Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22962297229822992300 ... 2898>
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 13:30

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:чомусь забувається, що у будь-якій країні без накопичення власних коштів пенсія буде мінімальною, яка не дозволить нормально жити

Є вийнятки: в тій же Норвегії мінімальна пенсія 23 тис. крон (більше 2 тис. Є). Забезпечує цілком достойний рівень життя
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 14:00

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:чомусь забувається, що у будь-якій країні без накопичення власних коштів пенсія буде мінімальною, яка не дозволить нормально жити

Є вийнятки: в тій же Норвегії мінімальна пенсія 23 тис. крон (більше 2 тис. Є). Забезпечує цілком достойний рівень життя

газ та найбільший суверений фонд, й відносно невелике населення? в ОАЕ напевне така ж ситуація. але це виключення, економіку не обдуриш...
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 14:02

Новини краківського ІТ.
Firma Volvo inwestuje w Krakowie. Na terenie kompleksu biurowego Brain Park przedsiębiorstwo stworzyło centrum innowacji, w którym pracę znajdzie ponad 500 specjalistów z branży IT.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 14:52

News from France

Спілкуюся зараз з нашими, які зараз проживають у Франції. Планую проживати у Франції не менше місяця.
Цікаво про медицину.
Розказують, що знадобився нашим людям прийом лікаря «Вухо, горло, ніс».
Термін очікування на прийом: 1 місяць.
Їхати до поліклініки 1 годину 10 хвилин.
Лікар - французський єврей.

Краще не хворіти.

P.S. Вивчаю французьку мову: «Жю пю?»
Це означає «Можна ще налити віскі?»
- Жю пю.

Фото вночі з вікна моєї тимчасової квартири: собор XVII сторіччя, є вакансія кюре.
Не жартую.
Зображення
Цікаво про кордон. В’іжджав з Чехії в Німеччину / були хвилювання щодо дій німецьких прикордонників. Офіцер німецький глянув на українські номери серії ВС - махнув рукою: проїжджайте без зупинки. По Франціі - платні автотраси - дозволена швидкість 130 км/год. Разом заплатив карткою 60€ (це три різні ділянки). Скажете дорого?
Останні 120 км їхав невеличкими містечками - то краще б заплатив 60€: обмеження швидкості то 90 (з табличкою «7 км»), то 70, то 50, то навіть 30. Аж втомився.
Ото, пане Bolt, нехай син вчиться: грошей треба для життя багато!
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 15:39

News from France

Пан rjkz вже доповідав про школу в США.
Я доповідав про школу в Канаді: в двох різних класах навчаються безкоштовно діти племінниці та харчування в школі безкоштовне.

Сьогодні за обідом домовився про те, що на цьому або на наступному тижні мене запросять на обід у французьку школу.
Тут так:
- діти мають перерву на обід з 11-15 до 11-45.
- в класі 25 дітей.
- тримають окремого повара та мають спеціально обладнану кухню: я навіть зазирнув: все з нержавійки.
- батьки платять да обід 3,5€. Різницю доплачує мерія. Щоби ви зрозуміли у Франції кава може коштувати від 1,5 до 3€, тістечко 4€, багет 1,3€.
- повар щоденно сам закуповує харчі на ринку.

Мій звіт буде після реального відвідування шкільної їдальні. Давно не був. А коли був, то був в пріоритеті: я був учнем батька, який трагічно загинув на військовому заводі в свої 40 років і для мене буде окреме харчування в школі.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 08 вер, 2024 16:03, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 15:55

Shaman написав:
  Bolt написав:Блін прочитав про той технічний університет Єіндховена. Рік навчання 13300 до 15000€.Нк кисло. Із умов всього навсього атестат 10 балів по всім предметам, по профільних 10+ баоів(думаю з корупцією в укр школах цілком реально), 6, 5 балів з Ielts-мабуть реально.
Одне питання з врахуванням гуртожитків і їжі де взяти з 20 кілоєвро/рік на то задоволення?!Я би очканув продавати квартирку яка приносить орендний дохід, щоб вкластися в освіту своему мало у дивлячись, як він ударно починає вчитись в львівському полутєху.
Пи.Си.В контексті, що туди поступив малого бувший однокласник.

не забувайте, що оплата навчання не гарантує, що людину не відрахують навіть після першого курсу

Саме тому ми не рипались хочаб до Польщі. Бо там навіть за умови безкоштовного навчання польською мовою можна би було попасти на чималі гроші.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 15:58

anduzenko написав:
  Bolt написав:Хресний мого малого(племінник дружини) взагалі закінчив метрологію в львівському полутесі , що не заважає зараз заробляти п"ятірку кує, як QA не виходячи зі своєї квартири у Львові.

Мені вже майже полтинник і тупо нехочу виходити із зони комфорту.

Я під час війни вже п'ять разів виїжджав(останній раз півтора місяці тому) , в дружини 2-га група.У випадку, чого малий пісоя 18-ти років виїде, як супровід матері. Хоча він зараз тільки на першому курсі, тож наразі не актуально.

Короче на даному етапі ми вирішили, що так буде краще для нас.

Штош, ставки сделаны, ставок больше нет

Зображення

Я не думаю, що дійде до такого трешака, а якщо дійде тут до Польщі 80 км, і ломанеться такий натовп, що в разі чого знесуть той кордон нафіг.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 17:13

Re: Еміграція, заробітчанство

Туреччина валиться в імперсько-релігійний угар. Час там все продавати. Не кажіть що я не попереджав.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 20:28

Shaman написав:воно відразу видно з дописів, але інколи людина сама признається. "король", "імператор" - це що ж така за психологічна травма була в молоді роки, що досі не пройшла, а схоже лише погіршилася...
для людини, яка на словах так мандрує світом, дуже дивно. хіба що мандри, як у Жюля Верна :D

Пане Шамане - сидите десятки років безвилазно в тій 3-к панельці, що видав СРСР безкоштовно - то сидіть тихенько і мене не згадуйте.
Тихенько читайте про те, чого вам ніколи не насниться: про Еміграцію та про Заробітчанство.
Видно йому... видючий ви наш... з вікна обдертих нефарбованих останні 40 років вікон...
Я зараз у Франції.
Ось тут.
https://maps.app.goo.gl/GNwxjC7xbQmW6LQ59
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 08 вер, 2024 20:38

airmax78 написав:Туреччина валиться в імперсько-релігійний угар. Час там все продавати. Не кажіть що я не попереджав.

Знавець ви наш того що і куди "валиться"...
Ну а для загального розвитку читаємо:
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило кредитний рейтинг Туреччини з «B+» до «BB-» і визначило прогноз рейтингу як стабільний.
"Знання робить життя красним" (українська приказка).

І що ж Ви так в житті занадто часто помиляєтеся?
Не солідно для віденського біженця...
Востаннє редагувалось akurt в Нед 08 вер, 2024 22:40, всього редагувалось 3 разів.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 22962297229822992300 ... 2898>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей