Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21302131213221332134 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:03

Було таке, давали знижки. Правда давали лише тим діткам, що вступили до війни. Мотивували тим, що, мовляв, розуміємо, змінились у батьків обставини. Тим хто вступив після початку війни не давали. Мотивували тим, що ви, друзі, вже все бачили і повинні були правильно оцінити свою (батьківську) фінансову спроможність. У мене дитина знайомих з Канади в Нідерланди збирається вступати.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:10

Беріть приклади, пане Bolt, позитивні, а не негативні.
В мене одні знайомі - грошей стільки, що вже в погріб не влазять - спочатку надіслали сина вчитися на Мальту.
«Ну не смог он на Мальте учиться. Неправильно там учат».
Тоді відправили у Велику Британію.
«Ну не смог он в Великобритании учиться. Неправильно там учат».
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:14

gonchik74 писал(а):Було таке, давали знижки. Правда давали лише тим діткам, що вступили до війни. Мотивували тим, що, мовляв, розуміємо, змінились у батьків обставини. Тим хто вступив після початку війни не давали. Мотивували тим, що ви, друзі, вже все бачили і повинні були правильно оцінити свою (батьківську) фінансову спроможність. У мене дитина знайомих з Канади в Нідерланди збирається вступати.

Вчора говорив з приятелем: його син (українець) працює в одному з університетів Великої Британії (викладач).
Так сказав, що в його університеті вчаться безкоштовно українці.
Якось квота прийому є. Докладно я не розпитував, бо сильно здивувався, що таке є.
Той наш українець - викладач того університету - сотворив вже «наукову групу», яка займається досить цікавою ПРАКТИЧНОЮ темою «(видалено, справа в бізнесова, і приватна)», і в тій групі працюють не тільки студенти-українці, але і залучають дистанційно поважних/досвідчених/перевірених справами фахівців з України. Є такі. Розумні та досвідчені.
Теж був я здивований, як організували справу (а ідею підказав батько того викладача, бо трохи знав, що є така - колись модне в бізнесі слово - «тема»).
Последний раз редактировалось akurt Вт 21 май, 2024 22:22, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:16

Bolt писал(а):Сусід вчить старшу доньку у Вроцлавській коецерваиорії. Я його запитав колись, що головне, для навчання за кордоном, він відповів, що гроші Зара він свого малого, якому 17 років, який тут типа в школі в 10-му класі на сімейному навчанні 😏 і в політехнічному коледжі з якого по схемі без НМТ на третій курс львського політеха можна попасти вивіз до польші(в сусіда там старі батьки у Вроці живуть вже досить давно) Наскільки, я зрозумів, що він в результаті ні там не вчиться ні тут. Внук маминої подружки вернувся з Німеччини до Києва (6 - й клас) не зайшло навчання в інтеграційному класі з дітьми бидло біженців зі сходу).
Малого бувший однокласник, чухнув два роки тому до Іспанії(досить щамодна родина) Збирається поступати в Нідерландах.
Трохи погуглив цю тему. Виявилося, що рік навчання для українських біженців був з початку війни 2-3 тис євро, з цього року майже у всіх вузаз підносять до 10-15 кілоєвро на рік.Це не говорячи, що там мабуть з тими знаннями, що дають у нас в школах туди фіг поступишь.
Короче, в якись львівський полутех, його ще якось зажену. А потім вдасця чути. В разі, чого доведеться Тису перепливати.

чомусь на цій гілці люблять паплюжити українську освіту 8) але вже не один раз чув, що в тій же німецькій школі підготовка наших учнів виявляться набагато сильнішою за місцевих - по математиці.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:18

Дюрі-бачі писал(а):
  gonchik74 писал(а):+4 громадянина Польщі, -4 громадянина України.
Мій прогноз, що Україна отримає -кілька мільойнів і ще сотні тисяч ФОП закриються...

а ви завжди додавайте прогноз, а що буде без цього.

а без цього не буде держави України й ще мільйони біженців, але вже на зовсім інших умовах
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:21

akurt писал(а):Обговорювали з його батьком - дуже не бідною людиною - вкладався в ділянки землі біля Азовського моря - в яку суму обійдеться навчання сина за кордоном.
Оцінювали від 100 000$ до 200 000$ - за ціною 1 чи 2 ділянок на березі Азовського моря…
На що можна витратити 100-200к доларів для навчання в Німеччині, де навчають за символічну плату (у порівнянні з "платними" країнами - практично безкоштовно) всіх, головне щоб німецькою мовою? Орендовати садибу в лісі і кожного дня літати на навчання гвинтокрилом?
M-Audio

С нами с: 23.03.11
Благодарил (а): 667 раз.

2
4
1
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:28

Shaman писал(а):
  Bolt писал(а):Сусід вчить старшу доньку у Вроцлавській коецерваиорії. Я його запитав колись, що головне, для навчання за кордоном, він відповів, що гроші Зара він свого малого, якому 17 років, який тут типа в школі в 10-му класі на сімейному навчанні 😏 і в політехнічному коледжі з якого по схемі без НМТ на третій курс львського політеха можна попасти вивіз до польші(в сусіда там старі батьки у Вроці живуть вже досить давно) Наскільки, я зрозумів, що він в результаті ні там не вчиться ні тут. Внук маминої подружки вернувся з Німеччини до Києва (6 - й клас) не зайшло навчання в інтеграційному класі з дітьми бидло біженців зі сходу).
Малого бувший однокласник, чухнув два роки тому до Іспанії(досить щамодна родина) Збирається поступати в Нідерландах.
Трохи погуглив цю тему. Виявилося, що рік навчання для українських біженців був з початку війни 2-3 тис євро, з цього року майже у всіх вузаз підносять до 10-15 кілоєвро на рік.Це не говорячи, що там мабуть з тими знаннями, що дають у нас в школах туди фіг поступишь.
Короче, в якись львівський полутех, його ще якось зажену. А потім вдасця чути. В разі, чого доведеться Тису перепливати.

чомусь на цій гілці люблять паплюжити українську освіту 8) але вже не один раз чув, що в тій же німецькій школі підготовка наших учнів виявляться набагато сильнішою за місцевих - по математиці.

Щоб зламати цю тенденцію (паплюження нашої освіти) скажу, що таки є школи, після яких реально вступити в класний виш. Але вони радше виняток.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:31

Bolt писал(а):
.А вывозить просто, от возможной мобилизации, через семь, ну пусть пять лет не имеет особого смысла. К тому времени думаю все рассосётся.
я так в 2014 думал :(
flysoulfly

С нами с: 13.01.09
Благодарил (а): 1945 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:33

Shaman писал(а):

Не спорю, що в нас в Україні ще лишились осередки де більш-менш якісно навчають, типу львівського Фіз-мат ліцею, але їх дуже мало. Загалом рівень днища.Мені малого до НМТ підготувати, тільки цього року коштувало тисяч 50, не рахуючи бензину і часу. В англійську, починаючи з першого класу взагалі вже викинуто кільку куе з результатом В1(під питанням),скоріше А2. 😏
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 21 май, 2024 22:34

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):чомусь на цій гілці люблять паплюжити українську освіту але вже не один раз чув, що в тій же німецькій школі підготовка наших учнів виявляться набагато сильнішою за місцевих - по математиці.

Цілком з цим згоден. В Україні звісно не найкраща освіта, але і далеко не найгірша із конкретних кейсів: колега закінчив школу в Ужгороді, бакалаврат - в Києві, магістратуру - в Франції, там же захистив PhD.
Ще одна студентка закінчила Бакавлаврат в Ужгороді, магістратуру подвійну з Італією, забрали в аспірантуру до США...
Ну і як я вже казав: деякі колеги вийшли на європейський ринок репетиторства, готують до вступу європейських діток...
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Вт 21 май, 2024 22:35, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
  #<1 ... 21302131213221332134 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама