Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21342135213621372138 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 07:03

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz писал(а):Причем филологи нужны будут самой высокой квалификации.
Мне моя препод по Инглишу как-то рассказала ситуацию из ее жизни.
Были большие переговоры между двумя делегациями и в результате очень маленькой смысловой ошибки переводчика, после недельных переговоров одно сторона просто поднялась и ушла.

Колега в мене власник ІТ компанії. Розповідав як через непорозуміння з клієнтом при складанні технічного завдання трохи помились в бізнес логіці і в результаті з кожної транзакції страховій компанії йшов платіж в 100 разів більший ніж треба. Кажуть помітили десь через тиждень і в результаті фірма (читай колега з власної кишені) компенсувала клієнту 20k$.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 08:52

Ще мій викладач англійської, з багаторічним досвідом в Британії казала: 2Краще спеціаліст в галузі з посереднім знанням іноземної мови, ніж найкращий філолух з нулем знань в галузі".

Перекладав мені такий філолух статтю чи рекомендації з мобільного зв'язку. Такого брєда я ніколи ще не читав. Мусив його прогнати і перекладав сам, навіть без словника краще вийшло нашвидкоруч.
Кочевник

С нами с: 16.02.17
Благодарил (а): 406 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 08:57

Які знання, в яких галузях?! А звичайним репетиторством доробляти нє?!
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:03

Bolt писал(а):Які знання, в яких галузях?! А звичайним репетиторством доробляти нє?!

Спитай філологів, як вони перекладають медичні тексти, юридичні, або військові... Без відповідних знань в цих галузях той переклад має невелику цінність.

Нагадало, як дура-коректоригиня в тексті про напівпровідники всі терміні "дірка" замінила на "отвір".
Кочевник

С нами с: 16.02.17
Благодарил (а): 406 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:10

Кочевник писал(а):
  Bolt писал(а):Які знання, в яких галузях?! А звичайним репетиторством доробляти нє?!

Спитай філологів, як вони перекладають медичні тексти, юридичні, або військові... Без відповідних знань в цих галузях той переклад має невелику цінність.

Нагадало, як дура-коректоригиня в тексті про напівпровідники всі терміні "дірка" замінила на "отвір".

Одною з причин, чому відправив доньку на цей напрямок, було, що в молодших класах на Репетиторству вчителька на моїх дітях заробила пару штук ує. Я собі логічно подумав, що завжди можна влаштуватися училкою на ЗП, щось біля мінімалки і норм заробляти на репетиторстві. Там навіть галімого В1 вистачить з головою.
Последний раз редактировалось Bolt Чт 23 май, 2024 09:18, всего редактировалось 1 раз.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:15

Всяке буває в житті, от сестра кума закінчила французьку філологію, а працює тепер вихователькою в садочку при посольстві в Бельгії...
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:17

Дюрі-бачі писал(а):Всяке буває в житті, от сестра кума закінчила французьку філологію, а працює тепер вихователькою в садочку при посольстві в Бельгії...

Колись читав, що якщо білий в Китай, і пару слів можеш англійською до купи стулити, то вже тебе рахують за англійця чи американця і можеш влаштуватися вчителем англійської в школу чи садочок. 😎
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:21

Кочевник писал(а):Ще мій викладач англійської, з багаторічним досвідом в Британії казала: 2Краще спеціаліст в галузі з посереднім знанням іноземної мови, ніж найкращий філолух з нулем знань в галузі".

Перекладав мені такий філолух статтю чи рекомендації з мобільного зв'язку. Такого брєда я ніколи ще не читав. Мусив його прогнати і перекладав сам, навіть без словника краще вийшло нашвидкоруч.

Філолог - все ж я вкладаю в це поняття глибший сенс. Насамперед, це вміння спілкуватися з людьми, чітко доносити свою думку, будувати основні лінії розмови/конференції, виділяти головне і тп. На противагу технарям, для яких це важко, їм краще колупатися в техніці або втикати в монітор, багато хто з них боїться людей і спілкування. Зазвичай філологів ставлять на організаторські посади (до прикладу, а айті це може бути скрам-мастер, продукт-менеджер і тп)
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:55

Зі мною у відділі звітності великої міжнародної компанії працювала дівчина з освітою "Славістика" та роком болгарської філології. Можливо, ще якісь швидкі курси з бухобліку пройшла, або просто підручник купила. Крім непоганої з/п, отримувала кількасот злотих додатково за знання болгарської. А найбільші доплати були за знання нідерландської, норвезької, німецької. Бо знайти носіїв, бажаючих переїхати у Польщу, було вкрай важко.
В корпоративному центрі Люфтганзи в Кракові практично усі посади вимагають знання німецької мінімум В1.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 23 май, 2024 09:58

Як висновок хочу сказати, що у філолога значно більше перспектив ніж в багатьох інших спеціальностей, навіть в того ж юриста чи економіста, особливо в контексті еміграції.
Дюрі-бачі

1
  #<1 ... 21342135213621372138 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой