Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21302131213221332134 ... 2897>
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:10

Беріть приклади, пане Bolt, позитивні, а не негативні.
В мене одні знайомі - грошей стільки, що вже в погріб не влазять - спочатку надіслали сина вчитися на Мальту.
«Ну не смог он на Мальте учиться. Неправильно там учат».
Тоді відправили у Велику Британію.
«Ну не смог он в Великобритании учиться. Неправильно там учат».
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:14

gonchik74 написав:Було таке, давали знижки. Правда давали лише тим діткам, що вступили до війни. Мотивували тим, що, мовляв, розуміємо, змінились у батьків обставини. Тим хто вступив після початку війни не давали. Мотивували тим, що ви, друзі, вже все бачили і повинні були правильно оцінити свою (батьківську) фінансову спроможність. У мене дитина знайомих з Канади в Нідерланди збирається вступати.

Вчора говорив з приятелем: його син (українець) працює в одному з університетів Великої Британії (викладач).
Так сказав, що в його університеті вчаться безкоштовно українці.
Якось квота прийому є. Докладно я не розпитував, бо сильно здивувався, що таке є.
Той наш українець - викладач того університету - сотворив вже «наукову групу», яка займається досить цікавою ПРАКТИЧНОЮ темою «(видалено, справа в бізнесова, і приватна)», і в тій групі працюють не тільки студенти-українці, але і залучають дистанційно поважних/досвідчених/перевірених справами фахівців з України. Є такі. Розумні та досвідчені.
Теж був я здивований, як організували справу (а ідею підказав батько того викладача, бо трохи знав, що є така - колись модне в бізнесі слово - «тема»).
Востаннє редагувалось akurt в Вів 21 тра, 2024 23:22, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:16

Bolt написав:Сусід вчить старшу доньку у Вроцлавській коецерваиорії. Я його запитав колись, що головне, для навчання за кордоном, він відповів, що гроші Зара він свого малого, якому 17 років, який тут типа в школі в 10-му класі на сімейному навчанні 😏 і в політехнічному коледжі з якого по схемі без НМТ на третій курс львського політеха можна попасти вивіз до польші(в сусіда там старі батьки у Вроці живуть вже досить давно) Наскільки, я зрозумів, що він в результаті ні там не вчиться ні тут. Внук маминої подружки вернувся з Німеччини до Києва (6 - й клас) не зайшло навчання в інтеграційному класі з дітьми бидло біженців зі сходу).
Малого бувший однокласник, чухнув два роки тому до Іспанії(досить щамодна родина) Збирається поступати в Нідерландах.
Трохи погуглив цю тему. Виявилося, що рік навчання для українських біженців був з початку війни 2-3 тис євро, з цього року майже у всіх вузаз підносять до 10-15 кілоєвро на рік.Це не говорячи, що там мабуть з тими знаннями, що дають у нас в школах туди фіг поступишь.
Короче, в якись львівський полутех, його ще якось зажену. А потім вдасця чути. В разі, чого доведеться Тису перепливати.

чомусь на цій гілці люблять паплюжити українську освіту 8) але вже не один раз чув, що в тій же німецькій школі підготовка наших учнів виявляться набагато сильнішою за місцевих - по математиці.
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:18

Дюрі-бачі написав:
  gonchik74 написав:+4 громадянина Польщі, -4 громадянина України.
Мій прогноз, що Україна отримає -кілька мільойнів і ще сотні тисяч ФОП закриються...

а ви завжди додавайте прогноз, а що буде без цього.

а без цього не буде держави України й ще мільйони біженців, але вже на зовсім інших умовах
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:21

akurt написав:Обговорювали з його батьком - дуже не бідною людиною - вкладався в ділянки землі біля Азовського моря - в яку суму обійдеться навчання сина за кордоном.
Оцінювали від 100 000$ до 200 000$ - за ціною 1 чи 2 ділянок на березі Азовського моря…
На що можна витратити 100-200к доларів для навчання в Німеччині, де навчають за символічну плату (у порівнянні з "платними" країнами - практично безкоштовно) всіх, головне щоб німецькою мовою? Орендовати садибу в лісі і кожного дня літати на навчання гвинтокрилом?
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 502 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:28

Shaman написав:
  Bolt написав:Сусід вчить старшу доньку у Вроцлавській коецерваиорії. Я його запитав колись, що головне, для навчання за кордоном, він відповів, що гроші Зара він свого малого, якому 17 років, який тут типа в школі в 10-му класі на сімейному навчанні 😏 і в політехнічному коледжі з якого по схемі без НМТ на третій курс львського політеха можна попасти вивіз до польші(в сусіда там старі батьки у Вроці живуть вже досить давно) Наскільки, я зрозумів, що він в результаті ні там не вчиться ні тут. Внук маминої подружки вернувся з Німеччини до Києва (6 - й клас) не зайшло навчання в інтеграційному класі з дітьми бидло біженців зі сходу).
Малого бувший однокласник, чухнув два роки тому до Іспанії(досить щамодна родина) Збирається поступати в Нідерландах.
Трохи погуглив цю тему. Виявилося, що рік навчання для українських біженців був з початку війни 2-3 тис євро, з цього року майже у всіх вузаз підносять до 10-15 кілоєвро на рік.Це не говорячи, що там мабуть з тими знаннями, що дають у нас в школах туди фіг поступишь.
Короче, в якись львівський полутех, його ще якось зажену. А потім вдасця чути. В разі, чого доведеться Тису перепливати.

чомусь на цій гілці люблять паплюжити українську освіту 8) але вже не один раз чув, що в тій же німецькій школі підготовка наших учнів виявляться набагато сильнішою за місцевих - по математиці.

Щоб зламати цю тенденцію (паплюження нашої освіти) скажу, що таки є школи, після яких реально вступити в класний виш. Але вони радше виняток.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:31

Bolt написав:
.А вывозить просто, от возможной мобилизации, через семь, ну пусть пять лет не имеет особого смысла. К тому времени думаю все рассосётся.
я так в 2014 думал :(
flysoulfly

Подякував: 1888 раз.
Подякували: 329 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:33

Shaman написав:

Не спорю, що в нас в Україні ще лишились осередки де більш-менш якісно навчають, типу львівського Фіз-мат ліцею, але їх дуже мало. Загалом рівень днища.Мені малого до НМТ підготувати, тільки цього року коштувало тисяч 50, не рахуючи бензину і часу. В англійську, починаючи з першого класу взагалі вже викинуто кільку куе з результатом В1(під питанням),скоріше А2. 😏
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:34

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:чомусь на цій гілці люблять паплюжити українську освіту але вже не один раз чув, що в тій же німецькій школі підготовка наших учнів виявляться набагато сильнішою за місцевих - по математиці.

Цілком з цим згоден. В Україні звісно не найкраща освіта, але і далеко не найгірша із конкретних кейсів: колега закінчив школу в Ужгороді, бакалаврат - в Києві, магістратуру - в Франції, там же захистив PhD.
Ще одна студентка закінчила Бакавлаврат в Ужгороді, магістратуру подвійну з Італією, забрали в аспірантуру до США...
Ну і як я вже казав: деякі колеги вийшли на європейський ринок репетиторства, готують до вступу європейських діток...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Вів 21 тра, 2024 23:35, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 21 тра, 2024 23:35

Ну, М-Audi краще знати, де літати гвинтокрилами.
Ми з батьком того студента обговорювали декілька варіантів та навчання в декількох різних країнах.
Звісно, ви витрати на проживання, харчування, страховки та транспорт не враховуєте, а ми враховували все.
Але я не проти: нехай діти навчаються безкоштовно.
Чого і ні. Якщо таке є.
Востаннє редагувалось akurt в Вів 21 тра, 2024 23:36, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 21302131213221332134 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 2 гостей