|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 19 вер, 2024 06:53
Перше відео з цікавістю подивився. З двох причин: Юрій Мірошниченко - цікава людина, відома на всю Україну раніше своїми репортажами з Польщі. Давно не дивився його репортажі, тому досить цікаво. Друга: Приємно було подивитися на ті місця, де я був в квітні: я - як і він - прилетів літаком саме в місто Шарлотт, там взяв авто напрокат і два тижня мандрував. Дійсно все буде зелене: попадаєш наче на Житомирщину або Рівненщину. Про кліщів не чув, хоча «лазили» там з жінкою і по горах, і по долинах. Мене більше хвилювала реакція, або її відсутність на цвітіння трав - «сенная лихородка», алергічна реакція на трави, але нічого такого не було. Ціни на оренду там дійсно - а інакше і бути не може - нижчі, ніж в Каліфорнії, мінімум вдвічі. Наприклад, ми з нашими українцями відвідували ЖК неподалік таких міст як Шарлотт, Спартенбург, Грінвілл, то мінімальна ціна в таких приблизно нових ЖК, як у відео, була 1250$ на місяць. Це при тому, через тиждень наші люди в San Jose переїжджають з точно такого ЖК, як у відео, де оренда обходиться в 3600$ (вдвічі більше, ніж у відео), в приватний будинок (здається ціна буде 3000$). Ну і вірним є здивування з приводу зарплатні: в цих штатах зарплатня в 50 000…60 000$ на рік вважається досить високою. Наприклад, це зарплатня місцевого поліцейського або зарплатня кваліфікованої медичної сестри в госпіталі. Тут немає нічого дивного: різні штати - як різні держави з іншими податками та платежами. Важко уявити, але найкращі для мене спогади, це спогади про перебування в готелі Best Western Spartenburg Nord, де номер в готелі коштував смішні для США гроші - 56$ (рідко де в Каліфорнії ви знайдете аналогічний за 156$), та ще й з досить пристойним сніданком. Це про різницю в цінах.
Гарний будинок можна купити приблизно за 300 000$ - звісно і в голову нікому не прийде купувати за готівку - downpayment (первинний платіж) 20% приблизно 60 000$, на «закриття угоди» ще десь 10 000$, відсоткова ставка за кредитом орієнтовно 7% річних, кредит на 30 років, щомісячний платіж орієнтовно 1700$ на місяць. Ось це саме цікаве: за одну і туж ціну ти можеш орендувати житло, а можеш мати власне. Вирішуй сам. Все залежить від перспектив на твоїй роботі: вище rjkz вірно написав: звільнять не дай Боже - можеш отримати проблеми з обслуговуванням кредиту. Проблеми ці легко в тих умовах вирішуються. І ніхто нічого не втратить. Наприклад, десь тиждень тому я говорив з нашими з міста Spartenburg (а українців там вагон та малий візочок), то вони сказали, що ті будинки - нові під ключ із земельними ділянками, які я разом з ними мацав в квітні за ціною в 300 000$, вже в продажу за ціною в 350 000$. Щоби учасникам форуму закрити питання з уявленням про ті два штати, які межують, скажу, що в центрі міста Шарлотт цілі мікрорайони 2-о поверхових будинків в «стилі Вікторіанськоі епохи» - орієнтовно середини 19-ого сторіччя, всі досить оригінальні, всі деревʼяні і всі пофарбовані в різні кольори. То все будинки емігрантів з Європи тих часів. Не побоялися, приїхали, прижилися, перетерпіли, перемогли (в тих місцях в 19-му сторіччі були запеклі бої Громадянської війни 1861 року) та виграли: зараз їх нащадки «в шоколаді». Важливий історичний момент: в двох годинах їзди - узбережжя океану і великий порт. Порт заснований вихідцями з Європи - здається голландцями чи датчанами - відповідна архітектура будинків - і вони перші придумали привозити сюди із Африки рабів. Тому на вулицях і в супермаркетах контингент відповідний. Я не расист, але весь час відчував себе не комфортно, якщо не сказати більше. Подивимося, що буде далі.
Я думаю, що Юрій Мірошниченко не просто так прилетів: планує переїхати із Каліфорнії. Це зараз «модна штука» - такий переїзд в більш «дешеві» для прожиття штати. В нього двоє дітей та немає особливо цікавої роботи. Останні репортажі були про те, як заробляє доставкою і заробляв тільки на «покушать» в Сакраменто. Цікаве відео.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 19 вер, 2024 07:04, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4002 раз.
- Подякували: 1446 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Чет 19 вер, 2024 06:59
ФЕД собираться понизить учётную ставку на 0,5% так, что цены на американскую Недвигу в космос. 🚀
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 272 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 19 вер, 2024 08:31
akurt написав:за кредитом орієнтовно 7% річних, кредит на 30 років,
якщо це фіксована ставка то мене єдина реакція "ну вони тупі..."
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 19 вер, 2024 09:31
Дюрі-бачі написав: akurt написав:за кредитом орієнтовно 7% річних, кредит на 30 років,
Так відповідь є на 46-ій хвилині, саме там про цифри і ціни: - коли мій колишній підлеглий виграв Green card та приїхав саме в Sacramento (CA) - це було здається 7 років тому - то він саме там винайняв житло за 1200$. - коли Віталій Мірошниченко приїхав в Sacramento- - це було здається 3 роки тому - то винайняв житло вже за 1400$. - ну ось на 46-їй хвилині мінімальну ціну називають в 1800$. Інфляція, одначе. Всі як завжди все рахують вірно. І «тупих» немає…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Чет 19 вер, 2024 09:45
Дюрі-бачі написав: akurt написав:за кредитом орієнтовно 7% річних, кредит на 30 років,
перекредитуються під меншу, ділов то
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Чет 19 вер, 2024 09:49
flyman написав:перекредитуються під меншу, ділов то
Тобто в них банки нормально сприймають дострокове погашення і не вводять ніяких штрафних санкцій. І оплата не по ануїтету?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 19 вер, 2024 09:58
Дострокове погашення - будь ласка, без штрафних санкцій, але де ж таких дурнів знайти в США, щоби на це погодилися? Тому і дозволяється, і без штрафних санкцій. Чому ж не дозволити те, що ніколи не відбувається…
Я якось наводив реальний факт; - в 1999 році в США переїхав мій колишній шеф. Поселився в 2-к квартирі разом із родиною сина. Сашко цілих три місяця розсилав про себе резюме в різні фірми/контори. Взяли на роботу в Страхову компанію (колишнього м.н.с. Металургійного університету). - Сашко взяв в кредит на 20 років «кондомінімум» - це типу квартири у великому ЖК. - я зараз ціну того кондомініуму не памʼятаю, але точно памʼятаю, що я порахував кінцеву ціну і виявилося, що вона складає 200% від ціни в 1999 році. - я миттєво звʼязався із своїм колишнім шефом повідомити про те, що вони мабуть помилилися: «Ховайся хто може, вас одурили!» - а людина дуже спокійно сказала, що «тупих» немає і ніхто нікого не обурив, і що вони знають, що через 20 років вони випалять суму, вдвічі більшу за первинну, але це цілком нормально, бо за 20 років інфляція по долару все виправить. Для мене був шок, що існує інфляція по долару - я перепитав - і колишній шеф підтвердив, що тільки за роки з 1999 по здається 2002 інфляція за його підрахунками, склала 20%.
Ну ось: на сьогодні Сашко давно виплатив всі кредити, народив другу дитину, перша дитина, народжена в Україні, встигла не тільки закінчити університет в штаті Коннектикут, а й вийти заміж за чорношкірого, який не тільки «високий та стрункий», а ще й десь у нього є «ямка»…
P.S. Колишній шеф так і живе в тій самій 2-к квартирі. За неї як платив в 1999 році 200$, так і платить. Ще 1000$ на місяць як доплачувала держава «США», так і доплачує…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Чет 19 вер, 2024 10:30
Дюрі-бачі написав: flyman написав:перекредитуються під меншу, ділов то
Тобто в них банки нормально сприймають дострокове погашення і не вводять ніяких штрафних санкцій. І оплата не по ануїтету?
У меня 1% штраф за досрочное погашение. Тоесть если я завтра выиграю лотерею и приду закрывать ипотеку, то вместо 150к надо будет отлистать 151.5к. Ну тоесть не так чтобы очень страшно. Хотя хз есть ли смысл, мне дали типа высокий процент 3.3% годовых (на остаток, тоесть реальный получается 1.65%) так как я понаех без истории, если ничего радикально не изменится в ближ пару лет, то можно будет перекредитоваться под 2.2 - 2.4% года через 2 (то что испанцам дают). Так это % даже ниже инфляции, смысл тогда кредит заранее гасить. Единственное что есть смысл досрочно закрывать это мелкие кредиты. Так как там уже 5-7%, не очень приятно. Хочу машину сейчас закрыть за пару месяцев, а то оставлял деньги на первый взнос по ипотеке, и поэтому машину пришлось брать в короткий кредит под 6%.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Чет 19 вер, 2024 10:44
То ще у вас безкоштовний кредит - під 6%. В New York одна наша людина без кредитної історії взяла чи під 14, чи під 16%. І нічого. Жива. Посміхається… Без авто в нього робота б ніяк не виходила б… Він не офісний працівник: на викликах весь час - робота «по хазяйству» в приватних будинках. Здається зараз через знайомих в українській діаспорі щось там переоформив на 8%.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Чет 19 вер, 2024 11:01
akurt написав:То ще у вас безкоштовний кредит - під 6%. В New York одна наша людина без кредитної історії взяла чи під 14, чи під 16%. І нічого. Жива. Посміхається… Без авто в нього робота б ніяк не виходила б… Він не офісний працівник: на викликах весь час - робота «по хазяйству» в приватних будинках. Здається зараз через знайомих в українській діаспорі щось там переоформив на 8%.
Ну да в Америке походу и ипотеки под 2-3% нет - там все кредиты дороже. И мне впринципе нет смысла весь период выплачивать, первый взнос по ипотеке я уже оплатил, все равно каждый месяц лишние 3к остаются, под подушкой их нет смысла держать - лучше уже машину погасить. А там посмотрим, может на 2й домик соберу (первый взнос), буду в аренду сдавать. Тут много наших так делает так как платежи по ипотеке выходят 600-700евро, а аренда этого же дома 1200-1400, тоесть с головой хватает закрывать и простой, и ремонты, и всякие доп платежи. А через 20 лет у тебя получается полностью выкупленный 2й дом, который можно дальше сдавать и получать 2ю пенсию. Ну или просто продать.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1