|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Сер 09 жов, 2024 19:34
trololo написав:а що можна зробити перед градом? яке обслуговування. тільки молитись щоб не побило. копоть звідки? сніг не потрібно знімати (якщо буде сонце сам зійде). пил не сильно знижує ефективність, бачив дослідження по темі. хіба що естетика.
у вас були в будинку панелі чи досвід знайомих?
перед градом чи буревієм не зробиш нічого, але після, від підрахунку збитків і прайсів на ремонт волоси стануть дибки) маю газовий генератор, по сьогодняшнім цінам квт має бути десь в районі 10 грн, чесно кажучі не перевіряв а ще маю двох друзів, які до повномасштабки персонально входили в 10ку найбільших виробників зеленої енергії і мали ферми в Херсонській області, так що достатньо в темі)
Востаннє редагувалось kingkongovets в Сер 09 жов, 2024 19:35, всього редагувалось 1 раз.
-
kingkongovets
-
-
- Подякував: 1316 раз.
- Подякували: 2725 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 19:47
kingkongovets написав:trololo написав:а що можна зробити перед градом? яке обслуговування. тільки молитись щоб не побило. копоть звідки? сніг не потрібно знімати (якщо буде сонце сам зійде). пил не сильно знижує ефективність, бачив дослідження по темі. хіба що естетика.
у вас були в будинку панелі чи досвід знайомих?
перед градом чи буревієм не зробиш нічого, але після, від підрахунку збитків і прайсів на ремонт волоси стануть дибки) маю газовий генератор, по сьогодняшнім цінам квт має бути десь в районі 10 грн, чесно кажучі не перевіряв а ще маю двох друзів, які до повномасштабки персонально входили в 10ку найбільших виробників зеленої енергії і мали ферми в Херсонській області, так що достатньо в темі)
ну промислові ферми це трошки інше, ніж два десятка панелей на приватному будинку. газовий генчик скільки обійшовсь? думаю немало. обслуговування, ремонт. та і гарантій що підари не влуплять десь по великому ГРП чи газогону теж нема, як тільки намутять альтернативний транзит
-
trololo
-
-
- Подякував: 2691 раз.
- Подякували: 1423 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 20:03
trololo написав:ну промислові ферми це трошки інше, ніж два десятка панелей на приватному будинку. газовий генчик скільки обійшовсь? думаю немало. обслуговування, ремонт. та і гарантій що підари не влуплять десь по великому ГРП чи газогону теж нема, як тільки намутять альтернативний транзит
все гамузом багато обійшлось, але рахувати коректну собівартість треба вже хоча б років за 5, а то й 10, коли будуть зрозумілі усі супутні витрати, я встановив все ще восени 2021, до речі писав тут про це в тому то і справа, що усі ці вітряки та сонячні ферми мають сенс лише при умові великіх обʼємів і продпжв надлишків по зеленим тарифам але безумству хоробрих ми завжди готови заспівать пісню)
-
kingkongovets
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 20:08
kingkongovets написав:в тому то і справа, що усі ці вітряки та сонячні ферми мають сенс лише при умові великіх обʼємів і продпжв надлишків по зеленим тарифам
якби на дворі був 2020 рік, я б з вами погодився, але все змінюється. і не треба під одну гребінку все скопом мести, ще й вітряки. вітряки під києвом не окупаються, а панелі - так. на цьому пропоную завершувати тему. кому цікаво прошу в профільну гілку
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 20:48
trololo написав: kingkongovets написав:в тому то і справа, що усі ці вітряки та сонячні ферми мають сенс лише при умові великіх обʼємів і продпжв надлишків по зеленим тарифам
якби на дворі був 2020 рік, я б з вами погодився, але все змінюється. і не треба під одну гребінку все скопом мести, ще й вітряки. вітряки під києвом не окупаються, а панелі - так. на цьому пропоную завершувати тему. кому цікаво прошу в профільну гілку
так а шо там в тій гілці зараз обговорювати? ваші надії та рекламні слогани продавців? встановіть, поюзайте, переживіть пару сезонів - ось тоді і поговорим
-
kingkongovets
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 21:36
Походу, тут один кінгонговець притомний. Хай ставлять на 20куе панелей, потім розкажуть. Навіть ті, хто їх продає, кажуть що це маячня без зеленого тарифу.
Яка окупність сонячних панелей? Що ти несеш?
-
Бетон
-
-
- Подякував: 189 раз.
- Подякували: 394 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Сер 09 жов, 2024 21:57
Бетон написав:Походу, тут один кінгонговець притомний. Хай ставлять на 20куе панелей, потім розкажуть. Навіть ті, хто їх продає, кажуть що це маячня без зеленого тарифу. Яка окупність сонячних панелей? Що ти несеш?
Тобі з Польщі видніше, наш мостобудівельнику . Ти вживу зблизька бачив сонячні панелі? Нюхав, лизав їх??? То то ж воно і є. А закон Ома - знаєш? А закон Перегуди-Закваскіна, про еквівалентность та псевдоінтелектуальність мавпоподібних баранів?  .
-
Frant
-
-
- Заблокований
- Подякував: 1763 раз.
- Подякували: 2580 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 09 жов, 2024 22:25
kingkongovets написав:ваші надії та рекламні слогани продавців? встановіть, поюзайте, переживіть пару сезонів - ось тоді і поговорим
ну ви ж не встановили і не пережили, але думку свою маєте, чому мені не можна?
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 22:29
trololo написав: kingkongovets написав:ваші надії та рекламні слогани продавців? встановіть, поюзайте, переживіть пару сезонів - ось тоді і поговорим
ну ви ж не встановили і не пережили, але думку свою маєте, чому мені не можна?
так я вже третій рік юзаю) та й таке зи: Рома, не ведись на провокації, воно того не варте і не сперечайся про майбутнє
-
kingkongovets
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 09 жов, 2024 22:37
kingkongovets написав:так я вже третій рік юзаю) та й таке
так дайте більше інфо, мені цікаво ж. які панелі, азимут, кут, регіон, чи є ЗТ, який акум та який інвертор, які реальні показники в грудні та січні за останні 3 роки?
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1