Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19131914191519161917 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Вс 03 мар, 2024 23:03

Shaman писал(а):
  yama писал(а):https://youtu.be/b5Y_MTOcAMk?si=hAM1gyf7RJUivnBG
Прокоментуйте будь ласка , якщо я не вживаю алкоголь люблю тепло фрукти і маю $500 доларів пасивного доходу в місць то чим поганий варіант …

й не маєте сім'ї...

а також наскільки легко спілкуєтесь з незнайомими людьми іншої культури...

там люди набагато відкритіші, а не з сумними мордами цеглою, і там принцеси (якщо не мусульманки) не чекають, коли мужчина на білому коні візьме ініціативу в свої руки
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 03 мар, 2024 23:11

yama писал(а):Бсу банкувська система України :?:
Чому не можна зняти з карти укр банку там в банкоматі :?:

За кордоном можна знімати в банкоматі з карткового рахунка в доларах США по 600$ за добу.
Последний раз редактировалось akurt Вс 03 мар, 2024 23:41, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4459 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 03 мар, 2024 23:35

Frant писал(а):
  flyman писал(а):
  Shaman писал(а):й не маєте сім'ї...

а також наскільки легко спілкуєтесь з незнайомими людьми іншої культури...

там люди набагато відкритіші, а не з сумними мордами цеглою, і там принцеси (якщо не мусульманки) не чекають, коли мужчина на білому коні візьме ініціативу в свої руки

Флаймен, ти вже попередив тих принцес, що ти можеш запропонувати їм життя на 50 дол/міс і ні копійки більше?

ти забув ще включити в ціну ліжкомісце і миску рису в добу
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 06:43

akurt

всегда Вас с удовольствием читаю)
спасибо Вам за интересные жизненные истории!
мне конечно непонятно зачем Вы накидываетесь на Флая?
считаю его тоже очень интересным писателем и даже читаю его блог.
У него там много разных полезностей!
Во многом разделяю его світогляд.

К Вам как специалисту по Турции один вопрос - что с лирой?
сейчас гляжу курс уже 31.40? так скоро с гривной будет 1 к 1
просто когда я этак в году 2015 был на Султан Ахмет вроде за доллар тогда давали гдето 3.30 лиры.
выходит за 9 лет почти в 10 раз, это намного быстрее чем в Украине.
Стамбул мне тогда показался очень грандиозным, современным и богатым большим городом.
что случилась с лирой? и как это отражается на жизни жителей Турции?
uaprofi

С нами с: 21.04.11
Благодарил (а): 831 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 08:40

uaprofi писал(а):akurt
всегда Вас с удовольствием читаю)
спасибо Вам за интересные жизненные истории!
мне конечно непонятно зачем Вы накидываетесь на Флая?
считаю его тоже очень интересным писателем и

Ви все вірно написали. Серед всіх учасників форуму я найбільше ціную пана rjkz (за точні актуальні правдиві і просто шикарні дописи) та пана flyman - за оригінальність мислення та ще більшу оригінальність дій.
Я єдиний, хто написав не один раз, що якщо би його не було, то його варто було б придумати. І крім того - я єдиний, хто говорив, що про нього варто написати книгу. Без жартів. Я єдиний, хто вісім (!) разів піспіль на протязі 6 років йому радив не позоритися.
Мені реально шкода, що він попав під вплив двох збоченців, які мене дратували активно щоденно з вересня 2018 року, він реально - потрапивши під вплив людей з важкими психо-фінансовими травмами - втратив все.
Мені його реально шкода.
Але хвороба швидко не лікується: з інтервалом в три дні він мене клює. Я розумію чому: нарешті допетрав, що помилився, не слухаючи мене - не повірите - з вересня 2018 року!
Ну а я просто реагую - більше нічого. Нічого особистого.

P.S. Дякую за високу оцінку моїх експромтів. Готую цікавий матеріал за темою гілки. Він досить актуальний і досить серйозний, не хочеться щоби в цифрах були помилки.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 09:14

uaprofi писал(а):К Вам как специалисту по Турции один вопрос - что с лирой?
сейчас гляжу курс уже 31.40? так скоро с гривной будет 1 к 1
….
Стамбул мне тогда показался очень грандиозным, современным и богатым большим городом.
что случилась с лирой? и как это отражается на жизни жителей Турции?

Класне запитання до людини, яка вперше попала в Туреччину, коли курс був 1,76 ліри за долар (як в Україні колись), яка стала інвестором, коли курс був 3,51 ліри за долар (як в Україні колись), яка цілком нормально та активно живе при курсі 31,41 (як в Україні колись), і який точно буде 38,7 (як в Україні зараз).
Колись це питання - економіка Туреччини - будуть вивчати студенти економічних факультетів в Україні.
Головним буде питання, яке міститься у вашому останньому реченні: як вдається зробити так, що навкруги в країні з населенням більше 85 мільйонів мешканців не тільки все ОК, не тільки все спокійно, не тільки серед населення майже немає проблем, і яка стала вже експортером зброї, виробляє сама найпотужніші в світі танки, найпотужніші в світі безпілотники, винищувачі пʼятого (!) покоління, яка в річ дінеться отримує сотні літаків F-16 (а хоче ще купити ЗА ВЛАСНІ гроші, а не за кредити F-35), яка будує чи не найдовші в світі тунелі та мости, та власні чудові електро автомобілі?
Де молодь аж бігом біжить в армію - а в армії ще й добре платять.
Де в університетах вчаться - в одному!!!! Не по 600 студентів, як в недавно ліквідованому Львівському університеті банківської справи - а по 75 000…100 000 (!!!) студентів. Це в одному!!!!

Я сам інколи дивуюся, як відбувається незрозуміле економічне чудо: всі всі всі та всюди плавно змінюють масштаб цін.
Ось реально: тихо мовчки всі просто змінюють масштаб цін.
Офіційні інфляція за рік - 58,5%.
Так ось всім автоматично змінили і пенсії, і зарплатню, і все - навіть штрафи для водіів рівно на 58%.
Зараз пенсіонерам України підвищили пенсії в середньому на 522 гривні або приблизно на 9%.
Девʼять.
А в Туреччині всім пенсіонерам за 2023 рік підвищували пенсії тричі і з Нового року підвищили ще на 58% (!) відсотків.
Ось вам ситуація на сьогодні:
- пенсіонер мінімалка 12 500 лір або приблизно 15 000 гривень.
- робітник - будь-який хоч двірник - мінімалка 13 500 лір або приблизно 435$,
- працівник в Турктелеком (спеціально спитав) - 35 000 лір або 1130$;
- працівник готеля - 40 000 лір або 1 300$.
- чиновники або поліція - від 40 000 лір.

Тепер їдемо далі:
- квартплата в мене 210 лір або 6,75$ (шість цілих сімдесят пʼять сотих).
- рахунок за електричну енергію останній - 155 лір або 5 (пʼять)$.
- рахунок за водопостачання та водовідведення останній - 18 лір або 0,58$ (нуль цілих пʼятдесят вісім сотих).
- природний газ для всіх без виключення: перші 25 кубів безкоштовно; інші - дешевше, ніж в Україні.
- плати да вивезення сміття немає - нуль!!! Хоча авто забирає з баків щоденно.
- парковку платну будете шукати днем з вогнем - якщо знайдете, то то буде десь 12 гривень за годину (наприклад платна є біля "обласної" податкової або біля великих лікарень. Платна тож є за кам"яними мурами фортеці в старовинні частині міста - 50 гривень за 4 години. Всі паркувальні місця на набережній та на пляжах - безкоштовні.
- я щопʼятниці відвідую концерти Симфонічного оркестру - запрошують виконавців з усього світу - ось були з Австралії та з Франції - квитки по 130 лір або по 4,2$ квиток.
- вхід в 350 музеїв по всій країні - для громадян та українців, які мають картку ВНП - безкоштовний; для туристів - досить дорого: по 17-20 євро, але це дешевше ніж мабуть в будь-якому музеї Європи.
- мобільний звʼязок з інтернетом 210 лір або 6,75$.
- домашній телефон+інтернет безлімітний+інтернет телебачення 450 лір або 14,5$.
- бензин 41,7 ліри да літр або 1,34$ за літр (здається, найнижча ціна в Європі).

Ви тут десь бачите проблему?

А проблеми є:
- землетрус лютого 2023 року приніс збитки в 103 мільярди доларів США - це вдвічі більше, ніж зараз Україна сподівається отримати від США.
- на сьогодні я особисто бачу тільки одну проблему: фактичний перехід на «європейські ціни» на «червоне мʼясо»: воно реально дороге.
Подивіться на свій гастроном: переважна кількість українців їсть те, що фактично ніхто не їсть в США або в Туреччині: свинину.
В Туреччині традиційно немає свинини.
Тому яловичина та баранина зараз - за майже європейськими цінами: по 15€ кіло.
Ну, Іспанія ж не вмирає при ціні в 21€ кіло.
І Туреччина не помре.

Чи є ця країна Раєм на землі?
Ні.
Чи хотів би я змінити країну проживання?
Так. Тому що змінюю міста проживання - не жартую - кожні 8 років.
Такий в мене сімейний стандарт.
Я ніколи після 27 років (коли оженився) не жив в одному місці більше 8 років поспіль.
Последний раз редактировалось akurt Пн 04 мар, 2024 09:49, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 09:45

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Я сам інколи дивуюся, як відбувається незрозуміле економічне чудо: всі всі всі та всюди плавно змінюють масштаб цін.
Ось реально: тихо мовчки всі просто змінюють масштаб цін.
Офіційні інфляція за рік - 58,5%.
Так ось всім автоматично змінили і пенсії, і зарплатню і все - навіть штрафи для водіів рівно на 58%.

