Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 894895896897898 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 00:54

b3320413 писал(а):В Польше пока и близко обвалом не пахнет, но я бы все-таки не вкладывал в нее на десятки лет, те более по сегодняшним ценам

На десятки лет разве что в Швейцарию вкладывать. И то, не факт.
Единственный фактор риска - близость к оркостану. В случае чего - Польша будет первой встречать танки. А так, предполагаю, благосостояние стран ЕС будет выравниваться со временем. Богатая Северная Европа будет тормозить, Восточная будет расти, Южная будет продолжать бездельничать.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 09:26

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

BIGor писал(а):Так, під здачу в оренду навіть немає смисла купляти. Читав що деякі лендлорди будутб продавати - немає дохідності/або в інших місцях вона краща.

Вы говорите, что нет смысла покупать за 1.2М при ежемесячной аренде в 3.2К. В том смысле, что срок окупаемости как в Австрии/Германии и т.п. И вы правильно говорите. Лучше поискать другие страны/метрополии. Но это лишь один из факторов.
Я же хочу осознать наличие еще и других факторов.
В самом объявление пишет 3.2К чистой аренды +1К обязательных платежей. При вакантности эти 1К лягут на плечи собственника. Что-то мне подсказывает, что их цена будет расти. Да, кстати, еще есть в Польше ежегодный налог на недвижимость не указаный в объявении.
Еще фактор - это сложность выселения неплательщиков
b3320413

С нами с: 13.08.18
Благодарил (а): 25 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 09:56

b3320413 писал(а):
  BIGor писал(а):Так, під здачу в оренду навіть немає смисла купляти. Читав що деякі лендлорди будутб продавати - немає дохідності/або в інших місцях вона краща.

Вы говорите, что нет смысла покупать за 1.2М при ежемесячной аренде в 3.2К. В том смысле, что срок окупаемости как в Австрии/Германии и т.п. И вы правильно говорите. Лучше поискать другие страны/метрополии. Но это лишь один из факторов.
В самом объявление пишет 3.2К чистой аренды +1К обязательных платежей. При вакантности эти 1К лягут на плечи собственника. Что-то мне подсказывает, что их цена будет расти. Да, кстати, еще есть в Польше ежегодный налог на недвижимость не указаный в объявении.

Озвучив ціну цього щорічного на нову квартиру 55 квадратів. 390 зл, тобто 8є/місяць. З того, що подорожчає - електроенергія. Зараз типу дотується. З цим подорожчанням нові жк будуть боротись встановленням сес. У нас на зборах таке обговорювалось. В сусідньому на минулому тижні був монтаж. Але це не про ваші витрати згідно лічильника, це про те, щоб чинш не ріс. Я нікого за польські метри не агітую, якщо що.
Щодо наведеного мною прикладу орендної квартири. Навів виключно через те, що орендував в цьому комплексі 45 метрів за 3 тис+ 500 комунальних. Зараз за ті ж гроші можна винайняти вдвічі більше житло. Але й перекоси є. В цьому ж жк за кавалерку метрів на 25-30 правлять 2+к часом. Вчора читав статтю, що в деяких польських містах різниця вартості квадрата становить 30% в залежності від загальної квадратури приміщення. Тобто кавалерка на 30% дорожча за метр, нід трикімнатна.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 10:56

b3320413 писал(а):

Ви не слухаєте, адміністраційні в 1к злотих - ну це якийсь комплекс аля з губастими дівчатами на рецепції і з власним спортзалом для жильців. Або якась велика квартира з 2-ма паркомісцями - але вона буде коштувати більше 3,2к оренди чи 1,2 млн на покупку.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 11:01

gonchik74 писал(а):З цим подорожчанням нові жк будуть боротись встановленням сес. У нас на зборах таке обговорювалось. В сусідньому на минулому тижні був монтаж. Але це не про ваші витрати згідно лічильника, це про те, щоб чинш не ріс

Немного не понял. Кто оплачивает эту установку? И куда пойдет ээ выработаная на панелях? Напрямую к жильцам или типа в сеть на продажу, а выручка в бюджет ОСББ?
b3320413

Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 11:08

b3320413 писал(а):
  gonchik74 писал(а):З цим подорожчанням нові жк будуть боротись встановленням сес. У нас на зборах таке обговорювалось. В сусідньому на минулому тижні був монтаж. Але це не про ваші витрати згідно лічильника, це про те, щоб чинш не ріс

Немного не понял. Кто оплачивает эту установку? И куда пойдет ээ выработаная на панелях? Напрямую к жильцам или типа в сеть на продажу, а выручка в бюджет ОСББ?

На покриття витрат ее на обслуговування будинку ( котельня, освітлення, брами гаражні тощо). Береться кредит. Пільговий. Кредитне навантаження лягає на мешканців.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 02 май, 2024 12:35

gonchik74 писал(а):Береться кредит. Пільговий. Кредитне навантаження лягає на мешканців.

Исповедь экономического убийцы, Перкинс

Я могу попробовать объяснить свое беспокойство на примере с гаражами:
1. можно купить на отшибе Киева во дворе металлический гараж. Его могут снести в любой момент, но он как правило не дорогой и не нужно платить никаких платежей. Нашел арендателя и считай окупаемость за 2-3 года.
2. можно купить на отшибе Киева во дворе капитальный гараж. Его уже так просто не снесут, он лучше, и сборов как правило тоже нет. Но дороже. Нашел арендателя и имей немного. Если что, закинул туда свой хлам и закрыл на ключ.
3. можно купить в кооперативе гараж. Там будут платежи, но как правило не большие. Сдать хз как будет.
4. можно купить в центре Киева во дворе капитальный гараж. Его, скорей всего, не снесут, и сборов как правило тоже нет. Но конкретно дороже. Найти арендодателя реально, сдаваться будет не принципиально дороже чем на отшибе города, окупаемость будет 20+ лет. Но его так же можно закрыть на ключ.
5. можно купить паркоместо в крутом ЖК за овердофига. С губастыми телками. Здесь обслуживание будет дорого каждый месяц. Дороже 2к хруща с отоплением. Может повезет найти крутого под сдачу за еще больше овердофига.

Когда рынок прет вверх, у людей есть шальные деньги, то пятый вариант будет показывать самую лучшую динамику. Вложивший респектабельный инвестор на новом лексусе будет парковаться в подвале модного МОПа Тетриса, а соседнее место сдавать за "300 баксов + коммуналка 1500 грн", потому что выгодно успел отхватить еще на этапе котлована.
Но самый умный инвестор успеет поздавать паркоместо, а перед обвалом грамотно выйдет из сделки и зафиксирует прибыть. Йоу!
b3320413

Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 07:39

А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 08:14

The_Rebel писал(а):А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу

Не такі вже й перегріті
Зараз займаюся квартирою в Спліті
Тітовка 50-х років
86 метрів + терраса 14 метрів
4 поверх 4 поверхового будинку без ліфта
Центр міста. Видова на Адріатику та палац імператора Діоклетіана
Повністью під ремонт - 312 кіло евро з усіма витратами.
Це хіба дорого для гарного клімата, низького рівня злочинності, відсутності проблем з арабами?
Последний раз редактировалось UA Сб 04 май, 2024 08:22, всего редактировалось 1 раз.
UA

С нами с: 19.07.08
Благодарил (а): 1887 раз.

1
2
1
Сообщение Добавлено: Сб 04 май, 2024 08:20

The_Rebel писал(а):А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу

В Албанію треба вкладатись. В Північній Македонії, якщо на удальонці, то на Охрідському озері непогано. (Охрід, Струга)
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
  #<1 ... 894895896897898 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор