Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Ще поспілкувався з другом в Ірландії. Вже почав отримувати зарплату в школі. От з податками там майже як у нас: купа видів і складні формули, але бухгалтерія все сама рахує і чистими йому із 900 платять 700 євро "на руки" щоп'ятниці. Хоча зарплата вчителів суттєво вище ніж на заводі рибу чистити за 500 євро, з яких податки не знімається
Дюрі-бачі написав:Ще поспілкувався з другом в Ірландії. Вже почав отримувати зарплату в школі. От з податками там майже як у нас: купа видів і складні формули, але бухгалтерія все сама рахує і чистими йому із 900 платять 700 євро "на руки" щоп'ятниці. Хоча зарплата вчителів суттєво вище ніж на заводі рибу чистити за 500 євро, з яких податки не знімається
А як з орендою? Бо як я чув, оренда не в селі там виходить ну дуже дорого
Ірландія досить специфічна країна. Тому з неї і виїхав на прожиття в Бельгії мій приятель. Так ось, він здає свій Таунхаус не близько до Дубліна (здається 190 км) за 850€. Цікаво порахувати прибутковість. Ринкова ціна його нерухомості зараз 300 000€+. (Брав десь років 10 тому в кредит за 80 000€ з первинним внеском в 30 000€ - гроші, виручені за продаж двушки-панельки в Дніпрі (25000€)). Тоді, якщо відштовхуватися від сучасної ціни (а вона реальна, тому що його сусід виставив на продаж), то получається: 300000 - 100% 12*850 - х% x=12*850*100/300000=3,4% річних. Він задоволений, тому що: - саме 850€ - виплата за кредитом за приватний будинок в Бельгії (я в розмові випадково пару раз сказав слово «квартира» - дуже ображався та виправляв: «будинок»); - в Ірландії досить висока плата за медичне страхування; - робота в Бельгії приносить прибуток вдвічі більший за роботу в Ірландії. Вчора тільки з ним спілкувався…
Для пана Дюрі-бачі з метою передачі родичу в Німеччину. Можливо, німецькі порядки будуть здаватися "дитячою забавою". Надіслала приятелька, яка виїхала за Програмою прийому українців та працює в Великій Британії бухгалтером. Має дочку-школярку.
Так ось: покарання в школі за відсутність дитини в ЮК повністю лягає на батьків. Школи звітують про attendance . І кожен неавторизований прогул автоматично перетворюється на фінансові штрафи на кожного з батьків. Перший раз по 160 фунтів за дитину на кожного з батьків (!). Тобто якщо двоє дітей - то штраф 640 фунтів.
Другий раз теж скільки ж. Третій - до 2500 і кримінальне покарання. Авторизованим вважається прогул в звʼязку з хворобою з підтвердженням від лікаря, поїздка на похорон (теж до найближчих родичів) і все. Поїздка до бабусі не вважається причиною для прогулу. Ось так ! Офіційна схема штрафів - нижче.
Shaman написав:в нашій ментальності несплата податків не є злочином поки що - напевне переважна більшість українців та форумчан в тому числі свого часу не сплатила ті чи інші податки.
Прямо по Фрейду. От не треба цих узагальнень, якщо Ви так робите - це не означає що всі українці такі. Більшість в Україні - нормальні, працьовиті і честні люди.
akurt написав:Всі інструкції зібрано в США під одну обкладинку та така книжка вільно продається за 20 доларів. Tax-Free Wealth: How to Build Massive Wealth by Permanently Lowering Your Taxes by Tom Wheelwright CPA, Robert Kiyosaki - foreword, et al. https://www.amazon.com/s?k=tax+free+wea ... d2lqp5wo_e
Не подумайте: це не "чиста теорія", не "наука на кінчику гусячого пера": реальна інструкція. Просто треба читати/вчитися та виконувати.
Кіосакі - це першопроходець в інфоциганстві. Будь-яка людина з вищою економічною освітою Вам це скаже. Якщо що, то я колись витратив час на одну з його книг - та писанина не коштує і пенні (с).
Shaman написав:в нашій ментальності несплата податків не є злочином поки що - напевне переважна більшість українців та форумчан в тому числі свого часу не сплатила ті чи інші податки.
Прямо по Фрейду. От не треба цих узагальнень, якщо Ви так робите - це не означає що всі українці такі. Більшість в Україні - нормальні, працьовиті і честні люди.
пан "аудитор" - якщо шалена кількість людей отримує зп в конвертах - то вони теж не сплачують податки. й пересічні ще полюбляють схеми - а можна мені все неофіційно, бо я ще отримую допомогу як безробітний. чи мені менше, бо я ще хочу субсидію оформити. так й живемо.
ви завжди працювали офіційно? звісно, окрім роботи в аудиті
пан "аудитор" - якщо шалена кількість людей отримує зп в конвертах - то вони теж не сплачують податки. й пересічні ще полюбляють схеми - а можна мені все неофіційно, бо я ще отримую допомогу як безробітний. чи мені менше, бо я ще хочу субсидію оформити. так й живемо.
ви завжди працювали офіційно? звісно, окрім роботи в аудиті
Ви реально прикидуєтесь? Як найманий працівник може платити податки, якщо це робить бухгалтер ТОВки (узагальнено)? В Україні наймані робітники ніяк не мають змоги платити податки, за них це роблять роботодавці. От до них і задавайте питання. А не звинувачуйте цілу націю в податковому ухилянні.
Всюди де я працював - я жодним чином не міг вплинути на головбуха чи власника підприємства. Так само в Польщі - я ніяк не можу вплинути на працедавця, щоб він платив-чи не платив мені ЗП білу чи чорну. Дивіться трохи далі власного носа.
BIGor написав:Всюди де я працював - я жодним чином не міг вплинути на головбуха чи власника підприємства.
До слова, родич має власну фірму і всім працівникам пропонує: мінімалка на карту + решта в конверті з комісією 6%, або все на карту, але мінус всі податки (34%). За весь час з 5 десятків працівників тільки одна жінка обрала другий варіант
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Чет 22 сер, 2024 13:38, всього редагувалось 1 раз.