Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Бетон написав:Моя квартира здається, але покупці готові купить разом з орендарем. Так що на своєму місцевому рівні відмічаю, що попит значний. Потім, я зараз не можу знайти вільну квартиру у девелопера, все викуплено
А який смисл покупцям купляти з віддачею в 4% максимум? В чому сенс?
В Кракові повно готових ЖК з квартирами в пропозиції.
без понятия. оно вроде предложений полно, пока не начал конкретно выбирать. на жаль, теж є утки. того нема, а залишилось ось це і починається
Події останніх днів знову ставлять на перше місце турботу про те, де ж воно в світі жити безпечніше? В ці дні я ще перебуваю на півдні Франції, де маю дуже важливі справи, та і не хочеш - а звертаєш увагу на те, що французи НЕ ЛОВЛЯТЬ ГАВ. Регулярно ідуть тренувальні польоти винищувачів - промо над головою. А це вперше побачив військово-транспортні літаки з 4-ма двигунами - марку/модель не знаю, летів прямо над тим будинком, де я орендую квартиру - майже над самою головою і дуже низько.
В світі цього мене особисто тішать думки та дописи людей, які ніколи в житті не були в Туреччині - і ніколи в житті мабуть вже не будуть - з розказати/вигадками/домислами всілякої дурні про "султанів Османської імперії", останній з яких жив десь 100 років тому або більше. Щоби не говорили жінконенавистники - ой, вибачаюсь - султаноненавистники - в сучасних умовах Турецька республіка є еталоном безпеки: потужна армія + потужний флот + потужні повітряні сили + відсутність психічно хворих сусідів...
Реальність така: наші люди живуть в Туреччині - і як інвестори за підсумками жовтня 2024 вийшли знову на ТРЕТЄ місце серед іноземців, які вкладаються в нерухомість в Туреччині. Гріх не вкластися: тільки сьогодні говорив з нашою жінкою - вона заміжня за турком - виставляють 2-к квартиру, якій 2 роки, на продаж за ціною в 1 700 000 лір або близько 50 000 доларів. Получається, що реально на сьогодні можна купити "Запасний аеродром" або якщо хочете "Бомбосховище" за 50 000 доларів, в якому завжди буде світло, тепло та вода. Нехай і не в центрі, і не біля самого моря...
Як діяли інвестори в турецьку нерухомість в жовтні (за даними Інституту статистики Туреччини)?
1. Загальна ситуація по країні: у жовтні по всій Туреччині було продано 165 138 квартир/будинків - тобто зростання на 76,1%!!! порівняно з тим же місяцем попереднього року. Більше продажів за попередні роки було тільки в грудні 2022 року.
2. Інвестиції іноземців: у жовтні іноземцям було продано 2 122 квартири: продажі квартир іноземцям у жовтні скоротилися на 16,3% порівняно з тим же місяцем минулого року і склали 2 122. Цифра 2 122 добре корелює з кількість квартир, куплених в попередні місяці: практично весь 2024 рік (крім "ямки" - яку я прогнозував - в квітні 2024 року) щомісяця стабільно купували 2100-2200 квартир.
3. Розподіл інвесторів за громадянством:
Зауважу тільки, що українці демонструють просто разючу стабільність: стабільно купують плюс/мінус 136 квартир на місяць. Трохи відстали німці...
Нехай вас не дивують громадяни Казахстану: в мене враження, що з країни Назарбаєва тихенько та впевнено виїжджають багаті люди. В тому числі дуже багаті...
P.S. Нікого ні до чого не умовляю - мені (чесно кажучі) байдуже. Мене ж ніхто не умовляє купити квартиру в Києві. чи в Харкові, чи в Одесі... Я сам НЕ перебуваю в Анталії з початку липня 2024 року. Тобто думати ВАМ, а не мені.
Семёныч, а расскажите ка нам как турки платят сейчас ипотеку и под какой реальный процент То что они могли что то купить при курсе 3-4-5... и теперь счастливы, что долг в лирах, можно опустить.
Менорович! Воно тобі треба? Іпотеки в іноземній валюті ти ніколи не мав та ніколи не матимеш. Я теж ніколи нічого в кредит не купував - тому і вивчати те питання не хочу.
Бум цін на нерухомість почався - здається - в 2020 році - з травня - коли процент по іпотеці опустили до 0,64% на місяць (тут рахують за місяць) - тоді гребли квартири без зупинки. Наші люди говорили, що з ночі під рієлторськими конторами черги вже були з мішками грошей. То у Вас на Чечеловці все розказують всіляку дурню, що в Туреччині 85 000 000 населення - всі жебраки. Ой, не жебраки... Подивіться ж цифри - в жовтні купили квартир на 2/3 більше, ніж в вересні. А у Вас в Сухачовці скільки купили?
Так що я того не знаю, читав аналіз того, як до людей гроші мішками падають - і не через хабарі пані Крупи. Просто по депозитах зараз відсоток до 50% річних. Так розумні люди як роблять: - продають квартиру, заточену під орендарів - припустимо за 3 000 000 лір. - депозит тільки в 1 000 000 лір приносить в місяць грошей БІЛЬШЕ, ніж здача в оренду квартири (наприклад, зараз діапазон цін в Анталії від 15 000 лір до 25 000 лір - то десь від 400 доларів). А депозит на 32 дня дає до 45 000 лір. А три (ТРИ) таких депозити дозволяють їсти червону ікру, закусюючи чорною та запиваючи "Раки"... Такі ось справи...
