Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23752376237723782379 ... 3438>
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 20:58

Faceless писал(а):
BIGor писал(а):
  dimo_0n писал(а):Ага, поэтому и снимает та молод жилье, которые кто-то купил...
А если эта молодь теряет работу, как она за аренду плвтит?

1. Я зараз знімаю житло за 2500 місяц, а в іпотеку воно коштувало б 6500 в місяць.
2. При оренді - є завжди можливість зїхати в батьківську хату і показати дулю лендлорду, при іпотеці на 30 років - показати дулю банку можливості немає.
За десять років оренди внікуди виплачується вартість приблизно квартири, що орендується. В іпотеці за цей період борг знецінюється десь вдвічі, а житло весь цей час у власності.
Ну хіба що сам факт можливості показати дулю важить більше

це окремі випадки а не правило. може спитаємо тих, хто взяв валютну іпотеку в 2007 році, що в них з вартістю активу та боргу? особливо, хто досі не погасив.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:01

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):
  Faceless писал(а):
BIGor писал(а):[quote="5780374:dimo_0n"]Ага, поэтому и снимает та молод жилье, которые кто-то купил...
А если эта молодь теряет работу, как она за аренду плвтит?

1. Я зараз знімаю житло за 2500 місяц, а в іпотеку воно коштувало б 6500 в місяць.
2. При оренді - є завжди можливість зїхати в батьківську хату і показати дулю лендлорду, при іпотеці на 30 років - показати дулю банку можливості немає.
За десять років оренди внікуди виплачується вартість приблизно квартири, що орендується. В іпотеці за цей період борг знецінюється десь вдвічі, а житло весь цей час у власності.

це окремі випадки а не правило. може спитаємо тих, хто взяв валютну іпотеку в 2007 році, що в них з вартістю активу та боргу? особливо, хто досі не погасив.[/quote]
Я знаю таких. Всі давно погасили
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:03

Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):але при цьому він так щиро розповідає першому-ліпшому про те, що він зробив. й ще дивується: а чого це на мене косо дивляться?

Тут от і криється ментальний розрив: українці як тільки знаходять якусь схему - одразу записують відео з інструкцією на Ютьюб. І всі радуються, що нагріли державу і користуються схемою. Мовчать тільки якщо схема явно протирічить букві закону.
А німці зовсім інакше реагують на ЗАКОННІ СХЕМИ: в них винуватий не той, хто придумав такі недосконалі закони, а той, хто їх використовує.
Я так думаю, що німці би і валютні каруселі чи картковий туризм засуджували...

тут дуже тонка межа - де законна схема, а де вже ні. не платити податки - так на Заході постулюється, що це не комільфо. хоча в різних країнах по-різному.

той же ФОП - наче законна оптимізація, але коли цим користується середній бізнес - то вже ні.

в тих випадках, що ви навели, це не схоже на законну оптимізацію - ваш кум все одно не сплатив частку податків.
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:06

Faceless писал(а):
Shaman писал(а):
  Faceless писал(а):]За десять років оренди внікуди виплачується вартість приблизно квартири, що орендується. В іпотеці за цей період борг знецінюється десь вдвічі, а житло весь цей час у власності.

це окремі випадки а не правило. може спитаємо тих, хто взяв валютну іпотеку в 2007 році, що в них з вартістю активу та боргу? особливо, хто досі не погасив.

Я знаю таких. Всі давно погасили

а я знаю тих, хто не погасив. а той, хто погасив 80% доходу 5 років вкидав в іпотеку - добре хоч зп дозволяла.

борг знецінюється вдвічі - це окремі випадки, про які наперед ніхто такого не прогнозував.
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:11

Faceless писал(а):Оренда ростиме з року в рік.

Наш спеціаліст по батьківських хатах в Києві напевно дуже знає польський РНЖ? Ну от мені продовжили оренду без підвищення (бо ринок зараз не на боці лендлордів). Шах і мат Фейслесс.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:13

Faceless писал(а):За десять років оренди внікуди виплачується вартість приблизно квартири, що орендується. В іпотеці за цей період борг знецінюється десь вдвічі, а житло весь цей час у власності.
В тих країнах, де хотілося б мати житло, вартість квартири виплачується орендодавцю не десять, а від 15 до 20 років. Причому перші роки так само "в нікуди" сплачуються значно більші суми. А ще весь цей час тільки обов'язки власника у вас в повному обсязі. Щодо прав, то їх навіть менше, ніж у орендатора.

Якщо прийняти можливість показати орендодавцю дулю як цінність, то у володінні така сама цінність -- це відчуття стабільності і власного даху над головою. Бо і те, і інше - грошима не вимірюється.
M-Audio

С нами с: 23.03.11
Благодарил (а): 667 раз.

2
4
1
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:14

BIGor писал(а):

Наш спеціаліст по батьківських хатах в Києві напевно дуже знає польський РНЖ? Ну от мені продовжили оренду без підвищення (бо ринок зараз не на боці лендлордів). Шах і мат Фейслесс.
Скільки років ви в Польщі, що робите висновки, чи ростиме оренда? Один-два? :mrgreen:
Faceless
Модератор

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:14

Faceless писал(а):Я знаю таких. Всі давно погасили

В Києві Фейслеса - можливо і так, а от люди які не змогли заплатити по валютним іпотекам банкам - от просто купа, я тоді по роботі стикався з інфою по банкам - це навіть не тисячі людей були. Банківські кризи 2008 і 2014 нічого не навчили?
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:16

Faceless писал(а):
BIGor писал(а):

Скільки років ви в Польщі, що робите висновки, чи ростиме оренда? Один-два? :mrgreen:

Нічого собі, для наших рожевоокулярних знатоків ретроспективні дані - це фуфло :mrgreen: ??
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 19 окт, 2024 21:31

BIGor
За один рік ви будуєте ретроспективу?
Faceless
Модератор

4
9
3
  #<1 ... 23752376237723782379 ... 3438>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама