Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Frant писал(а): Квартира з новими меблями Jysk (2 роки, польські), вся заставлена ними. Є питання до селективності датчиків. Проте очевидно, що щось дає добрячу емісію.
Є питання до детектора 6в1 з алиэкспресса за 24 бакса, саме цей взагалі показує погоду на місяці і завищує показання в 10-20-30 і більше разів.
Так, швидше за все вільної органіки у квартирі з новими меблями буде більше ніж у старій, хоча на її рівні впливає і газ із кухні, і миючі засоби та навіть косметика. Але ні, небезпечних для здоров'я рівнів ви не досягнете, якщо меблі не саморобні з ринку, якщо особливо неприємних запахів немає, і самопочуття не змінюється, очі не сльозяться. Тож пульманологи можуть розслабитися.
А для канцерогенності взагалі зовсім інші рівні і сполуки потрібні
Є детектори трохи дорожчі. Принцип дії той же. Електрохімія, мембрана, рівновага, окислювально-відновні потенціали. У одного точність плюс мінус 30%, у іншого 10%. Щоб мати точність 5%, треба збільшувати габарити прилада.
Перевищення 30 крат, то фантазії. Навіть точність 50% - це набагато краще, ніж орієнтуватись на власний нюх.
Селективність датчика важлива, і надзвичайно. Думаю, що в усіх цих електрохімічних датчиках вона низька. Набагато гірша, ніж у класичних кольорових реакцій (ті необоротні, до речі). Тому старий метод, пропускання повітря через розчин якогось реактива і оцінка концентрації за кольоровою шкалою - цей метод селективніший, 100%.
Думаю, що аміак в повітрі квартири (від двох кішок, десятка хом,яків) - суттєво може спотворювати показання електрохімічних датчиків - що дорогих, що дешевих.
cherchiltank писал(а):Квартири студії як і квартири з однією окремою кімнатою то тільки для одно-двох осіб В мене на сімʼю з однією дитиною - 4 кімнати і окрема кухня плюс 3 санвузли - і то 5 кімната б не завадила) те ж саме на дачі - хто буде будувати чи купляти будинок порада - тільки один поверх - другий майже не використовується) Якби завів другу дитину то вже б хотів 5 кімнат - бо зала, спальня, дитяча, кабінет - це мінімум особливо в світлі удальонки популярної нині
Маю протилежну думку з власного досвіду(більше 10 років), будинок будували з нуля.
Ну мабуть ви молодий і вам подобається бігати вверх вниз по сходах) балкон в приватному будинку теж нахєр не потрібен - краще тераса на першому поверсі)
cherchiltank писал(а):Квартири студії як і квартири з однією окремою кімнатою то тільки для одно-двох осіб В мене на сімʼю з однією дитиною - 4 кімнати і окрема кухня плюс 3 санвузли - і то 5 кімната б не завадила) те ж саме на дачі - хто буде будувати чи купляти будинок порада - тільки один поверх - другий майже не використовується) Якби завів другу дитину то вже б хотів 5 кімнат - бо зала, спальня, дитяча, кабінет - це мінімум особливо в світлі удальонки популярної нині
Маю протилежну думку з власного досвіду(більше 10 років), будинок будували з нуля.
Ну мабуть ви молодий і вам подобається бігати вверх вниз по сходах) балкон в приватному будинку теж нахєр не потрібен - краще тераса на першому поверсі)
Хождение по лестнице хорошая зарядка, с балконом согласен и у меня его нету а терраса есть.
ihorsic писал(а):Виходить зараз вигідно взяти недвігу в кредит по Е-оселі? Які думки?
Тут дуже багато невідомих. Для себе головний позитивний аргумент виділив це заміщення проживання в оренді. Інших плюсів купівлі "прозапас" не бачу. Багато комісій, ставку можуть врубати ринкову, коли бюджет будуть секвеструвати( у мене друг так колись попав, коли молодіжну іпотеку так підрізали приблизно в 2006-2008-му), плюс війна, не зрозуміло що буде с курсом і гривневими доходами, коли нас не будуть підтримувати вагомими сумами щомісяця в валюті, да і на фронті не айс, всі хто воює на вухах стоять, реально все може посипатись. Так що дуже багато ніт, плюсів тільки один, якщо є потреба в першому житлі і не відстьогувати дяді, а платити щомісячний внесок за своє)))
ihorsic писал(а):Виходить зараз вигідно взяти недвігу в кредит по Е-оселі? Які думки?
Знаю переселенців як продали нерухомість в прифронтових містах мільйонниках і живуть на орендованих квартирах в у Львові , бо не поспішають купувати , адже ракети літають, і хоч два прильота але по Львову було . Купляти нерухомість в країні де може впасти ракета , ну таке собі, та ще й за такі гроші , якби за пів ціни від довоєнної то воно б могло вважатися інвестицією, але ж купувати на піку ? А у Львові певно пік цін ? Бо успішні люди із сходу перебираються , і хто ще був у Харькові до вчора , вже теж певно задумується на тлі ситуаціі в пості вище. А Львів не застрахований від повторення ситуації з Харьковим по е.е. І назо вам та квартира без води е.е. Та ще й за газ взялись по газосховищах , там звісно під землею , але всеодно збитки є
yama В Харькове ситуация разнится . Для населения пока есть графики отключения часа 4 в сутки только в будние дни. На практике за неделю прошлую из пяти будних дней отключали только два-три. А вот с промышленностью слышал что хуже дело. В некоторых промзонах включают на пару часов с утра и все. Если это правда то я удивлён такому популизму. Ведь квартиру зарезервировать легче чем предприятие. Мне днём вообще э/э не нужна благодаря аккуму с инвертором и инету «всепогодному». Метро в городе ездит а остальной электротранспорт - пока нет.
А сколько у нас прифронтовых миллионников ? Разве больше одного ?
serg1974 Я мав на увазі ті міста які найсильніше потерпають від обстрілів оскільки знаходяться недалеко від тимчасово окупованих територій сюди можна включити і Дніпро і Запоріжжя і Одесу Ті міста де повітряна тривога і обстріли та шахеди бувають майже кожного дня. З натяжкою умовно можна назвати таким містом навіть столицю. Хоча її захищає ППО. І не тільки мільйонники . Цікаво розглянути ситуацію з найбільш негативного песимістичного сценарію щоб підготуватися до нього. Бо краще потім бути приємно здивованим між Негативно сильно розчарованним і не готовим.