Изучаю небольшие города Польши 40..70 тысяч населения. Новую кавалерку можно купить за 70 тысяч долларов. И сдать за 1600 злотых. Жк Аура в быдгощ почти 2к стоит 330 тыщ. Аренда 2 тысячи. Это 7%
Polska fabryka silników zakończyła działalność. Linie produkcyjne wywieziono do Brazylii
Fabryka FCA Powertrain w Bielsku-Białej rozpoczęła działalność w 2003 roku. Od tego czasu wyprodukowała ponad 7,3 mln nowoczesnych silników, które były wykorzystywane w takich modelach marek jak Fiat, Jeep czy Suzuki.
Ford przenosi produkcję baterii do samochodów elektrycznych z zakładu pod Wrocławiem do Stanów Zjednoczonych. O zmianach poinformowała spółka LG Energy Solution, która wytwarza baterie do Forda Mustanga Mach-E. Jak wynika z komunikatu, warunki w USA są korzystniejsze m.in. ze względu na ulgi podatkowe. Obecnie nie wiadomo, czy ta będzie skutkować zwolnieniami w polskiej fabryce.
Бетон написав:Изучаю небольшие города Польши 40..70 тысяч населения. Новую кавалерку можно купить за 70 тысяч долларов. И сдать за 1600 злотых. Жк Аура в быдгощ почти 2к стоит 330 тыщ. Аренда 2 тысячи. Это 7%
Якщо можна дайте уточнення щодо «330 тыщ.» Якщо це долари/эвро, то Польша занадто переоцінена.
«Хохол не повірить, поки не помацає». Я сьогодні плигнув в авто та проїхав узбережжям Середземного моря: Канни, Ніцца, Монако. Зараз я в Мілані: проїхав 1020 км. Враження, що я побував в Туреччині від Анталії до Кемеру: такі ж гори, такі ж траси, такі ж будинки. Різниця є тільки в десятках тунелів на території Італії. Так ось: я НЕ спеціально, але під час перебування у Фраанціі заглядав у вікна рієлторських контор. Не скажу точно ціни про квартири: тут цікаво, що на півдні Франціі реально немає ні хмарочосів, як в Дніпрі, по 33 поверхи, і взагалі враження, що зберігають тільки старе. В середині як нове. Так ось приватну оселю можна купити за ціною від 150 000€ до 450 000€. А тепер подивіться на курс €/$ і раптом зрозумієте, що вся нерухомість в Європі / крім Польщі стала дешевшою на 10%. Просто тому, що рідко який пенсіонер в Україні не закопав під грушею в садочку десятки тисяч доларів. Ну якщо не закопав - то ми таких теж знаємо. Світяться на цьому форумі. Ну а про €/$ варто подумати. Вдалих інвестицій! Це я пишу з Мілана, де зустрілися з представниками нашої діаспори.
Бетон написав:Изучаю небольшие города Польши 40..70 тысяч населения. Новую кавалерку можно купить за 70 тысяч долларов. И сдать за 1600 злотых. Жк Аура в быдгощ почти 2к стоит 330 тыщ. Аренда 2 тысячи. Это 7%
Якщо можна дайте уточнення щодо «330 тыщ.» Якщо це долари/эвро, то Польша занадто переоцінена.
«Хохол не повірить, поки не помацає». Я сьогодні плигнув в авто та проїхав узбережжям Середземного моря: Канни, Ніцца, Монако. Зараз я в Мілані: проїхав 1020 км. Враження, що я побував в Туреччині від Анталії до Кемеру: такі ж гори, такі ж траси, такі ж будинки. Різниця є тільки в десятках тунелів на території Італії. Так ось: я НЕ спеціально, але під час перебування у Фраанціі заглядав у вікна рієлторських контор. Не скажу точно ціни про квартири: тут цікаво, що на півдні Франціі реально немає ні хмарочосів, як в Дніпрі, по 33 поверхи, і взагалі враження, що зберігають тільки старе. В середині як нове. Так ось приватну оселю можна купити за ціною від 150 000€ до 450 000€. А тепер подивіться на курс €/$ і раптом зрозумієте, що вся нерухомість в Європі / крім Польщі стала дешевшою на 10%. Просто тому, що рідко який пенсіонер в Україні не закопав під грушею в садочку десятки тисяч доларів. Ну якщо не закопав - то ми таких теж знаємо. Світяться на цьому форумі. Ну а про €/$ варто подумати. Вдалих інвестицій! Це я пишу з Мілана, де зустрілися з представниками нашої діаспори.
Так ось приватну оселю можна купити за ціною від 150 000€ до 450 000€.
Ще би розуміти, що криється під назвою «приватна оселя») Кавалірка в надцять метрів теж для когось є приватною оселею, а для когось і цоколь) Та й локації на відрізку 1тис з хвостом км теж різні.