Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 901902903904905 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 12:24

Bolt писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  The_Rebel писал(а):Додаткова група для ризикових інвесторів - Сербія, Молдова, Боснія - на мою думку в межах 10-15 років дані країни все ж будуть в ЄС, хто має стільки часу і готовий ризикнути - чому б і ні? ))

Тільки треба пам'ятати, що Республіка Сербська постійно висловлює бажання вийти зі складу БіГ.

Там пів БГ вже в Німеччині сидить, коли був транзитом там в 19 році, будиночки цілком норм. Сільська місцевість візуально, як мінімум, не гірше Болгарії.

парни вы правы, только хардкор, только Албания и страны бывшей Югославии! новый тигр)
Я то как лох последний встрял до войны в коттедж в унылом курортном поселке на лигурийском побережье, никакой перспективы бл..., разве что когда сильно грустно можно загрузиться в тачку и макс за час попасть в Монте-Карло развеяться)))
Прохожий

С нами с: 05.06.13
Благодарил (а): 945 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 12:46

b3320413 писал(а):The_Rebel
Какую цель при инвестировании вы видете?

Для мене це не тільки інвестиція, а й диверсифікація, так як я інвестував трохи в Україні під час війни і планую продовжити, якщо вийде отримати (оренда/купівля/приватизація) ще одну ділянку землі біля моєї. Але всі ми люди, хочеться мати запасний варіант.
Друге - враховуючи наявний досвід проживання у декількох західних країнах, буду дивитися про всяк випадок чи я сам би жив у тій нерухомості.
Третє - витрати (в т.ч. утримання самої нерухомості). Якщо купувати для себе, то в даному віковому діапазоні мені краще підходить країна, де може й менші доходи, але й менша вартість життя
Ну і адміністрування також грає роль, не хочеться займатись ремонтом на відстані. Враховуючи, що я не виїзний, мені краще вкласти в країну, яка може "вистрілити" на протязі 5-10 років
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 12:50

The_Rebel писал(а):Цікаве вийшло обговорення - в основному балканські країни, але я б включив в порівняння ще найближчих сусідів нової Європи, тож вийде список різних країн на різний смак на гаманець інвестора. Для себе я розділив країни на 3 групи за економікою, рівнем життя та цінами нерухомість:
1) "Східно-Європейські тигри" - найбільш розвинені країни, де нерухомість подекуди вже досягає рівня країн Заходу. До цієї групи віднесу: Польща, Чехія, Словенія та Хорватія. Мені дуже цікаві останні 3 з них, в Чехії жив десь рік, ну а Словенія/Хорватія - природа просто бомба та й мова подібна до нашої. Але ця група країн скажу чесно - для мене поки "не по Сеньке шапка";
2) Словаччина, Румунія, Угорщина, Чорногорія. Дана група буде потроху наздоганяти тигрів, тому можна орієнтуватись на них у плані потенціалу до росту. Погоджуюсь з Акуртом, що Румунія є досить перспективною в цій групі. Та і близькість до України грає роль. Я взяв в Угорщині більше по особистим причинам. Через це мені не хочеться ще крім космічної угорської вчити хоча б базову Румунську. Тому в цій групі мені цікава Словаччина та Чорногорія, мови яких близькі до української.
3) Болгарія, Албанія, Північна Македонія. Про Болгарію було багато реклами ще в середині нульових. Але таке враження, що країна стоїть на місці. Так, нерухомість росте в межах інфляції долара і буде рости й надалі, але хотілося б росту нерухомості ще й завдяки економічному та політичному факторах (вступ в НАТО, ЄС тощо).
Додаткова група для ризикових інвесторів - Сербія, Молдова, Боснія - на мою думку в межах 10-15 років дані країни все ж будуть в ЄС, хто має стільки часу і готовий ризикнути - чому б і ні? ))

В своїх розрахунках робите туж саму помилку яку робили донецькі тікаючи в Краматорськ чи Харьків в 2014. Правильно було тікати в Чернівці.
Вся Східна Европа була є та буде в зоні ризику.

Тепер про Балкани.
Словенія та Хорватія точно вийшли з зони нестабільності.
Інщі ні.
Фактор релігійно - етнічної єдності населення слід ставити на перше місце.
З початку 90-х років буваю на Кіпрі (на той час, це одне з небагатьох місць куди можна було поїхати з України без візової бюрократії)
Але Північний Кіпр, Туретчина, постійно бачив вояк з миротворчого контингенту, що несуть службу на кордоні з турецькою частиною... Все це не дає впевненості в безхмарному майбутньому цього прекрасного острову.
UA

С нами с: 19.07.08
Благодарил (а): 1887 раз.

1
2
1
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 12:50

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

The_Rebel писал(а):мені краще вкласти в країну, яка може "вистрілити" на протязі 5-10 років

вам однозначно в Албанию)))
Прохожий

С нами с: 05.06.13
Благодарил (а): 945 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 13:08

Прохожий писал(а):
  The_Rebel писал(а):мені краще вкласти в країну, яка може "вистрілити" на протязі 5-10 років

вам однозначно в Албанию)))

Поздно.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 13:36

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Мозговым штурмом, одной бригадой и бабками вы могли бы реализовать какой-то мини квартал коттеджей, срубив тыщ 800
Бетон

С нами с: 17.12.22
Благодарил (а): 227 раз.

6
3
2
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 13:40

UA писал(а):
  The_Rebel писал(а):Цікаве вийшло обговорення - в основному балканські країни, але я б включив в порівняння ще найближчих сусідів нової Європи, тож вийде список різних країн на різний смак на гаманець інвестора. Для себе я розділив країни на 3 групи за економікою, рівнем життя та цінами нерухомість:
1) "Східно-Європейські тигри" - найбільш розвинені країни, де нерухомість подекуди вже досягає рівня країн Заходу. До цієї групи віднесу: Польща, Чехія, Словенія та Хорватія. Мені дуже цікаві останні 3 з них, в Чехії жив десь рік, ну а Словенія/Хорватія - природа просто бомба та й мова подібна до нашої. Але ця група країн скажу чесно - для мене поки "не по Сеньке шапка";
2) Словаччина, Румунія, Угорщина, Чорногорія. Дана група буде потроху наздоганяти тигрів, тому можна орієнтуватись на них у плані потенціалу до росту. Погоджуюсь з Акуртом, що Румунія є досить перспективною в цій групі. Та і близькість до України грає роль. Я взяв в Угорщині більше по особистим причинам. Через це мені не хочеться ще крім космічної угорської вчити хоча б базову Румунську. Тому в цій групі мені цікава Словаччина та Чорногорія, мови яких близькі до української.
3) Болгарія, Албанія, Північна Македонія. Про Болгарію було багато реклами ще в середині нульових. Але таке враження, що країна стоїть на місці. Так, нерухомість росте в межах інфляції долара і буде рости й надалі, але хотілося б росту нерухомості ще й завдяки економічному та політичному факторах (вступ в НАТО, ЄС тощо).
Додаткова група для ризикових інвесторів - Сербія, Молдова, Боснія - на мою думку в межах 10-15 років дані країни все ж будуть в ЄС, хто має стільки часу і готовий ризикнути - чому б і ні? ))

В своїх розрахунках робите туж саму помилку яку робили донецькі тікаючи в Краматорськ чи Харьків в 2014. Правильно було тікати в Чернівці.
Вся Східна Европа була є та буде в зоні ризику.

Тепер про Балкани.
Словенія та Хорватія точно вийшли з зони нестабільності.
Інщі ні.
Фактор релігійно - етнічної єдності населення слід ставити на перше місце.
З початку 90-х років буваю на Кіпрі (на той час, це одне з небагатьох місць куди можна було поїхати з України без візової бюрократії)
Але Північний Кіпр, Туретчина, постійно бачив вояк з миротворчого контингенту, що несуть службу на кордоні з турецькою частиною... Все це не дає впевненості в безхмарному майбутньому цього прекрасного острову.

Якщо дивитися з цієї сторони, то думаю, що якраз Польща прийме перший удар на себе, а в інших країнах ще можна буде встигнути вийти з нерухомості. Але я вірю, що і всю Україну не віддадуть х-лу, не те що натівську Польщу
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 15:51

Що б там не казали, а народ з Польщі потихеньку валить. Днями дивився квартиру. Продає пара з дитиною. Років по 30 обом. Вона полька, він бразилець. Виїжджають до Бразилії. Типу спокійніше. Бояться великої війни.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 15:56

The_Rebel писал(а):
  b3320413 писал(а):The_Rebel
Какую цель при инвестировании вы видете?

...
Третє - витрати (в т.ч. утримання самої нерухомості). Якщо купувати для себе, то в даному віковому діапазоні мені краще підходить країна, де може й менші доходи, але й менша вартість життя
Ну і адміністрування також грає роль, не хочеться займатись ремонтом на відстані.
...

Чисто для довідки, нікого не умовляю, чисто для інформації: утримання моєї квартири в Туреччині (Анталія) - квітень 2024 (з 10 по 24 квітня був відсутній вдома):
- квартплата - внесок в ОСББ - 210 лір або 7 (сім) доларів. З червня буду платити 500/31=16,2 долари на місяць.
- водоспоживання та водовідведення - 18 лір або 0,58 долара за квітень.
- електрична енергія - 95 лір або 3,5 долара за квітень.
- інтернет та телефон+ТВ - 450 лір або 15 доларів. За квітень. Безліміт.

ЦЕ ВСІ ВИТРАТИ.
Податок на нерухомість сплатив ще в січні - точно не пам"ятаю, здається чи 20, чи 40 доларів за рік.
Квартира 1+1 площею 60 кв.м.

Про адміністрування:
- коли буваю за кордоном, то квартиру закриваю, все відключаю, попереджаю голову ОСББ.
- авто - при моїй відсутності вдома - на парковці аеропорту (останні раз за 2 тижня в квітні заплатив 1000 лір або приблизно 30 доларів за 2 тижня. Таксі туди і назад вийшло б в 1,5 рази дорожче).
Последний раз редактировалось akurt Вт 07 май, 2024 00:51, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 06 май, 2024 18:00

gonchik74 писал(а):Що б там не казали, а народ з Польщі потихеньку валить. Днями дивився квартиру. Продає пара з дитиною. Років по 30 обом. Вона полька, він бразилець. Виїжджають до Бразилії. Типу спокійніше. Бояться великої війни.

Поки велика війна приде до Польщі, в Бразилії тебе вже 10 разів пограбують/згвалтують/підстрелять.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

#<1 ... 901902903904905 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор