Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20222023202420252026 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 13:18

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor писал(а):А чого не хочуть 1 кує в місяць після року досвіду зароблять?

Напевно не знають як. Я й сам не знаю як 1 кує заробляти стабільно і без заробітчанства.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 13:47

Дивно. Пару сторінок тому панове писали, що 1000 доларів в місяць - то чисті копійки, їх роздають на кожному кроці першому-ліпшому...
Головне: не показувати роботодавцю свої дипломи та вимагати безкоштовний гуртожиток...

Еміграція, заробітчанство

Сам не очікував, але наші люди кмітливі: вже і до Японії дісталися.
Прямо зараз я на зв"яку з містом Кіото.
Дуже нашого колишнього інженера-електромеханіка здивувало те, що з Токіо до Кіото - 460 км - доїхали за 2 години...
Колись він працював в одному обласному центрі майстром цеху в ТТУ...
Я його питав, молодого фахівця: "Невже ти знаєш конструкцію трамвая та знаєш як його ремонтувати?"
Молодий інженер-електромеханік відповідав:
- "Я НЕ знаю, але в бригаді п"ять досвідчених дядьків - я не соромлюся питати - хоч один та знає, як той редуктор від трамвая розібрати. Розібрали - подивилися - пошкоджене зубчасте колесо - я відніс в інший цех зубчасте колесо на ремонт... Зробили... поїхав трамвай... Але після року роботи я подумав що років через 45 перетворюся на свого батька-пенсіонера із пенсією в 7 000 гривень..."
Надіслав фото... З Кіото. Свіже...
Изображение

Квиток коштував 75 євро. На думку мого співрозмовника це недорого.
Автобус - 50 євро, в дорозі 6 годин...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 14:03

Дюрі-бачі писал(а):

Напевно не знають як. Я й сам не знаю як 1 кує заробляти стабільно і без заробітчанства.

ви ж наче маєте відношення до ІТ? йдіть тоді тестувальником - 1 куо має бути. ;)

чи ви як стабільно отримувати 1 куо, а навантаження як у викладача? :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 14:23

Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):

ви ж наче маєте відношення до ІТ? йдіть тоді тестувальником - 1 куо має бути. ;)

Який же ви смішний :mrgreen: , там зараз 200 людей на вакансію, англ. треба upper + бажано якась з мов програмування.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 14:28

BIGor писал(а):
  Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):Напевно не знають як. Я й сам не знаю як 1 кує заробляти стабільно і без заробітчанства.

Який же ви смішний :mrgreen: , там зараз 200 людей на вакансію, англ. треба upper + бажано якась з мов програмування.

та ви що? :shock:

на тестувальника потрібно англійська upper та вміння програмувати? ще й 200 кандидатів на одне місце? скінчилася ера ІТ :lol:
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 14:50

akurt писал(а):
  BIGor писал(а):Ну не знаю, виходить якщо грошей нормально скирдується - то нахіба той кредит? Та і громадський транспорт в Канаді розвинений, і велодоріжки мають бути.

Все трохи НЕ так:
- громадський транспорт в Канаді дуже специфічний: для бідноти. Автобуси ходять дуже рідко (1 раз на годину) , до зупинки часто треба йти 1 км.
- як правило, щоби дістатися місця роботи тебе витратити 1,5 години в один кінець.
Нагадаю, що 1,5х2= це 3 години в день єдиного виданого один раз життя...
- в деяких великих містах - наприклад у місті Вінніпег він може бути небезпечним: сьогодні розказали наші люди, що в автобусі почали бити українця, то жоден з пасажирів ніяк не втрутився і навіть слова не сказав. Водій не реагував ніяк.

Про кредит ми вже говорили:, ніхто ніяк ніде не живе в Південній Америці без кредиту та кредитного рейтингу.
Це може подобатися або не подобатися, тут тільки можна повторити: НІХТО не живе в Північній Америці без кредитів та кредитних рейтингів. Такий спосіб життя.

Без кредитов живут, а вот без кредит скор сложно.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 14:53

BIGor писал(а):
  akurt писал(а):
  BIGor писал(а):Ну не знаю, виходить якщо грошей нормально скирдується - то нахіба той кредит? Та і громадський транспорт в Канаді розвинений, і велодоріжки мають бути.

Все трохи НЕ так:
- громадський транспорт в Канаді дуже специфічний: для бідноти. Автобуси ходять дуже рідко (1 раз на годину) , до зупинки часто треба йти 1 км.
- як правило, щоби дістатися місця роботи тебе витратити 1,5 години в один кінець.
Нагадаю, що 1,5х2= це 3 години в день єдиного виданого один раз життя...
- в деяких великих містах - наприклад у місті Вінніпег він може бути небезпечним: сьогодні розказали наші люди, що в автобусі почали бити українця, то жоден з пасажирів ніяк не втрутився і навіть слова не сказав. Водій не реагував ніяк.

Невже Канада виходить така відстала? Публічний транспорт - це однозначно показник розвиненості країни.

Совсем не обязательно.
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 15:02

Shaman писал(а):
  BIGor писал(а):
  Shaman писал(а):на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо. не надто багато, але не треба працювати за Полярним колом - бо там зовсім інші розцінки. та й батьків можна регулярно відвідувати ;)

Це де 1 кує в Україні платять після одного року досвіду роботи? :shock:

підкажіть, зварювальник за рік зможе добре навчитися? чи це мало часу, й я погарячкував :oops: робочий на монолітному будівництві...

та й у Вашому ІТ теж 8)

Сварка - одно из 3-х самых вредных воздействий на человека.
1. Радиация.
2. Сварка
3. Работа с эпоксидами.
За год человек может научится варить, но это будет разряд 4-й. За него много не платят, лет через 5 может до 5 доварится.
Это работа за гробовые.
После обучения выдаются корочки сварщика 3-го разряда, я такие лет +\-35 назад получил. Были времена, когда приходилось применять эти навыки. Варю электродами и полуавтоматом.
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 15:20

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):ви ж наче маєте відношення до ІТ? йдіть тоді тестувальником - 1 куо має бути.

чи ви як стабільно отримувати 1 куо, а навантаження як у викладача?

Так, але 99% нашого ІТ - це заробітчанство на західного замовника, вітчизняного з нормальною ЗП дуже мало, а в Ужгороді й зовсім нема.

Shaman писал(а):чи ви як стабільно отримувати 1 куо, а навантаження як у викладача?

Саме так зараз і роблю: гранти пиляю. 1 куо - це всього 2 гранти, зараз в мене їх 3 і шеф буде ще подавати...
А так в ІТ попрацював як middle python dev пів року - не моє це, хоча й зараз трохи девелоплю в межах грантів, але це десь 1/4 ставки...
  Shaman писал(а):скінчилася ера ІТ
Не зовсім. Закінчується ера джуніорів. Вже зараз 10 "формошльоперів" замінює 1 ChatGPT. Й тому поріг входу буде десь як в медицину, тобто після курсів не попасти...
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Сб 06 апр, 2024 15:31, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 15:31

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):ви ж наче маєте відношення до ІТ? йдіть тоді тестувальником - 1 куо має бути.

чи ви як стабільно отримувати 1 куо, а навантаження як у викладача?

Так, але 99% нашого ІТ - це заробітчанство на західного замовника, вітчизняного з нормальною ЗП дуже мало, а в Ужгороді й зовсім нема.

Shaman писал(а):чи ви як стабільно отримувати 1 куо, а навантаження як у викладача?

Саме так зараз і роблю: гранти пиляю. 1 куо - це всього 2 гранти, зараз в мене їх 3 і шеф буде ще подавати...

Shaman писал(а):скінчилася ера ІТ
Не зовсім. Закінчується ера джуніорів. Вже зараз 10 "формошльоперів" замінює 1 ChatGPT. Й тому поріг входу буде десь як в медицину, тобто після курсів не попасти...

Ля. Малого, якраз збирався на ІТ гнати... 😟
Про поріг входу, як в медицину розмішили, так, ніби після універу і інтернатури, але... Подружка доньки на третьому курсі в ім. Галицького вчитися. Коли була в доньки на ДР, я трохи цікавився навчальних процесом. Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити. 😏
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
  #<1 ... 20222023202420252026 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама