Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23492350235123522353 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Ср 02 окт, 2024 11:31

Ну так, Менорович, а причем же там "Там миллион наверно гектар или поле длч гольфа только потянет, страна большая, земли много?" В Украине вроде тоже земли много...
Я ж - наоборот - поддерживаю классный сценарий: думаю следующий будет про Антарктиду или планету Марс: поучить эскимосов или марсиан строить дом из "звездной пыли" будет же классно. Натыкать их носом, что без "ЖБ".

P.S. Картинки в журнале "Speed und motors" не смотрел: указал все реальные авто, которые реально ездят по улицам вашего города. В фильме все должно быть естественным и натуральным же. Перечень списал с сайта https://dnpr.com.ua/ua/post/top-5-samyh ... tnogo-doma
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 02 окт, 2024 12:38

Re: Еміграція, заробітчанство

Я не Менорыч а как и главный противник коммунистов в Думе - Вольфыч(не поверите)
Ссылка не ведёт к фото МакЛаренов и Ламб с Фераррями на Высоковольтной а просто топ новостей инфосайта
Вы лучше скажите - вы верите что картоннобумажные домики пусть и в самом неплохом месте Весткоаст но в значительном удалении от мест компактного проживания населения(городов) будут без всякого замаскированного девала стоить по 10куе/метр с ремонтом слепленным ногами мексиканцев?
По поводу девала и краха пример по любимой Османской империи. В 2005-06 лира стоила почти по паритету с долларом. Страна имела и имеет мощнейщий экспорт, в НАТО, неплохой курортный регион(два, турки любят Карадениз, там песочек почище). За 18 лет какой кульбит сделала лира к валютам мира и главное к ценам(в лирах) на основные виды топлива и продуктов питания???
Доллар тоже в 69году был огого, грамм золота стоил три баночки кокаколы, потом немного хухуху, потом на фоне нефти по 8-10/баррель охохо, а потом дом из говна и палок 1,5миллиона и без бассейна. Это девал или нет?
барабашов

С нами с: 16.06.15
Благодарил (а): 296 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 02 окт, 2024 19:39

Специально завтра узнаю как и сколько начисляется вода, свет, обслуживание в Стамбуле и какой бюрек или катмер можно купить за два бакса - 70лир
барабашов

С нами с: 16.06.15
Благодарил (а): 296 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 02 окт, 2024 19:45

О! Це мудро, підтримую.
Бо в наш час знати, в які гроші обходиться водовідведення в Стамбулі, електропостачання в Тель-Авіві, вода в Осло, інтернет у Люксембурзі та вивезення сміття в Копенгагені - то найперша в житті справа.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 окт, 2024 11:07

Еміграція, заробітчанство

News from Turkey

Отак сидиш в місті, яке є не першим в Україні, але і не другим - і зранку до вечора тебе не блохи кусають, а саме нагальне в житті питання:
"Який же курс турецької ліри, яку ніколи не тримав в руках, - до долара США?"

В принципі нічого дивного... Є купа українських приказок на цю тему, одну точно писати не буду, там про сумного песика, а ось цю пригадав:
"Голова без розуму, як ліхтарня без свічки".

А в цей самий час людей хвилює ЗОВСІМ інше питання.
Рекомендую ознайомитися з табличкою:
Изображение
Це інформація про зарплатню в місті Торонто (Канада).
Нас там сьогодні хвилює перший стовпчик.

Саме цим першим стовпчиком я займався весь ранок з приятелем - нашим українцем - який вже років 5 мешкає в Анталії. Ми разом ходили в походи в гори, я також зустрічався з його мамою (приїздила в гості до сина в Анталію декілька разів) та з його можливою жінкою (цю навіть відвозив в аеропорт на прохання мого приятеля). Було враження, що щось у них там "не зрослося" за тиждень її перебування в Анталії... Ну то таке... Але має деяку роль у подальших подіях.

Хлопець орендує 2-о кімнатну квартиру в Анталії в "закритому районі" в чудовому ЖК - з вікна від на Таврські гори заввишки в 2 400 м над рівнем моря та на плавальний 25-и метровий басейн його ЖК.
Саме тут декілька років тому відбулася наша зустріч та знайомство: я забрав його від ЖК та разом поїхали в гірськолижний центр Saklikent (43 км в гори від Анталії): нам з жінкою потрібна була компанія - то взяли нашого українця. Щоби весело було та морозний вітер у вухах шипів...

