Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Faceless написав:м? Хіба що в ситуації коли просто її немає, тоді зрозуміло
я станцией запитываю только газ. котёл.
Хорошо берём другой кейс, длительный блэкаут, больше 5 часов. Дилемма зарядить станцией всё вышеперечисленное и уменьшить работу котла на 1-2 часа или зарядить всю ту кучу павербанком за 40-60$. Котел за 40-60$ не запитаешь, стоит ли ёмкость и ресурс дорогой станции тратить на всякую мелочь?
Faceless написав:, і скоріше за все купується нова станція.
тут я с вами соглашусь, кроме авто не ремонтирую больше ничего, то что сломалось продаю на запчасти (предварительно конечно диагностирую, вдруг неисправность копеечная). Из сломанных павербанков достаю 18650 и вставляю их в новые.
Ну якщо станції вистачить тільки на пару годин тоді зрозуміло. Взагалі я виходжу з розрахунку, щоб автономність була від 8 годин.
Faceless написав:Ну якщо станції вистачить тільки на пару годин тоді зрозуміло. Взагалі я виходжу з розрахунку, щоб автономність була від 8 годин.
можно купить станцию за 5 куе ради того чтобы не было 2 лишних павербанка и 4 лишних шнура. Но вопрос старый, когда она себя окупит и что делать если она вдруг сломается? Моя станция стоит 12 тыс, котел от неё работает 5 часов.
При поломке я выну из нее 50 акб 18650 и за 2е суток куплю новую такую же с доставкой в почтомат на 1м этаже. Котел конечно павербанками не запитаю, но гаджеты и освещение этой поломки даже не заметят. Купить так просто другую станцию за 5куе я буду не готов. Крупные расходы должны заблаговременно планироваться. Скорее всего отнесу в ремонт и там же оставлю 100-300уе мастеру (читай те же 12 тыс но с другим первоначальным взносом). И целую неделю ещё буду ломать голову, чем зарядить смартфоны и планшеты. Вот такая математика.
Faceless написав:Ну якщо станції вистачить тільки на пару годин тоді зрозуміло. Взагалі я виходжу з розрахунку, щоб автономність була від 8 годин.
можно купить станцию за 5 куе ради того чтобы не было 2 лишних павербанка и 4 лишних шнура. Но вопрос старый, когда она себя окупит и что делать если она вдруг сломается? Моя станция стоит 12 тыс, при поломке я выну из нее 50 акб 18650 и за 2е суток куплю новую такую же с доставкой в почтомат на 1м этаже. Котел конечно павербанками не запитаю, но гаджеты и освещение этой поломки даже не заметят. Купить так просто другую станцию за 5куе я буду не готов. Крупные расходы должны заблаговременно планироваться. Скорее всего отнесу в ремонт и там же оставлю 100-300уе мастеру (читай те же 12 тыс но с другим первоначальным взносом). И целую неделю ещё буду ломать голову, чем зарядить смартфоны и планшеты. Вот такая математика.
Прикладами з крайнощів ви свої аргументи яскравіше не зробите За 5куо можна для блекаутів до 12год взагалі забути про їх існування, користуючись і електрочайниками і грилем і кавоваркою, хіба що без бойлера. Якщо є газ то взагалі на кілька днів. Уявіть що двоє людей працюють, у кожного робочий ноут, особистий ноут, монітори (може і по два), телефони, смарт годинники, гарнітури, навушники, ще треба заряджати ліхтарики і світильники. Це з малопотужного. Скільки треба павербанків, шнурів, зарядок, і скільки кіпешу все перемикати і заряджати коли вмикають електрику? У випадку форс-мажора, якщо виходить з ладу павер станція чи гібридний інвертор - від частини цього можна відмовитися, інше тимчасово буде на павербанках, поки не буде вирішено проблему.
Faceless написав:Уявіть що двоє людей працюють, у кожного робочий ноут, особистий ноут, монітори (може і по два), телефони, смарт годинники, гарнітури, навушники, ще треба заряджати ліхтарики і світильники. Це з малопотужного. Скільки треба павербанків, шнурів, зарядок, і скільки кіпешу все перемикати
ноут 17" у меня держит свои честные 2 часа потом тухнет. Это индивидуально. Есть модели по 5-6 часов, мне лично не надо (я не айтишник). Проще купить 2й акб за 770 грн. И будет 4 часа. Если вдруг понадобится. Внешним монитором тоже не пользуюсь, возможно вы правы, ради него я бы купил станцию помощнее, как ещё их запитывать хз.
В светильниках у меня свои акб (18650) которые заряжаются без моего участия когда есть э.э. . Зарядить 3 смартфона, часы, наушники и фонарик можно вот таким павербанком https://kanctovar.com.ua/ua/p2349877860 ... BpEALw_wcB
там 21 элемент 18650 , заряжаете его любым шнуром (Micro-USB, USB-C, Lightning ) который у вас есть. То есть отдельного шнура не нужно. Свой я заряжаю USB-C ( тестер на тех же адаптерах показывает большую силу тока) у каждого шнура своё сопротивление.
