Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19791980198119821983 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 14:13

slonomag писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  gonchik74 писал(а):Справедливо лише стосовно тих, хто має власне житло в Україні плюс ще якісь чинники (батьки, двоє і більше малих діточок, похилий вік тощо). Інакше немає жодного сенсу. В багатьох європейських країнах доволі нескладно легалізуватись впродовж трьох-пʼяти років.

Попитав колег, при ЗП менше 600-700Є хочуть їхати, при 800Є деякі готові почати повертатись, при 1000Є - половина, при 1500Є+ - всі готові вернутись. *за умов відсутності війни. Все таки чуже середовище і родинні зв'язки важливі, але тільки після того, як коштів достатньо для задоволення базових потреб.

Тут такой нюанс, если вдруг у всех завтра зп станет 1.5к евро, то и цены на все уже будут не сегодняшние. Тоесть как народ считает, на жизнь надо 500евро, хочу зп 1.5к, 1000евро в месяц смогу откладывать. А на практике просто все подорожает, те же услуги например, ведь парикмахеру тоже захочется 1.5к евро в месяц иметь, и в сухом остатке будет что при зп 1000 сейчас ты откладываешь 200евро, что при зп 1500 ты так же будешь откладывать 200-300евро по итогу.

Коли/якщо в Україні будуть європейські ціни на послуги/комуналку/пальне/базові продукти/медицину, то проживання в ній стане не цікавим більшості працездатного населення. Нам до війни Польщу треба було наздоганяти пʼятдесят років. А після? Сто?
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 14:23

BIGor писал(а):
  akurt писал(а):Еміграція, заробітчанство

New’s from Canada

Вчора відбулося майже остаточне вселення та наповнення нової квартири наших переселенців в місті Едмонтон (столиця провінції Альберта).
Мені хотілося моїм респондентам після того, як я передивився відео квартири на момент вселення, та його облаштування, написати «Ну, нарешті в нормальних умовах жити будете»…
Потім подумав, що це буде образа: в принципі 12 останніх років прожили в 3-к квартирі, подарованій батьками на весілля. І все не так вже й погано було: 100 кв.м, третій поверх, балкон, лоджія…

Ну ось, цитати з Канади, які трохи дозволять зрозуміти мешканців іншого боку Земноі кулі, які приймають переселенців з України.

- Вчора ввечері з католицької асоціації, Канадська дівчина привезла новий матрац, нову каву машину та чайник. Три каструлі. Мішок картоплі 3 кг, ніжок курячих та 3 кг свинячої шинки, макарон, рису вівсянки…
- А зараз їздили за місто забрали ліжко, майже новий матрац. Маргарет, жінка похилого віку, віддала безкоштовно, запитала чи є подушки, я сказала «ні» - і вона дала набір нового постільного та подушку…
- Я її поцілував навіть, такі вони милі…
- Ми витратили лише 50 $ за доставку сьогодні, знайшли пікап, водій з України, сам тут три місяці.
- Залишилося роздобути стільці стіл та диван. І купити вішалок, відро для сміття і можна жити 😄.

P.S. В мене враження, що не пропадуть. Або їм не дадуть попасти.

Пане Акурт, якось не вяжуться вихідні данні. Невже такі заможні люди не можуть собі дозволити 3 кг картоплі? Нащо вони беруть ту допомогу? :evil: Напевно є люди, яким дійсно не вистачає грошей на 3 кг картоплі?

Пс, доречі якраз позавчора купляв 3 кг картоплі в бедронці - вийшло 4,5 зл, тобто 3кг за 1,1 дол. США.

Давайте я немного встряну со своим углом.
1. Как акурт написал - квартиру подарили родители на свадьбу. Нигде не написано, что они продали квартиру за 352 куе и привезли с собой в чемодане пачки денег.
2. Практически любой человек из небогатой Украины не может привезти в США или Канаду достаточно денег, чтобы быть обеспеченным по их меркам человеком не имея работы/дохода.
Поэтому в первые месяцы эта помощь и кажется существенной.
Тут вообще, сколько бы денег ты с собой не привез, первое время тебе стараются окружающие помочь. Когда пытаещься вернуть деньги или сказать "та не надо, спасибо, мы сами можем это купить" отвечают " у вас пока нет работы, нет дохода, вам это надо". Для многих делать добрые дела - неотъемлемая потребность. Им отказать - это обидеть. Деньгами никто не дает помощь, могут что-нибудь для дома, но чаще - продукты. Нам тоже помогали. Мы сначала пытались отказываться, но увидев реакцию - смирились. Потом нашли людей, которым это нужнее и просто им передавали. Скоропортящиеся продукты приходилось порой выбрасывать, но не взять нельзя. Мы потом этим людям тоже делали презенты, до некоторых дошло, что мы не голодаем и они успокоились, некоторые до сих пор время от времени пытаются что-то дать.
Ну и тут такое мировосприятие денег, что не живут на сбережения, когда такое случается - это катастрофа. Живут на текущие доходы, а сбережения - это для того, чтобы они увеличивались.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 14:46

В мене сльози на очах від цих розповідей. Дякую Акурте та rjkz! Які ж люди молодці що втекли з України.
В еміграції все збс та безкоштовні їжа та матраси, а буде ще краще.
В Україні всі помруть та ціни зростають, а буде ще гірше.
Все, тему можна закривати.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 14:48

airmax78 писал(а):В мене сльози на очах від цих розповідей. Дякую Акурте та rjkz! Які ж люди молодці що втекли з України.

Народ наоборот в страну рашку з США тікає:
https://youtu.be/ivwfUnwDm7k?si=TxZuX8fdEvGv2FWU
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 14:51

airmax78 писал(а):В мене сльози на очах від цих розповідей. Дякую Акурте та rjkz! Які ж люди молодці що втекли з України.

А в Відні мабуть є пільгова кава
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 15:01

Це крокодилячі. Скоро попустить
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 15:23

Дякую за оцінку моїх скромних чисто інформаційних дописів.
Ну а rjkz - як я вже не раз писав - заслуговує на безкоштовне видання книги.
Тому що терпляче та докладно все розписувати та відповідати на всі питання - то треба мати мізки в голові однозначно.

З тим, що ви написали, не все так добре за кордоном. Щойно повернувся від стоматолога, там наша українка працює.
Відправила в Канаду всіх своїх осіб чоловічої статі: старшого сина, сина від другого шлюбу та чоловіка (другий шлюб).
Чоловік і не мріяв ніколи попасти ось сюди:
https://maps.app.goo.gl/BGiaqc9vS6h5CF8k8?g_st=ic
Так ось плаче і ридає. Роботи багато і важка.
Старший син тієї українки - як вона сказала - «працює супервайзером» у великому ресторані, як вона сказала «дивиться за тим, щоби все добре працювало і всі добре працювали».
То той хлопець влаштував і відчима.
Ось відчим в плаче: «відпустіть мене з такої важкої роботи»…

А попереду ще другий сезон того серіалу, про який я зранку написав: влаштувались-то, спати є де, їсти є де… їсти ж що…
А роботу ще й не починали шукати.
Ото буде - я вважаю - саме цікаве…
Так що гілку зарано закривати…

P.S. Невеличке уточнення заради справедливості:
- akurt виїхав з України 7 серпня 2017 (сімнадцятого) року. З тих пір проживав в Україні максимум 90 днів підряд здається тільки в 2018 році. Тому слово «втекли» мабуть не підходить.
- rjkz готувався до зміни країни проживання дуже ретельно, нічого не приховував, хотів в Канаду, але получилося - в США. Я точно рік не вираховував, але десь 2020. Тому слово «втекли» теж ніяк не підходить.
Уточнення чисто для обʼєктивності.
Последний раз редактировалось akurt Пт 22 мар, 2024 15:34, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 15:36

Дюрі-бачі писал(а):Попитав колег, при ЗП менше 600-700Є хочуть їхати, при 800Є деякі готові почати повертатись, при 1000Є - половина, при 1500Є+ - всі готові вернутись. *за умов відсутності війни. Все таки чуже середовище і родинні зв'язки важливі, але тільки після того, як коштів достатньо для задоволення базових потреб.

Замислився: а за скільки я був би готовий повернутися? Навіть не знаю. Хіба що за Х3-Х4 з/п можна починати думати. Тобто щоб рівень життя став набагато кращій, ніж є зараз.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 15:38

Faceless писал(а):

А в Відні мабуть є пільгова кава

І безкоштовні штруделі до неї.
airmax78

2
Сообщение Добавлено: Пт 22 мар, 2024 15:44

akurt писал(а):P.S. Невеличке уточнення заради справедливості:
- akurt виїхав з України 7 серпня 2017 (сімнадцятого) року. З тих пір проживав в Україні максимум 90 днів підряд здається тільки в 2018 році. Тому слово «втекли» мабуть не підходить.
- rjkz готувався до зміни країни проживання дуже ретельно, нічого не приховував, хотів в Канаду, але получилося - в США. Я точно рік не вираховував, але десь 2020. Тому слово «втекли» теж ніяк не підходить.
Уточнення чисто для обʼєктивності.

Навіщо ці уточнення? Ви ж не про себе ці мімімішні історії розповідаєте. А rjkz - найкращий. Обрав нам народного президента і замість того, щоб разом, щоб в туроборежіми, щоб скористатись історичним шансом... сів на літак і відправився до нових челенджів, бо свою місію в Україні перевиконав, не було коли далі зростати - "далі самі".
airmax78

2
  #<1 ... 19791980198119821983 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама