|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:20
trololo
так в том и дело, что когда нормальные аккумы даже литий-ион стоят в нормальной заводской станции, вероятность пожара близка к нулю. сколько происходит пожаров и сколько их них от аккумов? короче чем больше о чем то говорят, тем сильнее все боятся
-
smdtranz
-
-
- Подякував: 13 раз.
- Подякували: 111 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:21
trololo написав:але в більшості випадків - літій іон це стрьомний самопал, із бу авто ячейок, на дешевих БМС склепаних кулібіним в гаражі.
Скажу більше, всі чули про відкликання елетроавтомобілів, і причина була у самозайманні комірок, і іх повинні були утилізувати, але вони пішли на продаж в Україну... Тому з розбірок автоакумів, то ще та гра з долею.
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:25
smdtranz написав:trololo так в том и дело, что когда нормальные аккумы даже литий-ион стоят в нормальной заводской станции, вероятность пожара близка к нулю. сколько происходит пожаров и сколько их них от аккумов? короче чем больше о чем то говорят, тем сильнее все боятся
згоден, що проблема перебільшена. це як газовий балон - дотримуйся ТБ і все буде ок. але ж шанс загорітись не нульовий, правда? і якщо загорілось шансів потушити нуль. а LIFEPO4 ще більше зменшує цей ризик. ціни плюс мінус такі самі, трохи більше важать, але для дому не критично. тому не бачу зараз особливих переваг іону. собі замовив ліфери з китаю. літій іон і ліфер - це як газ балон і електро плита, обпектись можна і там і там, але електро все одно безпечніше у всьому
Востаннє редагувалось trololo в Чет 11 лип, 2024 16:26, всього редагувалось 1 раз.
-
trololo
-
-
- Подякував: 2691 раз.
- Подякували: 1423 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:28
trololo написав: Бетон написав:Ну если жить надоело и надоел ремонт и квартира, то можно и литиевый. А есть у него ферум или нет, вскрытие потом покажет.
вам треба трошки підтянуть матчасть, а то ще десь опозоритесь. залізофосфатні не горять навіть при КЗ и пробитому корпусі. різниця з літій іонними більша ніж між AGM та автоакумом. абсолютно різна хімія, різна напруга комірок. літій іон (зазвичай це збірки із авто) я теж нікому додому не рекомендую. але є тесли на Lifepo (китайські модел 3) - їх можна, вже бачив на олх продають, але ціни як на нові призматики, тому сенсу нема. 90% всіх порад в інтернеті з приводу акумів та інверторів від людей які не знають базові поняття, але дуже впевнені у своїх знаннях 
Не треба мені нічого натягувать. Знаю я різницю. Візьміть технічку і почитайте ризики. Хто такий впевнений, хай ставить їх хоть біля ліжка. Що там китайці напхають і як воно вибухне при короткому, наприклад, покаже розтин. В мене на объєктах стоять свинцеві по 10 років (ресурс років 5, потім заміна) і все гаразд. На квартирах з 2022 і все працює.
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:31
Бетон написав:Не треба мені нічого натягувать. Знаю я різницю. Візьміть технічку і почитайте ризики. Хто такий впевнений, хай ставить їх хоть біля ліжка. Що там китайці напхають і як воно вибухне при короткому, наприклад, покаже розтин. В мене на объєктах стоять свинцеві по 10 років і все гаразд. На квартирах з 2022 і все працює.
якби знали різницю, не писали би що її нема  зато тепер знаєте, можна не дякувати. є закони фізики та хімії, які не ми придумали і не нам спростовувати. літій залізо фосфатні акуми на порядок безпечніше ніж літій іонні в частині пожежної безпеки. це факт. і це їх основна перевага
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:33
trololo написав: Бетон написав:Не треба мені нічого натягувать. Знаю я різницю. Візьміть технічку і почитайте ризики. Хто такий впевнений, хай ставить їх хоть біля ліжка. Що там китайці напхають і як воно вибухне при короткому, наприклад, покаже розтин. В мене на объєктах стоять свинцеві по 10 років і все гаразд. На квартирах з 2022 і все працює.
якби знали різницю, не писали би що її нема  зато тепер знаєте, можна не дякувати. є закони фізики та хімії, які не ми придумали і не нам спростовувати. літій залізо фосфатні акуми на порядок безпечніше ніж літій іонні в частині пожежної безпеки. це факт. і це їх основна перевага
Ну ви поюзайте якийсь час, якщо все нормально буде, мы теж на них перейдемо
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 11 лип, 2024 16:42
та це не новинка якби, вони вже мабуть років пять поступово заміщують літій іонні в стаціонарних системах, де вага та обєм не критичні. вже і до автомобілів підбираються. але буду тримати в курсі. зараз сам на свинці сижу
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 11 лип, 2024 17:18
Бетон написав: trololo написав: Бетон написав:Не треба мені нічого натягувать. Знаю я різницю. Візьміть технічку і почитайте ризики. Хто такий впевнений, хай ставить їх хоть біля ліжка. Що там китайці напхають і як воно вибухне при короткому, наприклад, покаже розтин. В мене на объєктах стоять свинцеві по 10 років і все гаразд. На квартирах з 2022 і все працює.
Ну ви поюзайте якийсь час, якщо все нормально буде, мы теж на них перейдемо
Півтора року юзаю ліфепо4. Щодо їх займистості, то наприклад при порушенні цілісності, лі-іон горить, як фейерверк, а ліфепо - ніякої реакції. Вдосталь відео з тестами. В цьому плані вони куди безпечніші. А свинець / що гель, що агм - звісно дешевше, але - зарядка повільна, і з цим нічого не поробиш - напруга падає пропорційно розряду що теж не гуд - габарити і вага. Навіть для того ж роутера - вже громіздке, і на верхній полиці в шафі воно трохи напрягає. А на пару квт*год збірка то взагалі на пів комори
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 11 лип, 2024 17:42
Faceless написав:Пару годин це смішно. Потрібно забезпечити автономність хоча б на 8 годин
самый дешёвый способ купить 2-3 родных аккумулятора, если нужен только ноут, все остальное запитано.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 11 лип, 2024 18:15
vitaliiangel написав: Faceless написав:Пару годин це смішно. Потрібно забезпечити автономність хоча б на 8 годин
самый дешёвый способ купить 2-3 родных аккумулятора, если нужен только ноут.
Ну це досить специфічна ситуація що потрібен тільки ноут. Якщо він не для роботи - то звісно можна обійтися і так, хоч і колхозно буде. Краще, імхо, вже кілька павербанків з PD, враховуючи, що вони заряджатимуться довго - то більше одного. Якщо ж ноутбук/комп потрібен для роботи, то мабуть і з монітором - тут варто підходити більш капітально. Для безперебійного інету знову ж таки, якщо це чисто для дозвілля - можна і з павербанками з перехідниками бавитися, якщо для роботи - то варто і провайдера надійного мати, а краще два, і окремо вирішити це питання, якщо не братися глобально за бекап всього житла, дорого-багато
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-