Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23352336233723382339 ... 2897>
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:23

akurt написав:Ось американець бере калькулятор та при офіціянті вираховує: 64,45 х 0,15=9,66 долара та вписує вланоруч ручкою, яку подає офціянт: Tips 9,66.
Разом 74,11 долара.
Всі задоволені.
Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись. Звісно за бажання це можна владнати, але для цього треба: озвучити голосом, що ти не бажаєш платити так, можливо чекати на менеджера і розмовляти ще й з ним, терпіти несхвальні (навіть якщо вони такими не є) погляди з сусідніх столиків, тобто загалом провести деякий час в досить неприємній обстановці і за досить неприємним заняттям. Простіше заплатити, і ресторатори про це знають, тому й створюють свідомо такі умови. До вміння чи звички рахувати свої кошти це не має жодного стосунку. Апофеоз, я вважаю - це вимога сплатити чайові на екрані бензоколонки самообслуговування.

Це пояснює інше: якщо є вільних коштів - скажімо - 100 000 доларів - а це можуть бути просто бонуси за гарну роботу - у вересні - кінець фінансового року - то гріх їх БЕЗ ризику покласти на депозит під 5% річних та отримати колись - гроші ктшені не жмуть - 5 000 доларів.
[/quote][/quote]Тобто, порахувати, що поклавши зараз під 5% річних можна через деякий час отримати прибуток в 5000 доларів, а сплативши частину кредиту зекономити на майбутніх платежах 7000 доларів, і оцінити, що вигідніше, то ті американці, які "весь час все рахують" не можуть?
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 501 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:37

rjkz написав:
  Faceless написав:
BIGor написав:Що ви там жували? Що при повному достроковому погашенні у ануїтету буде більший залишок? Так і сума сплачених платежів при класичному буде більша, між іншим

На самом деле, надо смотреть с другой стороны океана, а не с украинской.
Американцы много раз в течении жизни переезжают.
И в случае аннуитета, их расходы на покупку, продажу и выплату мортгиджа будут намного выше рента. Эквити-же будет просто копеечной. Если не будет роста цены.

Скільки часу точиться дискусія навколо простого питання...
А все ж очевидно як божий день.
Людина хоче купити дім в іпотеку. Сплачувати іпотеку треба просто зараз з першого місяця. Фінансів в неї для цього є X. За класичною схемою перші платежі -- найбільші, тобто максимальна сума кредиту, з урахуванням щоб перші платежі не перевищували X -- буде нехай A, а на умовах ануітету - B, при чому B більше A. Клієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?
M-Audio

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:42

M-Audio написав:лієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?

M-Audio Ось ця логіка мені не зрозуміла... Я б теж хотів жити в пентахусі на 100 м2, але стільки грошей нема (ну точніше я б міг взяти в кредит під бішені % і потім 30 жити в рабстві), тому живу в 1к. 38 м2 "малосімейці"
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:44

M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.

В якому романі жахів ви це вичитали?
Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль).
Це якщо треба підписати власноруч в ресторані.
Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок,
Не читайте романів жахів.

P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти.
Ось це було як сюжет для роману.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 вер, 2024 09:59, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:48

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:
  M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.

Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль).
Це якщо треба підписати власноруч в ресторані.
Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок,
Не читайте романів жахів.

P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти.
Ось це було як сюжет для роману.
Поки що найзручніший спосіб оплати в ресторанах разом зі сплатою тіпсів - expirienza від mono. Нажаль, це тільки всередині України
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:55

Треба вивчити, що воно таке «expirienza від mono».
Я не так давно завів собі рахунок в mono, є цікаві функції у нього, але про це не чув, бо в мене це як «запасна картка».
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:05

Дюрі-бачі написав:
  M-Audio написав:лієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?

M-Audio Ось ця логіка мені не зрозуміла... Я б теж хотів жити в пентахусі на 100 м2, але стільки грошей нема (ну точніше я б міг взяти в кредит під бішені % і потім 30 жити в рабстві), тому живу в 1к. 38 м2 "малосімейці"

Так обидва варіанти - це кредит, коли грошей немає, але один із варіантів дає можливість взяти кращу конхветку прямо зараз, то в чому різниця?

До речі, щось мені торкнуло порахувати, так виходить, що різниця не така вже й велика, як мені здавалось. Відсотків на 30 можна взяти кредит більше за ануітетною схемою, і за це доведеться сплатити загалом на ті ж самі 30% більше відсотків (в перерахунку на ту саму суму кредиту).
До речі, тут цікава задача -- промоделювати, чи буде вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу, а використати для "підсилення" першіх платежів за класичною схемою, щоб вийти на той самий рівень власної спроможності (X в моєму пості) якраз в той момент, коли зя заощаджена частка закінчиться. Тобто, ясно, що вигідніше в грошах не буде (доведеться сплачувати відсотки з суми, яку можна було внести одразу), але можливо це дозволить заощадити на класичній схемі у порівнянні з ануітетною.
M-Audio

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:07

akurt написав:

З youtube, начебто від цілком живих людей. Але насправді не чув нічого такого від знайомих, які там живуть. В тім, ми і не так багато спілкуємось.
M-Audio

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:29

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Треба вивчити, що воно таке «expirienza від mono».
Я не так давно завів собі рахунок в mono, є цікаві функції у нього, але про це не чув, бо в мене це як «запасна картка».
Це сервіс для ресторанів/кафе в Україні, що по qr об'єднує меню, оплату рахунку, чайові (і все спишеться одним платежем) особисто офіціанту, відгук і оцінку, можливість розділити рахунок (без якихось комісій навіть за кредитні), чек з усім що замовили прямо в застосунку mono. І періодично з кешбеком ще.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:34

M-Audio написав:Так обидва варіанти - це кредит, коли грошей немає, але один із варіантів дає можливість взяти кращу конхветку прямо зараз, то в чому різниця?

До речі, щось мені торкнуло порахувати, так виходить, що різниця не така вже й велика, як мені здавалось. Відсотків на 30 можна взяти кредит більше за ануітетною схемою, і за це доведеться сплатити загалом на ті ж самі 30% більше відсотків (в перерахунку на ту саму суму кредиту).
До речі, тут цікава задача -- промоделювати, чи буде вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу, а використати для "підсилення" першіх платежів за класичною схемою, щоб вийти на той самий рівень власної спроможності (X в моєму пості) якраз в той момент, коли зя заощаджена частка закінчиться. Тобто, ясно, що вигідніше в грошах не буде (доведеться сплачувати відсотки з суми, яку можна було внести одразу), але можливо це дозволить заощадити на класичній схемі у порівнянні з ануітетною.

за реальною ставкою - це рівнозначні схеми оплати. тому ніякого заощадження не буде. якщо гасити достроково, ефект буде однаковий
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 23352336233723382339 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти