Це як раз для невдалих кріптовалютчиква корисно подивитися.
Треба глянути, мабуть Біткоін знову просів...
|
|
Додано: Чет 03 жов, 2024 17:32
Це як раз для невдалих кріптовалютчиква корисно подивитися. Треба глянути, мабуть Біткоін знову просів... Востаннє редагувалось akurt в Чет 03 жов, 2024 23:26, всього редагувалось 1 раз.
Додано: Чет 03 жов, 2024 17:34
Я додивився до 6-ої хвилини і кинув... Востаннє редагувалось akurt в Чет 03 жов, 2024 19:28, всього редагувалось 1 раз.
Додано: Чет 03 жов, 2024 17:50
Про те, як стати мільйонером...
А чи треба ним становитися? Ось дивіться: сьогодні їздив з нашими українцями у Франції в супермаркет трохи скупитися - вони всю дорогу розказували досвід того, як тут наші у Франції реально так подоїли Макрона - що я поки що не буду розказувати, бо бідний наш біткоіневець, який сьогодні біситься наче на дворі 2020 рік, впаде в ступор від жадоби. Я розкажу цікавіше: які витрати у наших українців, які переселилися у Францію на прожиття. Перед цим скажу, що сьогодні моя жінка скупилася м"ясними продуктами в "М"ясна лавка" на 45 євро. А я скупився в супермаркеті на 55 євро - купив від меду та муки, від качиних ніжок до мінеральної води і кави. Так ось: родина наших українців. Живуть в 2-о поверховому будинку (на другому поверсі спальня, ванна, кабінет) , на першому - велика зала з каміном обіднім столом та виходом в кухню. З кухні є вихід у власний невеликий дворик та в гараж (на поверсі мінус 1, де є місця для двох авто). Прибуток: - чоловік приносить в дзьобику 3 300 євро на місяць. - жінка приносить в дзьобику 1200 євро на місяць. Витрати: - купили в кредит електроавто КІА Коnа - електричний - заряджають вдома - їздять мало - платили за електрику раніше 80 євро - зараз плать 100. Тут цікаво, що це передоплата, в кінці року буде перерахунок за реальними показниками. - водопостачання - 30; - водовідведення - 30. - інтернет, якісь ще витрати; - сказали, що комуналка на місяць все про все приблизно 200 (двісті) євро. - харчі на місяць сказали приблизно 800 євро. Тут слід врахувати, що і чоловік, і жінка 4 рази на тиждень харчуються на роботі (виплачуть символічні 3,80 євро за те). Питали, скільки ми з жінкою витрачаємо - жінка сказала що точно не рахували, але тричі на тиждень робимо закупи десь на 60...80 євро в середньому, але в ці цифри входить і вино. Точно ми реально не рахували. Витрати на кредит: - оплата кредита за будинок - якщо я вірно почув - то 650 євро - кредит на 24 роки. - оплата за кредит на авто - я не спитав вони не сказали. Ну теоретично мільйонером і не треба бути... Я вам скажу, що це ДУЖЕ скидається на очі: в м"ясних відділах всі пенсіонери купують тільки все саме дороге: якщо яловичина - то найдорожча - за 28 євро, а не за 16. Якщо це шинка - то за 20 євро, а не за 11. Якщо це креветки - то тільки королівські по 14-16 євро кіло. У відділі свинини (14 євро) жодного разу не бачив покупця взагалі... Податок на нерухомість 700 євро на рік. Ну ось, можна приблизно порахувати: - прийшло в місяць 4 500 євро; - вийшло з гаманця приблизно 2 700 євро. Чим не мільйонери... P.S. Є витрати на приватне медичне страхування - я цифри точно не запам"ятав - здається 2000 євро на рік. Дуже лалися: що воно "ніяке" на прийом до лікаря не попадеш... Востаннє редагувалось akurt в Чет 03 жов, 2024 17:57, всього редагувалось 1 раз.
Додано: Чет 03 жов, 2024 17:53
Re: Еміграція, заробітчанствоНе смотрел, но удивлен почему "Ипотека будет погашаться с арендних платежей" вызвала негатив. В Испании оно так и работает (проверено на опыте нескольких семей, у каждой по 5-10 объектов недвиги). Вот дом который я купил, платеж по ипотеке 650евро в месяц, а его аренда 1200евро/месяц. Ну понятно что минус простои, ремонт, налоги на владение имуществом, но даже в худшем случае в 0 уж точно выйдет. Так что вполне возможно гасить ипотеку сдавая дом в аренду.
П.С. В Польше мб не так, я так понял у вас там ипотеку под 3% фиг найдешь... Востаннє редагувалось slonomag в Чет 03 жов, 2024 17:55, всього редагувалось 1 раз.
Додано: Чет 03 жов, 2024 17:55
Re: Еміграція, заробітчанствоБудинок в Франції менше 200k ... Давайте глянем план мінімум: собі житло, 2 дітям по житлу, 2 дітям навчання в університеті (хоча б магістратура десь в США чи Лондоні) - це вже потребує сотні тисяч...
Додано: Чет 03 жов, 2024 18:03
Менше.
Не зовсім. Вони взяли в кредит в січні 2021 року - стартова ціна була 175 000 євро. Сторгувалися за 140 000 євро. Не все запам"ятав - здається під 2,5 відсотка річних, на 24 роки. Я тут багато мандрую , інколи - якщо є можливість - дивлюся у вітрини рієлторських контор - то розбіг цін є колосальний: від 140 000 євро до 440 000 євро. Це південь Франції, провінція Герс, орієнтир: Тулуза. Їздили дивилися що таке за палац маркіза після реставрації - 530 000 євро. Ну там реально круто. Сучасний ремонт, плавальний басейн, вид на гори Pyrenees; повна відсутність сусідів... Середня ціна на приватний будинок - орієнтир 240 000...260 000 євро. Це із земельною ділянкою від 40 до 90 соток.
Додано: Чет 03 жов, 2024 18:24
Виглядає як Pepertum mobile Хто ж ті дурні що в Іспанії сидять а оренді тоді?
Додано: Чет 03 жов, 2024 18:28
у вас трохи плутанина з різних схем взаємовідносин батьки-діти. я так бачу що на Заході ніхто не закладає купівлю житла для дітей. звісно, коли гроші є, батьки куплять для дітей. а в пересічних - власна іпотека, тому дітки мають подбати про житло самі. у Франції вища освіта теж безкоштовна - головне, щоб вистачило знань й магістратура десь в іншій країні - це теж не необхідність.
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter і 4 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|