|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 22 вер, 2024 09:23
akurt написав:Ось американець бере калькулятор та при офіціянті вираховує: 64,45 х 0,15=9,66 долара та вписує вланоруч ручкою, яку подає офціянт: Tips 9,66.Разом 74,11 долара.Всі задоволені.
Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись. Звісно за бажання це можна владнати, але для цього треба: озвучити голосом, що ти не бажаєш платити так, можливо чекати на менеджера і розмовляти ще й з ним, терпіти несхвальні (навіть якщо вони такими не є) погляди з сусідніх столиків, тобто загалом провести деякий час в досить неприємній обстановці і за досить неприємним заняттям. Простіше заплатити, і ресторатори про це знають, тому й створюють свідомо такі умови. До вміння чи звички рахувати свої кошти це не має жодного стосунку. Апофеоз, я вважаю - це вимога сплатити чайові на екрані бензоколонки самообслуговування. Це пояснює інше: якщо є вільних коштів - скажімо - 100 000 доларів - а це можуть бути просто бонуси за гарну роботу - у вересні - кінець фінансового року - то гріх їх БЕЗ ризику покласти на депозит під 5% річних та отримати колись - гроші ктшені не жмуть - 5 000 доларів.
[/quote][/quote]Тобто, порахувати, що поклавши зараз під 5% річних можна через деякий час отримати прибуток в 5000 доларів, а сплативши частину кредиту зекономити на майбутніх платежах 7000 доларів, і оцінити, що вигідніше, то ті американці, які "весь час все рахують" не можуть?
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 632 раз.
- Подякували: 501 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Нед 22 вер, 2024 09:37
rjkz написав: Faceless написав:BIGor написав:Що ви там жували? Що при повному достроковому погашенні у ануїтету буде більший залишок? Так і сума сплачених платежів при класичному буде більша, між іншим
На самом деле, надо смотреть с другой стороны океана, а не с украинской. Американцы много раз в течении жизни переезжают. И в случае аннуитета, их расходы на покупку, продажу и выплату мортгиджа будут намного выше рента. Эквити-же будет просто копеечной. Если не будет роста цены.
Скільки часу точиться дискусія навколо простого питання... А все ж очевидно як божий день. Людина хоче купити дім в іпотеку. Сплачувати іпотеку треба просто зараз з першого місяця. Фінансів в неї для цього є X. За класичною схемою перші платежі -- найбільші, тобто максимальна сума кредиту, з урахуванням щоб перші платежі не перевищували X -- буде нехай A, а на умовах ануітету - B, при чому B більше A. Клієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Нед 22 вер, 2024 09:42
M-Audio написав:лієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір? M-Audio Ось ця логіка мені не зрозуміла... Я б теж хотів жити в пентахусі на 100 м2, але стільки грошей нема (ну точніше я б міг взяти в кредит під бішені % і потім 30 жити в рабстві), тому живу в 1к. 38 м2 "малосімейці"
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 вер, 2024 09:44
M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.
В якому романі жахів ви це вичитали? Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль). Це якщо треба підписати власноруч в ресторані. Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок, Не читайте романів жахів. P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти. Ось це було як сюжет для роману.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 вер, 2024 09:59, всього редагувалось 2 разів.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4000 раз.
- Подякували: 1444 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 22 вер, 2024 09:48
akurt написав: M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.
В якому романі жахів ви це вичитали? Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль). Це якщо треба підписати власноруч в ресторані. Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок, Не читайте романів жахів. P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти. Ось це було як сюжет для роману.
Поки що найзручніший спосіб оплати в ресторанах разом зі сплатою тіпсів - expirienza від mono. Нажаль, це тільки всередині України
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 вер, 2024 09:55
Треба вивчити, що воно таке «expirienza від mono». Я не так давно завів собі рахунок в mono, є цікаві функції у нього, але про це не чув, бо в мене це як «запасна картка».
-
akurt
-
-
- Подякував: 4000 раз.
- Подякували: 1444 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 22 вер, 2024 10:05
Дюрі-бачі написав: M-Audio написав:лієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір? M-Audio Ось ця логіка мені не зрозуміла... Я б теж хотів жити в пентахусі на 100 м2, але стільки грошей нема (ну точніше я б міг взяти в кредит під бішені % і потім 30 жити в рабстві), тому живу в 1к. 38 м2 "малосімейці"
Так обидва варіанти - це кредит, коли грошей немає, але один із варіантів дає можливість взяти кращу конхветку прямо зараз, то в чому різниця? До речі, щось мені торкнуло порахувати, так виходить, що різниця не така вже й велика, як мені здавалось. Відсотків на 30 можна взяти кредит більше за ануітетною схемою, і за це доведеться сплатити загалом на ті ж самі 30% більше відсотків (в перерахунку на ту саму суму кредиту). До речі, тут цікава задача -- промоделювати, чи буде вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу, а використати для "підсилення" першіх платежів за класичною схемою, щоб вийти на той самий рівень власної спроможності (X в моєму пості) якраз в той момент, коли зя заощаджена частка закінчиться. Тобто, ясно, що вигідніше в грошах не буде (доведеться сплачувати відсотки з суми, яку можна було внести одразу), але можливо це дозволить заощадити на класичній схемі у порівнянні з ануітетною.
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Нед 22 вер, 2024 10:07
akurt написав: M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.
В якому романі жахів ви це вичитали?
З youtube, начебто від цілком живих людей. Але насправді не чув нічого такого від знайомих, які там живуть. В тім, ми і не так багато спілкуємось.
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Нед 22 вер, 2024 10:29
akurt написав:Треба вивчити, що воно таке «expirienza від mono». Я не так давно завів собі рахунок в mono, є цікаві функції у нього, але про це не чув, бо в мене це як «запасна картка».
Це сервіс для ресторанів/кафе в Україні, що по qr об'єднує меню, оплату рахунку, чайові (і все спишеться одним платежем) особисто офіціанту, відгук і оцінку, можливість розділити рахунок (без якихось комісій навіть за кредитні), чек з усім що замовили прямо в застосунку mono. І періодично з кешбеком ще.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 вер, 2024 10:34
M-Audio написав:Так обидва варіанти - це кредит, коли грошей немає, але один із варіантів дає можливість взяти кращу конхветку прямо зараз, то в чому різниця? До речі, щось мені торкнуло порахувати, так виходить, що різниця не така вже й велика, як мені здавалось. Відсотків на 30 можна взяти кредит більше за ануітетною схемою, і за це доведеться сплатити загалом на ті ж самі 30% більше відсотків (в перерахунку на ту саму суму кредиту). До речі, тут цікава задача -- промоделювати, чи буде вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу, а використати для "підсилення" першіх платежів за класичною схемою, щоб вийти на той самий рівень власної спроможності (X в моєму пості) якраз в той момент, коли зя заощаджена частка закінчиться. Тобто, ясно, що вигідніше в грошах не буде (доведеться сплачувати відсотки з суми, яку можна було внести одразу), але можливо це дозволить заощадити на класичній схемі у порівнянні з ануітетною.
за реальною ставкою - це рівнозначні схеми оплати. тому ніякого заощадження не буде. якщо гасити достроково, ефект буде однаковий
-
Shaman
-
-
- Подякував: 770 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1