Что надо переключать? Когда нет э.э. пользуетесь павербанком, когда есть - ставите его на зарядку. Все переключения. Есть плата UPS за 200 грн которая сможет переключить питание гаджетов с павербанка на сеть без вас. Она же зарядит и сам павербанк.
Минус там нет PD ноут им не запитаешь. Есть и с PD но что в них внутри я не знаю. Плюс этой модели если сгорит плата, она продаётся с новым корпусом .
так же можно заменить вышедшие из строя акб. То есть при копеечной цене павербанка, ремонт тоже копеечный за 15 минут на коленке без мастерских и мастеров.
в целом у нас разные модели потребления, мне не нужно запитывать ноуты и роутер, вам котёл, поэтому оптимальные решения тоже разные.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 06 жов, 2024 16:53, всього редагувалось 1 раз.
Faceless написав:Уявіть що двоє людей працюють, у кожного робочий ноут, особистий ноут, монітори (може і по два), телефони, смарт годинники, гарнітури, навушники, ще треба заряджати ліхтарики і світильники. Це з малопотужного. Скільки треба павербанків, шнурів, зарядок, і скільки кіпешу все перемикати
ноут 17" у меня держит свои честные 2 часа потом тухнет. Это индивидуально. Есть модели по 5-6 часов, мне лично не надо (я не айтишник). Проще купить 2й акб за 770 грн. И будет 4 часа. Если вдруг понадобится. Внешним монитором тоже не пользуюсь, возможно вы правы, ради него я бы купил станцию помощнее, как ещё их запитывать хз.
В светильниках у меня свои акб (18650) которые заряжаются без моего участия когда есть э.э. . Зарядить 3 смартфона, часы, наушники и фонарик можно вот таким павербанком https://kanctovar.com.ua/ua/p2349877860 ... BpEALw_wcB
там 21 элемент 18650 , заряжаете его любым шнуром а Micro-USB, USB-C, Lightning который у вас есть. То есть отдельного шнура не нужно. Я заряжаю USB-C поскольку тестер на тех же адаптерах показывает большую силу тока. И что переключать? Когда нет э.э. пользуетесь павербанком, когда есть ставите его на зарядку. Плюс этой модели если сгорит плата, она продаётся с новым корпусом
так же можно заменить вышедшие из строя акт. То есть при копеечной цене павербанка, ремонт тоже копеечный без мастерских и мастеров.
Я свій якось не перевіряв, на своїй батареї точно більше 2 годин пропрацює, може і 4-5. Можна звісно і останній макбук про взяти, він 10+ пропрацює, але я якось не настільки фанат яблотехніки, щоб купувати його за 4куо, та й роботодавець не поспішає подарувати. + Два монітори по 24". Доречі павербанк як вт вказали в мене теж є, тільки без отого прожектора, мені воно не треба. Те що USB-C дозволяє заряджати більшим струмом - то якби відомий факт, навіть тестер для того не треба. Павер станцію власне брав як дбж для роботи, робочий стіл з усім цим добром на ній працює мінімум повний робочий день. І хай ввімкнуть електрохарчування хоч посеред ночі - все буде заряджене без зайвого втручання. Павербанки ж дають в разі чого більшу мобільність, та й насправді всі дрібниці, які треба періодично заряджати, важко й згадати одразу. В мене теж є і акумуляторні батарейки і елементи 18650 з зарядними для них, бо треба і в клавіатуру і в мишу і в бритву і в купу дрібничок, навіть зубні щітки
Faceless написав:В мене теж є і акумуляторні батарейки і елементи 18650 з зарядними для них, бо треба і в клавіатуру і в мишу і в бритву і в купу дрібничок, навіть зубні щітк
Faceless написав:В мене теж є і акумуляторні батарейки і елементи 18650 з зарядними для них, бо треба і в клавіатуру і в мишу і в бритву і в купу дрібничок, навіть зубні щітк
я про клавиатуру на 18650 даже не слышал.
Ні, на aaa, я просто всі вкупі назвав акуми, в мене багато є
Що про фільтри для води думаєте? Лякалки вже з'являються про обмеження/відсутність чистої води на багатьох територіях цього та наступного (особливо) років.
alibob написав:Що про фільтри для води думаєте? Лякалки вже з'являються про обмеження/відсутність чистої води на багатьох територіях цього та наступного (особливо) років.
Для того щоб фільтрувати - треба звідкись брати первинну сировину Чи Ви збираєтесь перевести на замкнутий цикл як в космосі і сечовину відфільтровувати?
Тобто Або буде вода в крані - і там вона вже буде пригодна Або в крані не буде - тоді алгоритм почнеться не з фільтрів, а з збору дощової чи пошуку джерела.....
moveton написав:А QC та плата в самопале скорее всего не умеет. Можно поставить и такую, что умеет, но зачем, если мы источник питания собираем под конкретное напряжение?
Може для того щоб цей блок живлення можна було використовувати будь-де там де можна використати usb та будь-коли, а не тільки як 12 вольт. Гнучкість у наших умовах, це важливо.