Хлопець гав з неба не хватав:
- не слухав порадників не надсилати своїх дітей на отримання ІТ-ної освіти, бо вона буцім-то вмирає; а ось і не вмерла і не вмирає...
- слухав мене та оформив візу за програмою CUAET та зробив ПРАВИЛЬНИЙ "хід конем": в лютому 2024 сів на літак в Стамбулі та всього за якихось там 375 доларів туди і назад (!) авіакомпанією KLM злітав Торонто, де отримав WORK Permit та пройшов необхідну для подальшої дії цього документа медичну комісію.
Мудро: тепер на руках і паспорт з відкритою канадською візою статусу WORKER (у мене VISITOR), і дозвіл на роботу на найближчі 3 роки з правом продовження.
- відразу в Канаді не залишався, бо мав діючий контракт на квартиру в Анталії до 1 листопада - і оплачено було за рік. Не хотів втрачати кошти...

Але зараз виникло питання таке. Важливе. Не подумайте, курс ліра/долар його хвилює так саме, як і мене: чисто для забезпечення проживання.

Хвилює інше:
- він працює вже декілька років на відому майже кожному з учасників цього форуму фірму. Я з подивом дізнався, що вона канадська, або має відношення до Канади (не буду перевіряти - а вам звісно не скажу).
- приступити тепер запропонували на Full time - і ось не повірете - 1 листопада. Саме 1 листопада спливає термін дії картки ВНП в Туреччині і розмова йшло як раз про таке:
"Що робити, як поєднати те, що не поєднується: бажання мати картку ВНП в Туреччині ("про всяк випадок"), бажання мати прописку/реєстрацію в "закритому" (!) районі Анталії (втратиш - вже ніколи не отримаєш право жити в престижному районі)"?
Заради цього згоден оплатити квартиру на рік вперед (!) - як він сказав "Щоби не втратити чудову звичну вже квартиру з видом на Таврські гори та на власний плавальний басейн з приємною ціною".

Ну ось: яку би ви пораду дали?
Я надав свій аргументований висновок та пораду.

Щоби вам легше було зорієнтуватися - дивимося в табличку: запропонована зарплатня за рік вище першого рядка.
Все як у приказці українській:
"Комусь міряти потримати руках те, чого ніколи в житті не тримав (наприклад, турецьку ліру). Ну а комусь голова не на те, щоб тільки кашкет носить!"
Последний раз редактировалось akurt Чт 03 окт, 2024 11:47, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 окт, 2024 11:17

akurt писал(а):Але зараз виникло питання таке. Важливе. Не подумайте, він не збоченець: курс ліра/долар його хвилює так саме, як і мене: чисто для забезпечення проживання.

Значить у Вас зарплата не в лірах і заощадження не в лірах.
ІТ-шники в Україні теж значно менше переймаються курсом.

Родичі друга, які ще в 2014 стали, напевно, першими мадярами родом із Донбасу, теж не переймалися, що курс форинта відносно євро просів із 350 при еміграції в 2022 до 400. Але коли вартість оренди зросла із 150 до 220 тис форинтів, то почали щось підозрювати.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 988 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 03 окт, 2024 11:54

В мене ніколи не було зарплатні в турецьких лірах.
По-перше, я купував нерухомість в Туреччині в якості "дачі" або "запасного аеропорту".
По-друге, в Туреччині, як і в інших країнах іноземець може працювати тільки з оформленням "Робочої візи".
Последний раз редактировалось akurt Чт 03 окт, 2024 15:56, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 окт, 2024 15:21

Для країн, де долар не є основною валютою, я вважаю найкращою таку схему:
На практиці все працює бездоганно за такою схемою:
- у вас в одному з місцевих (наприклад як у мене - турецьких) банків відкрито рахунки в лірах, доларах та євро;
- на рахунку в доларах/євро ви зберігаєте і долари, і євро.
- якщо Вам необхідно сплатити квартплату, інтернет, плату за воду або електрику - в місцевій валюті / нехай то будуть угорські Ірпінь, сербські динари або турецька ліра) просто на смартфоні конвертуєте певну частину доларів/євро в [турецькі ліри, наприклад] та здійснює е оплату або переказ.
Тому мене ІНФЛЯЦІЯ реально ніяк не хвилює. Або майже не хвилює.

Нехай вона хвилює інших.
Зараз на рахунку в державному Ziraat bank 223,90 лір або менше 10 доларів.
На днях треба буде платити за телефон/інтернет десь 450 лір (близько 12 доларів ) - натискання кнопок - оплата.
Все просто та зручно.
Закиди горе-фахівцвів у валюті про курс турецька ліра/долар США в мене особисто викликають просто посмішку.
Последний раз редактировалось akurt Чт 03 окт, 2024 16:00, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 окт, 2024 15:58

Про те, як стати мільйонером...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 988 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 03 окт, 2024 16:31

Дюрі-бачі писал(а):Про те, як стати мільйонером...

Після слів "Ипотека будет погашаться с арендних платежей" - можна не дивитись...
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
  #<1 ... 23492350235123522353 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама