Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21342135213621372138 ... 2897>
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 09:52

Re: Еміграція, заробітчанство

Ще мій викладач англійської, з багаторічним досвідом в Британії казала: 2Краще спеціаліст в галузі з посереднім знанням іноземної мови, ніж найкращий філолух з нулем знань в галузі".

Перекладав мені такий філолух статтю чи рекомендації з мобільного зв'язку. Такого брєда я ніколи ще не читав. Мусив його прогнати і перекладав сам, навіть без словника краще вийшло нашвидкоруч.
Кочевник

Подякував: 401 раз.
Подякували: 189 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 09:57

Які знання, в яких галузях?! А звичайним репетиторством доробляти нє?!
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:03

Bolt написав:Які знання, в яких галузях?! А звичайним репетиторством доробляти нє?!

Спитай філологів, як вони перекладають медичні тексти, юридичні, або військові... Без відповідних знань в цих галузях той переклад має невелику цінність.

Нагадало, як дура-коректоригиня в тексті про напівпровідники всі терміні "дірка" замінила на "отвір".
Кочевник

Подякував: 401 раз.
Подякували: 189 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:10

Кочевник написав:
  Bolt написав:Які знання, в яких галузях?! А звичайним репетиторством доробляти нє?!

Спитай філологів, як вони перекладають медичні тексти, юридичні, або військові... Без відповідних знань в цих галузях той переклад має невелику цінність.

Нагадало, як дура-коректоригиня в тексті про напівпровідники всі терміні "дірка" замінила на "отвір".

Одною з причин, чому відправив доньку на цей напрямок, було, що в молодших класах на Репетиторству вчителька на моїх дітях заробила пару штук ує. Я собі логічно подумав, що завжди можна влаштуватися училкою на ЗП, щось біля мінімалки і норм заробляти на репетиторстві. Там навіть галімого В1 вистачить з головою.
Востаннє редагувалось Bolt в Чет 23 тра, 2024 10:18, всього редагувалось 1 раз.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:15

Всяке буває в житті, от сестра кума закінчила французьку філологію, а працює тепер вихователькою в садочку при посольстві в Бельгії...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:17

Дюрі-бачі написав:Всяке буває в житті, от сестра кума закінчила французьку філологію, а працює тепер вихователькою в садочку при посольстві в Бельгії...

Колись читав, що якщо білий в Китай, і пару слів можеш англійською до купи стулити, то вже тебе рахують за англійця чи американця і можеш влаштуватися вчителем англійської в школу чи садочок. 😎
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:21

Кочевник написав:Ще мій викладач англійської, з багаторічним досвідом в Британії казала: 2Краще спеціаліст в галузі з посереднім знанням іноземної мови, ніж найкращий філолух з нулем знань в галузі".

Перекладав мені такий філолух статтю чи рекомендації з мобільного зв'язку. Такого брєда я ніколи ще не читав. Мусив його прогнати і перекладав сам, навіть без словника краще вийшло нашвидкоруч.

Філолог - все ж я вкладаю в це поняття глибший сенс. Насамперед, це вміння спілкуватися з людьми, чітко доносити свою думку, будувати основні лінії розмови/конференції, виділяти головне і тп. На противагу технарям, для яких це важко, їм краще колупатися в техніці або втикати в монітор, багато хто з них боїться людей і спілкування. Зазвичай філологів ставлять на організаторські посади (до прикладу, а айті це може бути скрам-мастер, продукт-менеджер і тп)
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:55

Зі мною у відділі звітності великої міжнародної компанії працювала дівчина з освітою "Славістика" та роком болгарської філології. Можливо, ще якісь швидкі курси з бухобліку пройшла, або просто підручник купила. Крім непоганої з/п, отримувала кількасот злотих додатково за знання болгарської. А найбільші доплати були за знання нідерландської, норвезької, німецької. Бо знайти носіїв, бажаючих переїхати у Польщу, було вкрай важко.
В корпоративному центрі Люфтганзи в Кракові практично усі посади вимагають знання німецької мінімум В1.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 10:58

Як висновок хочу сказати, що у філолога значно більше перспектив ніж в багатьох інших спеціальностей, навіть в того ж юриста чи економіста, особливо в контексті еміграції.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 23 тра, 2024 11:26

Громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв'язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, зобов'язані протягом 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. N 563 стати на військовий облік шляхом особистого прибуття до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів за їх вибором.

Усі вже квитки взяли?
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

#<1 ... 21342135213621372138 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей