|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 19 жов, 2024 17:58
Shaman написав:цікаво, а чому ніхто не хоче погодитися, що вартість житла зараз завищена порівняно з зп? чи добре, співвідношення зп-вартість житла за останні 15-20 років різко змінилася? 
За всех расписываться не буду, а я соглашаюсь, потому что не вижу смысла сравнивать цены с зарплатами. Продавца на базаре не должно волновать, перед ним миллионер или бомж. Он выставляет цену, за которую может продать свой товар. Рост цен на жилье говорит о том, что денег на покупку жилья в рынке хватает. Все остальные рассуждения о кабальности кредитов происходят от нашей неготовности принимать чужие традиции финансового поведения как данность. Не стоит учить жизни тех, кто явно богаче нас. В том, что на жилье уходит половина доходов нет ничего страшного. Это просто отличающаяся от нашей структура расходов. Коль речь здесь идёт об эмиграции, стоит быть готовым к другому образу жизни. Донкихотство адаптации не поможет.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6469 раз.
- Подякували: 21616 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Суб 19 жов, 2024 18:02
Дюрі-бачі написав: The_Rebel написав:Купити ділянку в пригороді і хоч з тих же сіп-панелей побудувати дешевий будиночок, тільки щоб не переплачувати такі великі суми.
А електрику, газ, воду звідки брати?
Я ж не кажу в полі будувати. У наших людей чомусь виходить в Україні. Ну якщо такі завищені ціни, то чому б не розглянути такий варіант. І ще одна стратегія для молоді/емігрантів на зростаючому ринку - купувати кавалірку або віддалену локацію, тобто найдоступніший варіант на даний момент, але щоб бути зразу в ринку. А не збирати на будинок своєї мрії, бо доки збираєш, то зростаючий ринок все віддаляє і віддаляє твої плани. І потім поступово виплачувати і покращувати локацію/метраж/стан нерухомості. Таким чином, ти зразу живеш у своєму і не тратишся на оренду. І заодно якщо ціни суттєво зростають, то зростає і твоя кавалірка. Тобі лише потрібно потім оплатити різницю на будинок мрії (або наступну проміжну нерухомість)
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 98 раз.
- Подякували: 197 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Суб 19 жов, 2024 18:21
Hotab То вже інша стратегія  . Я так зрозумів ще доковідна. Пам'ятаю, колись Флай розповідав, що коли Київ буде взятий в оперативне оточення кавалірками, то одна з переваг - він зможе вибрати собі для проживання ту, з якої дорога на роботу займе макс 15-20 хв. І буде крутити дулі людям в пробках на авто або з 3-ма пересадками в громадському транспорті, що добираються по півтора години на роботу. Але потім прийшла удальонка і ця перевага стала не актуальною. Хоча в майбутньому - хтозна 
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 98 раз.
- Подякували: 197 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Суб 19 жов, 2024 18:28
The_Rebel написав:Hotab То вже інша стратегія  . Я так зрозумів ще доковідна. Пам'ятаю, колись Флай розповідав, що коли Київ буде взятий в оперативне оточення кавалірками, то одна з переваг - він зможе вибрати собі для проживання ту, з якої дорога на роботу займе макс 15-20 хв. Але потім прийшла удальонка і ця перевага стала не актуальною. Хоча в майбутньому - хтозна 
Саме так. При віддаленій роботі можна залишити одну перлину перекантуватися в столиці проїздом. Але як вже є, так буде, нерухомість КРЖН не той вид активу, щоб його тудам-судан ганяти. В довгому горизонті цінність статистично має схильність до росту і в твердій валюті.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1605 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 19 жов, 2024 18:53
-
Hotab
-
-
- Подякував: 403 раз.
- Подякували: 2468 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
4
2
Додано: Суб 19 жов, 2024 19:10
The_Rebel написав:Але потім прийшла удальонка і ця перевага стала не актуальною. Хоча в майбутньому - хтозна 
Погана тенденція, що усе більше компаній вимагають працювати з офісу. Вчора прочитав про AWS що вже усі 5 днів вимагають.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 19 жов, 2024 19:25
Сибарит написав:Все остальные рассуждения о кабальности кредитов происходят от нашей неготовности принимать чужие традиции финансового поведения как данность. Не стоит учить жизни тех, кто явно богаче нас. В том, что на жилье уходит половина доходов нет ничего страшного. Это просто отличающаяся от нашей структура расходов. Коль речь здесь идёт об эмиграции, стоит быть готовым к другому образу жизни. Донкихотство адаптации не поможет.
Важко знайти більш розумні слова.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 19 жов, 2024 22:29, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4007 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Суб 19 жов, 2024 19:28
Сибарит написав:В том, что на жилье уходит половина доходов нет ничего страшного
А я вважаю інакше: це кредитне рабство, яке не дає можливості кинути роботу через боязнь втратити наполовину виплачене житло. І більшість молоді в Європі теж так вважає.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 19 жов, 2024 19:58
Ага, поэтому и снимает та молод жилье, которые кто-то купил... А если эта молодь теряет работу, как она за аренду плвтит?
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 19 жов, 2024 19:59
Дюрі-бачі написав:А німці зовсім інакше реагують на ЗАКОННІ СХЕМИ: в них винуватий не той, хто придумав такі недосконалі закони, а той, хто їх використовує. Я так думаю, що німці би і валютні каруселі чи картковий туризм засуджували...
Я виходить по менталітету не українець, а німець.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1