Для цього потрібно:
1. Заткнути рот всім активістам
2. Довести народ до зубожіння коли вони живуть від зарплати до зарплати і не мають заощаджень
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 09:57

Гадаю, Ви помиляєтеся: в Туреччині скоро вибори мерів міст - активно борються 5 чи 8 партій П"ЯТЬ ЧИ ВІСІМ!!!! - я навіть точно порахувати не можу - їх багато - якщо іх вісім - то 7 (!) - опозиційні до президента та Уряду президента) - ніхто рот не закриває - дуже активно йде передвиборча компанія. В суботу та неділю просто замучили агітаційні автобуси різних партій - їздять та їздять: і з музикою, і з лозунгами - всі розмальовані сильно.
Провладна партіяі ТРАДИЦІЙНО програє вибори як в Стамбулі (найбільше місто Європи) , так і в Анталії (місто трохи менше за Київ). Здається, і в столиці мер міста - опозиційний.
Мер Анталії з прикольним прізвищем Böcek "Жучок" (маленький жук) - вже був п"ять років мер - та заліпив своїми плакатами геть всі будинки всі стовбури та всі білборди. ВІН ОПОЗИЦІЙНИЙ кандидат. І був опозиційним.
Опозиційні газети видаються - я сам читаю доволі регулярно. В них активно та ретельно кусають президента та міністрів. Нічого не пробачають.
Але ось цікава річ: жодного разу жоден опозиціонер не впіймав ні президента, ні міністрів на крадіжках з бюджету. Жодного разу!!!
Немає за що вхопити. Найгірше, що або позиція виколупувати - то занадто високої - на їх думку - витрати на утримання державної резиденції президента в столиці та зайві витрати на переїзд декількох міністерств в Стамбул.
Ще топчуть ногами:
- за проєкт нового каналу в Чорне море - занадто дорогий (вже скасували проєкт);
- за будівництво аеропорту в трьох невеличких містах Туреччини: за день приймають 1-3 літаки всього. Але там гроші закордонних інвесторів на 100%, але держава виплачує інвесторам певну компенсацію за малий пасажиропотік. А ви знаєте, скільки рейсів за добу приймав до війни аеропорт Ужгород? Один. І то літак Ан-24 від «Мотор-Січ» був. Тримали ж аеропорт - держава - на прохання Богуслаєва…
- будете сміятися, але топчуть ногами да малий пасажиропотік через міст в районів міста Бурса - теж міст побудований здається корейцями за власні гроші - і держава виплачує якусь компенсацію за те, що проїхало мало автівок (платний проїзд- досить дорогий, наприклад я як правило їду іншою трасою). Тобто за те, що я особисто НЕ проїхав - корейський інвестор отримує компенсацію, бо він вклав гроші. Свої гроші…)))

Ось так рот закривають...

Ще з місяць тому активно обговорювали вибори в Аргентині - писали, що якесь "кумедне чудо" перемогло. А тепер всі замовкли, особливо після того як новообраний президент почав підтримувати Україну.

Так то ось...
Последний раз редактировалось akurt Пн 04 мар, 2024 11:36, всего редактировалось 3 раз(а).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 11:31

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Ось так рот закривають...

Я не стежу за Туреччиною, але запам'яталась історія про те, що з січня 2022 року Імамоглу перебуває під судом за «образу посадових осіб виборчого процесу». Його засудили до 2 років, а 14 грудня 2022 року суддя заборонив йому займатися політикою.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 04 мар, 2024 11:40

Це правда.
В Туреччині є закон «За образу президента».
При чому там не вказано прізвище - вказано посадову особу, яку не можна ображати брехню або інсинуаціями. Той пан порушив Закон - це довели. Отримав 2 роки УМОВНО. Тепер не має права балотуватися в президенти.

Звісно, та людина жалкує, що він не в Україні: будь-яким лайном можна поливати і президента, і премʼєра, і міністрів. Казка!
Можна навіть напхати лайно Шарія в діжку та лити на голову всім цілодобово.
Ну бачите, країни різні…
Десь достатньо отруїти конкурента в тюрмі або застрелити прямо біля резиденції під час прогулянки щ українською красунею після побачення в ресторані.
Он Трамп думав, що можна штурмувати Парламент за допомогою «тітушок» - а виявилося, що не можна…
Такі якісь дійсно дурнуваті закони є в різних країнах…
Он хлопця, який в мене монтував кондиціонер колись - він кримський татарин - окупанти посадили за переховування Корану в його хаті в Криму на 27 років. Хлопцю трохи більше було да 27…. Слава Богу (точніше Аллаху слава), від Руслана хоч синочок народився, можливо тато повернеться з тюрми в окупації у віці 57 років та побачить того синочка…
Звісно, такого українця українцям не шкода, подумаєш, посадили на 27 років.
А ось якщо майже такого ж татарина осудили на 2 роки умовно - це викликає непорозуміння та жалобу…
Последний раз редактировалось akurt Пн 04 мар, 2024 11:49, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
  #<1 ... 19131914191519161917 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама