никогда не смотрите на доходы. "Чувак" в Швейцарии имеет в булочной 30к в месяц, а откладывает ноль. Возможно, уже и закрылся
Бетон

С нами с: 17.12.22
Благодарил (а): 227 раз.

6
3
2
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:54

Бетон писал(а):Знакомый айтишник в Португалии получает 12 к евро. Это много?

щоб відповісти на це питання, треба домовитися - порівняно з чим? щоб їздити на BMW - може й недостаньо. теоретично, на сім'ю з 4 чоловік (якщо дружина не працює) - нормально, але без зайвого. якщо ще й дружина працює - то я так розумію трохи вище середнього класу. щоб купити нерухомість без напрягів - тре, щоб дружина працювала
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 02 мар, 2024 11:56

Бетон Який зміст писати доходи до податків і обов'язкових страховок? Сенс є тільки в "чистих"
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Сб 02 мар, 2024 11:57, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

1
  #<1 ... 18991900190119021903 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама