Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
airmax78 написав:Туреччина валиться в імперсько-релігійний угар. Час там все продавати. Не кажіть що я не попереджав.
Знавець ви наш того що і куди "валиться"... Ну а для загального розвитку читаємо: Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratingsпідвищило кредитний рейтинг Туреччини з «B+» до «BB-» і визначило прогноз рейтингу як стабільний. "Знання робить життя красним" (українська приказка).
І що ж Ви так в житті занадто часто помиляєтеся? Не солідно для віденського біженця...
Спробуєте потім використати цей рейтинг як аргумент при продажу своєї нерухомості.
Дюрі-бачі написав:В контексті еміграції: очікую, що Ердоган ще до наступних виборів почне свою "маленьку переможну війну", яка остаточно доведе економіку Туреччини до стану гіршого України 2013
І з ким, на вашу думку? Курдів ніби і так вже задавили по самі помідори. Не з Ізраїлем ж, вписуватися за голодупих палестинських терористів
Не виключено що і з Ізраїлем. Тут все залежить від ступеню істерії в яку він введе країну. Поки що це більше риторика, але це дуже небезпечна і безвідповідальна риторика, бо така риторика рано чи пізно призводить до реальної війни.
Востаннє редагувалось airmax78 в Пон 09 вер, 2024 11:08, всього редагувалось 1 раз.
Bolt написав:Хресний мого малого(племінник дружини) взагалі закінчив метрологію в львівському полутесі , що не заважає зараз заробляти п"ятірку кує, як QA не виходячи зі своєї квартири у Львові.
Це хіба історія іспіху? Яка в нього буде пенсія? 50 доларів США?
чомусь забувається, що у будь-якій країні без накопичення власних коштів пенсія буде мінімальною, яка не дозволить нормально жити. єдина відміна в тому, що на Заході є інстітуції, які допомагають збирати кошти, беручи на себе питання, куди їх інвестувати. в нас це доводиться робити самостійно.
а так з 5 куо можна в України непогану пенсію організувати - треба пам'ятати, що частину коштів треба відкладати, а не всі витрачати...
Польща з Україною підписали договір про визнання стажу, це перше, по друге частина часу все ж буде в Польщі з оф доходами. По третє - є накопичувальний фонд, там десь виходить за 1,7 року = 1 ЗП. PPK називається. Ну тобто 70 доларів ніяк не має бути.
BIGor написав:Там скоріше Британія загниває після Брексіту, щодо Польщі - теж не все так однозначно, приїзжають поляки з Англії і кажуть що все дуже дорого - приклад, чашка еспрессо в кав'ярні - 2,5-2,7 Євро, чи та сама нерухомість. Щодо Львова - поступово дешева робоча сила вимивається - і от смисл няні найматися до того самого ІТ-шника на 400 доларів, якщо кордони вікриті, і вона може поїхати в Італію на 2000 Євро робити те саме в теплі.
В Німеччині кава так і коштує якщо не дорожче. Брав еспресо в автобані на заправці 2.25 євро. В барі ще дорожче
В Берліні брав за 2,5 - 2,7 Євро в центрі в кавярні. Хоча кажуть, Берлін дешеве місто в Німеччині.
Дюрі-бачі написав:В контексті еміграції: очікую, що Ердоган ще до наступних виборів почне свою "маленьку переможну війну", яка остаточно доведе економіку Туреччини до стану гіршого України 2013
І з ким, на вашу думку? Курдів ніби і так вже задавили по самі помідори. Не з Ізраїлем ж, вписуватися за голодупих палестинських терористів
Не виключено що і з Ізраїлем. Тут все залежить від ступеню істерії в яку він введе країну. Поки що це більше риторика, але це дуже небезпечна і безвідповідальна риторика, бо така риторика рано чи пізно призводить до реальної війни.
Туреччина ще не настільки авторитарна країна, щоб почати війну з Ізраілем за бажанням президента. питання, чи його все-таки усунуть в результаті виборів, чи він якось буде правити до скону. в другому випадку можливі варіанти.
тому це так, риторика, незрозуміло правда для кого. як на мене, основний ризик для Туреччини саме в оцьому сповзанню в надто релігійність на противагу світської держави, яку заснував Ататюрк. а от запобіжника, який він же створив, вже немає, Ердоган його поламав...
після того, як Анкара подала заявку на вступ до організації БРІКС, можна подивитись на ситуацію більш масштабно. Й усвідомити, що турецький президент намагається сприймати свою країну як «державу балансу» між Заходом і Глобальним Півднем. Й одночасно продемонструвати Заходу, що якщо із Туреччиною не будуть рахуватися, вона знайде своє місце поруч із Китаєм і Росією.
Саме так сприймають ситуацію прихильники Ердогана у самій Туреччині. У виданні Aydınlık його оглядач Сергат Латіфоглу наголошує, що рішення Ердогана — «важливий крок, що дозволяє відкинути кайдани Заходу й розвивати економіку, динаміка якої за останні 10 років у світі посилилася». «Заявкою до БРІКС Туреччина зробила важливий крок у бік сильнішої економіки та більш незалежної зовнішньої політики», — зазначає оглядач.
У групі БРІКС, в якій усім заправляють Китай та Росія, ніхто не порушує таких тем, як права людини або принцип верховенства права. Уряду так, зрозуміло, комфортно, але найближчими роками ми з вами побачимо, що членство в БРІКС — неправильний крок. Побоююся, що збитки від нього будуть великими
Але як український журналіст, який памʼятає часи «багатовекторної зовнішньої політики» президента України Леоніда Кучми, я все ж таки погоджуся не зі швейцарським, а з тим турецьким колегою, який сприймає заявку у БРІКС як загрозу розвитку демократії. Адже чим ближче ти до диктаторів — тим більше в тебе спокуси грати за їхніми правилами.
мені здається влада Туреччини повторює ту ж помилку, що й влада Китаю. а саме, що економічне зростання - це їх особиста заслуга, й Захід тут не до чого. й не бачить, що є значна кореляція між суспільним укладом та рівнем економіки.
крок хибний, але подивимось, чи все закінчиться - можливо це лише елемент торгу, який так полюбляють на сході...
Востаннє редагувалось Shaman в Пон 09 вер, 2024 11:47, всього редагувалось 1 раз.
Ну після всіх дій Ердогана українці мають забути про Турцію. Та і вже не така дешева та Туреччина зараз. Хай у них свої дружбани "росіяни, палестинці, іранці та сирійці" свої Євро на курортах лишають. Ну звичайно це моя особиста думка.
На практиці йде зворотній процесс - кількість українців в Анталії та Аланії збільшується щодня.
Я це знаю як один із лідерів української діаспори Анталії. Ось зранку займався адаптацією нашої родини з Дніпра - шукають хоч якусь роботу. Я запропонував їм - враховуючи, що Робочу візу відкрити майже неможливо - зайнятися тим, що має назву Clеаning. Організували рекламу. Дав адреси крутих Забудовників, де здаються в експлуатацію будинки та квартири сегменту "Дорого", порадив як спілкуватися з охоронцями на вході, які оголошення зробити.
Зростає попит на оренду квартир саме серед наших. Відновив давати телефони наших українських "чорних рієлтерів". Почали задавати питання "як відкрити рахунок в турецькому банку без отримання картки ВНП" (ніяк неможливо). Як та де знімати гроші з карток українських банків (можна - є банкомати з комісією не більше 2%). Питають чи варто отримувати Поліс туристичного страхування (втомився вже пояснювати що варто і чи перевіряють його на кордоні). До речі Приватбанк суттєво за останній місяць підвищив вартість Полісів туристичного страхування - здається не вдвічі, а навіть втричі. Чисто об"єктивно: якщо почитати новини дня в Україні, то люди починають думати про те, де та як пережити зиму... Ще цікаво про контингент прибулих новачків. Думаєте це пенсіонери або мамочки з дітьми? Помиляєтеся...
P.S. Новинка сезону - раніше такого не було - питають в оренду кімнату, а не квартиру. Я так розумію грошей вже залишилося мало. Раніше такого не було. Статистики купівлі квартир нашими не маю - турки оголосять через тиждень, а я на відстані близько 4 000 км від Анталії - не слідкую ніяк, хоча один незрівноважений сьогодні чи вчора на цьому форумі знову писав, що я самий знаменитий в світі рієлтор. Президент чи Генеральний директор. Приємно, блін. Солідно мабуть!